H3600 V9 göre wifi çekim gücü nasıl bu cihazın ? ikisinide kullanmış birisi var mı ? |
TP-LINK EX20 AX1800 TURK TELEKOM YENİ AX MODEM (10. sayfa)
-
-
Arkadaşlar, Şoknet aldım babamların eve, bu modemi vermişler.
Telefonlardan sorunsuz şekilde bağlanıyoruz fakat Laptop hiç bir şekilde Wifi ağını görmüyor. Binadaki yakın ağları görebiliyor fakat modemin yanında oturmama rağmen hiçbir şekilde kendi ağımı göremiyorum.
Mesh kapattım ağları ayırdım, kanal hızlarını kurcaladım, ağ gizli modda değil vs. internetten yapabileceğim ne bulduysam yaptım fakat hiçbir şekilde bilgisayar ağımı bulmuyor.
Bilgi sahibi olan varsa yardımınızı rica ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3M4NIMAL -- 16 Haziran 2024; 2:10:50 > -
Değerli arkadaşlar. TP-Link AX1800 ex20v Routerim var. Bir ara 1000 mbps kullandım sıkıntı yok. Tüm ayarlarına hakimim. Sadece bu cihazın ADSL destekleyip desteklemediğini bilemedim. Telefon bağlantı noktası var. Yazlıkta sadece TTNET ADSL var. Telefon kablosunu bağladım ama kullanıcı adı ve şifreyi WAN bölümüne girdim. Başka bölüm bulamadım. Ama bağlanmıyor. Hata mı yapıyorum? Bu konuda bilgisi olan? İyi bayramlar herkese...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet.Yılmaz_68 -- 16 Haziran 2024; 13:54:0 > -
wifiyi sadece 2.4 ghz yayını olarak yapıp deneyin.
-
5 GHz kapatarak mı ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
denemenin zararı olmaz
-
ax1800 wifi de 1 gbit desteklemiyor.
-
Telefon çıkışıdır onlar. Yani fiber veya ethernet ile aldığınız İnternet altyapisinda telefon kullanımı sağlar.
Ex20v router. Modem özelliğine sahip değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba bu modemde kullanıcı sayısı 32 ile mi sınırlı yoksa ben mi 32 üzerine çıkartamadım ?
-
Türk telekom altyapısıyla türknet 100mbps fiber internet kullanıcısıyım. Bana gelen router da bu model, Tplink ex20v. Evdeki wifi alanını genişletmek için yine Tplink markalı RE700X modelini almayı düşünüyorum. Bu iki cihazı mesh modunda kullanabilir miyim? Veya mesh modunda kullanamazsam performans sıkıntısı yaşamadan kullanabilir miyim?
-
re alana kadar maliyetini iki ile çarp mesh sistemi al. ayrıca o modemde mesh de göremedim ben. web arayüzünde turla bununla ilgili bir ibare yok ise re için masraf yapma.
-
Merhaba bu modemi router olarak kullanmak istiyorum diğer odada ayrı bir wifi ağı oluşturmak için. Dhcp devre dışı yapıp 198.168.1.254 ve son rakamları başka başka denedim bir türlü internet erişimi almadı. Ket6 kabloyu wan ve diğer lan portlarına taktım çalışmadı. Nasıl yapabilirim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1000 mps icin uygun degil modemin dibinde max 700 veriyo genel 500 veriyo hiç değilse antenli modem olmasi lazımdı
root girişini çözebilen var mı?
-
2 haftadır bu cihazı kullanıyorum.. 100mbit bağlantı ile yeni abonelik başlattım.
Telefonumda 110mbit download 21mbit upload görüyorum.
Bilgisayarım 12 yıllıkdizüstü.. wi-fi arızalıydı, 150mbit hızı destekleyen en ucuz usb alıcıyı almıştım (buffalo marka) 25 üzerinde hız alıyorum.. 65 mbit gördüm bilgisayarın konumuyla değişiyor..
Sorun şurada başlıyor, internet modeme geldikten sonra bazen cihazlar internetten düşüyor. Bağlantı ekranında bakıyorum modeme bağlanmaya çalışıyor ancak IP alıyor diyor sürekli alamıyor.. Sonra diğer telefon aynı konuma düşüyor sonra bilgisayar.. Hepsi bir anda gitmiyor.. Bu olunca Servis Sağlayıcıyı aradım bir kere uzaktan bir işlem yaptı şimdi ben kendi kullanım döngümde yaşamıyorum ancak evin diğer bireyleri benzer kopukluklar yaşadıklarını söylüyor ben uyurken.. Ben ise bu sorunu 8-10 gündür yaşamadım..
İkinci sorun ise telefon 5Ghz'den 2,4Ghz bağlantıya düşünce sanki hiç internet hızı alamıyor gibi.. 5Ghz ağa bağlıyken (100-110 hız alırken) en olmayacak yerde 2,4Ghz bağlantıya geçiyor.. Önceki modemlerde bu kısa mesafelerde 2,4'e çabuk geçmiyordu, şu an 5Ghz'de çabuk düşüyor.. 2,4E geçiyorum.. İnternet bağlantı hızı 1-2 mbit.. Yani yok gibi.. 2,4 ve 5 Ghz birleşik yayın yapıyor ben ayırmadım şu ana kadar.. Telefonun wi-fi 4-5 kez kapatıp açınca modeme yaklaşınca Wi-fi 5 olarak bağlanıyor.. Diğer durumlarda fi-fi 4 iken internet hızı yok gibi.. Bu problemi nasıl aşabilirim.. Bu gayet basit bir şey gibi geliyor ama çözüm nedir bilemedim..
Yahu bilgisayar sadece wi-fi 4 yani 2,4Ghz ağı kullanırken en kötü 25mbit en iyi 65mbit stabil internet hızı alıyor.. Telefon wi-fi 4'e düşünce internet hızı çalışmaz derecede düşüyor..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Değerli arkadaşlar,
Bu cihazın arayüzüne girme olayını sonunda kendi kullandığım sistemde çözdüm!
Öncelikle cihazın yapılandırması hakkında sizleri biraz bilgilendirmek istiyorum:
1) 192.168.1.1 ip adresini kullanarak modemin arayüzüne girdim. Daha sonra WAN kısmına girerek internet isimli profili düzenle diyoruz. VLAN ID Etkin: yanındaki tik işaretini öncelikle kaldırın. Daha sonra sağ tarafta advance seçeneğine tıklayıp ekranın ortasında yer alan varsayılan ağ geçidi tikini kaldırın.
2) Sonra tekrar WAN bağlantılarına tıklayıp ekranın altındaki ekle butonuna basın
Yukarıda gördüğünüz resimdeki gibi VLAN ID Etkin tiki asla işaretlemeyin. Bağlantı türünü Köprü seçin ve kaydet yapın
Hemen ardından kablosuz ayarları kısmına girip Mesh Ayarları kısmına girip Mesh ayarını devre dışı bırakın.
Ardından Bant yönlendiriciye basıp bu ayarı devre dışı bırakın. Eğer bu ayarı kapatmazsanız WiFi ağlarını ararken 2.4Ghz ile 5Ghz sürekli aynı isimle görünür ve siz istediğiniz frekansa bağlantı kuramazsınız.
Hemen ardından güvenlik ayarlarından güvenlik duvarı kısmına girin ve etkin tiki kaldırın
Sistem araçları kısmına girerek yönetici şifresini güzel sağlam bir şifreye çevirin ve yapılandırmayı aşağıdaki resim gibi yapın
WiFi ayarlarınızı 2.4 ve 5Ghz olarak ayarlayın
Şimdi gelelim DHCP kısmındaki ayarlara. Bu ekranda yapacağınız ayarlar önemli çünkü modemin arayüzüne uzaktan girmek istediğinizde bu ayarlarla giriş yapacaksınız. Öncelikle DHCP sunucu kısmına tıklayıp çıkan ekranda düzenle diyeceksiniz.
Çıkan ekranda düzenle butonuna basın
Yukarıdaki ekranda gördüğünüz gibi LAN yapılandırmasını ayarlayın. Modem ip adresi aynı kalacak yani 192.168.1.1 ve ikinci IP adresini etkinleştirip DHCP yapılandırmasını devre dışı bırakacaksınız. DHCP sunucuyu devre dışı bıraktığınızda cihazın arkasındaki WAN portuna internet kablonuzu takmadan önce cihazı yeniden başlatın ve WAN portuna artık kabloyu takabilirsiniz.
Şimdi gelelim ana modem ayarlarına;
Benim kullandığım modem markası Huawei EG8147X6
Ana modemin yapılandırmasını aşağıdaki gibi yapacaksınız. 192.168.18.1 varsayılan olarak gelen ip adresi ve ikinci adresi aktif edip onu da 192.168.1.2 yapacaksınız.
Sonra DHCP sunucu kısmına girip aşağıdaki gibi ayarlarınızı yapacaksınız.
Tüm ayarları kaydettikten sonra internete artık giriyor olmalısınız. TP-Link Ex20v modem arayüzüne erişmek istiyorsanız bu modemin WiFi ağına bağlanmalısınız. Ana modeme bağlanıp bu modeme giriş yapmak isterseniz maalesef ki giremezsiniz çünkü sistem buna izin vermiyor.
Şu anda gece saat 2 civarı ve belki 25-30 kez cihazı defalarca resetleyerek yeniden kurulum yaptım ve sonunda kendimce çözüm buldum. Bu cihazın orjinali TP-Link VX230v ama her nedense Türk Telekom bu cihaza saçma bir isim vermiş. Umarım hükümet bir kanun çıkarır ve bu tip kısıtlı cihazların tamamı engellenir. Hatta servis sağlayıcılar umarım kiralama adı altında vatandaşa zorla modem veremez ve bunun önüne geçilir. Çünkü ciddi bir maliyet ve milli servet her yıl çöpe gidiyor yazıktır. Bu cihazları biz üretmiyoruz ve hepsi yurt dışından dolar ile geliyor. Neden herkesin evinde AX6000 serisi cihazlar olmasın demi ama?
-
root olayını çözebilen var mı?
Halen uğraşıyorum. Eski Türk Telekom modemlerine uygulanan root yöntemi ile denemelerim sürüyor. Eğer arayüzü kırarsam size buradan haber vereceğim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X