Şimdi Ara

Tp link EX20v moden nasıldır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde vestelcell modem vardi 2 gun önce gibirnet arıza kaydı açtım bugün bu tp link EX20v modemi getirip kurdular bu modem nasıldır kullanan var mi 2/2023 üretim yazıyor portlar 1000 mbps destekliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 26 Haziran 2023; 9:46:57 >

• 100 mbps ve üstü paketlere verilen Wifi 6 destekli modem işte. Standart Telekom modemi.
  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt
    çoğu yerde wifi 6 standart olduğu yazıyor ama kutusunda wifi 2.4 ve 5ghz yazıyor bu arada bilgi için teşekkür ederim
  • 2.4 ve 5 GHz bant genişliği onlar farklı bir konu. Modem Wifi 6 destekli.
  • İPV6 kullanacaksan çalışmıyor güncellemesi yok TTNET biz ilgilenmiyoruz diyor TPLINK bizde ilgilenmiyoruz diyo kalıyor öle.

• greenwater G kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom IPV6'ya geçmediği için kapattırıyor bu özellikleri. Türknet kullanıcılarına Vestel Router verdiler ama router kilitli olduğu için kullanıcılar IPV6 kullanamadılar. Halbuki açık olması lazım.
  • Bu modemde misafir ağı nasıl kurulur bilen var mı?

• @DangerousRabbit Bu şekilde wi-fi ayarlarındaki misafir seçeneklerini etkinleştirebilirsiniz.

Ayrıca bu misafir ağının başka bir LAN ara yüzünde olmasını isterseniz Aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Bu şekilde oluşturduğunuz misafir ağı Kendi kullandığınız ağın dışında bir IP adresi alır. (misal telefonunuz normal kablosuz ağdan 192.168.1.100 diye IP alıyorsa, misafir ağına bağlandığınızda (buradaki ayarlara bağlı olarak) 192.168.3.100 gibi bir IP alır) Alttaki kısma hiç girmezseniz oluşturduğunuz misafir ağı sizin kendi kullandığınız wi-fi ile aynı IP aralığından IP alıp ağınıza dahil olur.

Bunu etkinleştirdiğinizde alttaki resimdeki gibi Genel ağ>Arayüz gruplama da SSID_5G_01 olarak eklediğiniz misafir ağı görürsünüz

Grup ekle'ye tıklayarak yeni açılan pencerede bir grup adı ekleyip (ben misafir yazdım) Sol tarafta bulunan SSID_5G_01'i sağ tarafa ekleyin ve kaydeti tıklayın. (izolasyon normal ağınızla bu ağı izole ediyor sanırım. Deneyerek bakarsınız)

Bundan sonra aşağıdaki resim gibi bir grup oluşturmuş olursunuz

Daha sonra Alttaki resimdeki gibi DHCP Sunucuya geldiğinizde yeni bir LAN arayüzü oluştuğunu görürsünüz. (misafir- 192.168.3.1 olan)

Düzenle diyerek istediğiniz IP aralığını verebilirsiniz. Ya da bu şekilde kullanabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.