Şimdi Ara

TP- LINK TD854W Modemi Mac Filtreleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
42.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, sınırsız 8 mbit internetim var yan komşudaki öğrencilerle paylaşmak istiyorum. Ben başka şehirde okuduğumdan dolayı ancak ailemin yanına gidince kullanabiliyorum interneti, evde ben yokken de internetin parası boşa gidiyor gibi bir şey. Kardeşlerim sadece ödev amaçlı kullanıyorlar. Biz de 60 lira biraz fazla geliyor diye neti paylaşmak istiyoruz. Başlıkta yazdığım modeme sahibim. Evde 2 bilgisayardan kullanıyoruz interneti, biri laptop biri masaüstü. İkisinde de sorun yaşamıyorum.
    öğrencilere mac filtrelemeden izin vermek istiyorum, 192.168.1.1 'den modem arayüzüne ulaşıyorum ama nereden yapacağımı bilmiyorum. Bu arada ben gidince ailem masaüstünden kullanmaya devam edecek neti.

Çok uzun anlattıysam özür dikiyorum bu modemi kullanıp mac filtreleme olayından anlayan biri varsa lütfen anlatsın. Bu akşam öğrenciler büyük ihtimalle şifreyi almaya gelecekler ama versemde bağlanamayacak zavallılar :)

TP- LINK TD854W Modemi  Mac Filtreleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harddisker -- 13 Şubat 2012; 19:13:35 >

• Arkadaşlar bilen yok mu anlamadım ben hedef mac hangisi kaynak hangisi 1 tane çıkıyor mac adresi ama kabul etmiyor farklı olsun diyor yardım....
  • Neyse biraz ugraştırdı ama sorunumu kemdi çabamla haletim :D:D
  • kullanacakların mac adresini al... hedef ve kaynağa yaz izin ver işaretli olsun... gelen ve giden izinli olsun... resmi tekrar koymama gerek yok heralde... bendeki MR3020 bunun yanında çok basit kaldı...

hedef modem kaynak ağ kartı olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezimonk -- 21 Aralık 2012; 0:41:14 >
  • arayüz ayarları>kablosuz
  • merhaba arkadaşlar bende de td864w modem var ttnet verdi o kadar karmaşık arayüzü varki çıkmadım içinden

mac filtrelemeyi nasıl yapabilirim

yardımcı olursanız memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adamın1i -- 12 Ağustos 2013; 19:51:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamın1i

merhaba arkadaşlar bende de td864w modem var ttnet verdi o kadar karmaşık arayüzü varki çıkmadım içinden

mac filtrelemeyi nasıl yapabilirim

yardımcı olursanız memnun olurum

Bir fikrim yok hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TP-LINK TD854W wifi sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim hocam çok sağolun cevabınız için

bilen arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamın1i

Teşekkür ederim hocam çok sağolun cevabınız için

bilen arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum

Pek yardımcı olamadım ama önemi yok.
  • modem TTNET için olduğundan eski ve tp-link.com.tr adresinde yok... o nedenle bilinmiyor... kablosuz ağ ayarlarını kontrol etmende fayda var... security diye kısım olmalı...
  • grezimonk kullanıcısına yanıt
    o kısımda okar çok şey varki çok karmaşık acıkcası
  • Arkadaşlar TPLink'in TD864W modelinde MAC filtreleme işlemini şu şekilde yapabilirsiniz.

1. Tarayıcınıza 192.168.1.1 yazıp modeminizin arayüzüne bağlanıyorsunuz.

2. "Kurulum" sekmesindeki "WLAN" açılır paneline tıklayıp "Temel" seçeneğini tıklıyorsunuz.

3. "Bağlı Cihazlar" bilgisinin yanındaki "Aktif İstemcileri Göster" butonuna tıklıyorsunuz.

4a. Açılan mini pencerede engellemek istediğiniz kullanıcının MAC adresini öğreniyorsunuz.
    4b. Kendi MAC adresinizi öğrenmek için "Başlat" simgesinden erişebildiğiniz "Çalıştır" fonksiyonuna "cmd" yazın ve siyah ekranın gelmesini bekleyin. Kursörün bulunduğu noktada "getmac" yazıp enterlayın ve kendi MAC adresinizi öğrenin. (Başarılı olamadıysanız sadece tırnak içindeki ifadeleri yazdığınızdan emin olun)

5. "WLAN" açılır panelindeki "Erişim Kontrolü" seçeneğine tıklayın.

6. MAC adresini Yasaklı mı yoksa İzinli listesine mi almak istediğinize karar verin ve "Kablosuz Erişim Kontrolü Modu" açılır kutusundan seçimizi yapın ve "Değişiklikleri Uygula" butonuna basarak bekleyin.

7. "MAC Adresi" metin kutusuna engellenecek veya izin verilecek MAC adresini girin (12 karakter sınırı olduğundan edindiğiniz MAC adresini içerisindeki iki nokta üstüste gibi sembol ve işaretleri değilde sadece sayılar ve harflerden ibaret olacak şekilde yazın.)

8. Metin kutusunun hemen sağındaki "Ekle" butonuna basarak işlemi gerçekleştirin.

9. Bir süre bekledikten sonra "Mevcut Erişim Kontrol Listesi" panelinde ilgili MAC adresini görebilirsiniz. Daha sonra bu listedeki MAC adreslerinde düzenleme yapmak istediğinizde yine bu panelin içindeki "Seçin","Seçilenleri Sil","Tümünü Sil" öğelerini kullanabilirsiniz.

10. Aynı zamanda "Güvenlik Duvarı" sekmesinde "MAC Filtresi" açılır panelinden Gelen/Giden, Yasaklı/İzinli kurallarını kullanarak Engelleme/Kısıtlama işlemleri yapabilirsiniz.

MODEM ARAYÜZÜNDEN GÖRSELLER:
    http://m1311.hizliresim.com/1h/x/v0bmh.png
    http://m1311.hizliresim.com/1h/x/v0bn5.png

hocam bende td-w8961n modem var bunda mac filtreleme yaptığım halde karşı taraf hiç filtrelenmemiş gibi nete girmeye devam ediyor nerede yanlış yapıyorum
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    kablosuz ağ ayarlarında mac filitreleme var kullandığın pcleri telleri tanıt tanımlı olmayan bağlanamaz... resimde seçili Deny seçeneği seçecen...
    hocam kablosuz ağ için değil kablolu bağlı pcyi filtrelenmiyor

MAC FİLİTRESİ KABLOSUZ AĞ İÇİN... ethernet portları için değil...http://www.tp-link.com.tr/resources/simulator/TD-W8970_v1/index.htm simulatörden bak gör...
    hocam önceki modemimde kablolu pcleri mac ile engelleyebiliyordum
    eskiden engelletmişler fakat yenilerde karışıklık yapıyor diye engelletmiyorlar...
    bu gerçek mi ? göstermelik menüde mac filtre olmasın kaldırsınlar o zaman
    göstermelik değil sadece adam kendi mac adresini engelleyip servise bozuk diye gidince bu çok sayıda tekrarlayınca iptal etmiş olmalılar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.