Şimdi Ara

TP-Link TD-W8961ND 802.11n Wireless Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
16.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TP-Link TD-W8961ND marka modemim var 802.11n destekli ve 300 mbit kablosuz desteği de var , laptop'ımda Atheros AR9002WB-1NG marka wireless kartı var buda 802.11n desteği veriyor ve 150 mbit iletişim desteği var. Ancak kablosuz iletişimde sıkıntı yaşıyorum wireless ağına bağlanabiliyor fakat DNS hatası veriyor ve 192.168.1.1'e bile bağlanamıyorum. Wireless kartımın ayarını b/g moda aldığım zaman rahatlıkla modeme bağlanıyorum ancak hızım 54 mbit de sınırlı kalıyor ve ağ içi iletişimde 300 mbit kullanma şansım kalmıyor. Wireless kartımın çıkan son driver ını da kurdum ama sorunu çözemedim. Sizce n bağlantıyı nasıl sağlayabilirim?

• modemin kablosuz ara yüzünden "N" standına getirdin mi?
  • Evet sadece n standardını seçtiğimde de sorun devam etti.
  • wifi kanalını 1 den 13 e kadar sıra ile dene.
    bg çalışıp n çalışmıyorsa ya sinyal yetersiz geliyordur yada
    parazit vardır.
  • kanal değişikliği fayda etmedi , sinyal seviyesi windows da göründüğüne göre 5 üzerinden 4. Etrafımda hiç wireless modem de yok

sinyal çakışması hakkında fikir vermesi açısından rx değerlerim:

Rx pakeleri sayısı 140264
    Rx hataları sayısı 1646
  • İlginç wifi kartının "N" standartını desteklediğine emin misin?

Başka "n" standartını destekleyen başka bir notebook'da bunu deneme imkanın olsaydı keşke.
  • Evde 2 laptop 1 netbook var laptoplarda atheros netbook da intel in kartı var hepsi n teknolojisini destekliyor. Bütün kartlarda aynı problemi yaşıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TP-LINK TD854W wifi sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bugün Kablosuz ayarlarını kurcalarken şunu fark ettim:

https://store.donanimhaber.com/d5/04/74/d50474e130d09ae5cf3d586e1b0ad3e0.jpg

Kırmızı ile işaretlediğim yerdeki ayar 20/40 MHZ olduğu zaman wireless de sorunlar yaşıyorum ama sadece 20 MHZ ayarına getirdiğimde n modunda bağlantıyı kesintisiz sağlıyorum fakat wireless kartın modemle bağlantı hızına bakarsak halen 150 mb/sn değil:

Wireless kartımın özelliklerine atheros'un internet sayfasından baktım ve 150 mb/sn desteği olduğunu gördüm

Atheros WLAN :: AR9002WB-1NGCD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CunK -- 8 Ağustos 2012; 14:07:55 >

• orayı 40 yapmayı denedinmi.?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece 40 yapamıyorum 20/40 MHz oluyor ve bağlantı problemi oluşuyor.
  • TP-Link destek bölümünden gelen cevap sayesinde sorunu çözdüm.

Kırmızı ile gösterdiğim ayarı evet yerine hayır seçince wireless kopma sorunum çözüldü ve 150 Mb/sn hızda bağlantı sorunsuz sağlandı. Kablosuz bağlantıda sorun yaşayan arkadaşlar bu ayarı değiştirerek çözüm bulmayı deneyebilir.

ilgilenen herkese teşekkür ederim.
  • bu qss i demekki bütün cihazlarda kapatmak lazım.
    zaten güvenlik sıkıntısıda oluşturuyor.
  • ben de aynen dediğiniz gibi o bölümü kapattım ama elimde bulunan TP-Link TD-W8951ND 150Mbps Wireless N ADSL2+ Modem Router 4 port luk modemle netbook cihazıma bağlandığımda bir türlü o hızı yakalayamadım en fazla 72 mb/sn hızı yakalayabildim daha nasıl bir ayar gerekli acaba ?

modem arayüzünden 802.11n ayarlıdır....
  • Sanırım siz netbook'un wireless kartının 802.11n desteğini açmadınız.

Bilgisayar>Özellikler>Aygıt Yöneticisi'ni açın, wireless kartınıza sağ tıklayın özellikler'e girin, Gelişmiş sekmesi üzerinden wireless mode yada benzeri bir kısım olması gerek, oradan wireless modunu b/g ise auto ya çevirin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.