TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (71. sayfa)
-
-
Hangi deco modelini aldınız? X50’de istediğiniz cihazı istediğiniz decoya bağlama özelliği var. Salondakine bağlanmasının sebebi ilk çalıştığında ana decoyu görmesi ve orada takılı kalması. O tür durumlarda uygulamadan özellikle sabit cihazları en yakın decoya manuel bağlıyorum. Hala geçmiyorsa da cihazı internetten düşürüp bir daha bağlıyorum. Beamforming özelliğini kapatmayın ama hızlı dolaşımı açın bence. -
s7 aldım üstat m4 vardı iade ettim onun yerine s7 aldım baktım da x50 daha pahalı bir cihaz. akşam bakacağım enerji kesip açınca oraya geçerse sorun yok zaten sabit duran cihazlar
teşekkürler
-
-
Gigabite yakın hız almak için tüm mesh elemanlarını kablo ile bağlamak gerekiyor. Yoksa ikinci istasyonda 500-600’lerde kalıyor. -
Mesh sisteminizi Wifi 6'ya yükseltin. Elinizdeki cihazlar da Wifi 6'yı destekliyor ise gigabit'e yakın hızlar alırsınız.
-
Wifi 6 da olsa aynı odada olmadıkça pratikte gigabit hız vermiyor. Özellikle 2. ve 3. decolarda. -
Bağlantı hız vs ile ilgili problem varsa çözümü her zaman kablodur. Wifi ne kadar iyi olursa olsun kablolunun yerini tutamaz -
Haklısınız. Ama zaten DECO o hızları veremez. Çoğu ayarı değiştiremiyorsunuz. Başka markaların premium cihazları oldukça iyi işler çıkarıyorlar.
-
Önümüzdeki ay 1.000 mbps fibere geçeceğim.Ayarları değişebillen ve hız açısından sorun yaşamayacağım başka markaların premium cihazlarına örnek verebilirmisiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 16 Kasım 2024; 16:59:12 > -
Keenetic Titan, TP-Link EAP670, TP-LINK HX220, ASUS ZenWiFi XD5. Zaten bu ürünlerin markaları ayarları değiştirmeye izin veriyor. DECO ve Halo'da bu pek mümkün değil. Doğru ayarlar ve doğru konumlandırma ile gigabit'e yakın hızlar verecektir.
-
5 tane Halo yerine 2 tane x60 alsanız her odada min 850 - 1000 bandını gorurdunuz. Sayı sırtında bağlantı hızında düşme oluyor. Tabi kablo ile bağlarsanız başka. O zaman tam performans verirler -
Ben de wifi 6 modeme s7 taktım kablo ile iki adet. Kabaca 35mbit alıyorum telefon ile. x10 alsam çok fark eder mi acaba -
İnternet hızınız ne kadar? -
100mbit -
Modemin wifisini kapattınız mı peki? -
Merhaba,
2 tane X60 var, Decolar birbirine kablosuz bağlı, Hattım 1000 mbit fiber türk telekom,
Ana deco ve ikinci cihazda kablolu 950 mbit civarı hızları alabiliyorum.
Ana deco yanında iphone 14 pro max ile 700 mbit civarı, ikinci deco yanında ise 450 mbit civarı max kablosuz hız alabiliyorum.
Bu X60 ile 900 mbit üzeri hız alanlar nasıl alabiliyor? Yada ben neyi yanlış yapıyorum? Konunun tüm sayfalarını okudum, herkes 1000 mbit kablosuz için wifi6 , x60, h80x vs. önermiş fakat kablosuz bu hıza ulaşamıyorum.
-
İphone ile gigabit hıza çıkamıyorsunuz. Güçlü wifi kartı olan bilgisayarlarda aynı odadaysa eğer gigabit hız veriyor kablosuzda da. Macbook ile de gigabit hız göremiyorum. Hp workstation laptop var. Onunla denediğimde gigabit görüyor mesela. -
Yani sorun iphone da mı?
-
Sorun 1000mbps hızın mobil cihazlar için çok yüksek olmasında. AX3000 ile 1gigabit anca odada cihazlar karşılıklı birbirini görüyorken alabiliyorum ben. X60 AX5400 hızında. Onda daha rahat verir ama alan cihazın da hızlı olması lazım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X