Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.703
Cevap
69
Favori
74.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • superonline wifi 6 modem verdi, powerline ile arka odada 100 mbiti 25 olarak almaktayım. Bu mesh sistemler perde betondan geçiş sağlayabiliyor mu ona göre yatırım yapacağım.

• kyib K kullanıcısına yanıt
    Süperonline verdiği cihaz 100megabit için yeterli ev 100m² üstü değilse

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzun zamandır deco ürünlerini sorunsuz kullanıyordum ve memnundum.

İçinden çıkamadığım bir sorun sonrası hepsini parçalamak üzereyim.

x73 dsl - 5 adet x60 - 1 adet x50 outdoor - 1 adet m4 cihazdan oluşan bir mesh wifi ağım var.

2 yıldır bulunduğum yerde fiber altyapı olmadığından 50 mbit internet kullanıyordum. Şimdi fiber geldi ve TTkom 1000 mbit internete geçiş yaptım.

Bu geçiş sonrası 2 sorun yaşıyorum.

1. x73 ü ONT sonrasına konumlandırıp TTkom router ını iptal edemiyorum. Kullanıcı adı şifre ve vlan id 35 ayarlarını yapmama rağmen x73 ip almıyor. Mac clone seçeneğini de denedim ancak çözüm olmadı. Şuanda çözüm bulana kadar geçici olarak ttkom router lan1 portından cat6 kablo ile x73 e giriş yaparak durumu idare ediyorum.
    2. Sistem odasından bütün odalara cat6 kablo gidiyor ve prizlerde sonlanıyor. Ben bu odalara tp link sg1024d modeli switch üzerinden interneti dağıtıyorum ve deco cihazlara kablolu bağlantı sağlıyorum.

x73 > sg1024d gigabit switch > x60 > 8 port tplink gigabit switch > apple tv, tv, ps5, nvidia shield

Bu sıralamada giden bağlantıda 100 mbit hızı geçemiyorum. Kablolu ve kablosuz olarak x60 lar 100 mbit üzeri hız vermiyor.

x60 ın ethernet bağlantısını kesitiğimde 1000 mbit kablolu olarak bütün cihazlar internete çıkabiliyor.

Sistem odasından gelen bağlantıyı önce x60 a girip oradan switche çıkış aldığımda ya da önce switche girip oradan x60 a geçiş yapsam da switche bağlı bütün cihazların hızı 100 mbit e düşüyor.

Farklı kablolar ve x60 lar ile tek tek denedim. Sorun kablolardan kaynaklı olsa zaten x60 ı aradan çıkarınca hız 1000 mbit e çıkmaz.

Tp-link müşteri hizmetleri denediğim çözümlerin haricinde yeni bir çözüm öneremedi ve soruna çözüm üretemedi.

Sizlerin de tavsiyeleri var ise tek tek deneyerek sorunları çözmeye çalışacağım.

Wifi ağına bağlı 130 civarı akıllı priz, akıllı anahtar vs olduğundan ağı tamamen silip baştan kurulum yapmadım şuana kadar...

• gulbagspor G kullanıcısına yanıt

Merhabalar aynı durumda sizi gördüğüm için sormak istiyorum. Türk telekom servis sağlayıcım ve H80X kullanıcısıyım. Fakat bir türlü türk telekom modemini devre dışı bırakamadım. Bridge mode da çalışıyor. Benim istediğim ONT'den gelen WAN ethernet kablosunu doğrudan H80X ana mesh sistemine bağlamam. Bu konuda destek olursanız sevinirim.

• arhan16 kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar,

Baştan itibaren tek tek tüm cihazların çıkışlarını test etmeniz gerekir. 100 mbit'e hangi cihazdan sonra düşüyor bulabilirseniz o yöne yoğunlaşalım.

x73ün çıkışında muhtemelen gigabit alabiliyorsunuz.

sg1024d çıkışında gigabit alabiliyorsunuz diye düşünüyorum.

sg1024d ile x60 arasında kablolu bağlantı var değil mi ? Kablo duvar içinden mi geçiyor yoksa cihazlar yan yana da araya atıyorum 1 metrelik kablo ile bağladınız.

x73 ile x60 kablosuz olarak bağlanınca x60 çıkışında gigabit internet alabiliyor muyuz?

• Hulk48 kullanıcısına yanıt

Hocam h50g'yi arkasındaki küçük butondan resetleyip PPPOe olarak tekrar yapılandırmıştım. Şuan sorunsuz kullanıyorum.

• karşı binanın modeminden evimdeki TP-Link RE705X ile wifi alıyorum lakin genelde hız çok düşüyor TP-Link Deco X60 alıp wifi yi bu ürünle alsam hız sorunum düzelir mi yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parsalihan -- 10 Ocak 2025; 21:27:28 >
  • grese kullanıcısına yanıt

Ev 140 m2 üstü perde beton olduğundan farklı odadaki 100 mbitlik interneti telefon ile 7 mbit alıyorum. Powerline 25 mbit ve yüksek ping ile veriyor. Mesh sistem işe yaramayacak gibi geliyor. Böyle olunca da aklıma duvarın içinden geçen anten kablosu yanından ince cat 6 döşemek fikri geldi.

170m² evde oturuyorum 2li mesh kullanıyorum mesh en iyisi dir 2li 3lü sistemlerden kablo ile tek ağ üzerinden wifi keyfi yaşatıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Dediğinizi yapabilirseniz en garanti yöntem olur. Eğer yapamam derseniz mesh sistemler ile konumlandırmaya bağlı olarak yüksek hızlar alırsınız

• Merhaba, bir konuda desteğe ihtiyacım var, elimde deco x73 modem var evimize fiber geldi türknete fiber bağlantısı yaptırdım. Modem olarak decoyu bir türlü kuramadım ilk modem olarak kurmayı denedim ama bağlantı yok dedi dsl girişi istiyor fiber olduğu için böyle bir kabloda yok. Wifi yönlendirici olarak gpon dan gelen lan kablosunu lan1 e taktım bu şekilde kurdum ama gene internet bağlantısı yok dedi bu kurulum aşamalarında benden modem kullanıcı adı ve şifrede istemiyor. Gpon dan lan lablosunu decoya takıp kurulumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperen.ag -- 18 Ocak 2025; 1:45:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alperen.ag kullanıcısına yanıt

Gpondan gelen kabloyu deco x73 ün wan girişine takmanız ve fiber kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt
    Direk olarak wan girişi yok bu modemde lan 1 zaten hem Lan hem WAN görevi görüyor diye biliyorum

Ben mesh cihazlarımda bu şekilde kullanıyorum. Modem olduğu için extra ayar olabilir.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160440101

• 1000 mbps fiberde deco X50 kullanan varmı?Kablolu kablosuz hızlar ne kadar alınabiliyor?

TP-Link Deco X60 3000 mbps veya AX5400 mbps almam gerekecek sanırım aralarında hız olarak çok farkedermi?Kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

1000 mbps fiberde Deco P 9 kullanan varmı?

• KenanK89 kullanıcısına yanıt

Deco X50 V1 kullanıyorum . 1.6.3 Güncellemesini an itibari ile geri çektiler. Zira ben bu güncellemeyi yüklediğimde Decolar inanılmaz derecede stabilsiz çalışıyordu. Çok ama çok kopma oluyordu resmen güncelleme ile bozmuşlar cihazları. Ben bunu anladığım zaman anında eski sürümü yani 1.6.1 sürümünü indirip geri dönmüştüm. Sorun ortadan kalkmış oldu. Şuan da kendileride son güncellemeyi sistemlerinden kaldırmışlar umarım indiren arkadaşlar görür ve benim gibi yeni bir güncelleme gelene kadar 1.6.1 e geri döner :)

• enesrosi E kullanıcısına yanıt
    Bana hiç gelmedi 😀. Forumdan baktım aynen dediğiniz gibi sorunluymuş baya şikayet vardı. Bende gelsede yüklemeyecektim zaten.

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.