Şimdi Ara

Toyota Yaris mi Honda jazz mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
5.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açıkçası arabalardan çok anlamam.Ama estetik olarak Jazz ağır basıyor
  • ben de ikisi arasında hatta 3.sü de vardı. polo. kararsızdım. jazz aldım. salı günü gelecek bakalım. jazzın cam tavanına aldandım. bi de daha heybetli duruyor yarise göre.
  • Yaris dizelse tabikide onu alın derim. benzin 3.65 tl olmuşken benzinli arabaya binmek çok zor dizel her türlü avantajlı ben benzinli aldım şimdi çok pişmanım.
  • Yaris bagaj hacmi çok küçük ben olsam Jazz'ı alırdım.
    Bir arkadaş Toyota'da fren ve gaz pedalı arızası var demiş.
    Honda Jazz'lar da geri çağrıldı şoför kapısındaki kumanda düğmelerindeki bir sorun nedeniyle araçta yangın çıkıyormuş.
    Her markada böyle şeyler olabilir,marka bazına indirgemek yanlış...
  • şu an eşimin 2004 jazz'ı iş arkadaşımında yarisi'i var, iç mekan ferahlığı fonksiyonelliği açısından jazz çok daha iyi ki yariste bagaja neredeyse 1 çanta ancak sııyor.
    tüketim konusunda jazz la uzun yolda ekonomik kullanımda 4.6-4.9 lt/100 km yakıt tüketimi çok rahat yakalayabiliyorum ama şehir içi trafik nedeniyle 7-8 lt çıkabiliyor, hepsi bir yana cvt şanzıman çok ekonomik ve keyifli, abartmış gibi olmayım ama vites geçişlerini anlamak için ekstra dikkat sarfetmeniz gerekiyor. yaris yakıt konusunda jazz dan iyi olabilir belki ama jazz bence daha mantıklı.
  • tip olarak jazz'ın yaris'ten çok çok daha güzel olduğunu söylemek, pek de objektif bir değerlendirme olmaz şimdi..

yapmayın etmeyin..insaf..

- yaris'in motoru, jazz'ın da şanzımanı iyi..

- bu iki araçtan da muazzam bagaj hacimleri beklememek lazım..doğal olarak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: guardiola

- bu iki araçtan da muazzam bagaj hacimleri beklememek lazım..doğal olarak..

Eski kasa Jazzlar için konuşuyorum.. bagaj örtüsüne kadar olan hacim 380 litre..güncel Civic'de bu hacim 390 litre.. biri b sınıfı diğeri c sınıfı araç.. yani Jazz'ın bagajı sınıf ortalamasının çok çok üstünde!
  • Jazz'ın dizeli olsaydı alırdım. Ama tipini sevmesem de Yaris dizeli test etmiştim. Pire gibiydi...
  • Bir de şanzıman yönünden ele alırsak, jazzda çok konforlu ama sorun çıkardığında masrafı çok çok yüksek olan, hatta tamiri zor olan cvt şanzıman, yariste ise yarı otomatik mmt şanzıman var. Burada jazzın şanzımanı çok daha konforlu. Ancak bu ikilide güncel kasa ve dizel olması sebebiyle yarisi öneririm. Jazz 2001 tasarımı, yaris 2007 tasarımı bir araç. Bunun yanında benim aracım 1.2 corsa ve benzinine yetişemiyorum 100 kmde 7 lt yakmasına rağmen şehiriçinde.
  • Ben yeni siparişi verdim 2-3 ün içinde gelecek.Uzzzuuuunnn araştırmalardan sonra jazz almaya karar verdim.

Google de Barış bulut un Jazz günlüğü diye yazarsanız bütün deneyimlerini eski kasa ve yeni kasa jazz kullanmış biri olarak yazıyor.

Tek kelime ile bu fiyata alınabilecek en iyi araç diyorum...

ESP bir çok araçla 1.650 tl verirseniz konuluyor, panaromic Cam tavan 1,500 tl ,8 hava yastığı,

soğutmalı torpido gözü,çelik jant,4 lastik disk firen,yağmur sensörü,far sensörü,usb girişi,ısıtmalı ve otomatik katlanan yan aynalar,399 Lt bagaj hacmi,sınıfının en az yakan aracı ve hepsi fun modelinde STANDART...

Jazz diyorum...
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can206 -- 15 Şubat 2010; 19:07:36 >
  • Kesinlikle honda jazz.
  • Diğer mesajlarımda da belirttim yeni Yarislerden kullanıyorum.

Jazz'a göre en büyük eksiği panaromik cam tavan olmayışı bence.

Onun dışında bagajı da daha ufak haliyle.Fakat ben zaten şehir içinde kullanıyorum,inanın bagajı açtığımın toplamı en fazla 5'tir o da bakmak için

Ben bunun dışında Yarisin bir eksiğini göremiyorum.Artılarıda var kendine göre.Ben gayet memnunum,fakat Jazz'da güzel seçim.Yaris üretilmiyor olsa Jazz alırdım.İkiside Japon kalitesi

Bu arada yukarıda bir arkadaş sınıfın en az yakan aracı demiş,yanlış bilgi,en az yakan Yaris 1.33'tür.Değerler

Şehir dışı 4.4lt şehir için 6.2lt

• jazz daha ıyı bir tercih olur bence
  • quote:

Bu arada yukarıda bir arkadaş sınıfın en az yakan aracı demiş,yanlış bilgi,en az yakan Yaris 1.33'tür.Değerler

Şehir dışı 4.4lt şehir için 6.2lt

ben sınıfında derken 1.4 motorlar içinde demiştim:) Ama yaris te kötü araç değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can206 -- 15 Şubat 2010; 19:05:47 >
  • Jazz iyidir çok övgüler duyduk
  • sadece esp için jazz alınır.yaris in sitesine baktım esp den eser yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: can206

sadece esp için jazz alınır.yaris in sitesine baktım esp den eser yok...

esp standart mı?

standart esp iyidir,değilse esp'li araba Türkiyeye sittin senede gelir,eziyettir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berberrıfkı

quote:

Orijinalden alıntı: can206

sadece esp için jazz alınır.yaris in sitesine baktım esp den eser yok...

esp standart mı?

standart esp iyidir,değilse esp'li araba Türkiyeye sittin senede gelir,eziyettir.

HONDA JAZZ DA ESP STANDART HEM ALT HEMDE ÜST MODELİNDE...

NOT:ESP=VSA SİTEYE BAKARSANIZ ESP YOK DEMEYİN... VSA DİYE GEÇİYOR ADI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can206 -- 15 Şubat 2010; 19:33:29 >

• Yaklaşık bir yıl yeni kasa jazz kullandım Fun donanım düz vites.

Şuan imzamdaki megane'ı kullanıyorum.

Benim diceğim eğer dış görünüşünü beğeniyorsanız jazz b sınıfı araçların içinde zirveye oynayabilcek hatta zirvede olan bir araçdır.

Donanımından bahsetmeye gerek yok zaten ortada ciddi anlamda fazlasıyla dolu bir araç.

Onun dışında şuan kullandığım megane'daki diz mesafesinin 2 katı var jazzda net olarak söyleyebilirim bunu bagajları bile aynı.

Dışarıdan küçük bir b sınıfı fakat içi apayrıdır jazz'ın ciddi anlamda geniş ve çok ferahdır.

Megane'ı yeni aldığımızda jazz'a tekrar bindim bi ara araba jip gibi geldi mübarek hem yüksek hemde çok ferahmış ilk kez o kadar bariz farketmiştim bunu.

Konfor konusunda ise inanılmaz sessiz bir motoru var jazz'ın 3000 devire kadar duymak gerçekten zor o devirden sonra ise çok güzel bir ses çıkararak ivmeleniyor.Vtec motor olduğu için sesi öyle olsa gerek insanı gaza getiriyor

Ama B sınıflarının en büyük eksisi olan sert süspansiyon durumu jazz'dada var yolda giderken ufak çukurları dahi hissedersiniz.Tabi bunda 185/55/R16 lastiklerin etkisi çok fazla yanak kalınlığı az olduğu için ister istemez rahatsız ediyor.Yinede sınıfın rakipleri olan Fiesta'dan,punto'dan çok daha yumuşak süspansiyonlara sahip.

130km civarı hızlardan sonra rüzgar sesini içeri alır.Fazlasınıda beklememek lazım B sınıfı araçdan zaten.

Motoru ciddi anlamda seridir hiç üzmez.

Yakıtıda duruma göre değişir 7-7.5 litrede yakar trafikde ama genel olarak benim kullandığım aylarda 6litre civarıydı ortalamam hep.Çok sakin kullanırsan 5litre civarlarına düşürmek çok kolay.O yüzden çok üzceğini zannetmiyorum yakıt konusunda.

Şuan aklıma gelen başka bişey yok sorunuz olursa bildiğim kadarıyla bişeyler sölemeye çalışırım.

Buda hızlanmasına dair bi video.Jazzcikardesler.com'dada bir kaç abimiz denemişti 0-100 hızlanmasını video'ya falan çekmişlerdi her denemede yaklaşık 2 saniye daha iyi bir süre elde ediliyordu fabrika verisinden İ-shift versiyondada düz vites versiyondada.Nasıl oluyor bilmiyorum fakat çok defa denendi.Bende amatör olarak bi kaç denedim gerçekten fabrika verisinden daha iyi zamanlar elde ediyordum gariptir.

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Yaklaşık bir yıl yeni kasa jazz kullandım Fun donanım düz vites.

Şuan imzamdaki megane'ı kullanıyorum.

Benim diceğim eğer dış görünüşünü beğeniyorsanız jazz b sınıfı araçların içinde zirveye oynayabilcek hatta zirvede olan bir araçdır.

Donanımından bahsetmeye gerek yok zaten ortada ciddi anlamda fazlasıyla dolu bir araç.

Onun dışında şuan kullandığım megane'daki diz mesafesinin 2 katı var jazzda net olarak söyleyebilirim bunu bagajları bile aynı.

Dışarıdan küçük bir b sınıfı fakat içi apayrıdır jazz'ın ciddi anlamda geniş ve çok ferahdır.

Megane'ı yeni aldığımızda jazz'a tekrar bindim bi ara araba jip gibi geldi mübarek hem yüksek hemde çok ferahmış ilk kez o kadar bariz farketmiştim bunu.

Konfor konusunda ise inanılmaz sessiz bir motoru var jazz'ın 3000 devire kadar duymak gerçekten zor o devirden sonra ise çok güzel bir ses çıkararak ivmeleniyor.Vtec motor olduğu için sesi öyle olsa gerek insanı gaza getiriyor

Ama B sınıflarının en büyük eksisi olan sert süspansiyon durumu jazz'dada var yolda giderken ufak çukurları dahi hissedersiniz.Tabi bunda 185/55/R16 lastiklerin etkisi çok fazla yanak kalınlığı az olduğu için ister istemez rahatsız ediyor.Yinede sınıfın rakipleri olan Fiesta'dan,punto'dan çok daha yumuşak süspansiyonlara sahip.

130km civarı hızlardan sonra rüzgar sesini içeri alır.Fazlasınıda beklememek lazım B sınıfı araçdan zaten.

Motoru ciddi anlamda seridir hiç üzmez.

Yakıtıda duruma göre değişir 7-7.5 litrede yakar trafikde ama genel olarak benim kullandığım aylarda 6litre civarıydı ortalamam hep.Çok sakin kullanırsan 5litre civarlarına düşürmek çok kolay.O yüzden çok üzceğini zannetmiyorum yakıt konusunda.

Şuan aklıma gelen başka bişey yok sorunuz olursa bildiğim kadarıyla bişeyler sölemeye çalışırım.

Buda hızlanmasına dair bi video.Jazzcikardesler.com'dada bir kaç abimiz denemişti 0-100 hızlanmasını video'ya falan çekmişlerdi her denemede yaklaşık 2 saniye daha iyi bir süre elde ediliyordu fabrika verisinden İ-shift versiyondada düz vites versiyondada.Nasıl oluyor bilmiyorum fakat çok defa denendi.Bende amatör olarak bi kaç denedim gerçekten fabrika verisinden daha iyi zamanlar elde ediyordum gariptir.

OMERF Arkadaşım senin yazılarını uzun zamandan beri takip ediyorum jazz'a karar vermemde senin yazılarında etkili oldu.

merak ettiğim bir soru her iki aracıda kullanan biri olarak meganın yakıtı nasıl? ben 1.4 motor olması ve sürekli sehir içinde kullanacagımdan jazzı tercih ettim birazda.meganda cok güzel ve kenini kanıtlamış bir araç.
    iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can206 -- 15 Şubat 2010; 19:54:03 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.