Versiyonların hepsine niye güncellemeyi vermiyorlar,donanımsal bir engelmi var,versiyon 1.2 kullanan varmı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 17 Aralık 2024; 11:29:13 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (77. sayfa)

-
-
İndirime girmişler tekrar. 3'lü Deco X50 5800 liraya, Halo H80X ise 4300 liraya düşmüş. Gelecekte Easymesh güncellemesi alma ihtimalini de dikkate alarak indirimdeyken ben de 3'lü X50 modelinden sipariş ettim bugün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bohannonn -- 17 Aralık 2024; 16:36:9 > -
Konu donanımsal mı, yazılımsal mı bilemiyorum. Mesela X50 v3'te anten sayısı 3 (diğerlerinde 2)
Tp-linkin bu konuda ne yaptığı belli değil. Enteresan bir donanım versiyonu güncelleme anlayışları var.
-Model numarasını değiştirmez
-Aynı modele bir sürü versiyon çıkarıp kutunun üzerinde en görünmeyen yere yazar
-Hangi versiyonda ne değişti belli olmaz, açıklama yapmaz, hep bir gizleme çabası
-Bir versiyona devamlı firmware çıkarır, diğerine güvenlik temel olarak güncelleştirmesini bile vermez.
Daha bir sürü enteresanlık. Mesh kısmına girmiyorum bile, deco mesh, one mesh, easy mesh, omoda mesh... Bir markanın bu kadar çok mesh ekosistemi olması enteresan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 17 Aralık 2024; 22:12:11 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun,güle güle kullanın.
-
Arkadaşlar mercusys'nin halo h50g modelini 3 tane olacak şekilde 500mbit fiber ile kullanıyorum. Bir konuda fikre ihtiyacım var.
1 numaralı halo modeme kablo ile bağlı. Bu halonun portlarından (LAN) ve kablosuzundan tam verim alabiliyorum.
2 numaralı halo kablosuz olarak 1 numaraya bağlı ve hemen bir oda uzaklıkta. Halolar arasında bir duvar ve 2-3 metre mesafe var. Bu halodan kablolu şekilde tam hız alabiliyorum fakat kablosuz şekilde 250-320 mbit arası değişiyor. Test ettiğim cihazlar iphone 13 ve wifi kartı ax200 ile değiştirilmiş matebook 14.
2 numaralı halo kablolu bir şekilde tam hız verebildiğine göre 1 ve 2 numaralı halolar arasında bağlantı sorunu yok.
2 numaralı haloda kablosuz şekilde neredeyse yarı yarıya hız düşümü neden kaynaklanabilir fikri olan var mı ?
-
Bant genişliği, kanal ayarı ve bant standardı gibi ayarlar kablosuz hızı etkileyebiliyor. Yine fazla kaybınız yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırlı olsun. Testleri bekliyoruz.
Kanal ayarı vs ayarı bu modelde yapılmıyor. Kendi otomatik olarak en uygun kanala yönlendiriyor.quote:
Orijinalden alıntı: feryatbenBant genişliği, kanal ayarı ve bant standardı gibi ayarlar kablosuz hızı etkileyebiliyor. Yine fazla kaybınız yok.
Bant genişliği ve band standardından kastınız 2.4-5 ghz ayarı ise uygulamadan kontrol ediyorum. Sürekli 5 ghz bandından bağlı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Doğru diyorsunuz fakat benim kafamı karıştıran mevzu şu.
Eğer bant genişliğinden olsaydı 1. halo'da da kablosuz performansım yerlerde olmalıydı. Sonuçta aynı kanal ve kanal genişliğini kullanıyorlar. Ama 2. halo'ya geçince kabloluda performans kaybı yok, kablosuz yarı yarıya düşüyor neredeyse. Demek ki haloların birbiri ile haberleşmesinde problem yok.
-
Çok teşekkürler. Cihaz bugün elime geçti ve ilk testleri yapma fırsatı buldum. Modemden kablolu 930 mbps hız alıyorum.
Cihazların yakınında Iphone 14 pro ile en yüksek 740 mbps, wifi 6 özelliğine sahip Acer laptop ile de 900 mbps kablosuz hızlara ulaştım. Ancak her zaman o hızları vermiyor maalesef. 300-400 mbps civarında değişebiliyor hızlar. Bu normal bir şey mi acaba? (Cihazlar kablo ile bağlı birbirine)
Telefon cihazlara bağlı ve internet olmasına rağmen Deco uygulaması sıklıkla cihazlarla bağlantı kuramadığı uyarısı veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bohannonn -- 18 Aralık 2024; 22:59:47 > -
Kablolu testte zaten kayıp olmaz. Kablosuz da kayıp yaşamamak için ikinci ve üçüncü ünitede wifi 6 şart. Wifi 5'in gücü de bir yere kadar.
Sanırım cihazın kablolu ve kablosuz bantgenişlikleri ayrı, birbirinin kotasından yemiyor yani.
İkinci cihaz hem alırken hem dağıtırken kablosuz hızını kullanıyor. İki cihazı kabloyla bağlayıp denerseniz muhtemelen ilk cihazdan aldığınız hızı alabileceksiniz
Selamlar, Tekli x50 2200₺ 3lu set 7000₺ aralarinda bir donanim faeki var mi?
daha evvel x20 aldim ama memnun kalmadim wifi hizlari cok dusuk kaldi.
ttnet huawei modem verdi wifi6, kullanici adi sifremde var. Yaklasik 130m2 ev ama duvarlar kalin. Nasil bir setup onerirsiniz.
iyi forumlar.
Versiyon numaraları aynıysa bir fark olmuyor. Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi geçen gün X50 üçlü paket 5800 liraya satıldı amazonda, stok bitince (ya da azalınca fiyat yukarı çekildi)
Akakçeye göre üçlü pakette son 1 yılın en düşük fiyatıymış bu.
Daha uygun fiyatlı halo h80x var, daha pahalı olarak x60 ikili paket var. İnternet hızınıza, ihtiyacınıza ve en önemlisi bütçenize göre değişir öneriler
Öncelikle cihazları birbirine ethernet kablosu ile bağlama imkanınız varsa ilk olarak öyle bir kurulum öneririm. Kalın duvarlardan kayıp oranı yüksek olacağı için mesh cihazları arasındaki bağlantı hızı yine ciddi şekilde düşecektir. Ancak kablosuz olarak X60 gibi daha güçlü cihazlar denenebilir belki öyle durumda. Ama ethernet kablo döşeme gibi bir durum da yoksa ve çok eski olmayan bir elektrik tesisatına sahipseniz PX50 gibi bir seçeneği düşünebilirsiniz belki. Bu cihazı kullanan üyelerin cihaz hakkındaki deneyimlerini inceleyebilirsiniz. Şu sıralar indirimde 3'lü olarak 7500 lira civarı bir fiyatı söz konusu. (O da son bir senenin en düşük fiyatlarından sanırım.)
Donanım olarak X50 3'lü sette V1 versiyonu geldi bana. Tekli ürünlerde durum nasıl bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bohannonn -- 20 Aralık 2024; 0:11:29 > -
Evet hocam dediğinizi denedim ve oldu. İlk cihaz ile ikinciyi kablo ile bağladığımda sorunsuz bir şekilde yüksek hızları alabildim.quote:
Orijinalden alıntı: matmma
Sanırım cihazın kablolu ve kablosuz bantgenişlikleri ayrı, birbirinin kotasından yemiyor yani.
İkinci cihaz hem alırken hem dağıtırken kablosuz hızını kullanıyor. İki cihazı kabloyla bağlayıp denerseniz muhtemelen ilk cihazdan aldığınız hızı alabileceksiniz
İkinci paragrafta dediğinizi mantıklı buluyorum. Bu konuda detaylı bilginiz varsa yazabilirseniz çok sevinirim, işin mantığını öğrenmek isterim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mercusys Halo H50G da işimi görecek gibi.1000 mbps de kullanan arkadaş tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
-
Hocam üst mesajda alıntıladığım arkadaşın dediği gibi "haloların hepsini kablo ile birbirine bağlayacaksanız" 1000 mbps de bile sorun yaşamazsınız.
Ben şuan 500 mbps kullanıyorum. Haloları kablo ile birbirine bağladığımda 520-540 arası kablosuz hız görebiliyorum. Fakat halolar birbirine kablosuz bağlandığında ise 250-330 arası hız alıyorum. Tabi bu hızlar laptoplar ve telefonlar için hayli hayli yeterli.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X