Arkadaşlar elimde 2 adet Tp link MC12 var. Deco gibi bunlar. TTnet dağıttı sanırım bunları. Çok fazla bilgi bulamadım. Bugün ilk defa kurulum yaptım. Evde duvar engeller vs. çok olduğu için odalar arasında bir ana cihaza bağlanıp mesh ağı kurmak istemedim. Ana cihaz diğer uydu cihaza bağlandı ama zaman zaman koptu. Ben de başka bir yöntem denedim. Tüm odalarımda modeme bağlanan RJ45 portum var. İki cihazı da kablo ile bağladım. Ancak ilginç bir şekilde bu mesh ağında odanın içinde 1m çok yakın mesafede cep telefonu ile yaklaşıp işlem yaptığımda ana mesh cihaz kendini resetliyor. Tekrar kendine gelip yine bağlanmak durumunda kalıyorum. Ancak ilginç bir şekilde uydu cihazda kablo ile bağlandığı için mi bilmiyorum içerdeki diğer cihazlara internet dağıtmaya devam ediyor. Pek ağ teknolojilerinden anlayan biri değilim. Evimde şuan eski bir Superonline "ZXHN H267A V1.0" modem var. Ve onlara yatak odası ile salondan ayrı ayrı RJ45 prizlerinden kablolarla bağlı TP link MC12' ler var. En mantıklı, stabil mesh bağlantısını bu 3 cihazla nasıl yapabilirim? Tavsiyeleriniz nelerdir? |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (69. sayfa)
-
-
Her iki cihazı resetleyip Aginet ile tekrar kurulum yapın. Uydu cihazı ana cihazın yanında kurun. Daha sonra uydu cihazı uygun bir konuma yerleştirin. Cihazlar kurulduktan sonra internet tarayıcısından gerekli ayarlamaları yapın. Kanal ayarı, güvenlik ayarı, bant genişliği, mod seçimi gibi. Hızlı Dolaşım özelliğini kapatın. Airtime Fairness özelliğini aktif edin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar
Elimde satılık 3 adet deco m5 mevcut
Kutu fatura Garanti yok
Cihazlar ve adaptörler ile verilecek
Fiyat konusunda piyasanın altında vermeye çalışırım düşünen varsa yazabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar. FTTH fiber sistem kullanıyorum. Turk Telekom'un Archer C5v modemi var.
Odalarda ethernet çıkışı yok dolayısıyla evin her tarafından ethernet kablosu geçiyor koridorlardan.
Basitçe iki temel hedefim var.
- Evin her yerinde Gigabit Wifi elde etmek.
- Archer C5v bozuk yada desteklemediğinden USBden bağladığım SSD, USB vb depolama cihazlarını ağda paylaşamıyorum. NAS ihtiyacım yok ama cihazlar arası basit anlamda dosya paylaşımı yapabilmek istiyorum.
Bu ihtiyaçları karşılayabilmek için eğer mümkünse Archer C5v yi komple iptal etmeye de razıyım.
İhtiyaçlarıma uygun cihaz önerisi yapabilecek var mıdır?
-
Merhaba evimde bir adet asus ebg15 expertwifi kablolu router var. Bu cihaz tamamen kablolu bir cihaz. 2 li paket deco x50 aldım. Decoları direk pppoe ile internete bağladığımda maximum 750mbit hızı görebiliyorum. Fakat araya asus ebg15 takıp decoları ap modda çalıştırınca aşırı şekilde hız 100 küsürlere düşüyor. Mevcut paketim 1000/50 ama malesef bu şekilde oluyor. Asusun firewall güvenlik cihazı olduğu için kullanmaya ihtiyacım var. Decolarda nasıl bir ayar veya sorun olabilir? Bu konuda yardımcı olur musunuz?
-
deco x60 3lü ve ethernetle bağladım hepsini ama yine de acayip bir ping artışı alıyorum, denemek için counter strike a girdim rekabetçi modunda. Acaba modemi aradan çıkarsam düzelir mi diyorum.
Bir de ether çoğaltıcı ile kullanıyorum mecbur decolarda 2 ethernet yuvası olduğundan. Acaba diyorum 3 lü ethernetli bir modele geçip aradan çıkarsam çoğaltıcıyı çok birşey değişir mi
-
Deco s7 Amazon'da 2'li set olarak 2.421 TL'ye düşmüş
Güzel cihaz güzel fiyat, düşünen varsa baksın
Prime Üyeleri İçin Fırsat: TP-Link DECO S7 (2-Pack) Dual-band (2.4 GHz/5 GHz) Wi-Fi 5 (802.11ac)amazonPrime Üyeleri İçin Fırsat: TP-Link DECO S7 (2-Pack) Dual-band (2.4 GHz/5 GHz) Wi-Fi 5 (802.11ac)https://www.amazon.com.tr/dp/B09K6D67NB?ref=cm_sw_r_apan_dp_0S71NQVFT03DDNSJWP7D&ref_=cm_sw_r_apan_dp_0S71NQVFT03DDNSJWP7D&social_share=cm_sw_r_apan_dp_0S71NQVFT03DDNSJWP7D&starsLeft=1&skipTwisterOG=1
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhaba bir sorun olacak. Bu deco ailesinde uzaktan uyandırmak için wake on lan var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byorkouk -- 6 Kasım 2024; 9:49:10 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar şöyle bi sorunum mevcut, 3 katlı evde zemin katta 1000mb fiber internet mevcut 3 adet deco s7 sahibiyim, zemin katta decoya bağlandım mı yaklaşık 600mb görüyorum, 2. Katta bu yaklaşık 150mb lere düşüyor fakat 3. Katta ortalama 20mb alıyorum. Bunu her hangi bir şekilde çözebilir miyiz neden 3. Katta bu kadar çok düşüyor?
Kabloyla mı bağlanıyorsunuz ? Cevap evetse cat6 kullanmalısınız. Ben 100 megabit interteti cat5 ile 10 megabit alıyordum.
-
Hocam sadece zemin katta ana modeme bağlantı cat6 kablosu ile bağlı,2. Ve 3. Katlarda kablosuz bağlantı mevcut
Kablosuz baglanti saglikli degil. Kabloyu decodan decoya aktararak vermelisiniz.
Aylar öncesinde almıştım. Şimdi kurma fırsatım oldu daha. Modemin wifi özelliğini kapatmak gerekiyor mu ? En verimli halde kullanmak istiyorum
-
Cat 5 de Max 10Mbit alıyor iseniz kablo Jackları iyi çakilmamistir.
Arkadaşlar S7 Deco kurulumunu tamamladım fakat sürekli Firmware güncellemesi uyarısı veriyor. Güncellemeyi yapıyorum, güncellemeleri kontrol et diyorum. Aynı güncelleme çıkıyor sürekli. Sizde var mı bu problem ?
-
Evet kapatsanız iyi olur
-
Merhaba, https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153174027 bu linkteki bilgiler isiginda eve kadar fiber'de router'i kaldırıp ont'yi direkt decoya baglayarak calistirabildim. Hem internet hem Tivibu IPTV calisiyor su anda.
Ana modem x50, uydular da x50 ve e4
-
Deco'ları kapatıp açtım düzeldi hocam. Teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X