hayır konfigurasyon dosyasını çözüp tekrar yüklemek için. benim ex20v ye otomatik v2.0_240818 güncellemesi yüklenmiş. güncellenince tabiki yazılımda değişti. des keyi değiştirmişler o yüzden tpconf_bin_xml scripti çalışmıyor. yeni firmware içinden yeni des keyi bulursak bizim telekom modemde de işe yarar diye düşündüm. işe yarar mı bilmiyorum ama en azından işe yarayıp yaramayacağını vx230v yi çözdüğümüzde anlayacağız. |
TP-LINK EX20 AX1800 TURK TELEKOM YENİ AX MODEM (12. sayfa)
-
-
Burdaki amaç ne hocam modemi Access point olarak mı kullanmak için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
rootlamak için. pasif tüm özelliklerini açmak için.
-
bende bugün 100 mbit vdsl'den 1000 mbit fibere dönüşüm yaptırdım. (Türk Telekom)
bana da bu modemden getirdiler.
henüz hat aktif olmadı. o yüzden hızı deneyemedim.
-
Önerebileceğiniz başka wifi güçlendirici var mı? 3+1 ev sadece salonda çekmiyor. İyi hız alması için mesh almam lazım sanırım ama anlamadım tam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ex20v de de bazı sorunlar yaşadım ve tplink ax53 alıp telekom modeminden kurtuldum.
bilgisayarla teknik olarak çok ilgili değilseniz ve uygun fiyatlı çözüm olsun derseniz easymesh uyumlu 1 yada 2 tane range extender alıp ex20v ile easymesh ağı kurun. mercusys me30 700-800 tl bandında. tplinkinde re305 modeli 800-900 tl bandında. tek yapacağınız cihazı fişe takmak ve açılışı tamamlanınca önce modemde wps tuşuna basmak sonrada re üzerinden wps tuşuna basmak. otomatik eşleşip mesh ağını oluşturur.
Ayrıca telekomun sitesinde (https://bireysel.turktelekom.com.tr/cihazlar/modem-ve-internet?&search=mesh ) olan mesh cihazları var. telekomdan bilgisi olan birileriyle görüşüp ex20v ile çalışan mesh cihazı alıp ağı bu şekilde de genişletebilirsiniz.
ek olarak: salonda hiç çekmiyor ise kablolu mesh ağ kurmanız lazım. alacağınız range extender da ethernet backhaul desteğinin olması gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crowler -- 17 Aralık 2024; 22:52:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu cihazın arızalısından elinde olan var mı? Bir açıp bakıp foto atan olursa openwrt falan üzerinde çalışalım bunda. Güzel cihaz aslında 512MB RAM var cihazda. Econet EN7516GT ise falan ümitsiz vaka demektir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: crowlerex20v de de bazı sorunlar yaşadım ve tplink ax53 alıp telekom modeminden kurtuldum.
bilgisayarla teknik olarak çok ilgili değilseniz ve uygun fiyatlı çözüm olsun derseniz easymesh uyumlu 1 yada 2 tane range extender alıp ex20v ile easymesh ağı kurun. mercusys me30 700-800 tl bandında. tplinkinde re305 modeli 800-900 tl bandında. tek yapacağınız cihazı fişe takmak ve açılışı tamamlanınca önce modemde wps tuşuna basmak sonrada re üzerinden wps tuşuna basmak. otomatik eşleşip mesh ağını oluşturur.
Ayrıca telekomun sitesinde (https://bireysel.turktelekom.com.tr/cihazlar/modem-ve-internet?&search=mesh ) olan mesh cihazları var. telekomdan bilgisi olan birileriyle görüşüp ex20v ile çalışan mesh cihazı alıp ağı bu şekilde de genişletebilirsiniz.
ek olarak: salonda hiç çekmiyor ise kablolu mesh ağ kurmanız lazım. alacağınız range extender da ethernet backhaul desteğinin olması gerekir.
Sene başında paylaşılan bilgiye göre Tp-link menzil genişleticilerden sadece RE315 modeli "ethernet" desteği (backhaul) ile EasyMesh ağına katılabiliyor. O tarihten sonra başka ürünlere o konuda güncelleme geldi mi, bilmiyorum. O da sadece 100 mbit porta sahip.
https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/644776?replyId=1310370
EX20v router ile uyumlu ethernet destekli bir mesh ağı kurmak için geriye şimdilik T.Telekom tarafından satılan mesh cihazları kalıyor.
Kablosuz tarafta ise belirttiğiniz gibi seçenek daha çok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bohannonn -- 29 Aralık 2024; 0:51:18 >
-
ek olarak mercusys me30 da da ethernet backhaul desteği var sanırım. forumlarda araştırmadım ve me30 firmware sürüm notlarında bilgi yer almıyor ama re modda kablo takılınca sorun çıkarmadan çalıştığını fark ettim. elinde me30 olanlar deneyebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu cihazın hiç arızalısı olan var mı elinde? Ne CPU RAM kullanıyor acaba ona bakmak istiyordum, Openwrt çıkılabilir belki donanımı uygunsa. Econet falansa hiç uğraşılmaz ama.
-
bu bir vdsl modem değil mi? yani ex20 veya ex20 modelinin her ikisi de vdsl. chipseti uygun gibi (qualcomm) görünüyor olsa da openwrt'nin profil 35b desteği yok. bununla hiçbir openwrt geliştiricisi uğraşmaz. openwrt'ye gerçekten merak salan biri için en iyi seçenek bence, artık demode olmuş ve düşük watt özelliğine sahip bir mini pc'dir. tek ethernet portlu da olsa iş görür. disk ve ram bolluğu yaşanır. ayrıca usb to eth kullanılabileceği gibi, beş portlu yönetilebilir switch de iyi gider. böyle router'ların peşinde koçmaktansa, bu gerçekten en iyi çözüm.
ex20v veya ex20
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 12 Ocak 2025; 17:30:26 > -
Ex20v VDSL değil fiber. Cihaz baya iyi görünüyor 512MB RAM, içinde 4 çekirdekli bir işlemci olabileceğini tahmin ediyorum mediatek filogic gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 12 Ocak 2025; 18:33:21 > -
evet benim gördüğüm yer dsl değil, telefon girişiymiş. yani voip özellikli bir router. şurada bir video var. 3:34'deki flash ve ram değerlerini değerlendirirsek eğer, openwrt için yeterli görünse bile, adblock listeleri gibi yoğun bir veri paketi kullanılır ise eğer, ben yetersiz kalacak diyorum. yani çoğu paketi kurarsın belki yine ama bu değer az. depolama belki yeterli görünse bile aslında adguardhome kurulduğunda bile 512'nin yarısı buna gider diye düşünüyorum. dediğim gibi, x86 bir donanım düşün çok daha iyi. bir kere yap işi, tam yap.
https://www.youtube.com/watch?si=och_z6IiReTBmjE5&v=AR3ibJ8wH_Q&feature=youtu.be
-
Openwrt kullandınız mı bilmiyorum ama 256MB bir flash openwrt için çok çok bir değer, 512MB ram de öyle. Zaten paketler çok küçük KB en fazla MB boyutunda oluyor.
-
yeterli tabi de. mesela torrent'e bulaşayım, ya işte modemim de açıkken dosya indirsin, ev içi dosya paylaşımı yapayım vb. felan dediğinde veya şunu da bir kurayım veya bunları da bir kurayım dediğinde bir şekilde doldurmak ve ilave disk alanına ihtiyaç duymak mümkün olabiliyor. gerçi usb flash bellek ile destekleme imkanı sonradan olur yine. ama sonuçta her router'ın kendi bir donanımı var. openwrt için her bir cihazda farklı sonuçlar alma durumu da olabilir. sonuç olarak openwrt her modele veya markaya özel destek vermiyor. ama gneel olarak doğru şekilkde kurulduğunda stabil çalışır dşye düşünüyorum. bu arada şöyle bir şey yaşadım, soruna cevap vermek için adguarhome için incxeleme yapıyordum. eklemiş olduğum engel listelerden birinin indirilme adresi https'den http'ye değişmiş. ayrıca OISD Blocklist Big'i virüs programı, virüs olarak algılayıp, karantinaya atıyor. çok ilginç. dosyanın bulunduğu yer: https://adguardteam.github.io/HostlistsRegistry/assets/filter_27.txt üç sefer denedim, üçünde de karantinaya gidiyor. sanırım her eklentiyi de yüklememek gerekiyor.
-
Direk USB HDD takıyorum ben. 2TB takıyorsun gayet yetiyor. Torrent i ona indirebiliyorsun. Bu ad şeysini ben de kurayım bari. Bu arada VDSL destekleyen openwrt modemler de var ama çok çok az. Dünyada 5 tane falan vardır anca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 13 Ocak 2025; 14:45:59 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X