Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.513
Cevap
65
Favori
64.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Maddi imkan varsa wifi-6’dan aşağı düşmemek en iyisi olur.

Bence X10’u alın

• Deco x60 3 lü aldım.Şu baş belası türksat modeminden kurtuldum.3 odaya da kurdum sonuç mükemmel.Şimdiye kadar boşuna menzil genişleticilerle uğraşmışım.yok router dı yok mi wifiydi.kafam rahat
  • şuan kullanılabilecek en yi perfonmans bakımından ve kablosuz alan genişletici olarak mükemmel bir ürün bende deco E4 kullanıyorum çok memnunum

https://teknodestek.com.tr/tp-link-deco-kurulum/

• Merhabalar

Deco s7 3 lu mesh sistemim var. 3 katli evim en ust katindan interneti aliyorum 70 mbps civari. Her katta bir s7 var. En alt kata indigimde 25mbps den fazla alamiyorum. 2.4ghz ve 5ghz denedim ayri ayri sonuc yok. Decolar arasindaki sinyal en ustun bir alti. Evim cok da buyuk degil aslinda, katlar arasinda sinyal azalmasindan mi baglanti hizi azaliyor anlamiyorum.

Sizce nasil en alt katta min 50mbps alirim?

Tesekkurler

• Kablosuz bağlanıyorsanız normaldir. Kablolu da tam hız alabilirsiniz.

• Deco satmak isteyen olursa pm atabilir.
  • Rapresyonik R kullanıcısına yanıt

yani her kata ayrı ayrı cat6 mı döşemeliyim ?, budurumda ana deco interneti alacak cat 6 ile, diğerlerine de cat 6 ile interneti mi verecek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edwin -- 5 Aralık 2024; 14:40:31 >
  • Evet öyle olacak.

• Rapresyonik R kullanıcısına yanıt

bu çok pratik bir yöntem değil, heryer kablo olur. Başka bir çözüm var mı ?

• edwin E kullanıcısına yanıt
    Aralara daha sık deco ünitesi yerleştirirseniz daha yüksek hızlar alırsınız. Sinyal zayıfken hızlanmanın mümkünatı yok.
  • edwin E kullanıcısına yanıt

Ben köşelerden delik deldim uygun yerlerden götürdüm hiç kablo göstermedim.

• Ethernet kablosu dışında elektrik tesisatını kullarak veri aktarımı yapan powerline adaptör (2'li kit) seçeneğini (wifi özelliği olmayan) düşünebilirsiniz. En yakın prizden (hatta adaptörün priz özelliği de varsa aynı prizden) Deco cihazınıza bağlantı sağlarsanız ihtiyacınız karşılanabilir. (Yalnız 3'lü prizlerin bu adaptörler için kullanılmaması öneriliyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bohannonn -- 6 Aralık 2024; 23:43:53 >
  • Merhaba;

2 x M4 kullanıyorum. Şimdi bunları başka yerde değerlendirme şansım var. Veya oraya da 2 x M4 alacağım veya bendekileri o eve taşıyıp kendime, X50 alacağım.

X50 ve M4 arasında nerdeyse %80 e yakın fiyat farkına değer mi ?

Not: Yüksek fiber kullaniyorum
  • Fefe F kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle x50 minimum olmalı eğer 1000mbit fiberiniz varsa. Cihaz sayısı arttıkça ax wifi 6 şart hocam keşke geçtiğimiz indirim zamanı alsaydınız. Bende vatandan 5.500e aldım. İndirimlerde amazonda 4.500 dü ikilisi
  • byorkouk kullanıcısına yanıt

2 adet X50 şuan 4500 TL var. 6800 TL ye ise 2 adet x60 var. Şimdi bu noktada, x50 ve x60 arasında bu rakama değecek fark yok ise, x50 fiyatından dolayı tercih edeceğim.

Fark değer mi ?

Not: Bağlı cihaz daha çok destekliyordur x60 öyle yazıyor ama sonuçta evde kullanıyorum, kaç adet cihaz olucak zaten...

• Fefe F kullanıcısına yanıt

biri dahili 2, diğeri de dahili 4 antenli. yazılım özellikleri aynı görünüyor. bir de aşağıdaki farklar var.

Deco X50 (Qualcomm IPQ6018)

Qualcomm IPQ6018 Chipset: Orta segment performans sunar.

4 nesil ARM Cortex-A53 CPU: 1.2 GHz hızında çalışır.

Ideal Kullanım: Orta büyüklükte evler veya daireler için uygundur. Yoğun ağ trafiği olmayan ortamlarda iyi performans gösterir.

TP-Link Deco X50

RAM: 512 MB

Deco X60 (Qualcomm IPQ8071A)

Qualcomm IPQ8071A Chipset: Daha yüksek segment performans sunar.

4 nesil ARM Cortex-A53 CPU: 1.4 GHz hızında çalışır.

Ideal Kullanım: Büyük evler veya ofisler için uygundur. Yüksek ağ trafiği ve çoklu cihaz bağlantısı gerektiren durumlarda daha iyi performans gösterir.

TP-Link Deco X60

RAM: 512 MB

kazanan deco x60. cpu performansı daha yüksek kapasite.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Elbette x60 daha performanslı bir cihaz, ama aradaki farka değecek bir durum var mı diye sorulmuş.

Bu arada ülkemizde satılan x50'lerin versiyonu nedir? Versiyon 3'lerde 3 adet anten bulunmakta.
  • matmma M kullanıcısına yanıt
    Eylül de amazondan aldığım x50 2Pack v1 geldi bana.
  • KenanK89 kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun kaça almıştınız ,bende 1000 mbps fibere geçtim router bakıyorum.Test ettinizmi kablolu kablosuz kaç mbps alıyorsunuz?

• cimbom38 kullanıcısına yanıt
    Size şöyle bi örnek vereyim 3 lü x60 satın aldım 3 katlı binada yaşıyorum internet zemin katta gigafiber 1000mb, zemin katta ev içinde en uzak odada yaklaşık 300mb hız alıyorum, 2. Kata ve 3. Kata x60 koyduğumda bağlantı sorunları ortaya çıkıyor 2. Ve 3. Katta sapıtıyor internet ben de şöyle çözdüm 2. Kattaki x60 ı iptal ettim sadece 1. Ve 3. Kattaki aktif ama 3. Katta ortalama 120mb alıyorum bu da gayet yetiyor. Ve mutlaka bağlantı tercih arayüzünde telefonda vs yalnızca 5ghz i seçin o da çok etkiliyor bağlantı stabilitesini.
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.