Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Bohannonn Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.518
Cevap
65
Favori
64.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim aldığım ürün aşağıdaki ürün hocam, ürün detayında: Deco X60(3-pack), AX5400 Mbps Tüm Ev Mesh Wi-Fi 6 Sistemi (Versiyon 3,2) yazıyor.

Bir de şunu doğru mu anladım acaba? 5ghz'in alanı kısıtlı ama bundan 3 tane koyunca muhtemelen her yerde 5 ghz kullanabilir konuma geliriz heralde evin içerisinde değil mi? yani xiaomi nin şu dandik extenderlarından vardı ben de. 100 mbpslik interneti 10 mbps bile vermiyordu, 2.4ghz destekliyordu sadece.

Hiç anlamıyorum bu modem, router vs işlerinden de o nedenle almışken iyisi olsun her köşede hızlı bir bağlantımız olsun istiyorum. Bugün modem değiştirdiler mesela modemle arada 1 metre var ama 300mbps zor alıyorum 1gpbs interrnette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeito -- 15 Ekim 2024; 21:59:31 >

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

4 PC, 3 telefon, 2 TV, 1 kamera hocam şuan için ama artabilir

• Jeito kullanıcısına yanıt

yani bu versiyon olayı ilginç bir şey. tp-link boş yere versiyon geçişleri yapmaz sanırım.   teorik olarak v3

v3 neden v4 den daha iyi onu da anlamadım  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeito -- 15 Ekim 2024; 22:23:52 >

MU-MIMO'nun artmış olması, aynı anda birden fazla cihazın routerdan veri alabilmesini sağlar. bu da, örneğin aynı anda birden fazla cihaz video izliyorsa veya oyun oynuyorsa, her cihazın internet hızını ve performansını artırır. daha fazla kullanıcı aynı anda daha iyi bir deneyim yaşar.

Çok teşekkür ederim hocam yardımlarınız için, yarın gelecek inşallah dener sonucu yazarım inşallah :) Demek istediğim versiyon numarası arttıkça daha iyileşmesi gerekmez mi 3ü neden 4 ten daha iyi yapmışlar yani  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeito -- 16 Ekim 2024; 9:48:10 >
    O muhtemelen Avrupa standardlarına uymak içindir. O kadar güçlü donanımla sağlık standartlarını tutturamamışlardır ki yeni versiyonda standardı tutturabilmek donanımı kısmış olsalar gerek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba, elimde 2 li mercusys halo50g mesh sistem var. 3 senedir 200 mbit hızda sorunsuz kullanmaktayım. Hızını bugün 1000 mbit e yükselttim fakat kablosuz max 250 mbit hız alabiliyorum. Sorun halo 50g de mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGWWW -- 16 Ekim 2024; 20:31:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGWWW L kullanıcısına yanıt

Evet. 1000mbps almak istiyorsanız mesh sisteminizi Wifi 6'ya yükseltin.

• feryatben kullanıcısına yanıt

Önereceğiniz model var mı?

DECO X60 veya Halo H80X alabilirsiniz. Elinizde ki cihazlarınız da Wifi 6 destekliyorsa tabii.

• feryatben kullanıcısına yanıt

cevaplar için teşekkür ederim

• Arkadaşlar selamlar,

Deco x60 3lü paket geldi. Şimdi test yaptım. Birini mutfağa birini modemin yanına koydum 3.yü açamadım çocuk uyuduğu için :) Ana modemin yanındakiyle aramda 2 metre ya var ya yok, 900+ download 50mb upload alıyoru buraya kadar tamam. Ama mutfaktakinde 450 460 alıyorum. Birçok arkadaş kabloyla bağlayın vs demiş. Şimdi benim neredeyse her odamda duvarda kablo girecek soketlerden var, işte tv kablosu ethernet kablosu vs. Ben bu duvarlarda yer alan portları kullanarak bu cihazları birbiriyle iletişime sokamaz mıyım tam hız alabilmek için?

Ayrıca geçenlerde ttnetten gelen arkadaş eve içerisinde kabloların olduğu bölümden birşeyler kesti biçti, benim modemin olduğu yerdeki kablonun ucunu da değiştirdi direkt olarak modeme getiriyoruz senin evin girişindeki interneti filan dedi. Ama bu kabloyu decoya takınca ve modemim yok ibaresini seçince deco çalışmadı.

Burada tecrübeli arkadaşlar bana öneri yapabilirler mi rica etsem?

Teşekkürler.

• Arkadaşlar merhaba, deco ve haloları bir arada mesh yapabiliyor muyuz? Yani ana deco x60 a, halo elleyebilir miyim?

Hayır, ekleyemezsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

hocam bence aldiginiz hizlar cok iyi. bende de x50 var ana ünitede 700-800 bandında kablosuz hiz alabiliyorken en uzak uydu unitede 250-300 bandında alıyorum. yani yari yariya dusmesi normal. maksimum performans icin ise kabloyla decoları birbirine baglayabilirsiniz

Mesh sistemi için decodan decoya kablo bağlamanız gerekiyor. Benim deco s7 modeli 3 ethernet çıkışlı. Modemi bi kabloyla decoya bağladım. Diğer 2 portun bi tanesine yine kablo takıp salondaki decoya götürdüm. Ana deconun son kalan ethernet portuna yine kablo takıp yatak odasına götürdüm decoya taktım sorunsuz çalışıyor. Ama nedense internet tam hız olmasına rağmen decoda kırmızı led yanıyor anlayamadım bu durumu.

• Elimde Telekom un verdiği zte router var. Şimdi bu Decolardan alıp ilkini routere kabloyla diğerlerini de kablosuz bağlasam mesh sisteminini kullanabilir miyim yoksa zte yi de tplink ile değişmem mı gerekecek?

• Arkadaşlar selamlar model değişikliği sebebiyle ikili M4 model cihazın satılıktır
    Ürün 2,5 ile 3 yıllık Garanti bitti kutu mevcut sorunsuz fiyat pazarlıksız 1000 TL

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt

pm attım hocam.

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.