Şimdi Ara

TP-LİNK 5210G 300-400 metreden sinyal almak YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Herkese İyi Bayramlar

Aşağıdaki ürünü kullanlardan ve tecrübesi olanlardan yardım istiyorum
    Şimdi yapmak istediğimi kısaca bahsedeyim.
    2 bina arası kablosuz yayın almak istiyorum. Evimdeki interneti arkadaşıma göndericem.
    Binalar arası arası yaklaşık 300-400metre civarı. Araya sadece 3 katlı bina giriyor onun haricinde engel yok
    Ben bir adet TP-LINK TL-WA5210G alıp çatıya koyarak, evimdeki kablosuz modemden kablo ile 5210g ye bağlayıp arkadaşımın evine sinyal göndermek istiyorum.
    Kullanacağımız usb wireless HIPER WNU686HN modeli, elimizde zaten var.

1. Ben sadece 1 det TP-LİNK 5210G alarak yukarıda yazdıklarımı yapabilirmiyim. Hangi modları kullanmam gerekiyor. access, brigde, repeater vs.vs.
    2. Şifrelemeyi wpa wpa2 olarak kullanabilirmiyim.

ve ayrı olarak başka bir sorum

3. 2 adet TP-LINK TL-WA5210G alıp karşılıklı koyarak (biri benim çatıya diğeri arkadaşın çatısına) aynı şekilde kablo ile bağladığım TL-WA5210G ile gönderdiğim sinyali arkadaşımın çatısındaki TL-WA5210G 'le alıp, bundan kablo çekip arkadaşın evinin içine bir adet Tp-Link TL-WA901ND vs farlı bir ürün koyup evde kablolu ve kablosuz sinyali dağıtabilirmiyim.... ve en önemlisi TL-WA5210G leri wpa wpa2 şifrelemeyle kullanabilirmiyim. Bu iki cihaz arasında hangi modlari kullanmam gerekiyor. access, brigde, repeater vs.vs.

şimdiden teşekkür ederim. yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßanshee -- 28 Ekim 2012; 12:07:25 >

• Arkadaşım öncelikle seninde bayramın kutlu olsun 1. sorunun cevabı access point olarak kullandığında5210 cihazını herhengi bir interneti olan modemin portuna bağladığınızda access point moduna aldığınızda o interneti kablosuz olarak yayın yapar. Şifrelemeye gelince kablosuz yayına şifre koyulabiliyor sanırım ama hangi şifreleme onu bilmiyorum. 2 adet alıp biri sizin çatınıza diğeri arkadaşınızın çatısına kurarak ikisi ile bağlantı sağlanabilir bu arada 3 katlı bina var demişsiniz eğer 1 adet alıp diğer arkadaşının evini görmüyorsa biraz zor olabilir.İlla yapmak istiyorum diyosanız bence 1 adet alıp deneyin olmadı arkadaşınızın çatıya da 1 tane takarsınız o zaman direk görüş olursa %100 sinyal alabilirsin diye düşünüyorum. Bu arada elimde 5210 elimde 1 adet var ve sıfır sadece birşey denemek için alınmıştır 3 yıl garantisi devam etmektedir tabiki zaten 1 hafta önce mağzadan aldım. İsterseniz size satabilirim.
  • cevap için sağol
    başka yardım edecek kimse yokmu?
  • 1-) evet wpa,wpa2 kullanarak yayın yapabilirsin. normal şartlarda her türlü alıcı ile bu yayına bağlanabilirsin.
    ancak engel olduğu zaman durum değişir. kimse net birşey diyemez denemen lazım.

2-) düşündüğün olur. karşıdaki 5210g den indirdiğin kabloyu herhangi bir router yada ap hatta wifi li bir adsl modemle bile dağıtabilirsin.
    tp-link 740n gayet uygun olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.