Şimdi Ara

\\\ TOYOTA YARiS FUN CLUB TURKEY /// :) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.216
Cevap
58
Favori
214.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: orheen

quote:

Orjinalden alıntı: bucegu60

@orheen
    dizel mmt düz vitesden 100 km de 0,5 lt daha az yakıyor.bence ilk yazdıgınız hata yaptım dediğiniz daha doğru gibi geldi bana.

Akşama grafiği koyarım onun üzerinden tartışırız. Sabah kafama takıldı ya adamlar düz vitesi neden fazla mazot harcasın diye viteslerini değiştirsinlerki diye düşünürken hata yaptığımı farkettim.

Bugecu yukarıda ikisinin kuvet hız grafiği var. Sen 100 km de hem fazla kuvvet kullanacaksın hemde daha az yakıt yakacaksın olurmu? Olamaz

Zaten senin 170 - 180 le gittik 6.5 mazot yaktık demen de beni doğruluyor. Çünkü 144 km üzeri hızlarda senin araç daha az mazot harcar.

@orheen, Bu grafik, aracların istenilen hıza cıkması icin gereken kuvvetin ne oldugunu gostermekte ise, o zaman aynı hız icin fazla kuvvet gerektiren arac daha fazla yakıt harcar diyebiliriz (diyebilir miyiz? ben anlamam pek bu konulardan :) ). Ya da soyle sorayım aslında, bir arac digerinden yuksek kuvvete ihtiyac duyuyor olabilir aynı hız icin (grafik oyle diyor). Ama alet oyle bir tasarlanmıstır ki o kuvveti olusturmak icin cok daha az yakıt tuketebilir (mi?).

• arkadaslar osram night breaker lari taktirdim. sağ ampul kolayca değisti sol on ampul değisimi icin tamponun sol tarafini ve sol ön fari soktüler el girecek yer yok cünkü bilginiz olsun kendiniz değistirmeniz cok zor....

ayrica arka sol parkta yanmiyormus onu da değistirtim onun icinde arka sol stop sokulerek değisti...

bu araba bu konularda hic pratik değil

night breaker lar bariz daha beyaz ve daha cok isik veriyor. gece göreyim daha iyi bilgi verebilirim size... tavsiye ederim. ama değisime gerek duyarsaniz zahmetli cünkü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 14 Ocak 2009; 14:10:33 >

• @ Muhittin abi, aynı motorda vites oranları ile oynayarak motorun daha az kuvvet üretmesi sağlanabilir.

Benim yaris 1.0 a öyle bi şanzıman tasarlarım ki motorun vereceği kuvvet 0-60 km arası çok yüksek olur. Hatta lastiklerini değiştirip tarla bile sürersiniz. Önemli olan kuvveti ihtiyaç olan yere göre orantılı oluşturmak ilerleyen zamanlarda vereceğim örneklerle daha iyi anlayacaksın.

Arkadaşlar bu arada grafiğe aurisi de eklediğim içi konu başka yerlere gidiyor. Bu sebepten izninizle Toyota başlığı altında yeni bir konu açıp toyotaları orda karşılaştıracağım. Çünkü bu konu ile ilgilenmeyen yaris sahibi arkadaşlara da ayıp olmasın.

Sizden herhangi bir konuda istek olması halinde yine grafik ile örneklemeye çalışırım.

Altta manuel yaris D4D ile Multimode Yaris D-4D nin mazot karşılaştırma grafiği var. Burda grafiği üstte olan daha az mazot harcıyor.

Onun altında Manuel Yaris D-4D ile Manuel Auris Comfort 5. vites düz yol sadece sürücü olan mazot karşılaştırma grafiği var.

\\\ TOYOTA YARiS FUN CLUB TURKEY ///   :)

• quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

arkadaslar osram night breaker lari taktirdim. sağ ampul kolayca değisti sol on ampul değisimi icin tamponun sol tarafini ve sol ön fari soktüler el girecek yer yok cünkü bilginiz olsun kendiniz değistirmeniz cok zor....

ayrica arka sol parkta yanmiyormus onu da değistirtim onun icinde arka sol stop sokulerek değisti...

night breaker lar bariz daha beyaz ve daha cok isik veriyor. gece göreyim daha iyi bilgi verebilirim size... tavsiye ederim. ama değisime gerek duyarsaniz zahmetli cünkü...

ceyhun mümkünse bi kaç resim ekleyebilir misin??

• valla ben bu tasarruf olayını beceremiyorum maalesef..park yerinden çıkar çıkmaz trafiğe

takılıyorum zaten..7.3-7.4lt yakardım, kış gelince o da 8.0lt'nin altına inemez oldum
  • quote:

Orjinalden alıntı: guardiola

valla ben bu tasarruf olayını beceremiyorum maalesef..park yerinden çıkar çıkmaz trafiğe

takılıyorum zaten..7.3-7.4lt yakardım, kış gelince o da 8.0lt'nin altına inemez oldum

bu da bir şey mi bizim 1.0 bu havalarda 8.5 lt yakıyor (eskişehir sabahları -10 derece falan gittiği yolda 3.5 km olunca garibanın termometre ışığı sönemeden varacağı yere varıyor da )

• aboooo..8.5lt..ama 3.5 km ise normal yani..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kir-pi

quote:

valla ben bu tasarruf olayını beceremiyorum maalesef..park yerinden çıkar çıkmaz trafiğe

bu da bir şey mi bizim 1.0 bu havalarda 8.5 lt yakıyor (eskişehir sabahları -10 derece falan gittiği yolda 3.5 km olunca garibanın termometre ışığı sönemeden varacağı yere varıyor da )

Kısa yolda özellikle kışın zaten tasarruf yapmak zor ama yinede aracınızı tanımanızda fayda var. Bazen yavaş gitmek te tasarrufsuzluk sebebi olabiliyor. Örneğin ben 3 kişi ve üzeri ağırlıklarda uzun yolda minimum tüketim için tam 100 km/saat hızla gitmem gerek bunu da yaptığım analizlerde gördüm.

Aracınızı ne kadar tanırsanız okadar iyi,

@kirpi bi ara senin aracının da yakıt tüketim grafiğini eklerim.

• quote:

quote:

arkadaslar osram night breaker lari taktirdim. sağ ampul kolayca değisti sol on ampul değisimi icin tamponun sol tarafini ve sol ön fari soktüler el girecek yer yok cünkü bilginiz olsun kendiniz değistirmeniz cok zor....

ceyhun mümkünse bi kaç resim ekleyebilir misin??

dostum telle cekmistim kötü biraz daha sonra detayli cekerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 15 Ocak 2009; 19:56:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: orheen

quote:

Orjinalden alıntı: kir-pi

quote:

Kısa yolda özellikle kışın zaten tasarruf yapmak zor ama yinede aracınızı tanımanızda fayda var. Bazen yavaş gitmek te tasarrufsuzluk sebebi olabiliyor. Örneğin ben 3 kişi ve üzeri ağırlıklarda uzun yolda minimum tüketim için tam 100 km/saat hızla gitmem gerek bunu da yaptığım analizlerde gördüm.

Aracınızı ne kadar tanırsanız okadar iyi,

@kirpi bi ara senin aracının da yakıt tüketim grafiğini eklerim.

Bizim aracında tüketim grafiğini ekleyebilirsen tabiki çok menun olurum, bu arada maksimum 1000 cc klubündeki arkadaşlarda 1.0 corsalar için yardım bekliyorlar onlarıda unutmazsan iyi olur. Bu arada ben zaten yıllar önce acı bir tecrübe ile 90 la gitmemeyi öğrendim sevgili Orheen, Eskişehir-Ankara-Eskişehir gibi tamamı çift yol ve neredeyse dümdüz bir yolda 90 la gideceğim diye şehirler arasında 6.3 lt yaktırmıştım, sonrasında bir daha 90 a tövbe edip 100-120 ile hatta arasıra 140 yaparak 5.4 yaktırdım (şehirler arası çok fazla kullanılmıyor çünkü scenic ile gidiyoruz sonuçta 4 kişilik bir aileyiz ve scenic yarisin yanında salon salomonje gibi oluyor), bu arada 1.0 araç için 8.5 birçok kişiye fazla gelmiş olabilir ama abartısız motor soğuk ışığı bu aralar ancak varılacak yere varınca sönüyor ve ne yaparsan yap buranın trafik akışı nedeniyle şehir içinde ortalama hızı 17 km yi geçemiyor bunlarıda eklemek lazım tabi birde arabayı asıl bizim hanımın kullandığını tüketim müketim değerlerinin onu hiç mi hiç ilgilendirmediğini onun için tamamen kendi kurallarının geçerli olduğunu hatırlatmaktada yarar var

• @ceyhunberber

dediğin gibi daha beyaz bi ışık veriyo sanki..aydınlatma alanı nasıl..

yani görüş alanın biraz daha arttı mı?? tavsiye eder misin??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [kalkedon] -- 15 Ocak 2009; 22:06:20 >
  • quote:

@ceyhunberber

evet eskilere gore daha beyaz ama anlasilan şu sari olan park ampullerinide beyaz olanlarla değistirmek lazim ozaman tam bir beyaz olabilir.

kisalarda cok az fark var ama uzunlarda cidden cok farkediyor. tavsiye ederim ama ampulun patlarsa yap dediğim gibi sol taraf icin tamponu soküyorlar zahmetli biraz. normalde standart h4 ampul 10 ytl osram 17 ytl değermi dersen evet derim. ama bekle patlasin oyle değistir

• arkadaşlar sisli havalarda beyaz ışık pek bir işe yaramaz.
    sis lambalarınız yoksa beyaz yapmayın derim.
  • quote:

quote:

@ceyhunberber

evet eskilere gore daha beyaz ama anlasilan şu sari olan park ampullerinide beyaz olanlarla değistirmek lazim ozaman tam bir beyaz olabilir.

kisalarda cok az fark var ama uzunlarda cidden cok farkediyor. tavsiye ederim ama ampulun patlarsa yap dediğim gibi sol taraf icin tamponu soküyorlar zahmetli biraz. normalde standart h4 ampul 10 ytl osram 17 ytl değermi dersen evet derim. ama bekle patlasin oyle değistir

eyvallah..

@lokosit

dostum bunu ilk defa duyuyorum..

• quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

arkadaşlar sisli havalarda beyaz ışık pek bir işe yaramaz.
    sis lambalarınız yoksa beyaz yapmayın derim.

zaten buda mtec yada philips gibi beyaz ampul değil dostum. ama dediğinde haklisin beyaz ampul yağmurda berbat.

bende bu yuzden bunu taktirdim
  • quote:

quote:

quote:

@ceyhunberber

eyvallah..

@lokosit

dostum bunu ilk defa duyuyorum..

sis lambaları genelde sarıdır. bunda amaç görüşü artırmaktır.siste beyaz, farda beyaz olunca renk birbirine karışır. sarı olunca beyazı deler geçer, daha ileriyi gösterir

• quote:

Orjinalden alıntı: lokosit
    sis lambaları genelde sarıdır. bunda amaç görüşü artırmaktır.siste beyaz, farda beyaz olunca renk birbirine karışır. sarı olunca beyazı deler geçer, daha ileriyi gösterir

Evet doğru söylüyor
  • Selam arkadaşlar,

Hafta içi günde tam 22 km yol yakıyorum. İşe gidiş-dönüş yolundaki trafik daha önce de bahsettiğim gibi yoğun ancak akıcı. (Güzergah= İdealtepe – E 5 – Ataşehir) Yolda herhangi bir kaza yoksa dur-kalk fazla olmuyor. Kış mevsimine girdiğimiz günlerden geçen haftaya kadar geçen süreçte aracım aynı güzergahta aşağı yukarı 7.2 lt/km benzin yakıt tüketirken, bilgisayar geçen haftanın ilk iki günü 7.1 lt, son üç gün de 7.0 lt’yi gösterdi.

Nedenini havaların daha önceki haftalara göre ısınmasına, yağmur yağmaması nedeniyle trafiğin daha sakin olmasına bağlıyorum.

Sizlerde de benzer gelişmeler yaşandı mı?

Sağlıcakla kalın.

• benim yarisin iç resimleri serdar abimde görmek istemis madem

• benim paspas hep ileri kayıyor bunun sabitlenmesi için bi çözüm varmı?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.