Şimdi Ara

TP-Link Archer VR1200 AC 1200 Firmware Root şifresi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
10
Favori
71.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz karıştırıp gizli CWMP yani TR069 menüsüne girmenin yolunu buldum. Modeminizin arayüzü açıkken herhangi bir boşluğa farenin sağ tuşuyla tıklayarak İNCELE'ye basın. Ya da klavyeden CTRL + SHIFT + I tuşlarına aynı anda basın ve açılan sekmede İngilizcesi CONSOLE olan javascript konsoluna girin(Elements'in sağında, Sources'in solunda). Console'a girdikten sonra verdiğim kodu oraya yapıştırıp enter'a basın, karşınıza CWMP ayar sayfası gelecektir.

quote:

$.loadMain("/cwmp.htm");

Not: Açılacak olan geliştirici sekmesi sizde sağ tarafta olabilir bendeki gibi aşağı tarafa almak için sağdaki üç nokta menüsünden Dockside: dock to buttom olanı yani aşağı olanı seçebilirsiniz.

TP-Link Archer VR1200 AC 1200 Firmware Root şifresi

Bu da Print Server sayfası yani Yazdırma Sunucusu. Yazıcı paylaşımı yapmıyorsanız kapatabilirsiniz.
    http://192.168.1.1/#__printSrv.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devocator -- 23 Nisan 2020; 17:48:55 >

• devocator arkadaşa çok teşekkürler.. her türlü yardımları için..hepimizi aydınlattı bilgileriyle..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bermanX

ben bir adet cihazı pert edene kadar nerdeydi bu millet =)) ben çalışırken bu kadar adam etkileşimde bulunsaydı ohooo. decavator arkadaşada tebrikler.

İlk olarak ben modemin kısıtlı olduğunu bilerek aldım ve kablonette router olarak kullanıcaktım. kısıtlı hali ile benimde bir işime yaramıyordu. çözmeye çalıştım ve 1 adet modemi bozdum o sırada daha çözüme ulaşamamıştım. Ve tuttum gittim bir adet daha aldım ve ikisi ile birlikte çözdüm bir şekilde.

ben önceki modemi mide yeni modemimi de 100'er tl den almıştım. sadece bozulan modemin parası çıktı zaten ne kar ne zarar destek çıkan arkadaşlara da ayrıca teşekkürler.

benim yöntem daha basitti ama çözüm çözümdür. Arada arkadaşlar laf sokuşturmuş ama olsun yapcak bişi yok. Opensource bizim vazgeçilmezimiz.

ekstra olarak bu modem dual boot özelliğine sahip olduğu için hard reset yaptığınızda ana dosyaları diğer partitiondan çekerek ilk haline geri dönecektir.

bu konu çözüldüğüne göre =)) sırada openwrt var. OpenWrt için uğraşacak varsa uğraşalım. Ayrıca bu tarz modemlerde dualboot kısmı openwrt için zorluk çıkarıyor diye biliyorum yanlış biliyorda olabilirim tabi.
    Bütün kızlar toplandık şu işe de el atalım yoksa da Türk Telekomu taciz etmeye başlayacağım modeminizi alıp götürün diye.

Bu Nokia ONT cihazının arayüzü felan var mıdır acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freddy_Krueger_46 -- 23 Nisan 2020; 23:43:2 >

• Kendi modemlerini kullananlar internetin kesilmemesi için vlan id ile garanti olsun diye telekom modemin wan mac adresini de yazmışlar..asagidaki gibi ayar yaparak kendi modemini kullaniyormus forumdan bir arkadas..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antrakinon -- 24 Nisan 2020; 11:19:25 >
  • devocator kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim.

bu özellikler TT nin verdiği W9970 modemlerde de çalışıyor bilginiz olsun. az önce test ettim.
  • TekniKerim kullanıcısına yanıt
    benzer bir çok modelde çalışır rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devocator

benzer bir çok modelde çalışır rica ederim.
    Hocam merhabalar. Ben sizin yönteminizle root user aktif ettim anca root yetkisine rağmen QoS ayarlarında Bant Genişliği kontrolü devre dışı bırakılmış.

Sizin verdiğiniz bu kodu " $.loadMain("/cwmp.htm"); " şu şekilde değiştirip " $.loadMain("/trafficCtrl.htm"); bant genişliği kontrolü sayfasına ulaşabiliyorum ancak burda yeni kural ekleyebilmek için bant genişliği kontrol menüsüne ulaşmak gerekiyor(bant genişliği kontrol menüsünden indirme ve yükleme bant genişliği seçmemiz gerekiyor).

Hocam root user olarak tüm ayarlara erişmemiz gerekmiyor mu neden böyle bir sınır var hala?

Sizce bu Bant genişliği kontrolünü aktif edebilir miyiz? Bu konuda yardımcı olur musunuz?

• Michael Giacchino kullanıcısına yanıt
    normal şartlarda root kullanıcısında kısıtlama olmaz ama telekomun dağıttığı modemlerde menüler gizlenmiş fakat sizin aradığınız sayfa QOS yani Quality of Service. o sayfayı inceleyin.

trafik kontrol sayfasında yazan: "Bu sayfada Trafik Kontrol Kurallarını yapılandırabilirsiniz. Bu kurallar sadece QoS servisi etkinken ve Gönderme Hızı/İndirme Hızı Zamanlama Algoritması Trafik Kontrolü olarak seçildiğinde geçerli olacaktır."

Bu modemlerde QoS ayarlamak gerçekten uzmanlık istiyor ben henüz vakit ayırıp deneyemedim. Kavramlar çok tekniksel iyice öğrenmek lazım. örneğin qos menüsündeki

SP = Strict Priority (kesin/katı öncelik)
    WRR = Weighted Round Robin (ağırlıklı yuvarlak Robin)

SP'de belirlediğiniz kural kesin gerçekleşirken iken WRR'da dengeli şekilde dağıtılıyor vs gibi. Bu tür şeyleri daha iyi bilen varsa bizi aydınlatsın :)

Burada cisco modemlerin qos ayarları açıklanmış ama benzer seçenekler var bu kaynağa bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devocator -- 24 Nisan 2020; 19:34:1 >

Hocam QOS menüsü altında bant genişliği kontrolü olması gerekiyor ama ttnet bu pasifleştirilmiş.

Benim yapmak istediğim bu videodaki gibi cihazların bant genişliğini kısıtlayarak oyunlarda ping değerini düşürmek.
    Harun OKUDUCUyoutube
    Modem İp Adresine Göre Hız Kısıtlama (Ping de azaltır) TP LINK TD-W9970
    https://www.youtube.com/watch?v=6AjmhekUlkU

Her ne kadar qos menüsünden "Bant Genişliği Kontrolü" nü kaldırmış olsalarda consol üzerinden sayfalar görüntülenebiliyor acaba bunu aktif etmek mümkün müdür?

• Ben de netflix açılınca oyunda ping çıktığı için uğraşıyorum bandwidth limiter (bant genişliği kısıtlaması) seçeneği bir türlü çalışmıyor fakat WRR seçeneğini seçip Weight'i yani ağırlığı(%) %95 oyun bilgisayarının download hızına, %5 diğer cihazlara olacak şekilde öncelik verirseniz işinizi görebilir ben öyle yaptım birkaç gün deneyeceğim. Kısıtlamayı direk ip adresine yaptım.

Kuyruk sırasınra 90 ve 5 değerli iki tane downstream yönünde kuyruk oluşturuyorsunuz.

daha sonra akış sınıflandırma kısmında yeni sınıflandırma ekleyip giriş arayüzünden WAN yada PPP seçin (download için)
    Hedef IP Adresi'ne oyun oynayacağınız pc ipsini girin.
    kuyruktan %95 olanı seçin.

yeni bir sınıflandırma daha girip pcniz dışındaki ipleri ekleyin ona da kuyruk olarak %5 olanı seçin.

bu oranları deneme amaçlı söyledim daha farklı da olabilir. Bu arada kuyruk sırasında Zorlama Yükü diye bir seçenek var sanırım o kuralı zorlayarak daha katı hale getiriyor. Seçenekleri girdikten sonra hız testi yaparak sonuçları görebilirsiniz.

Bence QoS ayarlama bu kadar teferruatlı olmamalı. Bağlı cihazlar görünsün, üzerine tıklayınca öncelik ya da yüzdelik için slider olsun çekelim hızlansın çekelim yavaşlasın bu ne böyle ağ mühendisi olacağız en sonunda.

Hocam ellerinize sağlık çok teşekkürler. Tr069 portunu ve cwmp yi ve daha nice iyileştirmeleri nasıl yapabiliriz konuyu burada bırakmasanız da devam ettirseniz olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackandwhite23 -- 1 Mayıs 2020; 9:14:49 >
    Hocam video ve açıklamalı anlatımınız için çok teşekkürler ancak Downstreamda wifiye bağlı ağlar için söylediğiniz ayarı yaptım malesef işe yaramadı, vermiş olduğum hız limiti kuralı çalışmıyor malesef. Nasıl çözümlendirebiliriz bu konuyu ? Ayrıca root erişiminden girdiğimiz zamanda başka QOS sayfası etkinleşmiyor malesef.
  • Tp linki aradan kaldirip kendi modemini kullanmayı başaran oldu mu varsa nasil yaptiniz.. sanirim bu tilgin cihazlarda olduğu gibi sadeve vlanla olmuyor ana sayfada vlan id gorunuyor zaten.. seri no kayitliyorlarmış sisteme artık.. bir yolunu bulan var mı acaba?

• Bendeki modem iyice azıttı wifi işini ve gelip değiştirmelerini istedim normalde hat değerleri normal diyip kapatırdı şu tr069 kapattıktan sonra modem açık mı diye sordular ardından ekip yönlendirildiğini söylediler ekip gelip hiç bir şey sormadan problemi nedir vs. TP-Link modemi alıp ZTE H298A modemini kurdular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freddy_Krueger_46

Bendeki modem iyice azıttı wifi işini ve gelip değiştirmelerini istedim normalde hat değerleri normal diyip kapatırdı şu tr069 kapattıktan sonra modem açık mı diye sordular ardından ekip yönlendirildiğini söylediler ekip gelip hiç bir şey sormadan problemi nedir vs. TP-Link modemi alıp ZTE H298A modemini kurdular.
    ZTE de sıkıntı. Wifi problemi onda da var. Bu işin en iyisi Zyxel VMG8324.

Ben geçen sene ZTE'yi iade edip Zyxel aldım. Başka eve taşındım. Önce ADSL'e geçtim. Modemi iade ettim. Sonra binbir çaba ile siteye fiber alt yaptı çektirdim. Eve kadar fiber geldi. Sonra bu lanet modemi verdiler. Wifi problemi dert ya. İki gündür zırt pırt hız sıfırlanıyor kablosuzda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanc64 -- 1 Mayıs 2020; 15:38:13 >
  • Bu modem de sıkıntılı çok saçma ama ya derdiniz nedir şu wifi ile gelen ekibe sordum bana sadece TP link ve zte olduğunu söylediler Zyxel olduğuna emin misiniz ? yeniden çağırıp değiştirin diyeceğim.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.