Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.683
Cevap
70
Favori
71.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam 2 li halo düşünüyorum.İşten anlayan uygun fiyata priz içinden yan odaya kablo çekebilecek bir usta bulabilirsem çektireceğim.

1 ni ont ye direk bağlayabilirim.2.ciyide şimdilik mecburen yan odaya kablosuz koyacağım. 2.cihazda kabloluda zaten sorun olmuyor.Kablosuzda 400 mbps leri görsem bana yetecek.Daha düşük hızlarda işimi görüyor ama 1000 mbps kullanmışken bütün cihazlarda yüksek hızı görebileceğim bir sistem kurmak istiyorum.

• matmma M kullanıcısına yanıt

Ohh be dünya varmış. Modemi kaldırdım aradan ttnet fiber sifreyi girdim decoya. İkinciyi uydu yaptim. Daha önce x20 almistim hic memnun kalmamistim. X60’da zimba oldu. Evin her noktasinda 200mbit wireless.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucan-laz kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun. Abonelik hızınız ne kadar?

• Bohannonn B kullanıcısına yanıt

200mbit.

• Kablolu olarak birbirine bağlı olan X50 Deco'ları en verimli şekilde nasıl kullanabilirim?

İlk başta modemin üstünde yer alan wifi düğmesini kapatıp decoları router modunda kurulum yaptım. Sonra da tüm decoların modemin portlarına bağladım. Ancak sistem çalışmadı.

Diğer Deco'ların modem yerine ana Deco'ya bağlanması gerektiği paylaşımını görünce bu sefer de öyle bir kurulum yaptım. Ve sistem çalıştı. Ama bu sefer de istikrarlı bir hız sunmadı. Deco'ların yanı başında kimi zaman 900 mbps hızlara ulaşsam da hız genel olarak 300-500 mbps arasında gidip geliyor. Ayrıca Deco mobil uygulaması sıklıkla "Deco'ya bağlanılamıyor" uyarısı veriyor. (Yeşil yanmasına ve internete girilebilmesine rağmen).

Destek hattını aradığımda ise router modu yerine access point modunu kullanmam gerektiği ve uydu Deco'ların ana Deco yerine modem portlarına bağlanması gerektiği belirtildi.

Sizce modemin fişini çekmeden istikrarlı bir şekilde yanıbaşında 800+ mbps hızlara ulaşmak için nasıl bir kurulum sağlamalıyım (Mümkün mü öyle bir şey)? Modemi köprü moduna alırsam Deco'ları sadece router olarak mı ayarlamam gerekiyor?

Destek hattı saçmalamış. Sadece ana decoyu modeme bağlıyorsunuz. Diğer uydu decoları ana decoya bağlamanız lazım ve router modunda kurulum yapacaksınız. Ben de 3'lü X50 kullanıyorum. Kablolu bağlantı yapmam gereken cihazlar var diye şu şekilde kullanıyorum. Superonline'ın ONT ve router kurulumunda kendi verdikleri routerı kaldırıp direkt decoyu ONT cihazına ethernet kablosu ile bağladım. Bu zaten olması gereken. Eğer servis sağlayıcının verdiği routerı aradan çıkaramıyorsanız, köprü moduna almak daha verimli olacak. Devamında ana decoya kablo ile bir ethernet switch bağladım. Ethernet switch üzerinden de bütün kablolu bağlanması gereken cihazlara kablo bağlantısı yaptım. Bunlara uydu decolar da dahil. Bu şekilde Gayet sağlıklı çalışıyor. X50'de 3 tane ethernet portu var. Eğer ana decoya 2 uydu dışında kablo ile başka bir cihaz bağlamayacaksanız fazladan ethernet switch almanıza da gerek yok.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

Bende 2 li x50 almayı düşünüyorum.Birini direk ont ye bağlayacağım.Diğerini ise 4-5 uzaklıkta arada 1 duvar olan oturma odasındaki cihazlarımda kablolu kablosuz kullanmak istiyorum.X50 ye bağlı cihazlardaki kablolu kablosuz hızlarınız nasıl?

Çok teşekkürler. Belki de sadece wifi düğmesini kapatmak yeterli gelmedi. Köprü modunu da etkin hale getirmem lazımdı router modu için. Sanırım en sağlıklısı sizin de belirttiğiniz gibi modemi komple devre dışı bırakıp ONT-Deco bağlantısını sağlamak.

ONT'ye kablo ile bağlı olan Deco'nun yanıbaşında aldığınız kablosuz hızlar nasıl? Benimki gibi çok değişkenlik gösteriyor mu yoksa istikrarlı yüksek hızlar veriyor mu?

• cimbom38 kullanıcısına yanıt
    İlk başta dediğiniz senaryoda kablosuz olarak kullanıyordum. Yan odadaki deconun olduğu yerde 300-400 mbps hızları alabiliyorum istikrarlı olarak. Şimdi decoları kablolu olarak bağlıyorum. Hızlar aynı odada 700’lere çıktı. Tabi kaliteli bir wifisi olan bir cihaz varsa 1 gbps de görüyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Hızlar hep aynı hiç değişmiyor. Mobil cihazlar genelde 700’keri görüyor. Pcde 1 gbps görebiliyorum arada engel yoksa.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yan odaya sıva altından (uydu prizleri olabilir) kablo çekebilecek işi bilen uygun fiyata yapabilecek usta arıyorum.

• Normalde ISS'nin kendi verdiği modemi devreden çıkarıp, Deco'yu direkt olarak ONT'ye bağlamıştım, şimdi evden ayrılıyorum bir süre, annem tek kalacak, fakat herhangi bir sorun olduğunda ISS uzaktan müdahele yapamıyor kendi modemleri bağlı olmadığı için. ISS modeminde bridge özelliği yok maalesef, bu yüzden Deco'yu AP olarak kullanacağım, sorum şu:

DHCP olayını nasıl yapmam gerekir, ISS router'da mı kapalı olsun yoksa Deco'da mı kapalı olsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SalimAydogdu -- 21 Aralık 2024; 22:27:19 >
  • Deco m4 kullanıyorum modeme kabloyla bağlı. 2. Cihaz da kablosuz ara odaya koydum 2 oda ilerisinde 3mbit internet geliyor gelmiyor bu problem yeni oluştu ne yapmak lazım?

• SalimAydogdu kullanıcısına yanıt

Deco'ları "access point" modunda kullanmak için modemin köprü modunda olmaması gerekmiyor mu? Köprü etkin modeme bağlı router modu bir bağlantıyı mı kastettiniz?

• ugur.k U kullanıcısına yanıt

İkinci cihazın sinyal seviyesi düşmüş olabilir. Ya da Deco uygulamasından optimizasyon yapın.

Access point olarak kullanmak için evet hocam modemin köprü modunda olmaması gerekiyor, benim de olmayacak zaten. Normalde access point olarak kullanmayacaktım ama köprü moduna alamıyorum ayarı yok modemin, o yüzden AP olarak kullanacağım, DHCP'yi hangisinde açık bırakayım orada takıldım.

//Şimdi farkettim yanlış anlatmışım, değiştirdim üst mesajı da teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SalimAydogdu -- 21 Aralık 2024; 22:27:48 >
  • Merhaba arkadaşlar,

Ev ağımın kurulumu hakkında birkaç konuda rehberliğe ihtiyacım var, özellikle modemim ve mesh router sistemim arasındaki uyumluluk ve optimizasyon hakkında.

1. Mevcut Kurulum:
    • Modem: Türk Telekom DX3300-T1 VDSL2 Modem (Wi-Fi 6)
    • Çalışma Modu: Modem/Router
    • DHCP: Açık
    • UPnP: Açık
    • Güvenlik Duvarı: Açık (IPv4 ve IPv6)
    • IPv6: Açık (Dynamic IP)
    • NAT: Maksimum NAT oturumu 20480 olarak ayarlandı.
    • MTU: 1492
    • Mesh Sistemi: TP-Link Deco X60 (AX5400, 2’li paket)
    • Çalışma Modu: Router (Dynamic IP)
    • DHCP: Açık
    • IPv6: Açık (Dynamic IP)
    • MTU: 1500
    • HomeShield ve UPnP: Açık

2. İnternet Bağlantısı:
    • İSS: Türk Telekom (VDSL)
    • Bağlantı Türü: Dynamic IP (Statik IP kullanılmıyor)
    • Hız Testi Sonuçları (Deco Uygulamasından):
    • Download: ~100 Mbps
    • Upload: ~20 Mbps

3. Sorular:

1. Bridge Mode Uyumluluğu:
    • Modemi bridge moda alıp Deco sistemini PPPoE modunda kullanırsam, bu yapılandırma Türk Telekom’un altyapısıyla tam uyumlu olur mu?
    • İSS’m dinamik IP kullanıyor. Dynamic IP üzerinde PPPoE ile bir sorun yaşar mıyım?

2. Genel Stabilite ve Performans:
    • Temel hedefim: “Bir kere kur ve unut” tarzı bir sistem. En iyi hız, minimum kopma, Deco birimleri arasında kesintisiz dolaşım (roaming) ve optimal mesh performansı istiyorum. Modemi router modunda tutup Deco’yu dinamik IP ile ikinci bir router olarak kullanmak, bridge mode ve PPPoE’ye göre daha stabil bir performans sunar mı?

3. AP Modunu Tercih Etmeme Sebebi:
    • Deco’yu AP modunda kullanmak istemiyorum. Çünkü Deco sisteminin tüm işlevlerini (ebeveyn kontrolü, QoS, güvenlik duvarı özellikleri vb.) tam olarak kullanmak istiyorum. Bu tercih, modem router modunda ya da bridge modunda genel ağ performansını etkiler mi?

• cimbom38 kullanıcısına yanıt
    Prizler birbirinden ne kadar uzaklıkta,

1. senaryo: Yakınsa duvarın içinden irtibat kurabilirsiniz

2. senaryo: Uzaksa iki prizin bağlı olduğu buatlar arasındaki bağlantıyı çözeceksiniz. Eğer kablo kanalında ethernet kablosugeçecek kadar yer varsa bir yerden uygun uzunlukta kılavuzla ethernet kablosunu sıva altındaki kanaldan çekeceksiniz. Sonra da aynı şekilde diğer buata çekip, en sonunda hedef prize çekeceksiniz kabloyu.

İlk senaryonun şöyle bir kolaylığı da var. Eğer iki prizden birisin arka tarafı sizin için uygunsa, priz yuvasından arka tarafı delerek diğer tarafa yeni bir yuva yapabilirsiniz. Herhangi bir sıva altı kablolamadan hiçbir farkı olmaz, yeterki yeni prizin yeri sizin için uygun olsun.

İkinci senaryo ise hem kolay hem zor. Biraz hattın nereden gittiği bilgisi, kablo kanalının yeterli genişlikte olmaması vs. gibi durumlar var. Kılavuzla kablo çekmek de biraz uğraştırıcı olabilir, 2 kişi olursanız biri iter biri çeker.

Her iki senaryoyu da uygulamışlığım var, siz kendiniz yapabilir misiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• matmma M kullanıcısına yanıt

Teşekkürler benim yapmam biraz zor hocam.Her elektrikçi de bu işten anlamıyor veya zahmetli bir iş olduğu için uğraşmak istemiyor.Usta bulana kafar router veya mesh cihazları ile idare edeceğim.

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.