Şimdi Ara

Toyotalar artık sorunsuz degiller mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xei Corollamız vardı. 7 Sene bindik 7 senede 2 kere yolda kaldık 1.parklar ve dörtlüler açık bırakmıştım akü bitmişti 2. ise Benzinden ötürü .
    Şöyle bir düşünüyorum yazmak için ama 2 den fazla gelmiyor aklıma.

Ben çevremde sorunsuzluk yönünden Corolla ya çamur atanlara soruyorum. Yolda kaç tane Corolla gördünüz kaputu açık bekleyen

Edit: 2 sene öncede 14 liraya satmıştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gs_KuRTuLuS -- 9 Ekim 2009; 0:02:37 >
  • toyota- sorunsuzluk felsefesine sığınarak kokpit kalitesini resmen zemine çekmiştir....babamdaki 2003 sol corolla, şu an kullandığımız 2010 corolladan kat ve kat daha üstün...resmen bana göre eski daewoolar ayarında...hertaraf taş gibi plastik..elegance bile takur tukur....keza yeni avensis fanı olsamda içi yine hüsran...yeni nesil vw lerin plastik kalitesini ivedi olarak örnek almaları gerekir
  • quote:

Ben çevremde sorunsuzluk yönünden Corolla ya çamur atanlara soruyorum. Yolda kaç tane Corolla gördünüz kaputu açık bekleyen

Haklısınız. Sizin bahsettiginiz kasa Corolla'lar gercekten cok sorunsuz araclardı. Toyota'nın sorunsuzluk abidesi olarak anılmasında cok etkisi olmustur o kasaların. Fakat yeni kasa bir Corolla ile 7 yılda sadece 2 arıza istatisgine ulasmanız pek mumkun gozukmuyor artık.

Eskiden mesela Avrupa araclar ile kıyaslandıgında Toyota'lar cok sorunsuzdu. Ama Avrupa'lı ureticiler kendilerini cok gelistirdiler zamanla. Uretim tekniklerindeki gelismelerle birlikte sorunları azaldı. Artık bir Avrupa otomobilinde (yeni araclardan bahsediyorum) mekanik soruna rastlama olasılıgınız cok dusuk. Bazı elektronik sorunlar var ama artık donanımlı uretilmek zorunda kalan Japon otomobillerinde de elektronik sorunlar cıkabiliyor. Ozetle aradaki acık iyice azaldı. Mesela bir Skoda Octavia sorunsuzluk konusunda japonların arasında yer alabiliyor artık istatistiklere bakarsak eger.

Benim gorusum artık Toyota yada baska bir Japon otomobil ureticisinin otomobili sadece sorunsuzluk imajı icin bir Avrupa otomobili yerine tercih edilemez. Arada buna degecek kadar bir fark yok artık cunku. Mutlaka baska artılarıda olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diesotto -- 9 Ekim 2009; 16:00:44 >

• Toyota, Daihatsu ve Lexus neredeyse bütün dünyada en sorunsuz otomobil markaları olarak uzun yıllardır kabul edilmiş durumda. Hepsi aynı çatı altında olan markalar. Milletçe Toyota'yı iyi biliyoruz. Daihatsu'yu tanımaya yeni başlıyoruz. Lexus'u ise 3 vakte kadar ülkemizde görüp, tanıyacağız inşallah

Şaka bir yana LPG'ciler bizim arabanın ateşleme modülünün kutusunu matkapla delip, arabayı 3 silindirle çalışacak hale getirdikleri için kurtarıcıya bindirmiştik. Kurtarıcı günde 4-5 araba taşıyormuş ve 17 senedir bu işi yapıyormuş. Çektiğim ilk Daihatsu demişti. Zaten emindim sayının çok az olacağından ama ilk olmaya sevinsem mi, üzülsem mi bilememiştim.

Not: Amerika'da yüksek adette geri çağırılan (geçen hafta) Toyota'ların geri çağrılma sebebi ise paspas... Gaz pedalına takılabiliyor ve basılı kalmasına sebep olabiliyormuş. Artık yorum yapayım mı buna bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: KemalKSK

quote:

Orijinalden alıntı: sametadali

99 model hidrolik direksiyonu ve elektrikli camı bile olmayan bir corollanın neresi sorun çıkaracakki

1995 toyota gli , 4 cam otomatik- klima - hidrolik direksiyon - far direksiyon yükseklik ayarları - elektrikli aynalar - Abs - Otomatik Vites (opsiyonel )- merkezi kilit - arka cam çocuk kiliti - cam sıkışma önleyici hahaha:) siz fiat ve alfa dan devam :)

onlar donanımdan sayılmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: egunns

toyota- sorunsuzluk felsefesine sığınarak kokpit kalitesini resmen zemine çekmiştir....babamdaki 2003 sol corolla, şu an kullandığımız 2010 corolladan kat ve kat daha üstün...resmen bana göre eski daewoolar ayarında...hertaraf taş gibi plastik..elegance bile takur tukur....keza yeni avensis fanı olsamda içi yine hüsran...yeni nesil vw lerin plastik kalitesini ivedi olarak örnek almaları gerekir

bence yumuşak plastiğe o kadar takılmamak lazım, ne zararı var sert plastiğin? başımızı koyup yatmıyoruzya, hatırlatayım eski toroslarda da yumuşak plastik kullanılmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainyday

quote:

Orijinalden alıntı: egunns

toyota- sorunsuzluk felsefesine sığınarak kokpit kalitesini resmen zemine çekmiştir....babamdaki 2003 sol corolla, şu an kullandığımız 2010 corolladan kat ve kat daha üstün...resmen bana göre eski daewoolar ayarında...hertaraf taş gibi plastik..elegance bile takur tukur....keza yeni avensis fanı olsamda içi yine hüsran...yeni nesil vw lerin plastik kalitesini ivedi olarak örnek almaları gerekir

bence yumuşak plastiğe o kadar takılmamak lazım, ne zararı var sert plastiğin? başımızı koyup yatmıyoruzya, hatırlatayım eski toroslarda da yumuşak plastik kullanılmıştı.

Biri daha albenili insan doğası gereği yumuşak maddeleri daha çok sever

Yoksa kesinlikle yumuşak plastikle,sert plastik arasında kalite farkı olduğunu düşünmüyorum kalitesi 10 yıl sonra ortaya çıkar eğer 10 yıl boyunca solmadan,yıpranmadan durabiliyorsa o aracın iç mekanı kalitelidir.Öyle yumuşak plastikle olmaz bence bu işler..

• toyotayı kullanan bilir nasıl sorunsuz olduğunu.
  • Nihayetinde mekaniktir büyütmemek lazım. Ama galiba civicler corollolar sorunsuz bilindiği için satıyor. Şahsen ben 24000 eski civice vermem bmw felan varken.
  • Uzun yıllardır Toyota kullanıyoruz ailecek.

Toyotanın genel kalite anlayışında bir değişiklik yok bence.Lakin bazı fabrikaların işçilik kaliteleri düşük.Onu farkettim.Yani ufak tefek şeylerden sıkıntı çıkarabiliyor.

Fakat genel kalite dayanıklılık olarak bakarsanız herşeyin eskisi gibi olduğunu düşünüyorum.

Birde şunu da düşünmek lazım.Sorun çıktı diyelim bir Opel servisiyle Toyota servisini kıyaslayın ;)

Toyotada sorun olsa bile adamlar müşteri memnun olsun diye ellerinden geleni yapıyorlar.Diğer firmalarda böyle bir eğilim pek göremiyoruz.

Artı olarak şu da çok önemli bir olay.Şimdi mesela Toyota Corollayı şirketler çok tercih ediyor.Diğer taraftan Mercedes C serisinde böyle bir eğilim daha az.Aynı zamanda C serisinin kullanıcısıda genelde belli bir yaş üzeri belli olgunluktaki insanlar.Şimdi bu iki aracın arıza istatistiği birbirini tutar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: umutgultekin

Toyota, Daihatsu ve Lexus neredeyse bütün dünyada en sorunsuz otomobil markaları olarak uzun yıllardır kabul edilmiş durumda. Hepsi aynı çatı altında olan markalar. Milletçe Toyota'yı iyi biliyoruz. Daihatsu'yu tanımaya yeni başlıyoruz. Lexus'u ise 3 vakte kadar ülkemizde görüp, tanıyacağız inşallah

Şaka bir yana LPG'ciler bizim arabanın ateşleme modülünün kutusunu matkapla delip, arabayı 3 silindirle çalışacak hale getirdikleri için kurtarıcıya bindirmiştik. Kurtarıcı günde 4-5 araba taşıyormuş ve 17 senedir bu işi yapıyormuş. Çektiğim ilk Daihatsu demişti. Zaten emindim sayının çok az olacağından ama ilk olmaya sevinsem mi, üzülsem mi bilememiştim.

Not: Amerika'da yüksek adette geri çağırılan (geçen hafta) Toyota'ların geri çağrılma sebebi ise paspas... Gaz pedalına takılabiliyor ve basılı kalmasına sebep olabiliyormuş. Artık yorum yapayım mı buna bilmiyorum

Yorumu mu yanlış anlama da yolda kaç tane daihatsu görüyor ki çektiği ilk daihatsu olması onu şaşırtmışş

• bizim 93 model broadway vardi 16 senede 5 sefer sanayiye gitmistir ama 100000 km ye geldiginde sattik yerine cruze aldik. o arabayi satarken cok icim parcalanmisti
  • japonlar sorunsuzdur diye birşey yok
    kaliteleri eskisi gibi değil düştü...dolayısıyla sorunlarda başladı
    ayrıca yedek parça fiyatlarını göründe sorun neymiş anlarsınız
    babalarının arabalarına binenler bunun cevabnı veremez
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGate

japonlar sorunsuzdur diye birşey yok

Daha önce bir yorumunu gördümde orada yazacaktım yazamamıştım şimdi yazayım.

Avensisin yeni kasasında kalite eskisine göre düşmüş diyorsun.Ben değil gerçi babam kullanıyordu(bende Yaris var)2004 Avensisi vardı sattı 2010 aldı ben,babam da dahil olmak üzere herkes yenisinin iç mekanın eskisiyle karşılaştırılmacayk derecede kaliteli olduğunu düşünüyoruz.Hatta sana şunu söyleyeyim eskisinin neredeyse tek eksiği iç mekandaki malzemenin kalitesizliği hatta dandikliğiydi.Ciddi derecede yakışmıyordu o araca.

Birde bu sorun çıkarma meselesinde şu da önemli bir etken.Eskiden bir Corolla diyelimki %90 Japondu artık %50 Japonsa %50 'de avrupalı oldu.Artık direksiyon kutularından tutunda fren sistemlerine hepsinin büyük yan sanayileri var ;) Artık Almanı Japonu kalmadı pek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mriya

quote:

japonlar sorunsuzdur diye birşey yok

Daha önce bir yorumunu gördümde orada yazacaktım yazamamıştım şimdi yazayım.

Avensisin yeni kasasında kalite eskisine göre düşmüş diyorsun.Ben değil gerçi babam kullanıyordu(bende Yaris var)2004 Avensisi vardı sattı 2010 aldı ben,babam da dahil olmak üzere herkes yenisinin iç mekanın eskisiyle karşılaştırılmacayk derecede kaliteli olduğunu düşünüyoruz.Hatta sana şunu söyleyeyim eskisinin neredeyse tek eksiği iç mekandaki malzemenin kalitesizliği hatta dandikliğiydi.Ciddi derecede yakışmıyordu o araca.

Birde bu sorun çıkarma meselesinde şu da önemli bir etken.Eskiden bir Corolla diyelimki %90 Japondu artık %50 Japonsa %50 'de avrupalı oldu.Artık direksiyon kutularından tutunda fren sistemlerine hepsinin büyük yan sanayileri var ;) Artık Almanı Japonu kalmadı pek.

ailede yeni kasa avensis var....eski kasasını da kullandık....
    size kalitesi artmış gibi gelmiş olabilir ama bana ve bizim gibi yenisi ile eskisini bilen tanıdıklara göre de yeni kasa avensisin eski kasaya göre kalitesi düşmüş gibi geldi .....
    benim ve bazı insanların fikri de bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 10 Ekim 2009; 15:30:54 >

• Tabii ki eskisi kadar sorunsuz değildir..

Artan donanımlar,gelişen hızlı üretme teknikleri,yabancı ülkelerden alınan parçalar vb..Bunun sebepleri arasında..

Toyota her zaman kendi imajını korumaya çalışan müşterilerine güven veren bi markadır..

Eksileri tabiki olacaktır..

Yalnız malzeme kalitesinin artırılması lazım..Bence bu sorun çıkarmayacak bişey..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH-ALEMDAR

Tabii ki eskisi kadar sorunsuz değildir..

Artan donanımlar,gelişen hızlı üretme teknikleri,yabancı ülkelerden alınan parçalar vb..Bunun sebepleri arasında..

Toyota her zaman kendi imajını korumaya çalışan müşterilerine güven veren bi markadır..

Yalnız malzeme kalitesinin artırılması lazım..Bence bu sorun çıkarmayacak bişey..

yalnız şöyle birşey var ki otomotiv sektöründe genelde kalite düşüşü var...

toyota yine ortalama üstünde bir firma

aslında kalite düşüşü sadece otomotivde değil her sektörde var.... (hatta maalesef insanlarda bile var)
    çin sayesinde ucuzluk önemli olmaya başladı, kalite eski değerini yitirdi
    insanlar kalitesizliği kalite sanmaya başladı desem yalan olmayacak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DH-ALEMDAR

Tabii ki eskisi kadar sorunsuz değildir..

yalnız şöyle birşey var ki otomotiv sektöründe genelde kalite düşüşü var...

toyota yine ortalama üstünde bir firma

aslında kalite düşüşü sadece otomotivde değil her sektörde var.... (hatta maalesef insanlarda bile var)
    çin sayesinde ucuzluk önemli olmaya başladı, kalite eski değerini yitirdi
    insanlar kalitesizliği kalite sanmaya başladı desem yalan olmayacak

Haklısın hocam..

Ancak Toyota nın da bi yerlerden sektöre tutunması lazım..

Tamam anladık donanım koymuyosun..Bari kaliteni artır..Hem iç mekan hem dış gövde olarak..Tasarımını da düzeltmeli..

Yeni Avensis biraz daha kaliteli olsa tasarımıda daha hoş olsa..Güzel olmaz mıydı?

• fazla teknolojide sağlığa zaraldı demekki
  • Ne kadar elektronık edevat o kadar arıza demektır. Elektronıkten anlayanlar bılırler. Bır urunun ıcıne ne kadar ozellık ve zımbırtı gırerse o kadar sorun cıkarma yuzdesı artar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.