Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.750
Cevap
72
Favori
78.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şuan apartman dairesinde (130m2) Tenda MW3 (100mbit) kullanıyorum. 1. ünite modeme kablo ile bağlı. 2. ünite ise ana üniteye kablosuz bağlı. 1. üniteye bağlı cihazlar kablosuz olarak tam performans alıyorlar. Ama 2. Üniteye bağlı cihazlar kablosuzda 60-75 mbit arasında kalıyorlar. 2. üniteye kablo ile bağlanınca yine tam performans alıyorum. Yani sıkıntı 2. ünitenin kablosuz performansında. 1. ve 2. üniteyi yer değiştirip kurulum yapsam bile aynı. 1. ve 2. Ünite birbirine çok yakın. Aralarında tek oda var.

Bu durumu anlatarak garantiye gönderdim ve 2. ünitenin kablosuz kısmında sorun var denilerek 1-1 değişim yapıldı. Fakat yeni gelende de aynı sorun mevcut. Acaba Tenda mw3'ler bu konuda kronik sıkıntılı mı bilemedim. Sizlerin görüşünü almak istedim.

Aklımdaki soru ise Tp-Link'in alt markası olan mercusys Halo H50G'ye geçsem 2. ünitedeki hız düşümünden kurtulur muyum. Yoksa mesh sistemin doğası gereği 2. ünitede %30-%40 performans kaybı normal mi?

• 3yıl önce deco x20 almıştım.

modem-deco ana- hub- diğer decolara kablo ile bağlantı

Şimdi modem alma arifesindeyim. Modemi aldıktan sonra bağlantımın şu şekilde olmasını istiyorum

modem-hub- kablolarla diğer decolara bağlantı

X20dsl zayıf bir modem gibi geldi, ax80 modem alsam bu sistem çalısır mı

Bir diğer sorumda qqs ayaları. Bu cihazda doğrudan hızı cihaz bazında sabitleme yok mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 21 Aralık 2023; 14:38:47 >
  • Manyetizma kullanıcısına yanıt

Tüm decolara ana hubdan bağlantı sağlayamazsınız. Ana decodan hub ile diğer decolara bağlntı kurmanız şart. Yani modeme sadece ana deco bağlı olacak. Bu arada wifi özelliğini kullanmayacaksanız çok elzem bir modem aramanıza gerek yok. Gigabit ethernet portu olsun yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

tp-linkin kendi modemlerinden kullansamda mı aynı durum var. Derdim 1 adet decoyu daha uzak bir alana yerleştirmek.

Evin içine kablolu ağ sistemi yapmıştım. Bu yüzden kablosuz bağlantıya sadece notebook iot ve telefonlar bağlanıyor. TV pc chromecast vs vs herşey kabloluda

Benzer dırumdayım.Telefon hattı oturma odasında olunca mecburen modemi de oturma odasına koydum.Odaya gelene kadar telefon hattında 3 ek var.Elden geçirip ölçüm yaptırdım.Şu an hattımda kopma ,dalgalanma vs yok.Köşe odalar ile oturma odası arasında antre,vestiyer , koridor var.Kablo çekmem zor.Onun için köşe odalarda 2.4 ve 5 ghz bin wifi gücünü ve menzilini kablosuz mesh sistemi ile yapmak istiyorum.Modem +salona router koyarak yapmaya çalıştım.Wifi full çeker hale geliyor ama hız yarı yarıya düşüyor.Mesh bu durum yok sanınırım.Hız modemin wifi hızına yakın değilmi?

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

Ben kablolu sağladığımdan dolayı mesh sistemi 2.5ghz sadece robotlar vs için açın. 5ghz de 100mb internette 97-100mb arası alıyorum

Alt yapım 55 mbps vdsl ben 35 mbps kullanıyorum.40/6 mbps alıyorum.

Denemediğim powerline ve mesh sistemi kaldı.Benim için uzak odalarda kablosuz performansı önemli?

deco x20 için söyleyim.

6 metre uzaklıkta 3 duvar arkasından 2.5ghz ile 100mb internette 15-20mb görüyorum, 5ghz yayın gözükmüyor orada

4metre uzaklıkta 1 duvar arkasından 5ghz de 100mb internette 100mb görüyorum

7metre uzaklıkta arada duvar yok 100mb internette 97mb görüyorum

Bende su an durum böyle. Decolar arası sıçarama olacak ise bu değerler düşer haberiniz olsun

2 deco düşünüyorum.Pahalı bir ürün. Meshde sıçrama durumu olurmu bilemedim. Test edip beğenmezsem satmakta zor.Sıçrama olursa modem +routerden pek farkı olmaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Evet tp-link de olsa deco ile mesh uyumu yok. Onun için de tp-link markalı extenderlardan kullanmanız lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

kablosuz bağlayacak iseniz x20 tavsiye etmem. Size çok pahalıya gelecektir.

2li paket deco x20 3362tl ve risk alıyorsunuz

onun yerine Mercusys Halo H30G 3lü paket alırım 2700tl ye. En azından bir tık daha kafam rahat eder

Ben babamların evine halo s12 kurdum. onlara 2.5ghz yeter diye. 50mb internette gayette stabil çalışıyor ve kablosuz bağlılar.

2li paket 140m² den büyük evler için çok yetersiz

Evim 125 m2 modemin olduğu oda ile köşe odalar uzunlamasına L gibi.2.4 ghz her yerde çekiyor,sorun yok.5 ghz nin menziliği artırmak istiyorum.Komşuların wifilerinin bazıları benim evdeki modemi. wifisinden daha güçlü.Bazıları 2.4 ghz ,bazılarıda isimden anlaşılmıyor proğramla bakıyorum 5 ghz de olabilir 2.4 ghz 5 ghz ye göre daha mı az zararlı emin değilim.Cihazdan ayarlayarak köşe odalarda gece kapatmak istiyorum.

5 ghz ve 2.4 ghz farklı dalga boylarına sahip maalesef 2.4 menziline çıkaramazsınız.
    Daha az zararlı daha çok zararlı diye bir ayrım da yok

• TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

arkadaşlar selam, mevcuttaki planda bir evim var. hali hazırda fiberden gelen kablo salonda ve turkcell wifi 6 modeme takılı. tv ve tv+ a çıkış alıyorum. yatak o.1 de ve yatak o.3 de duvarda kablolu internet çıkışına sahibim. lakin kablosu kullanılacağı zaman mevcut extenderda sıkıntı oluyor. salondan kopmadığı için bağlanmıyor. deco ya da alternatif ne alsam tüm evde işimi görür balkon ve hobi oldası dahil şekilde. ev toplam 153 m2 net. duvarlarda çizimdeki gibidir.

saygılar

• burcink kullanıcısına yanıt
    Koridorda konumlandırma şansınız varsa 2 tane Deco ile tüm evde sorunsuz kullanım sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Oturma odasının karşısında bir noktada olabilir 2. Deco.

• srvngrc S kullanıcısına yanıt

Modemin bulunduğu ve diğer uzak odalarda wifi hız testleriniz nasıl?Kablosuzda kayıp ne kadar oluyor.2.4 ghz den 5 ghz ye geçişlerde veya tam tersi geçişlerde wifide kopma,yeniden bağlanma oluyormu? Bilgi verirseniz sevinirim.

Benim evin planı da benzer. Gerçi alan bu kadar büyük değil 100m2 kadar ancak en uç noktada bile %10 civarında hız kaybı oluyor. (Paket: 75mbps fiber. Ana deco yanı: 79mbps en az çeken nokta: 73mbps)
    Benim decoların yeri de priz olmadığı için çok uygun değil bu arada. İstediğim noktada konumlandırabilsem çok daha verimli olacağını düşünüyorum.
    Diğer sorunuza gelirsek… Geçişleri hiçbir şekilde fark etmiyorsunuz. Bir decodan ötekine ya da 2.4’ten 5’e geçtiğinizi ancak uygulamadan kontrol edip anlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 22 Aralık 2023; 20:0:50 >

Sizde hangi model deco var?

M4 2’li

marka model ne önerirsiniz

saygılar

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.