Şimdi Ara

[b]TP LINK 8951 WIRELESS BAĞLANTI PROBLEMİ[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
24.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BU MODEMİ YENİ ALDIM KABLOLU BAĞLANTI SÜPER SORUNSUZ AMA LAPTOPLA WIRELESS BAĞLANTIDA SORUN YAŞIYORUM.

HERZAMAN OLMAMAKLA BİRLİKTE ŞÖYLE BİR DURUM OLUYOR: "AĞA BAĞLI ANCAK İNTERNET ERİŞİMİ YOK" DİYOR.
    BU HATA GELİNCE NE YAPARSAM YAPAYIM WINDOWS(7) ÜZERİNDE SORUN GİDERİLEMİYOR. MODEMİ KAPATIP BİR SÜRE BEKLİYORUM TEKRAR AÇTIĞIMDA GELİYOR ANCAK İNTERNET. BAĞLANDI MI SORUN YOK. ANCAK GECE MODEMİ KAPATIYORUM
    TEKRAR AÇTIĞIMDA İSE BÖYLE BİR OLUYOR BİR OLMUYOR.

LAPTOPU DA MODEMİ DE YENİ ALDIM. NEDEN STABİL BAĞLANAMIYORUM SORUN NERDE OLABİLİR BİLEN VARSA YARDIM LÜTFEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eebu -- 19 Mart 2011; 23:27:54 >

• oncelikle sorun oldugunda modemin isiklarini kontrol ediniz, adsl ve internet isiklari sonuyorsa modemde ya da telefon hattinizda sorun olabilir.
    eger isiklarda sorun yoksa laptop ureticinizin sayfasindan guncel wireless kart suruculerini indirerek guncelleyin kablosuz ag bagdastiricinizin suruculerini.
    eger isiklar sonuyorsa sadece bu isiklar mi sonuyor kontrol edin, sadece adsl isigi ve internet isigi sonuyorsa splitter ( tum telefonlardan once) kullanmayi ihmal etmeyin paralelleri cekin, kablo baglantilarini ve uzatmalari kontrol edin. telekoma ariza kaydi birakip olcum yatirin.
    eger modemin tum isiklari sonuyorsa bir sure sonra geri geliyorsa bu durumda modemi sogutmayi deneyin, cok isindigi icin ya da guncel olmayan yazilim yuklu oldugu icin problem yasiyor olabilirsiniz, modemin ureticisinin sayfasindan guncel firmware indirip guncellemeyi deneyin.
    kolay gelsin.
  • teşekkür ederim oldukça ayrıntılı yazmışsınız, dediklerinizi kontrol etmek için bağlantının gitmesini bekleyecem (bu kadar sabırsızlıkla bekleyeceğimi düşünmemiştim hiç:)
  • cozumu cok basit ve yukardaki cozumlerle ilgisi yok.

wifi den baglandıgınızda win7 otomatik ip vermekte zorlanıyor.sebebi ise otomatik ag bulmadaki sorun.
    bir kereye mahsus ag baglantıları sayfasından en ust ortadaki pc - ag - interenet smigesi gorulen yerden ortadaki ag simgesine tıklayıp ordan ev-iş-özel gibi seceneklerden birini secerseniz sorununuz duzelir.

ben onla ugrasmam derseniz wifiden baglanırken bir defaya mahsus elle ip verirseniz bu sorunu bi daha yasamassınız.

dnsleri degiştigimiz yerden ustteki secenek olan manuel ip bolumununden ilk satıra 192.168.1.103,alt satırı kendi yazar zaten ve onun altındaki satıra 192.168.1.1 yazıp tamamlarsanız sorun cozulur.
  • güncellemeleri yapmıştım, ev ağı kısmını da seçtim şimdilik sorun yok saolun. problem devam ederse dediğiniz elle IP ayarlarını deneyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorfa

cozumu cok basit ve yukardaki cozumlerle ilgisi yok.

wifi den baglandıgınızda win7 otomatik ip vermekte zorlanıyor.sebebi ise otomatik ag bulmadaki sorun.
    bir kereye mahsus ag baglantıları sayfasından en ust ortadaki pc - ag - interenet smigesi gorulen yerden ortadaki ag simgesine tıklayıp ordan ev-iş-özel gibi seceneklerden birini secerseniz sorununuz duzelir.

ben onla ugrasmam derseniz wifiden baglanırken bir defaya mahsus elle ip verirseniz bu sorunu bi daha yasamassınız.

dnsleri degiştigimiz yerden ustteki secenek olan manuel ip bolumununden ilk satıra 192.168.1.103,alt satırı kendi yazar zaten ve onun altındaki satıra 192.168.1.1 yazıp tamamlarsanız sorun cozulur.

win7 otomatik ip vermez, ip alir. veren modemdir.
    ag tipini secmek (ev, is, public) sadece windows firwall kural sablonlarini secmek icindir, bahsi gecen baglanti ya da driver sorunlari ile nasil bir baglanti kurdugunuzu aciklar misiniz cok merak ettim. firewall'i kapattiginda tum networksel sorunlari cozer diye genelleyebilir miyiz bu onerinizi?

bkz:http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Choosing-a-network-location

sabit IP ye gelince. ustte dedigim gibi, modemdir ip veren, sabit ip verdiginizde calisiyor olmasi ancak modemin dhcp daemon'i calismaz duruma geldiginde olabilir ki bu modemde olan bir problemdir, yukarida onerdigim gibi firmware update ile cozulur muhtemelen, yukaridaki cozumleri begenmezken bilginizden emin olarak onerdiginiz cozumun altini teknik bilgi ile doldurabileceginizi umarim.

• Arkadaşlar güncelleme ve ev ağ tanıla gibi yöntemleri denemiştim sorun kalkmış gibi görünüyordu ancak bugün yine oldu bir türlü bağlanamadı, windows da bağlantı sorununu algılayamadı şeklinde uyarı verip durdu, tekrar tekrar modemi aç-kapa bekle yapmak istemiyordum. modemin power-adsl-internet-wlan ve kablolu pc giriş ışıklarını da kontrol ettim normal şekilde yanıyordu.

Ben de diğer seçenek olan manuel IP (tcp4 den yaptım yanlış mı bilmiyorum ama) ye önerilen rakamları yazdım olmadı. sonra farkettim ki DNS otomatikten çıkmış boş görünüyor. ben de buraya hangi değerleri gireyim diye bakınca youtube için bir ara önerilen 208.67.222.222/208.67.220.220 yi girdim şimdi bağlandı ama sorun tekrarlar mı bu değerler standart mı?

Bu wireless internet bağlantısı derdinden bir kurtulamadım stabil sabit bağlantı kuran sorun yaşamayan arkadaşlar nasıl çözüyorlar bu merak ediyorum (bu arada modemi telefonda smile ın operatörüyle sorunsuz bir şekilde kurmuştuk orda sorun olacağını sanmıyorum masaüstü pc bağlantısında en ufak sorun yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eebu -- 26 Mart 2011; 13:10:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu kez de laptop açık ve internete bağlıyken erişim kesildi. bu ilk kez oluyor daha öncekilerde bir kez bağlandımı modem kapanmadan sürekli çalışırsa internet gitmiyordu.

wireless göstergesinde modeme bağlı ancak internet erişimi yok yazıyor. windows sorunu tanıla yapınca modemle wireless cihaz arasında internet bağlantısı yok yazıyor. ağ özelliklerinde de tcp ıp v4-v6 internet erişimi yyok yazıyordu.

bundan 10 dk sonra da bağlantı kendiliğinden geri geldi (sorunu tanıla filan derken). sorun windows ayarlarında mı? modemde mi (bütün ışık göstergeleri olağan şekilde çalışıyor) laptop da mı (int. erşimi yokken çevredeki diğer wireless modemleri algılıyor ama tabi şifre olmadığı için bağlanılmıyor) anlamıyorum nasıl birşey bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eebu -- 26 Mart 2011; 14:42:15 >
  • bağlantı artık kafasına göre gidip geliyor... bir şey daha fark ettim: internet varken ağ bağlantılarını açtığımda IPv4 bağlantısında internet yazarken, IPv6 da bağlantı yok yazıyor (hem masa üstünde hem de laptopta!).

laptopun internet bağlantısı kesildiğinde ise (modeme bağlı görüldüğü halde) laptopta hem IPv4 hem de IPv6 da bağlantı yok diyor? acaba masaüstünde de mi manuel IP ve DNS yapsam (laptoptaki sayılarla). bu kez de aynı numaralar çakışır yine ıp internet bağlanmaz diye bilemedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eebu -- 26 Mart 2011; 15:44:01 >
  • @oasisngn
    benimde sizin teknik bilginizden suphem yok lakin genelde bos beles konusmam,hele yazmıs olmak icin yazmam.

arkadasın acemi kullanıcı oldugunu farzederek teknik terimleri anlatarak ona bi yardımım olamayacıgını gordugum icin onun anlayabilcegi gibi yazdım,ama siz modem ip verir win7 alır vs gibi devrik cumlelerimi yeriyorsunuz.ben bu kullanıcıya modemin dhcp ayarlarında acıp vs vs desem sence yardımcı oalbilirmiydim??
    kaldıki modem yeni alınmı,default olarak tum ayarlar dsl haric gelir.
    kullanıcaya sadece adsl adı ve sifresini girmek kalır.yani dhcp vs gibi ayarlar zaten acıktır.

driver sorunları demissiniz ben niye oyle bi yazı goremiyorum?driverle ne ilgisi var?driver da sorun olsa nete baglanmama degil hic bir agı goremez tarama yaptıgında.
    yeni alınmıs ve normal calısan bi modeme acemi kullanıcının nasıl firmware atmasını telkin edersiniz??fw update işleminin yapılısındaki tehlikelerden haberdar degilmisiniz?arkadas bu işten anlamıyor ve fw yaparken yanlıs bişey yaptı,cöken modemin sorumlulugunu alıp arkadasın zararını giderecekmisiniz?

süslü ve teknik bilgiler yazıp arkadasın kafasını karıstırmadan yardımcı olmaktı benim gibi "basit bir yardımseverin" amacı....

@eebu
    IPv6 da bağlantı yok yazması normal,yani telaslanma.yine bunu teknik olarak izah etmeyecegim nasılsa teknik bilgi veren bi arkadas var o verir ama sana kabaca bunun normal ve suan herkesde oyle oldugunu soylebilirim.

IPv4 bolumunde dediklerimi yapsan sorunun %90 cozulcek ama bu cozum sadece ag için yani aga baglı oldugun halde internet gidiyorsa bu apayrı bi sorun ve ttnet yada ev tesisatıyla ilgilidir.
    laptopunda wifi den IPv4 bolumunde üstteki manuel ip olarak 192.168.1.103 yazdıgım yeri 100 den 200 e kadar istediginiz rakamı yazabilirsiniz.yani sonu 103 denediginizde ip cakısması olduysa 104-105 vs gibi deneyin.dns bolumu tercihine kalmıs ister manuel gir kullandıgın varsa yoksa da otomatik olsun.bu sekilde baglanman lazım.baglandıktan sonra netin gidiyorsa ama aga baglıysa emin ol bu dedigim gibi ttnet yada tesisat sorunu.

• driver olayini soyle ornekleyeyim, kullandigim laptopta broadcom-wlan-win7-5.60.48.35 yerine microsoft'un kendisinin buldugu driveri kullandigimda baglanti yapiliyor ama memory kullanimi yuksek bir uygulama calistirdigimda ya da bir cok uygulamayi birlikte calistirdigimda wireless bir anda paket alip veremez oluyor ve sadece reboot sorunu cozuyor. duzeltmenin yolu, toshibanin kendis sitesindeki 5.60.48.35 i indirip kurmak. bu yuzden driverlarin guncel olmasini oneriyorum.

firmware olayina gelince, eger official (ureticinin) firmware'ini kullanarak guncelleme yaparsaniz ve bir sorun olursa, cihaz halen garanti kapsamindaysa, ureticiye cihazi yollayip bedelsiz tamir ettirebilirsiniz, bu tp-linkte de boyle, airtiesda da. digerlerini bilmiyorum ama sorun olabilecek sey, unofficial (wrt turevi mesela) ya da hacked firmware yukleme sonrasi yasanan sorunlar garanti kapsami disindadir. bu ayrimi yapmak lazim firmware upgrade'i öcü olarak göstermeden evvel.

forumda herkes kendi bilgisini paylasabilir, bunu yaparken dikkatli olmak ve digerlerini kotulemeden ya da bilgi tam olmadan sorunu olan arkadaslara yanlis seyler yaptirmamak gerekir. -end-

konuya donecek olursak, yukarida yazilanlardan ben halen sorunun modemde mi yoksa laptopta mi oldugunu anlayamadim.
    ama sabit ip vermek, home network secmek vs ise yaramamis, gorunuyor.
    bir kac test daha yapmak lazim modemde mi yoksa laptopta mi anlamak icin
    1. eger baska bir pc, laptop varsa sorun oldugunda modem'i ellemeden ( restart ya da power off-on yapmadan) o bilgisayar sorun yasiyor mu bakmak , sorunun nerede oldugunu belirtir.
    2. sorun oldugunda laptopu kapatip actiginizda sorun cozuluyorsa sorun laptoptadir modemde degil.
    3. sorun oldugunda laptopun wireless'ini kapatip ( tusu vardir kasa uzerinde) ethernet kablosu ile modeme baglanip internete cikiliyor mu kontrol etmek yine sorunun nereden oldugunu gosterir.
    4. modem'in telnet interface'i varsa telnet ile (putty.exe) modeme baglanip modemden internete ping atip internet calisiyor mu bakmak yine sorun kimde anlatir.
    5. sorun oldugunda ping 8.8.8.8 timeout veriyor ama ping 192.168.1.1 (modemin ipsi bu diye tahmin ediyorum) cevap veriyorsa sorun modemdedir.

bunlardan bir kacini sorun oldugunda denerseniz ona gore
    - laptoptaki kablosuz ag bagdastiricinin driverini guncelemenizi
    - modemin firmware'ini guncellemenizi onereceigm yine.

• yardımlarınız için teşekkür ederim bu konuda oldukça bilgili kişilersiniz, anlaşıldığı üzere de bu modem ve wireless ağ bağlantı konusunda pek bir şey bilmiyorum.

IP son rakamını değiştirdim laptoptaki tüm driver ları kablosuz ag bagdastiricinin driveri de dahil güncellemiştim zaten (Driver Genius Professional Edition prg ile) ama modemin firmware'ini nerden nasıl guncelleyeceğim onu bilmiyorum. bakalım sorun devam edecek mi diğer önerilerinizi denemek zaman alacak gibi görünüyor uğraşayım bakalım
  • abi nelerden bahsetmişsiniz ya:) kardeş modemin ayarlarına gir 54g de çalıştır channel 9 olarak ayarla
  • Driver Genius Professional Edition ne is yapar fikrim yok, aldiginiz bilgisayarin kendi sitesinden indirip kurmaniz en temiz cozum olacaktir.

54g ve 9 ... hmmmm.... ben ufak ufak uzaklasayim en iyisi. genclerin onunu acmak lazim ...kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: indem

abi nelerden bahsetmişsiniz ya:) kardeş modemin ayarlarına gir 54g de çalıştır channel 9 olarak ayarla

modemi açtığımda yine internete bağlanmıyordu üstelik bağlı göründüğü halde. IP ve DNS yi tekrar otomatik ayara çektim, olmadı yine. sonra bir ihtimal laptopla masaüstü arasında ev ağı kurmuştum nacizane windows7 nin direktifleri doğrultusunda. ama bir iki kullanımdan sonra çalışmıyordu hata veriyordu.

bu ev ağıdan önce laptoptan çıktım bağlantı gelmedi, sonrasında masaüstü pc yi açıp onda da ev ağından ayrılınca laptopta internet çalıştı ne hikmetse!!
    bağlantı yine giderse bir de dediğiniz 54g yi ve ch9 u deneyeyim ama modemin bu ayarlarına nerden giriliyor masaüstü pc den mi yada modemin cd sini filan mı takıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eebu -- 27 Mart 2011; 16:14:04 >

• internet explorer açıp adres kısmına, ağ bağlantılarım/özelliklerden verilen dns ip adresine giriyorsunuz. wireless sekmesi altında dediğim ayarları bulabilirsiniz. Kendi evimde Us robotics MAXg router kullanıyorum. 125g performans da iken laptop da online oyun oynayamıyordum. 54g hıza aldım ve cevrede cok fazla wireless modem oldugu için channel 9 da calıstırıyorum su an için bi sıkıntı yok
  • eebu sorun çözüldü mü? Tp-lınk 8951 Modemi yeni aldım. aynı şekilde bağlantı problemi yaşıyorum. Bir türü çözemedim. Yardım ederseniz sevinirim

Teşekkürler
  • aynı sorun bende de mevcut TP-LİNK 8961ND masaüstünde kablo ile internete girebiliyorken 2 tane netbook'da wireless ile nete girerken İnternet Erişimi Yok hatası veriyor. 2 pc de de hata veriyor ne yaptıysam düzeltemedim. Firewallı da güncelledim yine aynı. Aynı arkadaşın dediği gibi modemi resetleyince düzeliyor sadece başka türlü düzelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zattirik

aynı sorun bende de mevcut TP-LİNK 8961ND masaüstünde kablo ile internete girebiliyorken 2 tane netbook'da wireless ile nete girerken İnternet Erişimi Yok hatası veriyor. 2 pc de de hata veriyor ne yaptıysam düzeltemedim. Firewallı da güncelledim yine aynı. Aynı arkadaşın dediği gibi modemi resetleyince düzeliyor sadece başka türlü düzelmiyor.

slm arkadaşlar.
    sorunun çözümü çok basit.
    ip ayarlarınızı otomatik yada statik yapın fark etmez.
    lakin en mühimi dns ayarlarınızı elle girin.
    open dns 4.2.2.3 - 4.2.2.5
    yada direkt modemin ip'sini girin. sorun çözülür.

kolay gelsin.
  • slm arkadaşlar bu siteye henüz yeni kaydoldum...benim egzotik bi problemim var kırsal kesimde yaşıyorum ve bulunduğum yerde çok fazla internet sahibi kimse yok.Bu yüzden yaklaşık 300 metre kadar mesafede bi internete bağlanmam gerekiyo.fakat arada duvarlar olduğu için bilgisayarım interneti görmüyor.Bu iş için cihazlar olduğunu duydum.Acaba nasıl bi cihaz almam gerekir ve fiyatı ne kadardır?Nerde bulabilirim?Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.TEŞEKKÜRLER
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.