Şimdi Ara

TOYOTA YAĞ EKSİLTME SORUNU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
45.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ama degilmis bu kadar net

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay vay Toyota bak, sağlamlık timsali , dışı bizi içi sahiplerini yakıyormuş,
  • ckurt1 arkadaşım teşekkür ederim. motora müdahaleyi kabul etmedim, şimdilik takibe aldılar. aracın önceki bakımında yağ yakıp yakmadığını bilmediğim için şimdilik takibe alma işine tamam dedim. duruma göre bir yol çizeceğiz kendimize. ama forumlardan takip ettiğim kadarıyla bu sorunun devam edeceği belli. sizin durumunuz ne durumda. tükatici mahkemesine dava ettin mi? forumları gezerken bir yerde bu sorunla ilgili okumuş olduğum yazıyı aynen aşağıya yazıyorum. bu konuyla ilgili sıkıntı çekenler oldukça fazla gibi.

sayın yetkili , ben ihsan erkahraman 34 byz 44 03/07/2010 tarihinde toyota plaza gedizler dolapdereden , markasına güvendiğim toyota auris 1.4 d-4d comfort plus aracımı aldım. aldığıma bin pişman oldum. yaşadığım olaylar ve muhattap olduğum satış sonrası servis hizmetleri ve müşteri memnuniyeti felsefeniz beni hayatımdan bezdirdi. kısaca yaşadıklarımı özetlemek istiyorum; bismillah daha aracım 10 günlük iken, ön tanponun tanpon boyası kağıt gibi soyuldu. toyota plaza nataş\' da hakan çevik beyin incelemeleri sonucu ile aracımın bu sorununu hallettiler.. aracım henüz 1 aylık iken aracımın yağ lambası yanması nedeniyle, ben aracıma , bakırköydeki benzin istasyonunda 1 litre yag ilave ettim. sabah aracımı nataş toyota plazaya getirerek kontrol ettirdigimde aracıma burada da yag ilave ederek kontrol altına aldılar . ve böylelikle aracımın incelenmesi, çileli gel gitler bu kilometre ve bu tarihte başladı. 2\'nci yağ eksiltmesi ; 6.549 km de başladı. aracımı toyota plaza dumankaya\' ya götür düm. aracıma buradada yag ilave ettiler . hakan çevik beyin bu serviste aracıma müdahale ettiklerinden bilgisi var . ve servisin aracıma yag ilave ettikten sonra vezneden bana 30.86 tl fatura kestiler. yag eksiltmesi ayıplı üretilmiş araçtan kaynaklanıyor ancak faturası bana kesiliyor. sizce de tuhaf değil mi? 3\'üncü yag eksiltmesi ; 10.360 km de aracımın yag lambası tekrar yandı hakan çevik beyle konuştum. aracımın 10 bin km bakımı yapılmasını söyledi . aracımın bakımını yaptırdım . bu bakımda aracımın turboşarjör \'ü komple deiğştirildi ??? 4\'üncü yag kontrolü ; 13.746 km. bu km\'de aracım servise yag eksiltmesi kontrolü amaçlı giriyor. aracımda bu sefer pompa vakumun değiştirme işlemi yapılıyor . hakan çevik bey aracımın kontrolünü yapıyor ve aracım bana teslim ediliyor. 5 inci yag eksiltmesi ; 20.020 km de aracımın yag lambası yanıyor . hakan çevik beyin kontrolü sonucu, aracımın 20 bin km bakımının yapılması gerektigini söylediler ve aracımı 20 bin km bakımı için 01.10.2011 tarihinde nataş toyota servisine götürdüm. bakımdan sonra aracımı teslim aldım. ancak, aracımla ilgili servis bilgilerini servis müdürü dahil kimseden alamadım . servisten çıktıktan 2 gün sonra aracımın yag çubugunun mühürlendigini tesadüfen fark ettim. benim bu mühürden haberim yoktu , servis aracımı teslim ederken bana bilgi vermeden teslim ediyor . amaç nedir? müşteri mi sınanıyor? hakan çevik bey\' de bana bu bilgiyi vermedi. telefonda görüştükten sonra, mühürleme bilgisini bana toyota iletişimden seda hanımın verecegini söyledi. seda hanımdan bana telefon gelmedi. toyota iletişim müdürlügünü ben arayarak seda hanımdan bilgiyi kendim aldım. çok yazık ki müşteriye karşı şefaflık ilkesi ve iletişim hususları zayıf halkalarınız ! 6. kez yağ eksiltme ; aracımın km.\'si 25.272. hala yag eksiltmesi sorunu devam ediyor . bu kez aracıma kendi tercihim ve kıvanç yıldırım beyin bilgisi ile çekmeköy toyota alj plaza servisinden, saat 09 \'a randevü aldım . bu serviste hakan çevik bey ile aracımın kontrolü için ve yag lambasının tekrar yanması sebebiyle buluştuk. aracıma burada tekrar 2,250 lt yag ilave ettiler ve aracımı bana teslim ettiler . . hakan çevik bey benim aracımla 1.5 senedir ilgileniyor. . ancak ne yazık kı aracımın yag eksiltme sorunu hala devam ediyor son olarak aracıma rektefiye yapılmasının (sekmanların , keçelerin değişmesi) uygun oldugunu söylüyorlar. piyasaya ayıplı araç sürüyor sunuz. bu ayıplı aracı bana satılıyor sunuz ve problemin motorun açılarak tamir yoluyla giderilecigini söylüyorsunuz.. yaptığınız her müdahalenin benim aracımın değerini düşürdüğünü en az benim kadar sizde biliyorsunuz. aracı satarken alıcı toyota kayıtlarınızda ki bu rezaleti görecek ve almaktan vaz geçecek. bu durumu nasıl izah edeceksiniz. acaba kayıtları mı yok etmeyi düşünüyorsunuz? benim aracıma huzur için de binmem için ne yapmam lazım? sorun yaşamamak için sıfır araç aldım, güvenilir marka toyota\' yı seçtim ve dünyanın parasını vererek aldım. henüz taksitleri bitmedi. ancak ben bittim. ne huzurum kaldı ne de güvenim toyota\' ya . sıfır aracımı kobay gibi arg çalışmalarınızda kullanıyorsunuz. ben sizinle ugraşmak için araç almadım . neden ben toyota aldıktan sonra durmadan servisleri veya müşteri hizmetlerini arıyorum , mailler atıyorum benim başka işim gücüm yok mu ? eger 1000 km de 1 litre yağ yakması normal ise , neden araç alırken bana bu bilgiyi vermiyorlar . reklamlarınız ne güzel \"toyotoyota toyotoyota çıkarım senle heryola\" eee! ne oldu? ben çıkamıyorum yola. kafamda hep yag lambası ve nezaman yolda kalacagım endişesi var. araçtan soğuttunuz beni. bu mu toyota kalitesi? bu mu çıkarım seninle her yola güvencesi? beni çok yordunuz. saglıgımla oynuyorsunuz. araçla ve sizinle ugraşmaktan iş ve özel yaşantım allak bullak oldu. benim sabrım tükendi. enayi yerine konmaktan ve oyalanmaktan bıktım. evet, artık yeter! sıfır aldığım, ancak yamalı bohçaya döndürdüğünüz bu araca artık güvenmiyor ve araçtan kurtulmak istiyorum. alın aracınızı verin paramı ! veya varsa ayıpsız aracınız değiştirin ... konuyu tüketici mahkemelerine intikal ettiriyorum. ayrıca öyküyü medya ile de paylaşacağımdan emin olabilirsiniz. bilgilerinizi ve gereğini rica ederim saygılarımla 0535 819 61 37 0555 804 42 76

• 2010 model ve sonrası d4d lerde bu yağ yakma sorunu var.

Servisler halen bir çözüm üretemediler,üretecekleride yok zaten.

Bizim milletimiz kulaktan dolma BİLGİLERLE halen toyota toyota diyor .

sorunsuz toyota 2000 lerden önce bitti.

nerede1998 corolla Gli special ah ah ahhhhhhhhh

halen onun ekmeğini yiyor toyota.

• quote:

Orijinalden alıntı: fernando27

ckurt1 arkadaşım teşekkür ederim. motora müdahaleyi kabul etmedim, şimdilik takibe aldılar. aracın önceki bakımında yağ yakıp yakmadığını bilmediğim için şimdilik takibe alma işine tamam dedim. duruma göre bir yol çizeceğiz kendimize. ama forumlardan takip ettiğim kadarıyla bu sorunun devam edeceği belli. sizin durumunuz ne durumda. tükatici mahkemesine dava ettin mi? forumları gezerken bir yerde bu sorunla ilgili okumuş olduğum yazıyı aynen aşağıya yazıyorum. bu konuyla ilgili sıkıntı çekenler oldukça fazla gibi.

sayın yetkili , ben ihsan erkahraman 34 byz 44 03/07/2010 tarihinde toyota plaza gedizler dolapdereden , markasına güvendiğim toyota auris 1.4 d-4d comfort plus aracımı aldım. aldığıma bin pişman oldum. yaşadığım olaylar ve muhattap olduğum satış sonrası servis hizmetleri ve müşteri memnuniyeti felsefeniz beni hayatımdan bezdirdi. kısaca yaşadıklarımı özetlemek istiyorum; bismillah daha aracım 10 günlük iken, ön tanponun tanpon boyası kağıt gibi soyuldu. toyota plaza nataş\' da hakan çevik beyin incelemeleri sonucu ile aracımın bu sorununu hallettiler.. aracım henüz 1 aylık iken aracımın yağ lambası yanması nedeniyle, ben aracıma , bakırköydeki benzin istasyonunda 1 litre yag ilave ettim. sabah aracımı nataş toyota plazaya getirerek kontrol ettirdigimde aracıma burada da yag ilave ederek kontrol altına aldılar . ve böylelikle aracımın incelenmesi, çileli gel gitler bu kilometre ve bu tarihte başladı. 2\'nci yağ eksiltmesi ; 6.549 km de başladı. aracımı toyota plaza dumankaya\' ya götür düm. aracıma buradada yag ilave ettiler . hakan çevik beyin bu serviste aracıma müdahale ettiklerinden bilgisi var . ve servisin aracıma yag ilave ettikten sonra vezneden bana 30.86 tl fatura kestiler. yag eksiltmesi ayıplı üretilmiş araçtan kaynaklanıyor ancak faturası bana kesiliyor. sizce de tuhaf değil mi? 3\'üncü yag eksiltmesi ; 10.360 km de aracımın yag lambası tekrar yandı hakan çevik beyle konuştum. aracımın 10 bin km bakımı yapılmasını söyledi . aracımın bakımını yaptırdım . bu bakımda aracımın turboşarjör \'ü komple deiğştirildi ??? 4\'üncü yag kontrolü ; 13.746 km. bu km\'de aracım servise yag eksiltmesi kontrolü amaçlı giriyor. aracımda bu sefer pompa vakumun değiştirme işlemi yapılıyor . hakan çevik bey aracımın kontrolünü yapıyor ve aracım bana teslim ediliyor. 5 inci yag eksiltmesi ; 20.020 km de aracımın yag lambası yanıyor . hakan çevik beyin kontrolü sonucu, aracımın 20 bin km bakımının yapılması gerektigini söylediler ve aracımı 20 bin km bakımı için 01.10.2011 tarihinde nataş toyota servisine götürdüm. bakımdan sonra aracımı teslim aldım. ancak, aracımla ilgili servis bilgilerini servis müdürü dahil kimseden alamadım . servisten çıktıktan 2 gün sonra aracımın yag çubugunun mühürlendigini tesadüfen fark ettim. benim bu mühürden haberim yoktu , servis aracımı teslim ederken bana bilgi vermeden teslim ediyor . amaç nedir? müşteri mi sınanıyor? hakan çevik bey\' de bana bu bilgiyi vermedi. telefonda görüştükten sonra, mühürleme bilgisini bana toyota iletişimden seda hanımın verecegini söyledi. seda hanımdan bana telefon gelmedi. toyota iletişim müdürlügünü ben arayarak seda hanımdan bilgiyi kendim aldım. çok yazık ki müşteriye karşı şefaflık ilkesi ve iletişim hususları zayıf halkalarınız ! 6. kez yağ eksiltme ; aracımın km.\'si 25.272. hala yag eksiltmesi sorunu devam ediyor . bu kez aracıma kendi tercihim ve kıvanç yıldırım beyin bilgisi ile çekmeköy toyota alj plaza servisinden, saat 09 \'a randevü aldım . bu serviste hakan çevik bey ile aracımın kontrolü için ve yag lambasının tekrar yanması sebebiyle buluştuk. aracıma burada tekrar 2,250 lt yag ilave ettiler ve aracımı bana teslim ettiler . . hakan çevik bey benim aracımla 1.5 senedir ilgileniyor. . ancak ne yazık kı aracımın yag eksiltme sorunu hala devam ediyor son olarak aracıma rektefiye yapılmasının (sekmanların , keçelerin değişmesi) uygun oldugunu söylüyorlar. piyasaya ayıplı araç sürüyor sunuz. bu ayıplı aracı bana satılıyor sunuz ve problemin motorun açılarak tamir yoluyla giderilecigini söylüyorsunuz.. yaptığınız her müdahalenin benim aracımın değerini düşürdüğünü en az benim kadar sizde biliyorsunuz. aracı satarken alıcı toyota kayıtlarınızda ki bu rezaleti görecek ve almaktan vaz geçecek. bu durumu nasıl izah edeceksiniz. acaba kayıtları mı yok etmeyi düşünüyorsunuz? benim aracıma huzur için de binmem için ne yapmam lazım? sorun yaşamamak için sıfır araç aldım, güvenilir marka toyota\' yı seçtim ve dünyanın parasını vererek aldım. henüz taksitleri bitmedi. ancak ben bittim. ne huzurum kaldı ne de güvenim toyota\' ya . sıfır aracımı kobay gibi arg çalışmalarınızda kullanıyorsunuz. ben sizinle ugraşmak için araç almadım . neden ben toyota aldıktan sonra durmadan servisleri veya müşteri hizmetlerini arıyorum , mailler atıyorum benim başka işim gücüm yok mu ? eger 1000 km de 1 litre yağ yakması normal ise , neden araç alırken bana bu bilgiyi vermiyorlar . reklamlarınız ne güzel \"toyotoyota toyotoyota çıkarım senle heryola\" eee! ne oldu? ben çıkamıyorum yola. kafamda hep yag lambası ve nezaman yolda kalacagım endişesi var. araçtan soğuttunuz beni. bu mu toyota kalitesi? bu mu çıkarım seninle her yola güvencesi? beni çok yordunuz. saglıgımla oynuyorsunuz. araçla ve sizinle ugraşmaktan iş ve özel yaşantım allak bullak oldu. benim sabrım tükendi. enayi yerine konmaktan ve oyalanmaktan bıktım. evet, artık yeter! sıfır aldığım, ancak yamalı bohçaya döndürdüğünüz bu araca artık güvenmiyor ve araçtan kurtulmak istiyorum. alın aracınızı verin paramı ! veya varsa ayıpsız aracınız değiştirin ... konuyu tüketici mahkemelerine intikal ettiriyorum. ayrıca öyküyü medya ile de paylaşacağımdan emin olabilirsiniz. bilgilerinizi ve gereğini rica ederim saygılarımla 0535 819 61 37 0555 804 42 76

Mesajınızda herseyi en ince ayrıntısına kadar anlatmışsınız. Bende şirket aracı 94 corolla var ilk sahibiyiz henüz 140.000kmde yas itibariyle gene yaşıtlarına rağmen diri duruyor. Gercekten sorunsuz bı motora sahip Toyotanin son zamanda çıkardığı araçlara bakıyorum gözümde fiattan çok fazla bidegeri yok çünkü malzeme işçilik gercekten vasat. Abartısız söylüyorum 94 corollada kullanılan malzeme avensiste yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun arkadaşım evet bana da motor yenileme dediler. Yani sizinle aynı durumdayım. Araba daha 27 binde. Bakın daha öncede yazdım. Burada yapılacak işlemin garantisi yok bir kere. Diyelim işlemi kabul edip yaptırdın. Peki daha sonra aracın garantisi dolduktan sonra arız tekerrür ederse ne olacak. Bunlar senin aracını hata bizde arkadaş garantin yok ama biz yapalım diyecekler mi. Haahahahahahah maalesef abiciğim. Bu motorlar malesef bize sıfır satıldı ama hatalı çıktılar ve böyle düşük km lerde bittiler.
    Bakın ben iletişim merkezi ile görüştüm tamir de ısrar ettiler ama kabul etmedim. Noter ihtarı çekip bu ayıplı malınızı alın ve paramın karşılığı olan aracı verin dedim. İhtarıma cevap gelmedi beni arayıp başka bir teklifte dahi bulunmadılar. arkadaş biz şimdi mağdur değilmiyiz. Allaha reva mı ya bu iş. Para verip mal almışız uğraştıryorlar bizi valla. Çözüm önermiyorlar burada yapacak tek şey o zaman mahkemedir. Ben bunları dövemem ki zorla yaptıracak gücüm yok.
    Vallahi benim arabaya 12. bin lira daha borcum var. Şu ana kadar ödediğim para da 51. binliradır. yani aracın bana maliyeti tam 63 bin liradır. Ne yapayım şimdi ben. Nasıl kabul edeyim bu durumu. Arayıp kardeşim bu işlemi yapacağız ama zararınızı karşılayacağız şu kadar farkı iade edeceğiz yada size sıfır hiç açılmamış bir motor getireceğiz yada aracınızın 2. eldeki değeri şudur alın paranızı bırakın arabayı demiyorlar.
    Şu anda bunlar bizim paramızı çalmış bir hırsız durumundadır.
    Şimdi aynı durumdaki arkadaşlara kendi izlediğim yolu anlatayım. Bu işi araştırdım arkadaşlar. Hakim avukat ve tüketici hakem heyeti başkanıyla da görüşerek ve avukat ile hareket ediyorum. Onlar bu malın ayıplı mal olduğunu ve burada ayıpsız misli ile dğiştirilmesi yönünde yüzdesi yüksek olarak lehte karar geleceğini düşünüyorlar. yaklaşık bin liraya yakın da bir masrafı var bunun.
    Önce noter ihtarıyla aracın yenisini talep ettim cevap verilmeyince avukatım arızanın bilirkişi nezdinde tespiti için adliyeden bir dilekçe ile bilirkişi tayini istedi. Bilirkişi raporunu aldıktan sonra davayı açacağız. Şu bilirkişi tespitini yaptırdıktan sonra bu iş netleşir. ben yazmaya devam ederim. Kaybetsek de önemli değil bu bir sanssızlık sağlık olsun. Hepinize saygılar.

• Yanlışınız var CAPONLAR ne yapsa iyidir sorunsuzdur
  • kardes kisa ve oz konusucam motor bitmis kisa surede elden cikarmaya bakmani tavsiye ederim zira ayni durum bizdede vardi samimi oldugum bir ustayla konusmustum
  • Bugün aldığım bilgiye göre bu d4d motorlar isuzu motoru imiş Toyota'da eskiden çalışan bir satış temsilcisi dedi. Bilgisi olan varmi ?

• , her 1000 kim. de 1 litre yağ eksilmesi olabilir..
    Az önce speedynin servis müdürünü izledim videoda..
    O da bir başka Japon arabasında yağ eksiltmeyi anlattı ve 1000 km de 1 litre yağ eksiltebileceğini söyledi..
    İnternete girdim.. Bizde herkes bilgili ya :))) hani bir söz vardır bilen de konusuyor bilmeyen e derler :))

Değerli arkadaşlar mesela Toyota da bakım aralıkları 10.000 kmdir.
    Yani her 10 bin km de araç servise bakıma girer, yağı değişir, hava filtresi değişir, diğer bakımları yapılır.
    Toyotanı dizellerinde 4-4,5 litre yağ vardır.

Şimdi değerli arkadaşlar eğer her 1000 (bin) km de 1 litre yağ eksiltme normal olsa bu ne demek bilirmisiniz???

Bir sonraki bakıma 10 bin km sonra gideceğimize göre, demekki 10 litre yağ eksiltirse arabamız bu normaldir ?
    zaten araçtaki yağ 4,5 litre be kardeşim :))))

O zaman şöyle yapacağız. Demekki servis her bakımda yağımızı değiştirecek, bağajada açılmamış şekilde 10 litrelik yedek bir yağ bidonu (ya da depo yaptıracağız) :))))

İnanın bana arkadaşlar bunların aynısını servisteki yetkili ustalar ve müdürlerde söylüyor.
    Tabii böyle birşey olması mümkün değil.
    Ama herkes ezberden konustuğu için vaziyet bu.

Peki doğrusu nedir?

Doğrusu şudur; her 1000 (bin) km de 0,1 litre (yani 100 ml) yağ eksilmesi normaldir ki,
    bu da 10 bin km de 1 litreye denk gelir.

Motordaki yağ çubuğunda iki çizgi arası da 1-1,5 litreye karşılık gelir ki
    bir sonraki servise kadar yani 10.000 km.lik süreçte aracınızda en fazla bu kadar yağ eksilmesine
    normal gözüyle bakılabilir. Yani yağ çubuğunuzda minimum çizgisine kadar inmesine müsaade vardır.
    Sonra yağ ikaz ışığı yanar.

Eğer 10.bin km dolmadan çok önce bu ışık yanıyorsa, aracınız kabul edilir sınırların çok üztünde yağ eksiltiyor demektir ki, bu aracınızın ayıplı olduğu anlamına gelir.

• ARACINDA YAĞ EKSİLTME BULUNAN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE

Toyotaların özellikle Dizellerinde bazı modellerinde yağ eksiltme sorunu ciddi bir problem olarak karşımıza çıkıyor.
    Bu nedenle sıfır aldığınız aracı

1. ilk 1.000km ve ilk 10.000 bakımından itibaren sadece yetkili servise götürün.

2. Servise aracınızı bırakırken mutlaka İş Emri Kabul Formunuzun tam ve üzgün doldurulup doldurulmadığını kontrol edin.Servis görevlisi arabanızı teslim almadan önce bu formun 1 nshsını size vermek zorundadır. Bu formda aracın servise giriş tarihi, aracın km.si, kaç bin bakımın yapılacağı, müşterinin ayrıca varsa yapılmaını-kontrol edilmesini istediği hususlar varsa onlar yazılır. Yani siz müşteri olarak "16.000 kmde yağ uyarı lambası yandı, aracım yağ eksiltiyor,kontrol edilsin" derseniz bunu aynen oraya yazmalıdır.

3.Toyotalarda yağ eksiltme konusunda önce turboyu değiştiriyorlar, yağ eksiltme devam ediyor, ardından vakum pompasını değiştiriyorlar. Bu da çözüm olmayınca motorunuzu indiriyorlar, piston ve seğmanlar değişiyor, yani arabanızın sıfır lığı da bitiyor bir yerde. motorunuzu tekrar takp size veriyorlar. Yağ eksiltme gene devam ediyorsa ( ki genelde devam ediyor, bende olduğu gibi) bu sefer size ya olur böyle diyorlar, dizel arabaların hepsi yağ eksiltir. Korkmayın motora bunun hiç bir zararı yoktur gibi, hiç bir şekilde kabul edilemeyecek şeyler söylemeye başlıyorlar. Zaten bu arada tüm bu değişimler yapılana dek en az 2 yıl geçiyor.

Kanunları ve tüketici olarak haklarımızı bilememek maalesef haklı olduğumuz durumlarda dahi hakkımızı alamamak gibi durumlar ile sonuçlanıyor..

Bu nedenle bu konuda sıkıntısı olanlar varsa daha detaylı bilgi paylaşımında bulunabiliriz.

Gelelim Toyotada ( ve diğer tüm dizel araçlarda ) yağ eksiltme hangi ölçülerde normal kabul edilir.
    Arkadaşlar bunun normal değeri şudur;
    Her 1000 (bin) km de 0,1 Litre yani 100 mililitre ile 150 mililitre arası olup

10 bin km de bu 1-1,5 litreye denk gelir ki,
    yağ çubuğundaki iki çizgi arası da işte tam bu 1-1,5 litrelik eksilmeye karşılık gelmektedir.

Yani aracınızı bakıma götürdünüz. Bakımı yapıldı, yağı değişti. Araca 4,5 litre yağ kondu. Aracınızı aldınız.Bir sonraki bakıma kadar yani 10 bin km aracınıza yağ koymadan aracınızı kullanırsınız. Ancak her araç bir miktar yağ eksiltir. Yağ motoru aşınmaya karşı koruyan en hayati yağlayıcı madde olduğundan
    yağın belli bir miktardan fazla eksilmesine müsaade edilmez.
    Bu yüzden yeni araçlarda yağ uyarı lambası yanarak sürücüyü ikaz eder.
    Yağ çubuğundak yağ seviyesi minimum çizgisinin altına inerse lamba yanar. Aracı sağa çeker ve yağ eklersiniz.

Ancak sıfır araç , servis bakımı yapılıp daha 5 bin km de iken lamba yanıyorsa bu durum anormaldir. Yani aracınız ayıplıdır.
    Kabul edilir ölçülerin üzerinde yağ eksilmesi var demektir.

Toyotanın kitapçığına bakarsanız, ustabaşılarını dinlerseniz onlar demektedirler ki her 1000 (bin) km de 1 litre yağ eksilmesi normaldir :))
    Yani bu hesapla arkadaşlar 4000 km sonra motorda hiç yağ kalmayacaktır :)))
    Ya da bir başka hesapla bir sonraki bakıma kadar 10 bin km servise uğramamak için demekki bağajımıza ilave bir yağ deposu yaptırmalıyız ki orada da yedek 10 litre yağ depolayalım ve her 1000 km de 1litre 10.bin kmde 10 litre yağ eksileceğinden buradan tamamlayabilelim :)))
    Komediyi görüyormusunuz ???

• http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1619139/#yorumlar

Konuyla ilgili yağ yakma sorunu olan herkesin desteğine ihtiyacımız var !
  • 10 binde bakıma giren corollamız 16 binde yağ uyarısı verdi. yağı komple boşaltıp baktığımda ise 0.75 cc yağ kalmıştı. tabikide servisi onların başına yıktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

10 binde bakıma giren corollamız 16 binde yağ uyarısı verdi. yağı komple boşaltıp baktığımda ise 0.75 cc yağ kalmıştı. tabikide servisi onların başına yıktım.

Sonuc ?

• quote:

10 binde bakıma giren corollamız 16 binde yağ uyarısı verdi. yağı komple boşaltıp baktığımda ise 0.75 cc yağ kalmıştı. tabikide servisi onların başına yıktım.

Geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla aracınız 6.000 km'de yağın tümüne yakınını kaybetmiş.

Şimdi asıl önemli soru: Aracınızın 0.75 litre (sanırım kastettiğiniz miktar bu) yağla çalışmasının oluşturacağı hasarı gözönünde bulunduruyorlar mı? Şimdi yağı tamamlanıp, belki de Turbosu değişecek aracınızın moturunun ömrünün ne kadarı heder oldu? Bu motor sorun çıkarmadan kaç yıl daha yol gidebilecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan0075 -- 15 Şubat 2013; 16:50:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Kime sorsan toyota sorunsuz

aboww toyotanın sorunsuzluğuna mı laf ettin taşlıcaklar birazdan seni

hatta toyotaya bu forumda laf ettin afaroza kadar yolu var bu işin

allah kolaylık versin birazdan gelirler.

• Arkadaşlar 2010 makyajlı kasa ve üzeri corolla kullananlar mutlaka turbosunu değişirsin (tabii garantideyse garanti dışıysa turbo 5000 lira). Benim eski aracım 2010 makyajlı kasa d4d corolla'ydı, bu yağ yakıyor diye götürdüm. ' bir şey olmaz abi' diye savuşturdular. Sonra bir daha götürdüm bu sefer inat ettim turbosunda problem varmış bu makyajlı kasaların turbo değişti garantiden. Turboyu garantiden değiştirmemek için inat ettiler ancak başardım. Siz de mutlaka Turbo'yu serviste söyleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ancakveancak

quote:

Kime sorsan toyota sorunsuz

aboww toyotanın sorunsuzluğuna mı laf ettin taşlıcaklar birazdan seni

hatta toyotaya bu forumda laf ettin afaroza kadar yolu var bu işin

allah kolaylık versin birazdan gelirler.

buyursun gelsinler

• Davalarda glişme varmıdır ?
  • quote:

quote:

Sonuc ?

sonuç :

servise ve toyota türkiye distiribütörüne ihtarname çekildi. toyota türkiyeden gelen bir ekip motoruma vida değdirmemeleri şartı ile kontrol ettiler . raporda anormal durum olarak karşılandı.

motor değişimi teklif edildi itiraz ettim 0 araç istediğimi söyledim japonya merkeze ilettiler japonya dan sonuç dün geldi motor değişimi ile çözülebiliceğini çözülmez ise 0 araç ile değişimini onayladı.

eğer değiştirmez ise elimdeki onay belgesi ile mahkemeye gideceğim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.