Şimdi Ara

TP-LINK Archer Serisi Hız Problemi (Sakın Almayın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

27 ay önce, güvenilir marka diyerek TP-LINK VR900 ve VR600 iki modem satın aldım. O tarihlerde internetler kotalı olduğu için modemlerin sorununu fark etmeden kullanmaya devam ettim. Ancak bu sene başında kotalar kalkınca ve tam gaz indirme yapmaya başlayınca iki şey fark ettim;
    1- Modeme gelen hızdan daha düşük hızda internete çıkabiliyorum. Yani modeme 16 mbit internet geliyorsa ben bunun sadece 14 mbitini kullanabiliyorum.
    2- Misafir ağında kullanmak üzere Bandwidth control özelliği açarsam, kullanabileceğim maksimum hız 12 mbite düşüyor.
    (Bu sorunu Donanımhaber'deki TP-LINK destek konusuna da yazdım ve başka bir kullanıcı daha aynı sorunu olduğunu söyledi. Hatta onda hız düşümü daha fazla oluyordu.)
    Yani 16 mbit parası ödüyorum, 16 mbit evime geliyor ancak modemim sayesinde bu 12 mbite düşüyor.

Sorunu fark edince TP-LINK'ten yardım istemek üzere iletişime geçtim. (Büyük marka ya çözerler sandık, benimki de hayalcilik işte.)

Önce klasik cevaplarımızı aldık tabii ki, hattınızda sıkıntı vardır, modem yazılımını güncelleyin vs. Her şeyin tamam olduğunu söyleyince bilgisayarıma bağlanıp hız testleri yaptılar ve sorun olduğunu gördüler.

Bu arada başka bir yere aldırdığım(Onlara da mahçup oldum tabi bu arada) VR900 arızalanınca değişim kararı çıktı ve sıfır VR900 v3 gönderdiler.
    Benim modemim VR900 v1'di, belki bu versiyonda sorun vardır diye VR900 v3'ü aynı şekilde bağlayıp aynı testleri yaptım ve aynı sorunların onda da olduğunu rapor ettim.

Daha sonra bana telefonla ulaştılar, Archer serisinde bu hatanın olduğunu gördüklerini ve merkeze bildirdiklerini söylediler. Ne zaman mı yaptılar bunu? 5 AY ÖNCE.

5 aydır ne geri dönüş var ne bir çözüm. Çözemeyecekseniz söyleyin yeni modem alayım diye yazdım ona cevap vermeye tenezzül dahi etmediler.

Kısa ve öz olarak;
    SAKIN TP-LINK ARCHER SERİSİ MODEM ALMAYIN. HEM HATTINIZIN DESTEKLEDİĞİNDEN DAHA DÜŞÜK HIZLARLA İNTERNETE ÇIKIYORSUNUZ HEM DE DOĞRU DÜZGÜN DESTEK ALAMIYORSUNUZ. MİLLET 5 AYDA SIFIRDAN BİNA DİKİYOR, BUNLAR BİR YAZILIMI ÇÖZEMİYOR.

• Ben söyledim Archer serisi modemler sıkıntılı almayın aldırmayın diye başka modemde 300 200 ping aldığımda upload download yaparken archer serisinde ping 10.000 5.000 arası gidip geliyor buna karşın hızı tam vermiyor beta firmware vs çok uğraştım çinle iletişime geçtim ama çözüm yok. 3 kere sıfır modem değişti archer serisi re za let şükür benim gibi hatasını farkeden ve konu açan biri çıkmış.
  • bu sorun tplink in tüm modellerinde mevcut aslında.

Qos hız ayarını 70mbit yapıyorum testlerde 50mbit çıkıyor. w9970
  • tplink şu dandik yazılımlarını bir bırakmadı gitti güzelim cihazları heba ediyor gerçi benzer donanımlı cihazlardan ram ve flaş miktarları düşüktür tplinklerin.

tp link alırken bakılması gereken en önemli nokta herhangi bir wrt destekliyormu dd-wrt olur openwrt, merlin,tomato, vs vs 3. parti yazılım desteği varsa alınır yoksa uzak durulur.

aldığınız cihazlarda wrt destekliyor mu araştırın kurun düzelir

garantisi varsa sorunu belirterek başka ürünle değişim vs vs isteyin serviste kabul etmiş madem.
  • bandwith kontrol olayını bilmiyorum ama 16 mbps sinyal gelip 14 mbps kullanabilme olayı normal hocam.
  • Ben de VR2600 ile bu problemi yaşamıştım. Misafir ağı için bandwith kontrolü açtığımda, ben 35 Mbit yerine 27 Mbit hız alıyordum.
  • zaq999 kullanıcısına yanıt
    2 yılı geçtiği için garantisi bitti maalesef. hoş, değişse ne olacak? v3 verecekler, yazılımın arayüzü güzel tek farkı o. aynı yazılımsal hatalar devam ediyor o sürümde de. benim v1in dış görünüşü güzel en azından.

wrt olayını da araştırdım, sadece router benzeri cihazlar için yapılıyormuş o tarz açık kaynak kodlu yazılımlar. böyle modemlerde çalışmıyor ne yazık ki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hala vr600 de vs sorun var mı? Değişim yaptıklarında bir üst model verme gibi iyilik yaptılar mıydı?
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    sorun var tabi, yazılımı geliştirmiyorlar ki. bırakmışlar ürünleri kendi kaderlerine, millet alıyor nasılsa diye.

garantisi bittiği için değişim yapmazlar, zaten yapsalardı da istemezdim, bi anlamı yok çünkü. kendi evimde vr900 v1 kullanıyorum. vr900 v3 başka bir değişimden dolayı geçmişti elime. onda da var aynı sıkıntı. v1'in tasarımı daha güzel en azından.

vr600 v1 ailemin evinde kullanılıyor, aynı sıkıntılar onda da var. yeni versiyonları var mı bilmiyorum ama yazılım aynı olduğu sürece istedikleri kadar değiştirsinler. donanımsal bir sıkıntı değil çünkü bu.
  • anilkoc A kullanıcısına yanıt
    vr600 ün v2 sürümü satılıyor uzun süredir.
    Bu sorundan başka yaşayan var mı, başkasından henüz duymadım.
    Başka modem öneriniz var mı peki? Tplink in sitesinde yazılım tarihlerine bakınca yakın tarihli göremedim hiç ama asus güncelleme veriyor, bana göre sağlam yazılımı olsun yeni yazılım vermesinler, baş ağrımaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelordof -- 21 Eylül 2019; 0:25:40 >
    Hangi internet sağlayıcısını kullanıyorsunuz?
    sorunu duymadıysanız, fark etmedikleri içindir. ben modemi 2017 nisanda aldım, sorunu ise 2019 ocakta fark ettim. çünkü o tarihe kadar akk vardı ve kotamı ilk günden bitiriyordum. e kotayı ilk günden bitirince de kalan günlerde 5 mbite mahkumdum ve sorunu fark edemiyordum. konuyu açınca, aynı sorunu yaşayan 3 kişi yazdı yukarıda. birinin modemi benimkinden de pahalı, vr2600.

tüm altyapı ellerinde olduğu için ttnet kullanıyorum.

bir daha modem alacak olursam, standart bir asus modem ve yanına yine asus router alacağım. modemlere, üreticisi haricinde yazılım gelmese de routerlar açık kaynaklı yazılımlarla destekleniyor.
    daha önceden neden farkedemediniz diye düşünüyordum şimdi anladım, servis halledemiyorsa modemi neden satmıyorsunuz hocam? Asus u bir de denemiş olurdunuz. Sizde ki internet Adsl mi , 16 lık hız diye yazıyorda konuda gerçi adsl de olsa yapmaması lazım. Altyapınız iyi mi hocam
    evet adsl kullanıyorum. yeni bir modem+router masrafı altına girebilecek durumum yok maalesef şu an, bozulana kadar kullanmalıyım. altyapı iyi mi bilemiyorum ama bi kötülüğünü de görmedim. youtube'dan ya da başka bir yerden dosya indirirken, modemin eriştirebildiği maksimum hıza sorunsuz biçimde ulaşıyorum. eriştirebildiğinden kastım, aşağıdaki görseldeki gibi 16383 kbps olması gereken hız yerine, yazılımın abukluğu yüzünden erişebildiğim 14500 küsür kbps. bu da bant genişliği kontrolünü açmadığım için bu kadar yüksek. onu açsam 12000 kbpslere düşüyor.

TP-LINK Archer Serisi Hız Problemi (Sakın Almayın)

okuyanlar diyebilir ki, evindeki modemde bant genişliği kontrolünü niye açıyorsun kardeşim? kullan işte.

e öyle olmadı maalesef bende. internet fiyatları da uçuk olduğu için, 2018 aralık ayında konuştuk ve komşuyla ortak kullanalım interneti dedik. benim planım, nasılsa 16 mbit gelecek diye 8 8 şeklinde bölmekti hattı. bu abuklukları çıkınca, bölebileceğim hız miktarı 6 6 şeklinde oldu. e 6 mbit kime yetecek bu devirde?

• quote:

Orijinalden alıntı: anilkoc

evet adsl kullanıyorum. yeni bir modem+router masrafı altına girebilecek durumum yok maalesef şu an, bozulana kadar kullanmalıyım. altyapı iyi mi bilemiyorum ama bi kötülüğünü de görmedim. youtube'dan ya da başka bir yerden dosya indirirken, modemin eriştirebildiği maksimum hıza sorunsuz biçimde ulaşıyorum. eriştirebildiğinden kastım, aşağıdaki görseldeki gibi 16383 kbps olması gereken hız yerine, yazılımın abukluğu yüzünden erişebildiğim 14500 küsür kbps. bu da bant genişliği kontrolünü açmadığım için bu kadar yüksek. onu açsam 12000 kbpslere düşüyor.

okuyanlar diyebilir ki, evindeki modemde bant genişliği kontrolünü niye açıyorsun kardeşim? kullan işte.

e öyle olmadı maalesef bende. internet fiyatları da uçuk olduğu için, 2018 aralık ayında konuştuk ve komşuyla ortak kullanalım interneti dedik. benim planım, nasılsa 16 mbit gelecek diye 8 8 şeklinde bölmekti hattı. bu abuklukları çıkınca, bölebileceğim hız miktarı 6 6 şeklinde oldu. e 6 mbit kime yetecek bu devirde?
    Sizin yaşadığınız sıkıntı bi tanıdığım arkadaşta yok. Sizde adsl olduğu için sıkıntı olabilir. Adsl altyapılar genelde eskidir kabloları vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende 2-3 gündür bu modemi araştırıyordum
    Ama bu konuyu görünce kafamda soru işaretleri oluştu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.