Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.750
Cevap
72
Favori
78.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3lü kullanımda 2.4ghzde sorun yaşayan var mı? 5ghz çok memnunum ama 2.4ghzde cihazlar arası geçiş olmuyor, yakın decoya değil de uzak decoya bağlı oluyorlar. İnternet hızı 1mbps civarlarında oluyir. O yüzden 2.4ghz bandını kapatıp kullanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • X60 geldi dün kurdum. Anlamadım benmi bişeyleri yanlış yapıyorum çözemedim. Ana decom modemin yanında. Modemden wifi 6 da modemin dibinde 990 mbit alırken decodan 860 mbit alıyorum. Modemin wifi sinyalini kapattım Deco aynı hız 860 mbit. Erişim noktası modunda alıyorum bu hızı. Wifi yönlendirici modunda dahada düşük alıyorum. Kutu içerisinden çıkan kabloyla alakalı olabilir mi? Bi ayar falan mı yapmam lazım yoksa. Ana deco kayıpsız versin hızımı 2.ci decoda kayıp olsada olur benim için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2 adet P9 cihazım boşa çıktı, tertemiz ve sorunsuzlar. Almak isteyen olursa yardımcı olurum

• emre0989 E kullanıcısına yanıt

866 mbps hız wifi5 için max hızdır. wifi6 destekleyen bir cihaz kullandığını ana modemden aldığın 990 hız ile teyit ettiğine göre şunları yapabilirsin:

farklı mobil cihaz ile deneme yap. sonuçta wifi ayarları söz konusu olduğu için cihazların birbiriyle olan senkronize çalışmasında meydana gelebilecek olan farklılıkların olup olmadığını görmüş olursun.

sadece ana decoyu açık tut ve tekrar wifi hız denemesi yap.

aygıt yöneticisinde wifi bağdaştırıcının ayarlarında, güç tasarffu modu özelliğinde smps'yi yok olarak ayarla.

qos ayarı yap ve toplam bant genişliğini bu ayarlarda gir. 1000mbps mi kullanıyorsun bu değeri gir.

deco app'yi kullan. app üzerinde, daha fazla/gelişmiş/çalışma modu bölümünde erişim noktasını seç.

ethernet kablonu değiştir. TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri 

modemden kullanmayı terchi ettiğin ethernet portunu değiştir.

kablosuz ağ ayarlarında otomatik ayar ile farklı manuel wifi ayarları denemek.

modeminin ethernet portundan hız denemesi yap.

geriye son bir şey kalıyor. o da decoda yaptığın ayarlar sonrasında, cihazı yeniden başlatmak.

aklıma başka da bir şey gelmiyor. ha geldi. evde başka cihazların deco veya modeme bağlanmadığını teyit et. cihazlarında otomatik güncellemelerin de kapalı olsun. TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri 

• X73-DSL modem ve Wi-Fi 6 destekli masa üstü anakart. İki cihaz arasında tuğla duvar var. Eğer anakart da deco gibi 4*4 MiMO destekli olsaydı 4804mbps hız alabilirdim ama yalnızca 2*2 MiMO. Gigabit fiber olmadığı birşey ifade etmiyor benim için. 200Mbit tarifeyi olduğu gibi sömürebiliyorum.

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 3 Ocak 2024; 18:1:15 >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt

Teşekkürler cevaplar için tek tek deneyeceğim. Kablo aldım urgeen cat 7 ve cat8 ilk kablo değiştirmekle başlayacağım.

• Merhaba. Deco X50 üçlü paket alarak mesh sistemine katıldım. Normalde fiber ONT cihazından Ttnet’in verdiği modeme erhernet kablosu ile bağlanıyorum. Bu modemi aradan çıkararak ONT’den direkt ana mesh cihazıma bağlanıp bu cihazı modem olarak kullanabilir miyim acaba?

• TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleriTP-Link Malaysiayoutube
    Learn how to setup the Deco X50 mesh WiFi system for your home in this video Join our Facebook Group for more help: https://www.facebook.com/groups/tplinkmy For sales support on TP-Link products (Malaysia) Hotline: 1800-22-8887 Monday - Sunday (10AM - 7PM) * Not available on public holidays TP-Link Service Center Lot 3.01 - Lot 3.02, 3rd Floor, Podium Block, Plaza Berjaya, 12, Jalan Imbi, 55100, Kuala Lumpur
    https://www.youtube.com/watch?v=Sxtk9g3F0-E

+

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleriwww.tp-link.com
    How to Configure MAC Clone on Deco if Deco fails to connect to the internet | TP-Link
    https://www.tp-link.com/us/support/faq/2925/
  • arkadaşlar merhaba.

Deco S7 cihazı modem üzerinden ethernetle bağlayarak kullanıyorum. uyduları vs de bağladım herhangi bir problemim yok.

Ancak modem kalabalığından kurtulmak için ana decoyu modem gibi kullanmak istiyorum. İnternetim Türk telekom limitsiz hiper. yani fiber değil.

Bu durumda ana decoyu modem olarak kullanmanın bir yöntemi var mı

• reddwarf20 R kullanıcısına yanıt
    Mecburen telefon hattını ethernet çeviren modem e ihtiyaç var. Fakat modemde su an hatırlayamadım verileri bypass eden seçenek var. Modemi bir yere tikistirin gizleyin, ppoe şifre nat ve tüm işlemleri Deco ya yaptırabilirsiniz. Modem sadece tel sinyalini ethernet arası veri köprüsü yapar modem işlem gücü kullanılmaz tüm işlemi Deco yapar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • reddwarf20 R kullanıcısına yanıt
    S7 ile bu mümkün değil. Size şundan lazım 1 adet.

https://www.tp-link.com/tr/home-networking/deco/deco-x20-dsl/

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

modem kirliliğinden kurtulmak istiyorum. Modem tamamen devre dışı kalmadığı zaman anlamı olmuyor. Yine de teşekkürler

• srvngrc S kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Öğrendiğim iyi oldu. Bu tip bir cihaz alabilir miyim değerlendirmesini yapayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reddwarf20 -- 6 Ocak 2024; 18:43:1 >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu adımları uyguladım ama yine de çalışmadı. Siz bu işlemi uygulamış mıydınız? Bağlantı türü olarak PPPoe seçip kullanıcı adı ve şifremi girdim, ancak hiçbir şekilde ana deco cihazına internet sağlayamadım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kimlik doğrulamasını geçebilmek için önce internet sinyalini alıyor olman lazım. orada neler yaptın bilemiyorum. ont üzerinden ethernet ile bağlantı sağlıyorum dediğine göre, router'ını çıkarıp yerine decoyu taktıktan sonra pppoe bağlantısı ile sinyal alabiliyor olman lazım.

• biraz reddit'i turladım deco ürünler için. görünen o ki; deco ürünlerde herşey yolunda değil gibi. öncelikle ilk linki bırakayım. reddit üzerinde, tp-link altında, deco ürünler için açılmış bir çok konu var. sorun yaşayanların araştırma yapmasını tavsiye ederim. deco ürün kullanmamama rağmen bir çoğunu meraktan okudum.

https://www.reddit.com/r/TpLink/search/?q=deco&type=link&cId=ac26fe0f-4068-469e-baec-226f8b3db262&iId=6033c73c-667a-48b0-a151-bb96524d616b

deco ürünler için beta firmware, tp-link topluluğunda yayınlanıyor. bunun için de bir link bırakayım.

https://community.tp-link.com/en/home/forum/39

deco ürünlerle ilgili deneyim ve geri bildirim için aşağıdaki linkten destek portalını kullanabilirsiniz. açacağınız destek bildirimlerine bağlantı eklerseniz özel ilgi görebilir ve çözüm beklentiniz için takip edilebilirsiniz.

https://www.tp-link.com/en/support/contact-technical-support/#Hotline-Support

• Konu deco ama ilgilileri burada diye sorabilirim sanırım. Bende mercusys Halo S12 sistem var. Bu da tp-link'in alt markası gibi birşey. Şimdi üst modele geçme niyetim var. Deco E7 veya benzeri birşey olabilir. Merak ettiğim şey şu. Bendeki S12 ünitelerini de yeni Deco'ya uydu olarak bağlayabilme şansım olur mu? Yani kör nokta filan pek kalmasın diye, önemli noktalara Deco'ları yerleştirip, dip köşeye (mesela teras) S12 uydu koysam, bunlar birbirleri ile sorunsuz iletişim kurabilir mi? Yoksa bir mesh sistemdeki bütün uydular aynı marka/model olmak zorunda mı?

• Deco’nun kendi sayfasında okumuştum, farklı marka ile mesh kurulamaz diyor. Aynı markanın farklı modelleri destekliyor ama sadece yeni model ana ünite olmalı diye belirtmişler.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.