Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.750
Cevap
72
Favori
78.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Deco mesh sistemi ile ilgili çeşitli sorunlar yaşıyorum. Fikirlernizi belirtirseniz çok sevinirim.

Benim mevcut konfigurasyonum altta ki gibi.

TTNET VDSL MODEM -> DECO M5(ROUTER mode) -> SWITCH -> 2 X Deco M4(ethernet)

1) ttnet vdsl modemi bridge mode'a alıp aradan çıkarmayı denedim fakat başaramadım. bu sebep ile vdsl modemin wifi'ını kapatark kullanıyorum.

2) Bu konfigurasyonda herşey çalışırken internet gidip geldiğinde sorunlar yaşayabiliyorum. Örnek olarak bazı cihazlar ip alamıyor. Örnek olarak tivibu cihazı sürekli güvenli modda açılıyor çalışıyor fakat belirli bir süre tekrar hata verip 1 dakika sonra tekrar güvenli modda açılıyor

3) VDSL modemi tamamen aradan çıkarmamı mı önerirsiniz? Bunu yapabilir miyim telekom buna izin veriyor mu?

4) Son firmware güncellemeleri sonrası 2 adet deco m4 hep kırmızı yanıp sönüyor fakat ilginç olan cihazlar wifi bağlanabiliyor ve internet erişimi alabiliyor bu kırmızı yanan decolardan. Uygulamada ise cihazlar sanki ethernet ile bağlanmış gözüküyor.

Teşekkürler

• Selamlar herkese

İşyerime 1 tane 2li paket S7 almayı düşünürken,3lü paketlerin de neredeyse aynı fiyatta olduğunu gördüm .

Şimdi sorum şu şekilde,2 tanesini iş yerine kursam tekini de evime kursam kullanabilirmiyim ?

• cetin_50 kullanıcısına yanıt
    Evet

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Deco m4 un ikisinide kablolu baglamak istiyorum. Siz bunu yapmissiniz test ettiniz mi degerler nasil? Birde sanirim ana modem in kablosuz agini kapatmam lazim degil mi? Çünkü orada performans cok kotu oluyor mesh in. Ag da parazitlesme veya cakisma oluyor sanirim. Bilgi donerseniz sevinirim. Hayırlı akşamlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sol modem den 2.4 ve 5ghz wifi yi iptal ettim. Fakat kurulumda ikinci m4 u gormuyor simdi. Kirmizi yanip sonuyor. Modemi ve mesh cihazlari resetledim fark etmedi. Kablosuz acikken bir m4 kablolu diger kablosuz calisiyordu. Tamamen uygulamdan silip tekrar konf. mi etmek lazim acaba.

• enigma09 E kullanıcısına yanıt
    Şimdi tam olarak ne yapmaya çalışıyorsunuz ikisini kablolu mu bağlamak istiyorsunuz yoksa kablosuz mu
    Decoları resetleyin sorunu varsa çözülür

• İkisini kablolu yapmak istiyordum ama olmadi. Deniyorum. Birini kablosuz yaptim simdi. Ama neden ikisi kablolu olmadi ki? Olmasi lazim.

• Ürünleri sifirladim.İki m4 decoyu da sol modem den kablolu olarak bagladim. Fakat ana deco da hiz 100mbps hat icin 98 goruyorken. Diger kablolu deco da 15mbps geçmiyor. Ağ optimizasyonu da yaptim. Baska neler yapabilirim arkadaşlar. Önerisi olan var mi?

Kablolu bağlantıda ana modemden direk tek kablo bağlantısı olmalı. Sizde bu şekilde mi bağlantı yaptınız

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Hayir hocam. İkisinide kablolu bagladim. Biri salonda sol modem in hemen yaninda digeri yatak odasinda. (Mevcutta kablo cekmistim 3 sene önce pandemide)
    Ben her ikisinide kablolu baglamak istiyordum modem'e)
    Yoksa şöyle mi yapmak lazim sol modem den birinci m4 e kablolu sonra bu m4 den icerideki m4 e kablo. Bunu yapmadim. Bu sekilde olabilir mi? İkinci çizdiğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enigma09 -- 19 Kasım 2023; 14:23:34 >

2. cizdiginizi deneyin

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Evet bu ikinci cizdigim gibi yapinca daha verimli oldu ve hiz arti hocam. Teşekkürler. TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

• thinkvision T kullanıcısına yanıt

Fikri olan var mıdır acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

3-Bende X73-DSL var(tek ürün olan versiyonu. çoklu versiyonları da var). Önceki evimde kampanyadan indirimli yakalayınca bir süre VDSL ile bunu modem olarak kullandım. Telekomun modemini komple çıkarmıştım. Herhangi bir mac clone vs yapmadım. Telekom da bir şey demedi. Yeni evimde de aynı ürünü fiber ile kullanıyorum, doğrudan telekomun gpon'una bağlı şekilde. telekom modem konusunda esnek illa benim modemimi kullanacaksın demiyor.

bence telekomun modemini komple devreden çıkarın. hem elektrik, yer tasarrufu sağlar belki daha iyi ping bile alabilirsiniz. tivibu, internet vlan id ayarlarını yaparken bu konudaki yazılanlara dikkat edin yalnızca. tplinkin uygulamasında bence her cihazınıza da sabit bir ip adresi verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 19 Kasım 2023; 17:55:22 >
  • merhabalar. zyxel vmg-1312 modemimde hız ve bağlantı sorunları yaşadığım için arayışa girdim ve araştırmalarım sonucu sorunumu tplink deco'nun çözebileceğine kanaat getirdim. sadece birkaç temel soru soracağım, cevaplarsanız çok minnettar olurum arkadaşlar.

1. benim modemim 2.4 ghz. ben deco'yu aldığım zaman 5 ghz olarak kullanabilecek miyim? modemimin 5 ghz'yi desteklemiyor oluşu benim deco'dan 5 ghz almamı engeller mi? yoksa modemden interneti aldıktan sonra deco wifi dağıtımını 5 ghz üzerinden kendisi mi ayarlayıp yapacak? bu benim diğer odalardaki wifi üzerinden bağlanan cihazlarımın internet hızını ve sinyal seviyesini artırır mı?
    2. deco alırsam tekli olanı bana yeter mi? çünkü teklisi 1100 lira, üçlüsü 2700 lira falan. ben 2+1 ve 80 metrekare civarı bir evdeyim. modemle salon arasında sadece bir duvar var. sadece modemi deco'ya bağlasam ve deco üzerinden salon ve diğer odalarda da interneti kullansam bu bana yeter mi? illa ki bu şartlarda da ikinci ya da üçüncü deco'ya ihtiyaç var mı?
    3. e4 modeli 1100 lira, 100 mpbs'ye kadar sanırım. m4 ise 1250 lira ve 1200 mpbs. bunun dışında bu iki cihaz arasında ne farklar vardır? m4'ün başka avantaj ya da dezavantajları var mı?

teşekkürler arkadaşlar şimdiden.

• varkenyokken V kullanıcısına yanıt
    Modemin 2.4 olması önemsiz. Modem ile deco’yu kablo ile bağladıktan sonra Deco ile hem 2.4 hem 5ghz alırsınız. Mevcut modemin Wi-Fi yayınını kapatabilirsiniz de.
    Tekli yeter mi onu bilemiyorum. Bence modem çok merkezi bir noktadaysa ve duvarlar da çok kalın değilse yeter. Ama modem evin bi köşesindeyse yetmez gibi. Benimki böyle mesela o yüzden 1 tanesi çalışırken arka odada çekmiyor.
    Arada 150 lira varsa m4 daha iyi olacaktır. Çok kullanılan bir model olduğu için destek ve yazılım konusunda daha avantajlı. Donanım olarak avantajları var mı bilmiyorum.

• Man From Atlantis kullanıcısına yanıt

teşekkürler.

Sorunu saatlerce türlü kombinasyonları deneyerek çözdüm.

tak kullan switch i biraz prizden çıkartıp ethernet kabloların portlarını değiştirince sorun çözüldü.

Acaba managed bir switch alıp bu gibi durumları daha iyi takip edebilir miyiz? unmanaged switchde herhangi bir sorunu tespit etmek mümkün değl gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Telekomun modemini aradın çıkarıp doğrudan Deco kullanın bence. Telekom’un modemi boşa yer kaplamasın. Sadece DSL kullanıcı adı ve şifresi ile fiberinki farklı. Arayıp öğrenebilirsiniz. Mac clone falan gerek olmuyor. Doğrudan çalışıyor. Tivibu da aynı şekilde sadece iptv aktif edip cihaz, port ve vlan ayarlarını yapınca sorunsuz çalışıyor. Tabi bu bahsettiğim tivibu iptv. Tivibu uydu varsa onu bilmiyorum.

• Evet bende de tivibu iptv var. Tivibu iptv ayarları için bir link var mı acaba?

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.