Şimdi Ara

TP-Link Powerline & Macbook Pro Bağlantı Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2 aydır Tp-link TL-WPA4220KIT Powerline Extender kullanıyorum. Yeni eve taşındıktan sonra ağ isimlerini değiştirdim ve gördüm ki aslında Macbook Pro (2017), Mac OSX 10.13.2 versiyonlu bilgisayarım bu extender üzerinden browser açmıyor. Önceki modemim uydunet modemiydi şimdi Türk Telekom Zyxel marka modem kullanıyorum. Yani bağlanmış görünüyor ama internet işlevsiz. Evdeki tüm diğer cihazlarla denediğimde aynı extender üzerinden sorunsuz bağlanıyor. (PC, Tivibu, iPhone vs).

Benzer sorun yaşayanlar var mı? Daha önce de Macbook Pro ve uydunet modem uyumsuzluğu sorunum olmuştu acaba aynı durum mu yaşadığım? Alternatif kablosuz çözümler var mıdır?

Şimdiden teşekkürler...

• Sorunun kaynağı yazılım kaynaklıhttp://www.tp-link.com/tr/download/TL-WPA4220KIT_V1.html#Firmware Web sitesi üzerinden güncel yazılımını indirip kurunuz cihaz versiyonuna dikkar ediniz v1dir muhtemelen sorununuz çözülücektir güncellemeyide kablolu yapınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim, deneyeceğim hemen...
  • Güncellemeden sonra bağlanmaya başladı çok sağolun. Ama hala bir hız sorunu var. Çok yavaş şu an.
  • Ne yazık ki yine düştü bağlantı. Şu an bağlanmıyor. Baktım TP Link forumunda çok kişi var aynı sorunu yaşayan. Çözüm bulamamışlar henüz.

• thalasus kullanıcısına yanıt
    Ek yazılım üzerinden işletim sisteminize uygun olanı indirip sistemi resetkeyip tekrar kurun birde bende powerline ağ adını değiştirin solda secure diye bir kısım vardı yanlış hatırlamıyorsam sebebi çevrede bu powerline adaptörlerin baya yaygınlaşması olabiliyor bende sitede ki biri ile çakışma oluyordu default sitem güvenliğini kullanmayın wireless şifreleme türünü wpa2-aes olarak kullanın wps yi kapatın

• Birde powerline ürünlerinde veri elektrik üzerinden iletiliyor bu yüzden akım koruyucu gibi ürünler bu iletileri engelliyor haberiniz olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.