Merhaba arkadaşlar,
Ev ağımın kurulumu hakkında birkaç konuda rehberliğe ihtiyacım var, özellikle modemim ve mesh router sistemim arasındaki uyumluluk ve optimizasyon hakkında.
1. Mevcut Kurulum:
• Modem: Türk Telekom DX3300-T1 VDSL2 Modem (Wi-Fi 6)
• Çalışma Modu: Modem/Router
• DHCP: Açık
• UPnP: Açık
• Güvenlik Duvarı: Açık (IPv4 ve IPv6)
• IPv6: Açık (Dynamic IP)
• NAT: Maksimum NAT oturumu 20480 olarak ayarlandı.
• MTU: 1492
• Mesh Sistemi: TP-Link Deco X60 (AX5400, 2’li paket)
• Çalışma Modu: Router (Dynamic IP)
• DHCP: Açık
• IPv6: Açık (Dynamic IP)
• MTU: 1500
• HomeShield ve UPnP: Açık
2. İnternet Bağlantısı:
• İSS: Türk Telekom (VDSL)
• Bağlantı Türü: Dynamic IP (Statik IP kullanılmıyor)
• Hız Testi Sonuçları (Deco Uygulamasından):
• Download: ~100 Mbps
• Upload: ~20 Mbps
3. Sorular:
1. Bridge Mode Uyumluluğu:
• Modemi bridge moda alıp Deco sistemini PPPoE modunda kullanırsam, bu yapılandırma Türk Telekom’un altyapısıyla tam uyumlu olur mu?
• İSS’m dinamik IP kullanıyor. Dynamic IP üzerinde PPPoE ile bir sorun yaşar mıyım?
2. Genel Stabilite ve Performans:
• Temel hedefim: “Bir kere kur ve unut” tarzı bir sistem. En iyi hız, minimum kopma, Deco birimleri arasında kesintisiz dolaşım (roaming) ve optimal mesh performansı istiyorum. Modemi router modunda tutup Deco’yu dinamik IP ile ikinci bir router olarak kullanmak, bridge mode ve PPPoE’ye göre daha stabil bir performans sunar mı?
3. AP Modunu Tercih Etmeme Sebebi:
• Deco’yu AP modunda kullanmak istemiyorum. Çünkü Deco sisteminin tüm işlevlerini (ebeveyn kontrolü, QoS, güvenlik duvarı özellikleri vb.) tam olarak kullanmak istiyorum. Bu tercih, modem router modunda ya da bridge modunda genel ağ performansını etkiler mi?
GRE Deneyimi olanlar, tavsiyeler
GRE'ye hazırlanmak istiyorum. Daha önce bu sınava giren, duyan bilgisi olan varsa sınavla ilgili özellikle konular ve çalışma metoduyla ilgili bilgi verebilir mi? İngilizcem çok iyi, analitik düşünme analitik yazma konularına baktım sorun yaşamıyorum ama matematiğe korkudan bakamadım henüz...
Hm9506 Portal sorunu
Hm9506 kutuyla portala bağlanmak isteyince ya açılışta donuyor hiç açılmıyor, ya da 5-10 dakika direnip beklersek açılıyoe ama bu sefer de film dizi fark etmeksizin donup kalıyor. Çıkışa bastığımızda yine en az 4-5 dakika bekliyoruz. Müşteri hizmetlerini aradık dedikleri her şeyi denedik olmadı. Hız testi yapıyoruz A çıkıyor speedtesten bakıyoruz telden falan 96 mbps. Sorunu anlayamadık bir türlü. Acaba kutudan olabilir mi?
Türk Telekom'a geçince aklıma takılan sorular.
Öncelikle merhabalar, yıllardır Türknet kullanıcısıyım ve son zamanlarda artık sorunlardan sıkıldım istemeye istemeye de olsa Türk Telekom'a geçiş yaptım. Yalın 100mbps limitsiz tarifesi ve fiber güçlü premium seçnekleriyle başvurumu tmamladım. Sorularım şöyle ki:
1-Türk Telekom eskiden ping konusunda çok kötüydü, acaba şuan bir iyileşme var mı? (Türknette de TT'nin vdsl altyapısını kullanıyordum yani bir fark olıur mu?)
2-Fiber güçlü premium modemi ana modem olarak kullanıp bendeki keenetic extra dsl'i genişletici/access point olarak kullanabilir miyim?
3-Binada FTTB olduğu ve santrale mesafemin sadece 4 metre olduğunu söylediler. Bu aradaki 4 metreyi kendim fiber kablo ile değiştirebilir miyim?
4-Yıllardır Türk Telekom'u unutmuş ve yeni geçmiş birine tavsiyeleriniz neler?
şimdiden çok teşekkr ederim cevaplarınız için.
DELL G3223Q
Bu monitörü almayı düşünüyorum ancak PS5 ile tam uyumlu mu diye sormak istedim. Kullanan var mı aranızda? VRR veya ALLM gibi özellikleri destekliyor mu acaba?
Playstation'a dönüş
Merhaba arkadaşlar ps3'ten sonra ilk kez yine ps5 aldım. Yarın teslim edilecek, bugün de 460₺ bir yıllık ps plus deluxe aldım. Aklınıza gelecek hiçbir exclusive'i oynamadım (uncharted 3 ve god of war 3 hariç). Hangi oyunlarla başlamamı önerirsiniz?
Series x hataları
Series x'im tuhaf davranmaya başladı. Bir oyunu indirirken %3 veya %60'ta takılıyor veya kendi kendine "duraklatıldı" diyor. Neredeyse 2-3 haftadır böyle. Oyunları veya uygulamaları açmaya çalışırken oyunun logosunu tam ekran gösteriyor ama açılmıyor. Oyunlar donmaya başladı ve hatta bazı oyunlar beni aniden ana sayfaya geri attı. Microsoft Store'u veya sadece ayarları açamadığım bir noktaya kadar benim için önemli değildi. Sadece logoyu tam ekran gösteriyor ama açılmıyor. Hard reser denedim, mac'i temizledim, konsolu sıfırla ve oyunlarımı ve uygulamalarımı koru ve sonunda hepsini sıfırla ve sil, ne yazık ki hala aynı. Xbox desteği benden 2024 yılına kadar garantim olduğu için servis siparişi oluşturmamı istedi. Aynen yaptım ve konsolu kendi kutusuna koydum ama microsoft yenilenmiş konsol mu gönderiyor yoksa yeni konsol mu? Veya yeni konsol alma şansınız var mı? Dürüst olmak gerekirse, yenilenmiş bir konsol almak istemezdim.
Hipertiroidi
Arkadaşlar 3-4 sene önce çarpıntı, uykusuzluk aşırı terleme, boğazda bademcik gibi ama tek taraflı şişme, saç dökülmesi, çok fazla yiyip kilo alamama gibi bir sürü şikayetle aile hekimine gitmiştim hipertiroidi olma ihtimali çok yüksek demişti. Ben de kan tahlili yaptırdığımda
TSH 2.87 IU/ml
Serbest T4 19.02 pmol/L
Serbest T3 6.38 pmol/L
olarak çıkmıştı. Şuan aynı şikayetlerim katlanarak devam etti hatta sık sık yüksek tansiyon belirtileri de yaşıyorum kafada basınç hissi gibi. Tiroid değerlerim sizce normal mi? Yoksa hipo/hipertiroidi olma ihtimali var mı?
Xbox Series X Glitch
Xbox series x'de mafia 2 definitive editon oynarken ekranda böyle şeyler oluşmaya başladı. Araştırdım bir video buldum orda da aynı şeyler var. Başka oyunlarda yaşamadım böyle bir durum konsol zaten 10 günlük media markttan almıştım. Sizce sorun konsolda mı yoksa oyunda mı? Korkutmadı desem yalan olur...
Türkçe Oyun
|
Son Giriş: 6 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 72
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.144 (Bu ay: 196)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 30 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun