Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.682
Cevap
70
Favori
71.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aktif olarak kullanıdığınız ONT'ye bağlı routerın modeli nedir? EasyMesh desteği var mı?

• Bohannonn B kullanıcısına yanıt
    Ont ye bağlıTp link Ex530v router kullanıyorum EasMesh desteği var.
  • AX3000 özelliğine sahip bir router olarak görünüyor. Aynı özelliğe sahip Deco benzeri T.Telekom mesh cihazları ile mesh ağı yapmak Halo veya Deco cihazları alıp routerı rafa kaldırmaktan daha mantıklı değil mi?. Sonuçta routerınızın özellikleri iyi görünüyor. O cihazlarla ile mesh yapanlarla karşılaştınız mı? Sanırım ülkemizde EasyMesh desteği olan o tarz başka mesh cihazları yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bohannonn -- 29 Aralık 2024; 23:13:22 >

TP-LİNK AX3000 Archer AX53 Wİ-Fİ 6 router almıştım.1 kez mesh ile bağlantı kurdum. Yan oda da kablosuz olarak kullandım.Kablolu hızı gayet iyi idi.Ama wifi hızı düşük olunca sıfırladım bir daha meshle bağlanmadı.Sattım.

1 tane daha Tp link Ex530v bulup satın alsam mesh olurmu deneyeceğim.

Huawei ax3 kullandım. Yan odada %50 yakın kablosuz kayıp vardı.Bana normal gelmedi.

Halo kullanmadım.Almayı düşünüyorum.Daha önce vdsl de deco m4,s7,p9,x50 vs kullandım ama 55 mbps vdsl de çok farkını göremeyince sattım.Tekrar almayı düşünüyorum.

Farklı routerlere süperonline kullanıcı adı ve şifremi girerek direk ont ye bağlayarak testler yapıyorum.Bazı cihazlarda vlan id olmadan da çalışıyor.Bazılarında 1 girince çalışıyor.Yazılımdan kaynaklı 1-2 routerde de ne yaptımsa internete bağlanmadım.

Bugün LİNKSYS WHW0303 velop mesh cihazını direk ont ye bağladım, internet bağlı gözüküyor ama net yok.

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 29 Aralık 2024; 23:22:8 >

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

Cudy markasının da güzel ürünleri var. Tam bir fiyat performans canavarı. Mutlaka şans verin.

• feryatben kullanıcısına yanıt

Bakayım denk gellrse alır test ederim

• cimbom38 kullanıcısına yanıt
    Superonline için bazı yerlerde kendi kurduğu routerın mac adresini istediği yazıyordu. Mac değiştirme gibi bir seçenek olabilir, decolarda kurulum aşamasında bu vardı galiba
  • matmma M kullanıcısına yanıt
    Mac adresi olayı değişmiş sanırım. Bir kaç tane routerde vlan idi kapattım.Kullanıcı adı ve şifremi girince çalıştı.
  • X60 fiyatına wifi 7 cihaz gelmiş: deco be25

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 30 Aralık 2024; 19:8:22 >
  • matmma M kullanıcısına yanıt

X60'dan daha mı iyi yoksa daha mı kötü bir cihaz, anlamadım. Wi-Fi 7'nin 6E gibi en önemli özelliklerinden birisi olan 6 GHz bandı yok. X60 5 GHz 'de 4804 mbps hız sunarken BE25 2882 mbps sunuyor görünüyor. X60'da 6 eşzamanlı veri akışı varken diğerinde 4. Ama 2,5G portlarının da olması güzel bir avantaj.

Wifi 7, 6GHz ve 320MHz bant genişliği sunan en uygun cihaz şu an TP-Link Omada EAP772.

• Wifi 7 nimetlerinden sadece mlo özelliği var sanırım. Uyumlu cihazların aynı anda tüm bandlara (2,4, 5, 6 ghz) bağlanabilmesini sağlayan bir teknoloji. İnternette bazı kullanıcıların wifi 6 cihazlarla yaptıkları denemelerde x60'a göre kapsama alanının daha düşük olduğunu yazmışlar.

@feryatben, tp-link'de aynı fiyat aralığında deco be65 de var. ama bu fiyatlara çıkınca seçenek de artıyor, ubifi u7 pro var mesela. ruijie'lere falan bakılabilir bu fiyatlara bir şeyler var mı diye. Beni aşıyor buralar.
  • Selamlar,

x50 modelinin 3lüsünü ayrı ayrı alınca daha ucuza geliyor.

Bunu ayrı alma ile beraber alma arasında fark var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz88

Selamlar,

x50 modelinin 3lüsünü ayrı ayrı alınca daha ucuza geliyor.

Bunu ayrı alma ile beraber alma arasında fark var mıdır?

versiyon farkı olabilir buna dikkat. garanti konusunda, ayrı ayrı uğraşmak var. satmayı düşündüğünde ise üçlü paketi kutusunda satacak olmak var ya da kutusuz satacak olmak var. ucuza gelsin dersen toplama yapabilirsin diye düşünüyorum. alıp da memnun olmayanlar oluyor sonuçta. üçlü alıp da memnun kalmayan da olabilir. önemli olan ürünlerin çalışır durumda olması. tabi kutusunda alıp, denedikten sonra memnun kalmayıp, iade etme hakkını da düşünmelisin. başka fark olabilir mi? inceleme amaçlı alınmış ve satılan bir ürün olabilir. vs vs..

• Merhabalar. Bir konuda tecrübenize ihtiyacım var Deco x10 ve x20 arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim. Evimde vdls 50 Mbps internet var ve mesh sistem kurmak istiyorum yardımcı olurumusunuz. Son olarak x20 de 4 tane mi anten var yoksa 2 tanemi.

• mehmetyilmaz88 M kullanıcısına yanıt
    Sözüm meclisten dışarı keriz silkeleme şeysi. İkisinide hepsiburada satıyor. Ayrı ayrıda alsanız, birlikte de alsanız aynı hizmeti verecek. Normalde teklinin daha pahalı olması gerekirken, ülkemizdeki satıcılar çoklu satarken silkelemeyi tercih ediyorlar.
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Bu aralar tp-link ve mercusys ürünlerinde böyle enteresan fiyatlamalar var. Hx80 2li alırsan 3lüden ucuza geliyor.

Bir ihtimal donanım versiyon farkı olabilir ama ülkemizde satılan x50 lerde v1 dışında bir versiyon görmedim. Ayrıca model farkı olsa bile birlikte çalışabiliyor tüm decolar.

Birinde sorun çıksa ve değişim gerekse tek tek almak daha faydalı. 3 taneyi iade edip beklemek daha kötü bir durum gibi geldi bana. Satarken de hedef kitleniz daha geniş olur, 1 li, 2 li, 3 lü şekilde kutulu ve ayrı faturalı satma imkanınız olur.

Amazon geçen hafta deco x50 üçlü modelini 5850 liradan satmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: persler23

Merhabalar. Bir konuda tecrübenize ihtiyacım var Deco x10 ve x20 arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim. Evimde vdls 50 Mbps internet var ve mesh sistem kurmak istiyorum yardımcı olurumusunuz. Son olarak x20 de 4 tane mi anten var yoksa 2 tanemi.

Lütfen cevap verebilirmisiniz :(

• persler23 P kullanıcısına yanıt
    Anten sayısını bilmiyorum ama 100 mbitin altındaki hızlarda ikisinin bir fark yaratacağını sanmıyorum. Herhangi bir ac1200 cihaz alsanız bike o hızları veriyor. X10 ax1500 olarak geçiyor. Yani onu da alsanız rahat 50 mbit alırsınız diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.