Şimdi Ara

TOYOTA YA DA HONDA...HANGİSİ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    34.800 ytl yazan baz modellerden alacak olursak hondanın artıları:
    1. boyalı ayna ve kapı kolları
    2. elektrikli arka camlar
    3. otomatik klima
    4. yaklaşık 100 kg daha hafif
    5. baz modelde ototmatik seçeneği
    6. 6 yıl garanti
    7. gençler için daha uygun dizayn

toyotanın artıları
    1. 16" cantlar
    2. bagaj hacmi
    3. 2.el değeri

bence honda daha mantıklı
  • HONDA CİVİC
  • quote:

Orjinalden alıntı: pekda

sırf 6 yıl için honda diyosan honda deme.Zira bu 6 yıl garanti hava civa.Japonya da olsa hadi neyse derim ama Türkiye de5. yıl hiçbir parça garantiden değişmez.Mutlaka kullanıcı hatasıdır.6 yıl davası da millet ucuz diye özel servislere kaçtığı için yetkili servisler para söğüşlesin diye atılmış bir olay.

pekda arkadaşın garanti konusunda dediklerine katılıyorum..garanti uzatmak cazip bir seçenekmiş gibi görünsede araçların en çok arıza çıkaran parçaları hep garanti kapsamı dışındadır..bilimum kayışlar,egzoz,amortisörler,debriyaj sistemi,lastikler,akslar,fren balataları,motor yağlama sistemi,yakıt sistemi vs vs..yani aracın ömrü boyunca normal periyodik bakımlarda değiştirilen tüm parçalar ve ek olarak bazı önemli motor elemanları garanti kapsamına dahil değildir..geriye de birşey kalmıyor zaten..o yüzden araç seçerken garanti olayını gözardı etmenizi öneririm...

bir corolla kullanıcısı olarakta şunu belirtmek isterim..1.4 D-4D motor bir önceki kasa corollaya yeterli gelmekle birlikte bugün kullanma fırsatı bulduğum yeni kasa corolla da biraz sıkıntı yaratıyor..bence yeni kasada 1.6 D-4D motor olmalıydı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 7 Nisan 2007; 23:05:03 >

• Bu gün TOYOTA COROLLA 1.4 D4D HB M/M aldım. Araç performansta hiç bir kusuru yok. Hatta çok iyi. Sürüş gayet keyifli. Ses mes yok. Valla hiç bir kusur bulamadım. Fiyat olarak aynı aynı segment karşılaştırmasında HONDA pahalı
  • peki arkadasım mesela Focus dizellerin veya grande puntoların turbo arızalarının garanti kapsamında değiştigini ve garanti olmassa 2 bin ytllik masraflarının oldugunu biliyomusun. Ve ford sadece 2 sene verbildigi garantiyi 450ytl karsılıgıda 1 sene daha uzatmaktadır

Ayrıca zaten dizeller hassas araclardır ve gerek kulandıgın dizel den olsun gerek kullanım hatalarından olsun arıza yapabilirler.

quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

pekda arkadaşın garanti konusunda dediklerine katılıyorum..garanti uzatmak cazip bir seçenekmiş gibi görünsede araçların en çok arıza çıkaran parçaları hep garanti kapsamı dışındadır..bilimum kayışlar,egzoz,amortisörler,debriyaj sistemi,lastikler,akslar,fren balataları,motor yağlama sistemi,yakıt sistemi vs vs..yani aracın ömrü boyunca normal periyodik bakımlarda değiştirilen tüm parçalar ve ek olarak bazı önemli motor elemanları garanti kapsamına dahil değildir..geriye de birşey kalmıyor zaten..o yüzden araç seçerken garanti olayını gözardı etmenizi öneririm...

bir corolla kullanıcısı olarakta şunu belirtmek isterim..1.4 D-4D motor bir önceki kasa corollaya yeterli gelmekle birlikte bugün kullanma fırsatı bulduğum yeni kasa corolla da biraz sıkıntı yaratıyor..bence yeni kasada 1.6 D-4D motor olmalıydı..

• quote:

Orjinalden alıntı: burakNSX

peki arkadasım mesela Focus dizellerin veya grande puntoların turbo arızalarının garanti kapsamında değiştigini ve garanti olmassa 2 bin ytllik masraflarının oldugunu biliyomusun. Ve ford sadece 2 sene verbildigi garantiyi 450ytl karsılıgıda 1 sene daha uzatmaktadır

Ayrıca zaten dizeller hassas araclardır ve gerek kulandıgın dizel den olsun gerek kullanım hatalarından olsun arıza yapabilirler.

quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

garanti kağıt üzerinde olduğu sürece bir anlam ifade etmez..benim 2006 model ford fusion aracım da var..garantiyi 1 sene daha değil 3 sene daha uzatmaktadır..ama o garanti kapsamında benim bahsettiğim "en sık arıza çıkaran" sistemler yoktur...herhangi bir aracın turbo sistemindeki arıza üretim hatasından kaynaklanan ve toplu geri çağırma sistemiyle garanti kapsamında halledilen arızalardır..siz aracınızı aldıktan 3000 km sonra egzoz patladı diye ford veya fiat servisine gidin ne demek istediğimi anlarsınız...

• corolla
  • Sana şunu diyebilirim bizdede 2007 model honda civic elegance var
    Motoru mükemmel derecede seri
    Vites geçişleri kısa
    Dış görüntüsü muhteşem söylemeye gerek yok.

En büyük sorunu ise dar bagaj hacmi ve azda olsa lastik sesini içeri alıyor.Tabi okuduğuma göre yeni corollada içeri fazla ses veriyormuş
    Ben olsam ikisinide test sürüşünde denerim ona göre karar veririm ama otomatik alacaksan HONDA dan kesinlikle şaşma şuan otomatikte piyasanın lideridir.
  • 1. Honda
    2. Honda
    3. Yine Honda
    ...
    ...
    ...
    &. Kesinlikle Honda

Olmazsa o zaman belki Toyota
  • honda
  • Benzinli alınacaksa Honda. Ama dizel diyorsan başka araçları da incele. Focus TDCİ çok iyi bir tercih olurdu bence.
  • Dizel alacaksın zaten honda dizel yok...
    benzinli alacaksan yine corolla..
    pişman olmazsın
  • ben bir 2005 corolla kullanıcısıyım ve her 2 sinide test ettim...Her yönüyle Honda diyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

toyota dizel in peformans verisi hiç de iç açıcı gorumuyor.
    ikilem de tabiikide honda derim.
    dizel secim olacak ise ford tdci.
    benzinli ve daha iyi bir secim golf olabilir.
    ancak ikisi arasinda honda derim..

imzamdaki videoyu izle acilsin için
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

KARDEŞ İMZANDAKİ VİDEOYU İZLEDİM , AKLINIZI MI KAÇIRDINIZ SİZ ????
    ECEL İLE RANDEVUNUZ MU VAR ALLAH AŞKINA ? EKONOMİK , KULLANIMI KOLAY , ÖZELLİKLE ŞEHİR İÇİ İÇİN DİZAYN EDİLMİŞ BİR ARABA İE 200 KM , İNŞALLAH VİDEODAKİ SİZ DEĞİLSİNİZDİR.

• quote:

Orjinalden alıntı: EximeR

quote:

quote:

ECEL İLE RANDEVUNUZ MU VAR ALLAH AŞKINA ? EKONOMİK , KULLANIMI KOLAY , ÖZELLİKLE ŞEHİR İÇİ İÇİN DİZAYN EDİLMİŞ BİR ARABA İE 200 KM , İNŞALLAH VİDEODAKİ SİZ DEĞİLSİNİZDİR.

ergonomisi kaldirmasa o hizlara cikmasina mühendisler izin vermezler diye dusunuyorum nedersin ? bendim.....

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: EximeR

quote:

quote:

ergonomisi kaldirmasa o hizlara cikmasina mühendisler izin vermezler diye dusunuyorum nedersin ? bendim.....

Tabiki 200 Km hıza çıkabilir , dizaynı buna müsaitte olabilir ama bu demek değil ki bu hıza çıkman gerekiyor , yoksa belki hatırlarsınız Gaziantep dolaylarında adamlar oturak kısımları sökülmüş Pug motorsikletler ( hani şu gürültülü eski tip olanlar ) ile 100-120 Km hız yaparak yarışıyorlarmış. Onlarınki tamamen manyaklık .
    Ama denemek için bile olsa yüksek hızlara çıkmak sizin sadece ( Allah Göstermesin ) kaybetmiş olduğunuz sevdiklerinize daha kısa sürede kavuşma ihtimalinizi artırır.
    Belki biraz geç varalım gideceğimiz yere ama ne kendimizi ne sevdiklerimizi riske atmayalım.
    Güvenli ve sağlıklı sürüşler lütfen.

• civic
  • opel astra derim... makinanın kralı onlar
  • serilik olarak ikisi arasında honda civic derim. iç mekan ferahlığı açısından da civic daha iyidir bence. Ama sorunsuzluk açısından corolla daha iyi diye düşünüyorum.
    Son karar : honda civic
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.