< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (72. sayfa)
-
-
O zaman Mi güzel kullanmış. Ne iPhone ile ne Macbook ile 1 Gbps alamıyorum. 700-800'lerde geziniyor ikisi de. Ama dediğim gibi HP laptop ve masaüstümde 1 Gbps alabiliyorum. Çok problem olmasa gerek çünkü gigabit hız anca oyun indirirken lazım oluyor ki onda da zaten karşı tarafın server gigabit hızında olmuyor.
-
-
-
-
Evet wifi kapalı sadece deco yayın yapıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mesafeler mi çok uzak acaba? Daha yeni annemlerin ev için ac1200 router aldım, 100 mbps ethernet portlu. Önce kendi evimde denedim rahat 90 mbps gördü. S7 ile de rahat 90-100 görüyor olmanız lazım. Yoksa mesafeler çok uzak ya da kanallarda çakışma vardır.
Merhaba
Deco s7 kullanıcısıyım, üst katta main deco dururken alt katta uydu decodann pcye bağlantım var, 3 sorum var
1- main decodan gelen sinyal son zamanlarda çok düştü bunu yükselticek bi ayar var mı?
2- deco işlem modu "wifi yönlendirici" mi yoksa "Erişim Noktası" olarak mı seçmem gerekiyor. Main deco superonline modeme ethernet ile bağlı.
2- alt katta pc de oyun oynarken google chrome açtığımda internet bağlantım kopuyor sebebi nedir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zahrat -- 19 Kasım 2024; 10:9:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ana modem ile deco arasında 1.5m var ve kablo ile bağlı. ana decodan 35-40 arası hız alıyorum.
-
Çok saçma. Acaba kabloda mı sıkıntı var. Bilgisayar varsa ana decoya kablo ile bağlamayı deneyebilir misiniz bir? Bakalım cihazın kablosuz performansında mı sıkıntı var, yoksa cihazda mı.
evde laptop var da ethernet girişi yok type c dönüştürücü ile deneyim bakalım ne sonuç verecek akşam bilgilendiririm hocam.
saygılar
-
1- Wifi sinyalinde çakışma oluorsa eğer farklı bir kanal deneyebilirsiniz. Ya da kablo ezildiyse içinde bir iki tel kopmuş olabilir.
2- Yönlendirici olarak kullanmak en mantıklısı. Cihazın asıl amacı o.
3- Hiçbir fikrim yok. Chrome ile ne ilgisi olabilir diye düşünüyorum.
Modemden aldığınız hızda bir sıkıntı var mı? Eğer yoksa kablo/switch’te problem olabilir.
Gerçi direkt modeme bağlı demişsiniz. Ya kablo ya da deco sıkıntılı olabilir. En az cat5e ya da cat6 bir kablo ile deneyin derim. Yine olmazsa deco’ları değiştirip deneyin.
farklı kanal deneme işlemi nasıl olur
Deco uygulamasında ağ optimizasyonu yaptığınızda kendisi otomatik yapıyor. S7 için de vardır muhtemelen.
Merhaba konuyu araştırdım hepimiz için önemli olduğundan bilgi vermek istedim
https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/632518
Linkte görüleceği üzere deco ürünlerinde manuel olarak kanal değiştirme olmuyor, ağ optimizasyonu da bunu sağlamıyor, ana wifi modemin bantından yayın yapıyor decolarımız. Bu sebeple wifi routerın bandını değiştirmemiz gerekli.
-
Linkteki açıklamayı yanlış anlamışsınız. S7 manuel kanal ayarı desteklemiyor diyor. O yüzden menzil artırıcı kullanmayı öneriyor ki onlar farklı kategoride ürünler. Menzil artırıcılar da kanal ayarı desteklemiyor ama modemin sinyali genişlettiği için onunun kullandığı kanalda yayın yapıyor demiş. Decoda tam tersi modemin wifisini kapatmak gerek, yoksa sinyaller çakışır. Ben x50 kullanıyorum. Ağ optimizasyonu yaptığımda, ki genelde yavaşladığı zaman yapıyorum, otomatik olarak sinyal çakılması yakaladığı için kanal değiştiriyor. Kendi söylüyor şu kanaldaydı şuna çektim diye.
Evet haklısın extender için demiş.
-
Sürekli xiaomi mi box ta vs. ip alınıyor diyor. Ağı yeniden başlat deyince düzeliyor. Bunun çözümü ne olabilir?
Statik ip tanımlayıp deneyin bence.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X