Modemi router modunda kullanıp decoyu da router olarak kullanmak olmaz. Çift NAT ve çift DHCP olur. Çift NAT sıkıntısı yaşarsınız. Eğer ISS kaynaklı bir sorun olduğunda decoyu çıkarıp ISS modemi takabilecekseniz en mantıklısı ISS modemini rafa kaldırıp direkt ONT'den çıkanı decoya bağlayıp ppoe ile bağlamak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SalimAydogdu -- 22 Aralık 2024; 19:9:36 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (79. sayfa)

-
-
Ben annemlerin eve çok uğraşamayacağım için router+router olarak kurdum. Çift nat evet istenmeyen bir durum ama yine de problemsiz kullanıyorlar. Son çare olarak başvurulabilir bence.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yanıt için teşekkür ederim hocam ama ont yok bende vdsl kullanıyorum. Modem de türk telekomun vdsl modemi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer AP modunda kullanmak istemiyorsanız ve ONT cihazınız da olmadığı için doğrudan ona bağlayamacaksanız geriye modemi köprü moduna almak dışında bir seçenek kalmıyor sanırım. Belirtildiği gibi hem modemin hem de Deco'ların router modunda olması pek tavsiye edilmiyor. Bu arada modem köprü modunda olduğunda PPPoE sürecini yönetmiyor mu zaten?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bohannonn -- 22 Aralık 2024; 21:12:58 > -
Modemi köprü moduna alınca deco dynamic IP çalışmıyor PPPoE bilgilerini decoya girmek gerkiyor yani bence PPPoE yönetimi yapmıyor modem köprü modda
-
Anladım. Demek o yüzden bugün köprü modunu denediğimde bağlantı sağlanamadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bohannonn -- 22 Aralık 2024; 21:30:47 > -
Köprü moduna alınca deco uygulamasında internet ayarlarından PPPoE kurulum yapmak lazım hocam.
Çok teşekkürler. Peki modem köprü modunda iken internet bağlantısı ile ilgili bir sorun olduğunda ISS uzaktan yine kendi verdikleri modeme/routera erişip sorunları tespit edebiliyor, değil mi? Direkt ONT bağlantısında öyle bir sıkıntı mı söz konusu?
-
Maalesef ontli fiber hiç kullanmadım o yüzden bir bilgim yok hocam.
Bir sorun olmuyor. Bu şekilde de H80X'i bu şekilde kullandım. Sonrasında ethernet portlarına ihtiyacım olduğu için Türk Telekom'un verdiği router'ı araya geri kurdum yine sorunsuz çalışıyor.
-
-
Merhaba,
Bulunduğum yer de telekom'un 75 mbit vdsl hizmetini kullanıyorum, fiber hizmetinin gelmesi uzun yıllar alacak gibi.
2 katlı müstakil bir evin üst katında oturuyorum,ev yaklaşık 140 m2.
Tp link archer VR2100 (ac2100) model modemi üst katta kullanıyorum.
Deco S7 3'lü set alıp tamamını üst kata kurup hem üst hem de alt katta interneti kullanmayı düşünüyorum.İlla Wifi 6 olsun diye bir talebim de yok.
Yukarı da belirttiğim durumlara göre bu modeli tavsiye eder misiniz ?
Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rynell -- 24 Aralık 2024; 16:34:21 > -
Tamamını üst kata kurarsanız alt katta verim alamazsınız. 1 tanesini alt kata koyarsanız daha verimli olur. Belirttiğiniz modeli alabilirsiniz. Ama aynı fiyata Wifi 6'lı Mercusys Halo H80X 3'lü alabilirsiniz. İleri de değiştirmek zorunda kalmazsınız.
Merhaba hocam. bütçeyi bilmiyorum ancak bence mesh sistemi alacaksınız wifi6 lı olması daha iyi olur. Bütçe düşünceniz varsa özellikle mercusys kullanabilirsiniz. Hem yurt içinde hem yurtdışında kullanan arkadaşlarım oldu ekseriyetle memnunlar.
-
Bilgilendirme için teşekkürler.
Bulunduğum yere fiber gelme durumu belirsiz olması nedeniyle 75 mbit internet için wifi 6 mesh yatırımı yapmak ne kadar mantıklı olur onu düşünüyorum açıkçası.
-
Hocam merhaba,
Bulunduğum yere fiber gelme durumu belirsiz olması nedeniyle 75 mbit internet için wifi 6 mesh yatırımı yapmak ne kadar mantıklı olur onu düşünüyorum açıkçası.
Bütçem maksimum 6.000 tl ama wifi 6 olayı beni kararsız bıraktı. Eğer wifi 6 için değmez derseniz S7 modeli, değer derseniz x50 modeli alacağım.
-
Deco X50'nizin firmware sürümü nedir şuanda
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Son sürüm. 1.6.1
Donanım sürümü ise V1
-
Şunun için sordum, arkadaşta x60 var. Donanım sürümü v3.2. Ama en son v3 için firmware çıkmış ve v3.2 de bu firmware'i almış.
Deco'ların güncelleme sayfasında da şu ibare var:
"Cihaz yazılımı sürümü için, cihazınızın donanım sürümünü doğrulayın. Yazılımın yanlış güncellenmesi cihazınıza zarar verebilir ve garantiyi geçersiz kılabilir. (Normalde V1.x = V1)"
Yani özel bir durum yoksa önemli olan ilk rakam diyor diye yorumladım.
X50'de de aynı durum söz konusu olabilir. Yani easymesh desteği v1 lere de gelmiş olabilir.
v1.2 için güncelleme eylülde gelmiş, v1 için ise kasımda gelmiş. En son v1'e geldiği için şuan firmware 1.6.1 görünüyor olabilir ama belki eylüldeki v1.2 için gelen güncelleme de v1'e gelmiş olabilir. Eğer durum böyleyse x50 v1'lere de easy mesh desteği gelmiş olabilir
Enteresan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 26 Aralık 2024; 14:40:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X