Şimdi Ara

>>> TOYOTA VERSO <<< (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
861
Cevap
24
Favori
133.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toyota'nın Verso için verdiği yakıt değerlerini birebir tutturabilme tecrübesini yaşamış biri olarak, Toyota web sitesine bakınca Yeni Auris için verilen motor alternatiflerinde aşağıdaki yakıt değerleriyle karşılaştım.

1.6 Valvematic motor manual:
    Yakıt türü Benzin
    Birleşik 5,9 lt/100km
    Şehir dışı 4,8 lt/100km
    Şehir içi 7,9 lt/100km

1.6 valvematic motor CVT otomatik:
    Yakıt türü Benzin
    Birleşik 5,7 lt/100km
    Şehir dışı 4,8 lt/100km
    Şehir içi 7,4 lt/100km

Ben Verso haricinde CVT şanzımalı Amarok kullanıyorum. Manual olanı ile arasında %20 yakıt fazla yakıyor.

EDC derseniz Renault her ne kadar aksini iddia etsede kullanıcılar manual'e göre daha fazla yaktığını forumda yazıyorlar.

DSG derseniz o da manual'e göre fazla yakıyor.

Peki Toyota'nın düşük devirlerde manual şanzımanı zor kaldıran 1.6 Valvematic motoru nasıl olujyorda CVT'yi kaldırabiliyor vede manual'den çok daha az yakabiliyor.

Toyota'nın verdiği fabrika değerlerini Verso'da yakalayamıyor olsam abartı diyeceğim, ancak onuda diyemiyorum.

Ne iştir anlayamadım?

• Ey ToyotaTR, DUY BENİ...

Çok sevmeme rağmen otomatik olmaması sebebiyle 2011 Verso aracımı mecburen başka marka otomatik MPV araçla değiştirmek zorundayım.

Auris'i 1.6 CVT üretiyorsun, Verso için ancak 1.8'i CVT yapıyor ve 85-95 bin arası fiyat istiyorsun. O fiyat aralığına çıkıldığında Mercedes bile alınabildiğini biliyorsun.

Hadi dizel otomatik konusunu boşverdik diyelim, neden Auris'te sunduğun 1.6 valvematic CVT seçeneğini Verso'da da sunmuyorsun?

ek:
    - Sn.Yetkililer, sizin ne kadar umurunuzda olur bilemiyorum ancak, çok sevdiğim Verso'yu otomatik olmaması sebebiyle satıp Citroen G.Picasso almak zorunda kaldım.
    - Sizin bu yanlış fiyat ve pazarlama politikanız sebebiyle insanlar mağdur oluyorlar.
    - Yıllardır "TR yollarının kalitesi uygun değil" bahanesiyle sunroof takmadığınız Verso'ları şimdi ne değiştide sunroof'la satıyorsunuz?
    - Auris'e CVT takarken neden Verso'ya takmıyorsunuz? Sorun aradaki 220kg'lık farkmı?

İster dikkate alın, ister almayın. Eminim forumdaki potansiyel müşteriler dikkate alacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 23 Haziran 2013; 19:20:55 >

• Ben dayanamadım ve brc my11 lpg taktırdım 2011 model 20000km deki verso'ma,yakıtından musdarip olan herkese tavsiye ederim,dünya varmış,iyisi var bu brc ve istanbul otogaz/muğla....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgunozyilmaz

Ben dayanamadım ve brc my11 lpg taktırdım 2011 model 20000km deki verso'ma,yakıtından musdarip olan herkese tavsiye ederim,dünya varmış,iyisi var bu brc ve istanbul otogaz/muğla....

kardeşim ne yakıyor km de ortalama bende uzun zamandır taktırmayı düşünüyorum ve kaça taktırdınız. selamlar hayırlı günlerde kullanın
  • Abi benim arabam ş.içi 40-45 kuruş,ş.dışı 30 -35 kuruş yakıyordu lpg'den sonra 20-25 kuruşa düştü.1600 tl brc my11 12 taksit.41 lt tank 35 civarı gaz alıyor..

• tsk ederim verdiğin bilgilere valla benim araba 2012 model 50 lt 700 km ortalama yapıyorum bende lepege takırmak istiyorum
  • Rica ederim ben garantim bitmeden taktırdım,sizede tavsiyem hiç durmayın derim.ben 20000 bakımına bile yetkili servise gitmedim,yetkili servis bakım fiyatı 420 tl,özel servis 120 tl bu adamda para kazanıyor ekmek yiyor öbür arkadaşda öyle o yüzden garanti diye gözümüzü korkutuyorlar. Bu aracın adı TOYOTA zaten....

• Arkadaşlar;

2011 Verso Comfort Extra ile aranızdayım.Arka bagaj gizleme perdem(örtü) yok.Satın almak istiyorum ama kazıkta yemek istemiyorum.Servislerde çok kazık.
    Bu konuda tecrübesi olanlar var mı?
  • soran2 S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.

Sağolun hakan bey,sizde iyi günlerde kullanın yeni arabanızı ama Versoyu verip picasso alıp hata etmişsiniz bence,otomatik diye mi tercih ettiniz?
  • soran2 S kullanıcısına yanıt
    Evet.
  • Picassonuz hayırlı olsun Hakan Bey;

Forumu baştan sona okudum.İnsanları bilgilendirmek için çok emek ve zaman harcamışsınız.Kullandığınız terimler ve tespitler sizin ne kadar tecrübeli teknik bir insan olduğunuzu gösteriyor.Kendinizi iyi yetiştirmişsiniz.Tebrikler...
  • Çok teşekkür ederim sağolun.
  • hayırlı olsun hakan :)

bu arada 1.8 cvt yi yaz sonu itibarı ile alacağım kafaya koydum
  • merhaba arkadaşlar.. 5 kişilik Yeni verso almayı düşünüyorum. Merak ettiğim konu; arka koltuklar katlandığı zaman bagaj zemini ile beraber düm düz bir alan oluşuyormu?? 7 kişilik modelleri inceledim. 7 kişilik de bagaj zemini tam düz olabiliyor. 5 kişilik verso sahibi arkadaşlar veya bilgisi olanlardan yardımcı olabilir mi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ricconi

merhaba arkadaşlar.. 5 kişilik Yeni verso almayı düşünüyorum. Merak ettiğim konu; arka koltuklar katlandığı zaman bagaj zemini ile beraber düm düz bir alan oluşuyormu?? 7 kişilik modelleri inceledim. 7 kişilik de bagaj zemini tam düz olabiliyor. 5 kişilik verso sahibi arkadaşlar veya bilgisi olanlardan yardımcı olabilir mi..

Doğrudur dümdüz bir alan oluşuyor artı ileride lpg takıldığındaextra koltuk olmadığı icin stepne bile oraya sigiyor....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler bilgi için.. ikiz bebeklerim var, piknik vb. yerlere gittiğimde çocuklara için uyku alanı gerekiyor.. bunu sağlayan benim incelediğim captiva, tiguan ve kuga.. sizin aklınıza gelen veya incelemiş olduğunuz bu tarz araçlar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ricconi

Teşekkürler bilgi için.. ikiz bebeklerim var, piknik vb. yerlere gittiğimde çocuklara için uyku alanı gerekiyor.. bunu sağlayan benim incelediğim captiva, tiguan ve kuga.. sizin aklınıza gelen veya incelemiş olduğunuz bu tarz araçlar var mı?

Rica ederim,bebeklerinizle sağlıklı bir ömür dilerim.benim 2011 verso comfortum var ben cok memnunum,dediğiniz araçların 2 si 2000 motor olduğu icin vergi dezavantaji var bu yuzden arastirmadim.kullandım ama bu üçünüde kullandım,verso ile ayni sınıf araçlar daha uygun olabilir sizin icin...ben versoyu siddetle tavsiye ederim...

• Aracım 2005 verso,Aranızda ön tampona led takan arkadaşlar varmı ? ben taktırmak istiyorum,elektrikçi arkadaş sis lambalarının yanına şerit ledden takabileceğini söyledi ama,orjinal gibi gözükürmü bilemediğim için,eğer taktıranlar varsa,yorumlarını ve fotolarını bekliyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk_marina

Aracım 2005 verso,Aranızda ön tampona led takan arkadaşlar varmı ? ben taktırmak istiyorum,elektrikçi arkadaş sis lambalarının yanına şerit ledden takabileceğini söyledi ama,orjinal gibi gözükürmü bilemediğim için,eğer taktıranlar varsa,yorumlarını ve fotolarını bekliyorum ?

Orjinal olmayan şeyler egreti duruyor,ben olsam taktirmam.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.