Şimdi Ara

TP-LINK TD-W9980 İnceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

buradaki tavsiyeler üzerine bu modeli sipariş ettim ve kurdum şuan sorunsuz çalışıyor ve oldukça da memnunum. internet hızımı da arttırdığımdan hiç anlamasam da bu port açma olayına da girmek istiyorum lakin bilgim çok az bu konuda ve gerek burada gerek başka platformlarda yaptığım araştırmalardan genelde yapılan işlemlerden sonra "olmuyor", "bende çalışmadı" gibi bir çok yorum görünce de kaş yapayım derken göz çıkarırım diyerek çekindim açıkçası. bu modem için port açma rehberi tavsiye edebilecek olan var mıdır?

kendi sitesinde bir açıklama mevcut bunu yaptıktan sonra utorrent te ekstra bir ayar yapmama gerek oluyor mu?

http://www.tplink.com/ir/article/?faqid=205

• Airties modemim sapıtınca onu yedeğe çekip bu modemden aldım, tp linkin adsl2 modeli olan 8980 de sıkıntılar yaşamıştım zamanında biraz tereddütteydim ancak vdsl2 için tplink bu sefer iyi bir modem çıkarmış, yabancı kaynaklarda bu modemin 8980 in vdsl2 firmware li olduğundan bahsediliyor, ancak önemli olan performans tabiki, adsl2 darboğazı nedeniyle modem tam gücünü gösteremiyor hiçbir zaman. Arayüz ingilizce ama daha önce tplink modem kullananlar için çok kafa karıştırıcı bir durum yok, detay ayarlarla uğraşmayacaksanız zaten hızlı kurulum menüsü çok rahat anlaşılıyor birkaç dakikada herşey hazır oluyor, kablosuz gücü fena değil ama ben ayrı kablosuz access point kullandığım için kablosuz bağlantıları kapattım, cihaza gereksiz yük yapmaması için.

Airties 5650 modemime göre vdsl2 sinyal değerleri daha iyi çıktı, snr değerleri 1-2 db yükseldi bu da pinglere etki etti. Isınma sıkıntısı yok, ağa nas cihazım bağlı arada yine tp linkin gigabit switchi var veri transfer hızları gayet iyi.

Tp linkin modemlerinin en sevdiğim özelliği ise ip bazlı hız limitleme yapılabilmesi, istediğiniz ip aralıklarını belirleyip upload-download limiti koymak 10-15 saniye sürüyor, kendi bilgisayarınıza elle ip verin, ayar yaparken o ipi dışarda tutun diğer tüm ip aralıklarına hız limitini koyun geçin tertemiz. Sinyaliniz adsl de vdsl de olsa dsl modülasyonlarının tümünde hat asimetriktir yani ağdaki biri uploada yüklenirse download hızıda düşer hat dalgalanma yaşar satüre olur, bu yüzden trafik limitleme olayı hayat kurtarıcı, diğer iplerin upload limitini 256 kbps yaptığınızda bu onların internette dolaşması için gayet yeterli uploada ne kadar yüklenmeye çalışılırsa çalışılsın 256 kbps yi geçemeyecekleri için interneti yavaşlatma şansları olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 25 Nisan 2015; 2:23:33 >

• uydunet için gecerli modem mi acaba ?

• Ben aldım iş yeri için bir süre sonra internet gidiyor. Aradım servisi ismini hatırlamadığım bir şeyin sinyali zayıfmış o yüzden sorun oluyormuş. Sonra eve götürdüm denedim sorun yok. Alt yapısı eski olanların almasını tavsiye etmem. Eminönünü tahtakale de sorun çıkardı mesela.

• TP-LİNK demeyin bana bu aralar network konularında TP-LİNK in şu sorunlu modemleriyle ilgili 700 ayrı konuya cevap yazdık adam inandırmaya çalıştık bi tanesi bana sen onu pazarlıyosun o yüzden yeni aldırcan demi diye neler neler söyledi bide

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü geçen hafta teknosa'da 199 TL'te aldım, 5 anten olmasına rağmen ne 2ghz antenler ne de 5ghz lik antenler işe yaramaz. 2 dblik antene sahip airties ve huawei modemlerin 3 - 4 diş çektiği yerde bu modem teki zor görüyor her iki bantta da. vsdl performansı ise ayrı bir rezalet, çok yüksek ping sürelerine sahipti, hız sürekli kopuyordu. Pc'den yaptığım bağlantılarda çok sorun yaşamasamda (ping süreleri yine yükseklerde) mobil telefonlardan yaptığım bağlantılar saç baş yolduran cinstendi. Aldığım yere iade edip asus aldım, şuan ne kopma var ne de başka bir sorun.
  • Ben iyi bir tp-link kullanıcısıydım ama son dönemde bayağı soğudum. Modemlerinin artiları olmasına karşın eksisi de çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikrethoca -- 5 Ekim 2015; 22:56:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xhengiz

Ürünü geçen hafta teknosada 199 TLte aldım, 5 anten olmasına rağmen ne 2ghz antenler ne de 5ghz lik antenler işe yaramaz. 2 dblik antene sahip airties ve huawei modemlerin 3 - 4 diş çektiği yerde bu modem teki zor görüyor her iki bantta da. vsdl performansı ise ayrı bir rezalet, çok yüksek ping sürelerine sahipti, hız sürekli kopuyordu. Pcden yaptığım bağlantılarda çok sorun yaşamasamda (ping süreleri yine yükseklerde) mobil telefonlardan yaptığım bağlantılar saç baş yolduran cinstendi. Aldığım yere iade edip asus aldım, şuan ne kopma var ne de başka bir sorun.

Hocam ne önerirsiniz?Bağlantı kopmalarından,oyun sırasında bağlantı kullanılmamasına rağmen gerçekleşen laglardan bıktım usandım.2 duvar geçemiyor aldığım modemler.Sinyal gücü de önemli.Lütfen birkaç fiyatta ayrı ayrı f/p modemi önerir misiniz?

• bn aldım 2.4 ghz antenleri içinde olduğu için iyi çekmiyor.. iade yapıcam..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.