Şimdi Ara

Toyotanın Hata Veren Ön Park Sensör Sorununun Çözümü (8'li Park Sensörü) Video'lu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Toyota'nın sıfır araç alımında veya sonradan servislerinde takılan 8'li park sistemi (ekranlı, ön/arka park sensörü) sebebi bilinmeyen bir sebepten ötürü ara ara ön park sensörlerinden rastgele birisi hataya düşmektedir.
    Yani önünde bir engel varmış gibi göstergesinde P harfini ve sesli ikaz vermektedir ve bu problem kontağı kapatıp açmadan (yani reset atmadan) düzelmemektedir.

Bende bu videomda bu can sıkıcı olayı nasıl basit yolla çözebileceğimizi anlatmaktayım.

Uygulamaya Ait Video   

Saygılarımla, iyi seyirler.

Dipnot: Yaptığımı kısaca yazarsam; park sisteminin ön modülünün power (+12V) hattına, normalde kapalı (ters) buton bağladım ve bu sayede butona basarak besleme enerjisinin kesilmesini sağlıyorum ve sistem yeniden başlayarak sorunun düzelmesini sağlıyorum.
     Toyotanın Hata Veren Ön Park Sensör Sorununun Çözümü (8'li Park Sensörü) Video'lu

• 2 arkadaşımda corolla var bizi de çıldırtıyor bu durum.

Bazen devreden çıkarıyorum kendiliğinden devreye giriyor. Bazen yağmuru bile algılıyor.

Elinize sağlık mükemmel yapmışsınız ama bizde bunu yapacak adam yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önlere neden park sensörü koymuşlarki arka arka park edilmiyormu bu araçlar..
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler:)
    Sizde yapabilirsiniz bir tane normalde kapali (yani ter buton) alip 12v hattinin arasina bağlayacaksınız ve işlem tamamdır:)

• sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    Park etmede veya dar bir yerde manevra yaparken tam göremediğimiz aracın önünündeki mesafeyi gostererek (ve sesli bildirerek) çok işe yarıyor aslında ön park sensörleri.

• Emre2882 kullanıcısına yanıt
    Kaputu burnu uzun araclar icin gerekli birsey o zaman ama ben hic gormedim.diger araclardada varmi araca eskiden yoktu

• quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

Kaputu burnu uzun araclar icin gerekli birsey o zaman ama ben hic gormedim.diger araclardada varmi araca eskiden yoktu

premium araçların neredeyse tamamında orjinal olarak vardır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

C segmentinde bile çoğu aracın üst paketlerinde var artık.

Ayrıca ön park sensörü candır. :) Nasıl ki arka park sensörlü aracı uzun süre kullandıktan sonra, sensörsüz arabayla acemilik yaşanıyorsa ön park sensörü içinde aynıları geçerli.
  • toyotanın büyük ayıbı...

sonradan park sensörü takıp emanet bir ekranı konsola çift taraflı bant ile yapıştırmak. Silerken çıkar, güneş altında kurur çıkar. Rezillik.

Koysana şunu fabrikasyon şekilde, aracın kendi ekranından !

yıllar önce Verso almak için bayiye gitmiştik, fabrikasyon diye ısrar ettiler. Dedim fabrika o ekranı bant ile mi yapıştırmış şimdi yapmayın dedim, sustular. Hala aynı ürünleri kullanıyorlar.

gider boş alıp kendim donatırım madem sanayi işi ürün kullanacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

toyotanın büyük ayıbı...

sonradan park sensörü takıp emanet bir ekranı konsola çift taraflı bant ile yapıştırmak. Silerken çıkar, güneş altında kurur çıkar. Rezillik.

Koysana şunu fabrikasyon şekilde, aracın kendi ekranından !

yıllar önce Verso almak için bayiye gitmiştik, fabrikasyon diye ısrar ettiler. Dedim fabrika o ekranı bant ile mi yapıştırmış şimdi yapmayın dedim, sustular. Hala aynı ürünleri kullanıyorlar.

gider boş alıp kendim donatırım madem sanayi işi ürün kullanacaklar.

fiat 500 de ana ekranda gösteriyor ama önlerde yok tabiki park sensörü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.