Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.681
Cevap
70
Favori
71.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
Giriş

Az önce Deco X50'nin yanında kablosuz olarak laptop ile yaptığım test. Bu arada stabil yüksek hız derken tam olarak nasıl bir durum söz konusu routerınız ile alakalı?

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bohannonn -- 6 Ocak 2025; 0:12:14 >
  • Bohannonn B kullanıcısına yanıt

Çok iyi.Bende bu hızı kablosuzda görmek istiyorum.

Samsung s21ile yaptım

günaydın, normalde nperf ile yaptığım testlerde ortalama 600-650 mbps civarı hız alıyorum. Bazende 700 lerde oluyor bu hızlar. Benim sorunum tam hız alamamak ve bu hızı evin diğer odalarına taşıyamamam. Yani cihazla aynı odada misal 600-700 alıyorum diğer odalarda bu 100-120 arasına düşüyor. evde keenetic hopper ve herodsl mesh olarak kullanıyorum.

• gündoğdu_01 G kullanıcısına yanıt

Şöyle bir durum var. Eğer referansınız Nperf ise aynı odada benzer hızları almanız olası. Kablosuz olarak X50'ye bağlı laptopta Speedtest ile 900 mbps civarı test sonucu aldığım yer ve zamanda Nperf ile 650-680 mbps arası hızlar alıyorum. Fast ile kontrol ettiğim de ise ancak 360-370 mbps hızlar söz konusu. Test siteleri arasında ciddi farklar var söz konusu. Hatta aynı sitenin (speedtest) serverları arasında bile bu farkı görebiliyorum. Bu sadece bende mi böyle yoksa başka kullanıcılarda da mı benzer durum söz konusu, bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bohannonn -- 6 Ocak 2025; 12:32:17 >
    İnternetiniz gigabit ise hero yerine ikili hopper da kullansanız en fazla alacağınız max 850 yi geçmez aynı hız da stabil kalmaz
  • 3'lü Halo 80X kullanıyorum, 2 tane daha alıp 5'ini birlikte kullanabiliyorumdur diye tahmin ediyorum ama herhangi bir sınırlaması var mıdır? En fazla 3 kutudan mesh yapılabilir vb gibi?

Mevcut H80X'lere H90X yada H47BE eklenebilir mi? (Gerçi H90X ve H47BE yok galiba Türkiye'de, Mercusys web sitesine eklemiş ama satışta bulamadım)

Güncelleme : Mercusys teknik destek H serisi cihazlar birbiriyle uyumlu çalışabiliyor şeklinde geri dönüş yaptı. H90X ve H47BE piyasaya gelirse sisteme ekleyip 2.5 Gbps portlara çıkarım diye plan yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pablo Vader -- 6 Ocak 2025; 14:15:0 >
  • grese kullanıcısına yanıt

Sanırım mesele cihazların 80 mhz olduğu için veriyi taşıyamıyor oluşu. Bu sebeple de kablosuz olarak belli bir hızın üstüne çıkamıyor cihazlar.

• Deco cihazları ile Voip üzerinden sabit telefon hizmeti alan var mı? Uygulama üzerinde bu konuda herhangi bir ayar mevcut değil.

Ne ayarı? VoIP Router değil bunlar, eğer softphone ile kullanıyorsanız zaten standart TCP/IP bağlantısı ile çalışır VoIP.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

Fibere geçince sabit telefon hattını Voip olarak tanımlamışlar sanırım. Telekom routerında SIP ayarları vs. görünüyor. Routerın arkasında telefon girişi var zaten. O zaman T.Telekom'un verdiği Voip router (EX20v) ile Deco cihazlarını nasıl bir bağlantı şeması ile kullanmak gerekir? Şu anda o routerı devre dışı bırakıp Deco'ları direkt ONT cihazına bağladım.

Bu arada EX20v routerı köprü modunda kullanırsak da Voip özelliği etkin kalır mı? Yoksa illa router olarak mı çalışması gerekir?

Aynen 80mhz de gigabit neti taşıyamıyor en az 160mhz olması lazım deco 50-60uygun

Uygun fiyata Cudy WR3000 alarak gigabit hız alabilirsiniz. Arkadaşım 160MHz ile çok rahat 1000mbps alıyor. Ben de dün sipariş verdim. Ama benim hızım 100mbps. Cudy'nin tüm cihazları mesh olabiliyor. Keenetic'te olduğu gibi tüm ayarlar değişebiliyor.

• feryatben kullanıcısına yanıt

Cudy vr3000 nü nerden kaça sipariş verdiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 7 Ocak 2025; 1:11:15 >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

1615 TL'ye PTTAVM'den aldım. 1500 TL'ye satanlar da var.

• feryatben kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim bir araştırayım.

Bridge modunda VOIP çalışıp çalışmadığını deneyip görmek lazım ama bence çalışmaz. Router 'a deco bağlayıp kullanılabilir. Uygulama üzerinden yeniden kurulum yapılması lazım.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

etkin kalır dememiz lazım. hatta iptv kullanılıyor ise bu da etkin kalır.

sadece interneti diğer router'a taşırsın. yani bridge moddaki router'da, internet ve iptv vlan ayarları bırakılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 7 Ocak 2025; 20:32:46 >
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.