Uygulama üzerinden güncelleyince versiyon pek önemli olmuyor. Çünkü kendisi uygun güncelleme olup olmadığını kontrol ediyor. Ama bir önceki versiyonda uygulamada çıkmadığı için kendim manual olarak güncellemiştim versiyon numarasını göz önünde bulundurarak. |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (80. sayfa)
-
-
Yazarken atlamışım. X50 v1.2 için eylülde yayınlanan firmware ile easymesh desteği de geldiği yazıyor. V1'e de gelmiş olabilir bu destek diye yazmıştım, eksik olmuş
Deneyebilme şansı olanlar kontrol edebilir ancak. -
Uygulamada son sürüm firmware'in görünmeme olasılığı mı var? Ben mi yanlış anladım?
-
Gelmiş olsaydı Deco uygulama menüsünde görünürdü.
Sanırım bölgesel olarak ayrıca öyle bir alt katagoriye de gitmiş olabilirler. Her ikisinin de donanım özelliklerine baktığımda, V1.2 versiyonunda A.B.D. ve AB için ayrı ayrı güç tüketim ve amper değerleri belirtilmiş. V1 için öyle bir ayrım yok. V1.2 versiyonundaki geri bildirimlere göre herhalde V1'e de Easymesh güncellemesi yakında gelir diye düşünüyorum.
-
Evet tp-linkin kendi sitesinden kontrol ettiğimde bendeki versiyon için yeni firmware gösteriyordu ama uygulamadan kontrol ettiğimde güncel görünüyordu ve yeni sürümü göstermemişti. Ben de manual güncelledim. Şimdiki 1.6.1 versiyonunu kendi gördü ama. -
Deco'ların easymesh sistemine nasıl dahil olduğunu bilmiyorum. Belkide ana cihaz olarak dahil olamıyordur, yalnızca easymesh olarak üretilen bir cihazın ana cihaz olduğu bir ağa dahil olabiliyordur. Yani decolar easymesh bir ağda alt küme olabilir.
Eğer böyleyse, elinde easymesh destekleyen modem, router vs. bir cihazı olanlar deneyebilir ancak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 26 Aralık 2024; 15:17:42 > -
quote:
Orijinalden alıntı: matmma
Deco'ların easymesh sistemine nasıl dahil olduğunu bilmiyorum. Belkide ana cihaz olarak dahil olamıyordur, yalnızca easymesh olarak üretilen bir cihazın ana cihaz olduğu bir ağa dahil olabiliyordur. Yani decolar easymesh bir ağda alt küme olabilir.
Eğer böyleyse, elinde easymesh destekleyen modem, router vs. bir cihazı olanlar deneyebilir ancak.Easymesh bir ağda hem kendisinin ana cihaz olduğu hem de destekleyen cihaza alt cihaz olarak katılabildiği senaryoları mevcut. Her iki türü de destekliyor.
Kaynak:https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/710684
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bohannonn -- 26 Aralık 2024; 15:18:39 >
-
Halo H80X bu easy mesh denen olayı desteklirmu? -
Deco X50 V1.2 dışındaki hiç bir Deco veya Halo ürünleri şu anda EasyMesh'i desteklemiyor.
-
Bence değer hocam. Maalesef bugün 3 binse eğer wifi6 sistem (tamamen sallıyorum ücreti) yarın fiber geldi hadi wifi6 yapayım dersen 6 bin olmama ihtimali sizce nedir?
-
Speedtest üzerinden farklı zamanlarda çok değişken hızlar alınca bu sefer de lokal ağda openspeedtest programı ile testler yaptım. Gigabit portuna sahip bir laptopu server olarak kullanıp kablo ile Deco'ya bağladım. Sonra da Wi-Fi 6 özelliğine sahip başka laptop ve telefonlar ile lokal olarak kablosuz hız testleri yaptım. Farklı günlerde yaptığım testlerde kablosuz cihazlar ile Deco arasında benzer, stabil yüksek hızlar aldım. Aynı şekilde Wifiman uygulaması ve sitesi üzerinden yapmış olduğum testlerde de stabil hızlar söz konusu. Speedtest sitesinde kablosuz olarak neden bu değişkenlik gösteriliyor, anlamadım. Fast sitesi ise Speedtest'in yarısından bile az hızlar gösteriyor.
Telefon:
Laptop:
-
Bugün yeni bir yazılım güncellemesi geldi (1.6.3) ancak yine EasyMesh özelliği eklenmemiş görünüyor.
-
İçerik şuymuş:
New Features/Enhancements:
1. Added configuration of Wi-Fi bandwidth.
2. Added 6RD connection method.
3. Added the function of getting PPPoE account and password from old gateway.
4. Optimised Homeshield parental control.
5. Improved system stability and security.
Bug Fixes:
1. Fixed the bug that LED Schedule function could not control LEDs individually in some scenes.
2. Fixed the bug of slow internet speed with Zscaler VPN.
3. Fixed the bug that the app can't get Client List in special cases. -
Nereden bakıyorsunuz hocam. Bende de x50 var. Şuan 1.6.3 gelmedi bana. -
Burada donanım sürümünü seçerek bakabilirsiniz.
-
Burada da v1 için son güncelleme 1.6.1 görünüyor. Arkadaşlar 1.6.3 geldi diye bahsediyorlar da. -
quote:
Orijinalden alıntı: KenanK89
Burada da v1 için son güncelleme 1.6.1 görünüyor. Arkadaşlar 1.6.3 geldi diye bahsediyorlar da.Deco uygulaması üzerinden denetleyince çıkıyor. Henüz sitelerine yüklenmemiş görünüyor.
-
Tp-link global siteden baktım:
https://www.tp-link.com/en/support/download/deco-x50/ -
Bende çıkmıyor. -
Global site de görünüyor. Eyw. Muhtemelen belirli aralıklarla cihazlara açılıyor güncelleme.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X