Evet sadece Türk Telekom satıyor. Belirttiğiniz modem de mesh desteği var ise 2'li cihaz işinizi görecektir. Ama size tavsiyem 3'lü almanız. Modem bir yerden sonra sıkıntı çıkarır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (76. sayfa)

-
-
Türk Telekom satıyor. Ben HC220-G5 kullanıyorum. Wifi 6'lı cihazım olmadığı için HX520'ye geçemiyorum. 1 ve 2'nci katta her oda dan hızım olan 100mbps'i rahat alıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Modem arayüzünde mesh ayarları mevcut. Ancak yine de burada belirtildiği kadarıyla Deco ekosistemini desteklemiyor modem meshi. Benzer şekilde kendi sattıkları mesh cihazını da desteklememe ihtimali kafama takıldı. TT teknik desteği aradım ancak onlar da yeterince bilgi sahibi değiller. Modem wifisini kapatıp 3'lü olarak bu cihazdan almak da özellikle H80X ile karşılaştırınca da pek ekonomik olmuyor sanki. (Güncel fiyatı 6000 TL civarı ile neredeyse X50 ile aynı fiyat).
-
DECO cihazlarını desteklemez. Modem ile uyumlu olmazsa kablo ile bağlarsınız. Halo ve Deco'da web arayüzü yok. Bazı ayarlar değiştirilemiyor. HX520'de uygulama ve web arayüzünden her ayar değiştirilebiliyor. Ama yine de DECO yazılımsal olarak iyi. Türk Telekom'dan satın aldığım HC220-G5 mesh cihazlarını mesh olmayan modeme bağlı şekilde sorunsuz kullanıyorum. Bütçeniz yeterli olsaydı Keenetic alın derdim.
Wifi 7 ile 2,5G veya üstü port desteği olmayan cihazlara da çok fazla yatırım yapmanın bu süreçte pek mantıklı olmayacağını düşünüyorum açıkcası. Onların fiyatları da zaten günümüzde pek alınabilecek düzeyde olmadığı için en azından onlar yaygınlaşana kadar geçiş sürecini sorunsuz götürsünler. Zaten birbirlerine kablo ile de bağlanacakları için hız konusunda hiç birinin de sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.
-
Yanlışım varsa düzeltilsin.
Bazı özelliklerin x50'de ücretli, H80x'de ücretsiz olduğunu duymuştum. mesela ebeveyn kontrolü vs. gibi. Bir de X50'de isteediğiniz decoya bağlanma özelliği varken H80X'de bu yok diye biliyorum. Ayrıca h80x, x50'ye göre daha fazla ısınıyormuş, performansa bir etkisi var mı bilmiyorum.
Ben de bu iki cihaz arasında kaldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 13 Aralık 2024; 16:23:44 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
halo başlangıç, deco gelişmiş özelliklere sahip görünüyor. decoda yapay zeka var. frekans seçimini sürekli yenileyebiliyor görünüyor. akıllı ev sistemi felan filan yani deco'nun ağ trafiğini ve çevredeki ağları analiz ederek, kablosuz ağ ayarlarında otomatik seçim yapıyor olması iyi bir şey. paran çok ise deco, fp ise halo
-
S7 ve x50 bulaşmayın. X60 alın gerekirse 1 tane alın diğerini daha sonra alın. 3 taneye kesinlikle gerek yok 2 adet x60 çok çok yeterli ve performanslı olacaktir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ana deco orta katta olmalı imkan varsa sadece orta katta kine kablo çekin. Yoksa yazılımdan ana deco olarak orta kattakini tanimlayin
Gönül istiyorda x60 pahalı.Evdeki cihazlarda wifi 6 yok. 3 telefon,android cihaz blrde pc var.İnternete giriliyor. Youtube ,dizi vs izleniyor.Günlük kullanımda o kadar bir fark göremeyeceğim.Belki m4 bile bana yetecek.
Bende 3 tane m4 , 2 tane de x60 vardi ve hepsi kuruluydu. M4 leri sistemden çıkartın ve sattım. M4 100 -110 mbps hız çektiği noktada x60 750 - 850 arası çekiyor. Ben çok ciddi fark gördüm.
Hızlar çok iyiymiş.Pahalı geliyor. X60 2 li paket sıfır 6600 tl civarında.
-
HX520 cihazları tıpkı Deco ve Halo modelleri gibi birbirlerine kablo ile de bağlanabiliyor, değil mi? Siz kendi cihazlarınızda öyle bir tecrübe yaşadınız mı?
Halo'da komşu ağları işaretleyen BSS Color gibi bir özellik olduğunu gördüm. Acaba bu cihazlarda da aynı özellik var mı?
Ek olarak TT'nin sitesinde aynı özelliklere sahip görünen MX30 modeli de var. Bunun hakkında bir bilginiz var mı?
-
Evet kablo ile bağlayabilirsiniz. HC220-G5'te öyle bir deneyim yaşamadım. BSS Color teknolojisi DECO ve Halo serisinde var. Kanalların çakışmasını önlüyor. Zaten wifi 5, wifi 6 ve wifi 7 kanalları 2.4GHz gibi kalabalık değil. HX520 ve MX30 aynı cihazlar. Türk Telekom iki farklı isimde satıyor.
Deco x50 veya s7 indirim,kampanyaları vs kaçırdım, uygun fiyata bulsmıyorum. HC220-G5 kablolu kablosuz performansı nasıl 1000 mbps için tavsiye edermisiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 16 Aralık 2024; 9:31:41 >
Wifi 5 olduğu için 1000mbps veremez. Bir üst model olan TP-LINK HX220 veya HX520 modelini önerebilirim.
Teşekkürler.
-
Deco X50 modellerine yakın zamanlarda gelen güncelleme ile Easymesh desteği verilmeye başlandığı paylaşılmış. Bu özellik sayesinde artık güncelleme gelen Deco cihazları sadece kendi aralarında değil Easymesh özelliğine sahip router, extender vb. ağ ürünleri ile de aynı mesh ağına katılabilecek. Ülkemizde hangi versiyonu satılıyor bilmiyorum ama güncelleme alan ilk versiyonun 1.2 olduğu belirtilmiş. Umarım bu güncelleme diğer tüm Deco ve Halo ürünlerine de gelir.
-
Gelirse çok iyi olur. Bir cihaz alıyorsunuz elinizdeki diğer cihazla eşleştirmek için arayüzde olan wps,mesh, easymesh dahil bir çok özelliği defalarca denemenize rağmen eşleşmiyor.Aynı markada bile olmuyor.
-
Evet, x50 için eylülde versiyon 1.2'ye easy mesh desteği gelmiş.
tp-link
için İndir Deco X50 | TP-Link Türkiyehttps://www.tp-link.com/tr/support/download/deco-x50/v1.20/#Firmware
Ülkemizde v1 gördüm hep.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 17 Aralık 2024; 11:13:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X