Elimde satlık 2.el temiz 3 lü deco m5 var.Tekli,2 li,3 lü almak isteyen arkadaş pm atabilir. |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (70. sayfa)
-
-
2 li deco m4 ve 100 mbps vdsl kullanıyorum.Uzak odalarda telefonun wifisi anlık kopuyor ve geliyor.Bunda hızlı dolaşımın ve beamformingin etkin olup olmayışının olumlu olumsuz etkisi nedir?Nasıl kullanayım?
-
Uzak mesafe de sinyal düşük ise kopma olur. Her ikisini de kapatıp öyle deneyin. Bant genişliği veya kanal numarası da kopmaya sebep olabilir. Wifiman uygulamasından cihazlarınızın anlık sinyalini ve hızını kontrol edebilirsiniz.
-
Teşekkürler.2 sinide kapattım.Bir süre böyle kullanayım.
-
X50 için güncelleme yayınlanmış. -
Vdsl modemimde wifi kapalı, eternetle deco m5 bağlı evde wifiyi dağıtıyor. Kurulumda otomatik olarak iP V4 bölümünde mtu boyutu 1500 gözüküyor.1492 yapayımmı?
-
Selamlar 153 m2 içim m4 2li paket yeterli olur mu -
Deco'ları AP (Access Point) olarak kullanan var mı? 1 GBps fiber için routerden gelen interneti ap modunda verimli olarak kullanabiliyor musunuz?
-
Router olarak kullanmadan önce bu şekilde kullanıyordum. Açıkçası hiç hız farkı yok. Wifi ile 650mbps ethernet ile 900mbps kadar alıyorum iki modda da
-
-
Merhaba hocam, deco’ların olayı dediğiniz gibi aynı isimle tek bir ağ olarak davranmak.
Mümkünse modem ve deco’ları direkt switch’e bağlayın. Kendi denemelerim arasında bir deco modeme modem switch’e diğer deco da switch’e bağlıyken çalışmamıştı sanki ama emin değilim.
hatta ana modemi direkt switch’in oraya alabilirsiniz
-
Teşekkürler cevabınız için. Switch bina dışında insanlara güvenemiyorum onu da düşündüm aslında.
Kablo ile direk bağlanınca kendi otomatik alır mı aslında onu öğrenmek istedim. Yoksa wifiden almaya devam mı eder.
M4 ü iade edip s7 aldım sanki s7 daha iyi gibi geldi aynı fiyata buldum. -
İki deco’yu direkt kabloyla birbirlerine bağlarsanız da olur hocam. S7’nin farkı 3 portlu olması diye biliyorum. Hayırlı olsun
-
Birbirine kablo ile bağlayamam ama switch den gelen kabloyu bağlayacağım umarım verimli olur -
Ben switch ile kullanıyorum. Daha kablo kısa kaldı, bağlantı aparatı ile kabloyu da uzattım. Ona rağmen verimde düşüş yok. Modem sadece ana decoya bağlı olmak zorunda. Ana decodan switche bağlantı yaptım. Switchten de diğer decolara ve diğer cihazlara. Verimli bir şekilde kullanabiliyorum. -
evet ben de bu şekilde yapacağım bugün teslim edilecek akşam deneyip göreceğim sonuçlar. tek merak ettiğim. switchden ikinci decoya bağlayınca bir ayar yapmak gerekir mi kendisi wifi adı vs alacak mı yoksa ayar yapıp lan bağlantı seçecek miyim :)
saygılar
-
Eğer switch unmanaged switch ise hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Managed switch ise sadece guest ağı için port ayarlaması yapmak gerekiyormuş. Standart düz bir switch alırsanız sadece kabloları bağlayıp kenara çekileceksiniz. Ben Tp-link’in yarı managed bir switchini almıştım belki vlan oluştururum diye. Aldığımdan beri hiçbir ayar yapmadan kullanmaya devam ediyorum. Misafir ağı da kullanmıyorum zaten. -
basit bir switch hocam. tamam çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için
saygılar
-
-
Hocam aradaki geçişi deco’ların halletmesi gerekiyor. Ayarlardan Hızlı dolaşımı açıp Beamforming’i kapatmayı deneyebilirsiniz.
Bir de bu konudan bağımsız ayrıca modem/router kullanıyorsanız access point(erişim noktası) moduna almayı unutmayın. Aşırı önemli değil ama router modunda ekstra bir katman daha eklenmiş oluyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X