Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.518
Cevap
65
Favori
64.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ürün Metin Hocam tarafından alınmıştır Hayırlı olsun hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim Recep hocam, sizde güle güle harcayın.

• Rapresyonik R kullanıcısına yanıt

Ya benim her odada duvarda ethernet çıkışı var acaba diyorum decodan decoya kablo çekmek yerine bunları kullanamaz mıyım? Bu arada modem çıkarıp kabloyu direk decoya takınca ana ünitede benim de kırmızı yandı bi türlü düzeltemedim mecburen modeme bağlayarak kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeito -- 23 Ekim 2024; 13:59:44 >
  • Jeito kullanıcısına yanıt

Modemden decoya, sonra decodan decoya.

kullanıcı adı ve şifrenizi biliyorsanız ppoe ile modemi aradan cikartarak internet bağlantısını direkt decoya verip kullanabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmreeSmskk kullanıcısına yanıt

Ttnette bunu alabilir miyiz acaba bilmiyorum biraz araştırayım bakalım, şu duvardan verme işini yapabilsem süper olacak diğer türlü evden kablo çekemem :)

TTNET Müşteri hizmetlerini arayarak yada mobil uygulamadan kullanıcı adı ve şifre istenebiliyor. kullanıcı adınızın sonuna @ttnet eklemeyi unutmayın.

• LGWWW L kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim bir sorayım hocam müsait bir zamanda

kullanıcı adı ve sifresini öğrenmeyi arkadas aciklamis, duvarda ethernet girisleriyle decolari kablolu sekilde baglamayi ise deneyerek gormek lazım. sahsen bizim evde odalarda giris olmadigi icin sadece kablosuz baglanti uzerinden haberlesiyo decolar. siz ana decoyu kurduktan sonra uydu decoyu o dediğiniz odalardan birine koyup fisini takarak ve ethernet kablosuyla duvardaki girise baglayarak kurulumunu yapın. sonrasında uygulama uzerinden anlarsiniz zaten kablolu mu haberlesiyorlar kablosuz mu, ya da hız testinden anlarsınız.

• Merhaba superonline ın verdiği tplink ex530v modem ile 1gigabit fiber kullanıyorum. Deco x50 3pack aldım kurulumu yaptım. En uzak odada 500mbit hız alıyorum. Modemden ana decoya kablo ile bağlıyım. Diğerleri kablosuz olarak konumlu.

Modemin yayın yaptığı ssid ler hala gözüküyor. 2.4ghz ve 5ghz olarak. Deconun ssid si ise bunlardan farklı. Modem ayarlarında mesh diye bir bölüm var. Acaba modemi de meshe dahil etmem gerekiyor mu ? Şuan bu menüde mesh özelliği kapalı. Bunu açsam ayrı olarak yayın yapan 2.4ghz ve 5ghz yi kapatıp deco ile beraber ortak ssid ye mi katılacak ? Bilgisi olan var mıdır ?

Her şey düzgün çalışıyorken kurcalamak da istemiyorum ama belki decolara dahil olursa kapsama alanı artar.

• ardacan100 A kullanıcısına yanıt
    Deco mesh sistemine decodan başka cihaz bağlayamazsınız. Yapmanız gereken modemin wifi yayınını kapatmak ki deconun performansını düşürmesin. Onun haricinde yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EmreeSmskk kullanıcısına yanıt

o şekilde çalışmadı neden olduğunu çözemedim ttnette bir arkadaş var onu çğırdım bugün uğrayacak inşallah bakalım. PX50 alsam acaba diyorum bu kablosuz deco iletişiminden daha iyi olur mu neticede powerline vs varmış o da kablolu iletişime benzer bir altyapı sunuyor sanırım. Arkadaş gelip baktıktan sonra son kararımı vericem inşallah

X60 için düşük çok rahat 800 - 900 arası gormelisiniz. Bağlantı protokolünü erişim noktası moduna alıp tekrar deneyin. Cihazların konumuda çok onemli araları çok uzak olmasin ( 3 - 5 MT normal) , bir birlerini görme sanslari olursa çok daha iyi performans verir.

Ana deco yu da Hole yukari bir yere as evin merkezinde olsun

Cihaz çok güzel 3. Ye gerek kalmaz ben 2 tane ile 145 MT evde en uçta bile 750 hız aliyorum (Superonline 1000). Yerleşim önemli evin ortasına Hole koymanızı tavsiye ederim. Aralasin de 4 - 5 mt Max olsun. 2 tane fazlasıyla işinizi görecek. Diğerini satabilir siniz bile. Ana decoya cektiginiz kablo cat 7 veya 8 olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szr_trace -- 27 Ekim 2024; 15:16:18 >
  • szr_trace S kullanıcısına yanıt

Merhaba, bende kısa bir süre önce 2 li x60 cihaz aldım. 1000 mbit trnet fiber bağlantım var. Ana deco ethernetle direk gpon cihaza bağlı. İki deco birbirine kablosuz bağlı. Kablolu olarak ana deco (koridorda, evin ortası sayılır) ve ikinci decoda (salonda) 900-950 arası speedtest test sonuçları alabiliyorum. Fakat kablosuz 14 pro max telefon yada bilgisayar ile ana deco yanı 730 , salondaki deco yanında ise max 450 mbit görüyorum. Özellikle salondaki deco kablolu 900 mbit üzeri verirken , kablosuz 400 lere düşmesi normal mi? Tp link çağrı merkezı hız düşümünün normal olduğunu söylüyor.

• LGWWW L kullanıcısına yanıt
    Ana decoya 3 MT uzaktaki mutfakta 1.0 gbps alıyorum. Yardımcı deco ( kablosuz ana decoya bağlı ) ayrı bir odada yaklattik 5 MT uzak ana docoya arada duvar var. 700 civarı çok rahat alıyorum. Yardımcı deconun yan odasinda burda başka deco yok. En uç noktada 550 - 600 arası aliyorum. Telefonum Xiaomi 12T pro wifi6 ile bağlanıyor.
    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szr_trace -- 27 Ekim 2024; 17:36:16 >

• szr_trace S kullanıcısına yanıt

Ana deconuz gpona mı, SOL verdiği routera mı bağllı? Sizin önceki mesajlarda önerdiğinİz erişim noktası seçeneği benim seçme şansım yok. Ben x60 ı direk gpon bağladım. Acaba bu bağlantı şekli hızı azaltıyor mu?

• Kablonet ile kullanılabilir mi acaba?

• Sonunda başardım. Her yerde 850-920 mbps alıyorum. Sadece evin uzak bir köşesinde ebeveyn banyosunda 600 alıyorum. Geri kalan her yer 850-920 bandında :) Nasıl yaptığımı kısaca özetleyeyim belki arkadaşlara bir fikir olur.

1. Ana modemi data hatlarının olduğu dolaba koydum.
    2. Küçük ttnet kutusundan(modem değil sanırım bu gpon vs dedikleri şey olabilir terminolojiye pek hakim değilim.)gelen kabloyu modeme bağladım.
    3. Sonra modeme decoyu kabloyla bağladım.
    4. Decoya tplinkin ethernet çoğaltıcısını alıp taktım
    5. Ethernet çoğaltıcıyı odalara giden(data hatlarının, modemin ve gponun ve ana deconun olduğu bölüm) dişi yuvalara takarak deco takacağım odalardaki duvar portların internet gönderdim.(Benim evde her oda için data hatları çekilmiş sonrasında bu data hatları bir yerde toplanmış ve buraya dişi uçlar konulmuş. Ana modemden bu hatları besleyince odaların duvarlarında yer alan dişi girişlere de internet vermiş oldum.
    6. Bunun anlamı decodan alıp ethernet çoğaltıcıyla çoğaltarak aslında bütün decoları kabloyla beslemiş oldum

Belki bu iş biraz amele yöntem gibi görünebilir ama benim işimi fazlasıyla çözdü :) Resim ekleyebilirsem eklerim inşallah açıklayıcı olması adına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeito -- 28 Ekim 2024; 1:21:13 >

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.