Şimdi Ara

TP-Link Archer VR1200 AC 1200 Firmware Root şifresi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
11
Favori
69.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Freddy_Krueger_46

Bu modem de sıkıntılı çok saçma ama ya derdiniz nedir şu wifi ile gelen ekibe sordum bana sadece TP link ve zte olduğunu söylediler Zyxel olduğuna emin misiniz ? yeniden çağırıp değiştirin diyeceğim.
    Eminim hocam chrome anasayfamda hala zyxel VMG8324'ün adı yazıyor 192.168 olarak :)

Siyah, şık bir modem. ilden ile farklılık gösteriyor olabilir. Kocaeli'den bahsediyorum ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanc64 -- 1 Mayıs 2020; 15:37:30 >
  • Archer gitti şimdi de h298a gidecek acaba başka modemleri var mıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendiniz bridge moda almadan direkt kendi modemini kullananlar oldu mu ? Tilgin gibi olmuyor sanırım.. farklı bir sistem var.. cozemedim ben..

• Ben denedim modem ip adresini felan alıyor ama internet vermiyor bir türlü bıraktım uğraşmayı.

• Freddy_Krueger_46 F kullanıcısına yanıt
    Kendimiz bridge moda alıp oyle kullanacagiz mecbur o zaman. Vlan id mac falan ise yaramıyor.. tilginda herkes kendi routerını kullanınca farklı onlemler aldilar mecbur..

• Bridge diye özellikle koymuşlar ama o modu açınca internet ayarları gidiyor yani modem routere dönüyor çok karışık kafam almıyor artık.

• Freddy_Krueger_46 F kullanıcısına yanıt
    freeteknolojiyoutube
    TPLİNK ARCHER C5V ACCESS POİNT AYARLARI
    https://www.youtube.com/watch?v=H_pa7e6Ht2c&feature=youtu.be
    buradaki ayarları yapın hocam.. kullanacağınız modeme 192.168.1.1 ile erisiyorsaniz tplinkin dhcpden ipyi 192.168.1.254 yapın eğer kullanacaginiz modemin arayuzune 192.168.2.1 ile erişiyorsanız tplinkin dhcpden ipsini 192.168.2.254 yapın tp linkin lan4portundan modeminizin wan portuna kablo çekin wan ayarlarindan internet turunu ppoe secim kullanici adi ve aifresini girin tamamdır..videoyu izleyin tam.. guzel anlatmis ona gore yapin ayarlari kendi modeminizi kullanin.. root ile bridge mode alin..
    TP-Link Archer VR1200 AC 1200 Firmware Root şifresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antrakinon -- 4 Mayıs 2020; 13:38:49 >

• blackandwhite23 B kullanıcısına yanıt
    Bu aralar başka bir işle ilgilendiğim için fazla zamanım olmuyor şu mesajda cwmp menüsüne girişi anlatmıştım. daha sonra daha detaylı bir şeyler yaparım belki k.bakmayın.

mesaj linki :https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143054209
  • Forumu çok takip etmediğim için bazen sorulanları kaçırabiliyorum özel mesaj göndermekten çekinmeyin. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • devocator kullanıcısına yanıt
    Hocam ellerinize sağlık gerçekten teşekkür ederim de ben mesela bilmiyorum o menüye girdikten sonra falan ne yapılması gerektiğini root olarak falan erişim tamam ama sizin anlattığınız kısma kadar var bende gerisi yok o yüzden yardım istiyorum kusura bakmayın sizi rahatsız ediyorum

• Estağfurullah. Ben de bu işin tam uzmanı değilim fakat size yaptıklarımı söyleyeyim öncelikle "$.loadMain("/cwmp.htm");" koduyla girdiğimiz menüden CWMP'yi devredışı bırakıyoruz. Bu gerçekten kapatıyor mu onu detaylı inceleyemedim fakat menü üzerinden bunu yapabiliyoruz ancak. CWMP'yi devredışı bıraktıktan sonra sayfa üzerindeki diğer tüm bilgileri değiştirdim ne olur ne olmaz mantığıyla.

Bunun haricinde Genel Ağ menüsünde INTERNET haricindeki tüm arayüzleri kaldırdım VOIP dahil. Sanırım Yönetim Arayüzü vardı orada bildiğim kadarıyla CWMP bağlantısıyla ilgiliydi, o yüzden kaldırdım.

Arayüz gruplama menüsünden Default Group hariç hepsini kaldırdım.

Bunlara ek olarak video'da anlattığım telnetd erişimiyle de CWMP uygulamasını modem üzerinden direkt olarak kapattım. Bu modem tekrar başlatılınca yeniden çalışacak fakat o günden beri modemimi yeniden başlatmadım ve gayet memnunum. aynı şekilde voip ile ilgili bir uygulama da vardı onu da kapattım bir işe yarayacağından değil fakat rahatsız olduğum şeyleri kapatttım yani. bunu yapabilmek için kill komutunu kullanmanız gerekiyor ve uygulamanın PID numarasını bilmeniz gerekiyor bunu küçük harflerle PS yazarak ya da modem üzerindeki uygulama listesi menüsünde sol tarafta numara şeklinde görebilirsiniz. sonra tek yapmanız gereken şey telnette "kill 1009" gibi bir kod yazmak olacak.

Sanırım yaptıklarım bu kadar. Unuttuklarım olabilir hatırlarsam yazarım.

"Bunlara ek olarak ... " kısmından itibaren müsait olduğunuzda tekrar bir video çeker misiniz hocam, o kısma kadar yapabilirim anlattıklarınızı büyük ihtimalle ama sonrası yok galiba karışık geldi açıkçası

Birde pingi iyileştirmek amaçlı falan neler yapılabilir o konuda var mı bir bilginiz?

Arada tp link olmadan sadece kendi routerımızı kullanmanın bir yolu var mı?

• @antrakinon açıkçası ikinci bir router'ım olmadığı için deneyemiyorum fakat bence olmaması için bir sebep yok elinizde varsa ttnet bilgilerini girip deneyin. gerekirse tplink modeminizin mac adresini diğer modeminizde klonlayın arayüz seçeneklerinde yapılabiliyor sanırım. Belki mac adrese göre kabul ediyordur ttnet o kadarını denemeden bilemem fakat belki yapanlar vardır onları bulmak lazım.

@blackandwhite23 fırsat bulursam çekerim tabi, yalnız video editleme işi biraz sürüyor işte sansürleme, renderlama, uploadlama vs :) modem üzerinden ping iyileştirme yapılabileceğini sanmıyorum bundan kastınız ping spike denilen ani yükselmeler ise bunun çözümü qos ve bu modemde qos'u henüz düzgün ayarlayabilmiş değilim. Netflix açıldığında ben de aynı sorunu yaşıyorum, ilerleyen zamanlarda bakılabilir
    Baktığım kadarıyla Daha tilgin dışında vlan id giripte kendi modemini kullanmaya başaranı görmedim yapmaya calisanlar olmus internete girememisler router ip almasına rağmen.. modemin seri nosunu sisteme kaydediyorlarmış.. anlayamadım bende.. sistem farklı bir router olmadığını nasıl fark etmez bilemedim.. başarabilen var mı merak ettim.. tılgında vlan id uzerineydi interner gizliyorlardi rootla ogrenenler vlan idyi internete girebildiler.. bizde ana sayfada gorunuyir vlan id direkt.. bir şekilde sistem fark ediyor demek ki..

• telekomu arayıp sorun isterseniz
    oyun oynuyorum gaming router aldım bunu kullanmak istiyorum ne yapmam gerekiyor tarzında bakın tepkileri ne olacak
    Ben bu konuyu görmeden önce denemiştim olmuyor galiba denedim ve tt ile de konuştum çözüm sunmuyorlar mh ben yapamıyorum burdan deyip altyapıdakine yönlendirdi o da diyor ki biz bunları kendi sistemimize kaydediyoruz sizin ki kayıtlı olmadığı için kullanamazsınız. Daha çok uğraşılsa altyapıdakiler ile yapılabilir mi bilmiyorum açıkçası.

Bu qos muhabbeti kısmen birisine çok İnternet birisine az İnternet muhabbeti değil mi? Onun benim için çok önemi yok modeme bağlanan yok çünkü benim dışımda. Ben hani başka bir konuda görmüştüm de bu modemin arayüzünde potansiyel hızın arttığını söylüyordu başka bir konu sahibi bizim yaptığımıza göre tabi daha fazla işlem yapıyordu anlamadım tabi orasını da.

• Kurulum için gelen kişi elindeki barkod okuyuculu cihaz ile TP-Link router'in ve Nokia Ont cihazının barkodlarını okutup sisteme kaydediyor.

Muhtemelen sistemde seri numarası eşleştirmesi yapılıyor böyle bir durumda cihazın seri numarası yazılımla değiştirilebilirse kullanılabilir diye düşünüyorum, tilginde yapılabiliyorsa diğerlerinde de yapılabilmeli ama bir cihazım olmadığı için böyle birşeyi deneyemiyorum daha fazla yardımcı olamayacağım.

Bildiğim kadarıyla hız değerleri santral üzerinden ayarlanıyor fakat ont cihazıyla ilgili bir durum varsa onu da bilemiyorum o kadar bilgili değilim bu konuda da. Daha bilgili arkadaşlar denk gelirse yanıt verebilirler belki.
    Elinden geldiğince yardımcı oldun zaten emegine sağlık.. bir gun bu da cozulur zaten.. cevapların icin tesekkurler..

Bahsettiğim konu şuydu hocam.

https://forum.donanimhaber.com/zyxel-p-2812hnul-f1-modeme-openwrt-kurma-rehberi--134393534#134393534

Gördünüz mü bilmiyorum sanırım farklı yazılım falan kurarak o potansiyel artıyor.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.