Şimdi Ara

TP-Link TL-WR941ND Router Access Point?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
9.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TP-Link TL-WR941ND Routerı Wan portundan giriş yaparak kablosuza ceviriyoruz ya aslında modemim kablosuz zaten güçlendirme adına aldım bunu ama bu wan portuna girişide kablosuz yapamıyormuyuz bayağı bi baktım ama bulamadım özelliklerinde umarım sorunumu izah edebilmişimdir.

• Sen kablosuz modemine bir tane wireless router takarak kablosuz çıkış gcünü artırmayı planlıyorsun. Doğru anlamış mıyım?

Bunu o şekilde değilde repeater olarak kullansan daha verimli olur. AP ile modemi yan yana koyduğun zaman çıkış gücün yükselmez aksine birbirlerini etkileyeceklerinden sinyal kalitesi düşer. Mesela modemi evin arka odasına, AP'yide salona koyar ve kablo ile bağlarsan düşündüğün olur. Bunun yerine repeater modunda kullansan kabloya felanda gerek kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsz

Sen kablosuz modemine bir tane wireless router takarak kablosuz çıkış gcünü artırmayı planlıyorsun. Doğru anlamış mıyım?

Bunu o şekilde değilde repeater olarak kullansan daha verimli olur. AP ile modemi yan yana koyduğun zaman çıkış gücün yükselmez aksine birbirlerini etkileyeceklerinden sinyal kalitesi düşer. Mesela modemi evin arka odasına, AP'yide salona koyar ve kablo ile bağlarsan düşündüğün olur. Bunun yerine repeater modunda kullansan kabloya felanda gerek kalmaz.
    aynen öyle benim yapmak istediğim aradaki cat5 ide kaldırmak fakat repeater özelliği varmı(kablosuz alıp kablosuz uzatmak?) bu cihazın bulamadım arayüzü ingilizce turkce kullanma klavuzuda yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabriesk

aynen öyle benim yapmak istediğim aradaki cat5 ide kaldırmak fakat repeater özelliği varmı(kablosuz alıp kablosuz uzatmak?) bu cihazın bulamadım arayüzü ingilizce turkce kullanma klavuzuda yok

Alıntıları Göster
    Bende birkaç siteye baktım, sanırım repeater özelliği yokmuş. Eğer satın almadıysanız repeater özelliği olan bir router alın, aldıysanız evdeki modeme en uzak noktaya koyun ve modeme kablo ile bağlayın.

Bu durumda da şu olacaktır. Mesela salonda bu cihaz üzerinden internete girersiniz. Kalkıp arka odaya geçtiğinizde bağlantı kopar ve modemden bağlanmanız gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tsz

Bende birkaç siteye baktım, sanırım repeater özelliği yokmuş. Eğer satın almadıysanız repeater özelliği olan bir router alın, aldıysanız evdeki modeme en uzak noktaya koyun ve modeme kablo ile bağlayın.

Bu durumda da şu olacaktır. Mesela salonda bu cihaz üzerinden internete girersiniz. Kalkıp arka odaya geçtiğinizde bağlantı kopar ve modemden bağlanmanız gerekir.

Alıntıları Göster
    Cihzı değiştirme şansınız varsa TPlink 5110G ile değiştirin. Universal Repeater özelliği var.
  • cihaz hakkında tüm bilgilere verdiğim linkten indireceğin dosya ile sahip olabilirsin.

buraya tıklayıp indirebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: thepatriot77

cihaz hakkında tüm bilgilere verdiğim linkten indireceğin dosya ile sahip olabilirsin.

buraya tıklayıp indirebilirsiniz
    Değerli Müşterimiz ;

Kablosuz sinyalinizi kablosuz olarak tekrarlayıp bağlantı sağlayabilmeniz için TL-WR serilerimizden değil TL-WA serilerimizden almanız gerekmektedir. Bu şekilde kablosuz sinyalinizi güçlendirmiş olursunuz.İyi günler dileriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TP-Link Türkiye

Değerli Müşterimiz ;

Kablosuz sinyalinizi kablosuz olarak tekrarlayıp bağlantı sağlayabilmeniz için TL-WR serilerimizden değil TL-WA serilerimizden almanız gerekmektedir. Bu şekilde kablosuz sinyalinizi güçlendirmiş olursunuz.İyi günler dileriz.

Alıntıları Göster
    selamlar.

Evimde sınırlı bir internet kullanıyorum ve başım TTNet ile dertte.
    Cihazı açmadığım ve yıllık iznimi kullandığım ay için bile Kota aşımı diyerek toplam 89 TL faturayı kitlediler.
    Tabi ne itiraz dinliyorlar ne de adamı.
    Bende hep kendi internetim dışında karşı komşumun şifresini alarak onun internetine ortak olmak istedim ve şifresini istedim.
    Öncelikle evde kullandığım modemim airties kablosuz bir modem
    Bunun için repeater modu olan modem özelliklerini tarayarak Tp-link TL-WR941ND Router modemde karar kıldım.
    Amacım karşı komşumdan gelen zayıflamış sinyalleri repeater ile kablosuz olarak alarak kendi bilgisayarıma direk modemi bağlayarak bir bağlantı sağlamak.
    Fakat ürün geleli 2 gün olmasına rağmen bu ürünün repeater özelliğini hala kullanamadım.
    Böyle bir özelliği yok diyende var var diyende.
    Kitapçığında böyle bir ibareye rastlamadım.
    Bu ürünü böyle kuran var mı. Bu ürünün repeater özelliği varmı ve nerden aktif ediliyor.
    Modem menüsü içinde böyle bir menü yoy.
    Wan girişini benim modemden takmaz isem internete giremiyorum.
    Nerde kaldı karşı komşumun internetine girme.
    Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
    Duruma göre satın aldıktan sonraki 7 gün süresi dolmadan hemen Gold a geri vermek istiyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Attribute

selamlar.

Evimde sınırlı bir internet kullanıyorum ve başım TTNet ile dertte.
    Cihazı açmadığım ve yıllık iznimi kullandığım ay için bile Kota aşımı diyerek toplam 89 TL faturayı kitlediler.
    Tabi ne itiraz dinliyorlar ne de adamı.
    Bende hep kendi internetim dışında karşı komşumun şifresini alarak onun internetine ortak olmak istedim ve şifresini istedim.
    Öncelikle evde kullandığım modemim airties kablosuz bir modem
    Bunun için repeater modu olan modem özelliklerini tarayarak Tp-link TL-WR941ND Router modemde karar kıldım.
    Amacım karşı komşumdan gelen zayıflamış sinyalleri repeater ile kablosuz olarak alarak kendi bilgisayarıma direk modemi bağlayarak bir bağlantı sağlamak.
    Fakat ürün geleli 2 gün olmasına rağmen bu ürünün repeater özelliğini hala kullanamadım.
    Böyle bir özelliği yok diyende var var diyende.
    Kitapçığında böyle bir ibareye rastlamadım.
    Bu ürünü böyle kuran var mı. Bu ürünün repeater özelliği varmı ve nerden aktif ediliyor.
    Modem menüsü içinde böyle bir menü yoy.
    Wan girişini benim modemden takmaz isem internete giremiyorum.
    Nerde kaldı karşı komşumun internetine girme.
    Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
    Duruma göre satın aldıktan sonraki 7 gün süresi dolmadan hemen Gold a geri vermek istiyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Dostum selam,aldığın modele baktım universal tekrarlayıcı özelliği bulunmuyor.Bu yüzden sorun yaşıyorsun sanırım.Onu iade edip şunu alabilirsin.Sorununu çözeceğini düşünüyorum.

http://www.hepsiburada.com/liste/airties-air-4400-1port-300mbps-access-point/productDetails.aspx?productId=bd303456&categoryId=410&navq=categoryid%3d410%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dbd303456%26fh_lister_pos%3d4%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257bairties%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013122%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013122_410%257d%26fh_refview%3dlister

• bluesky_ B kullanıcısına yanıt
    Dostum mesajın için çok teşekkür ederim.
    Router ı internet ortamından aldığım için firmaya iade etmeye çalışıyorum.
    söylediğiniz modem ile ilgileniyorum.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attribute

Dostum mesajın için çok teşekkür ederim.
    Router ı internet ortamından aldığım için firmaya iade etmeye çalışıyorum.
    söylediğiniz modem ile ilgileniyorum.

Teşekkürler.
    Konu eski ama yanlış bilgilendirme olmuş o yüzden cevap yazma gereğ

Kablosuz alıp kablosuz verme özelliği cihazda vardır.

Sırasıyla anlatayım

Arayüze girdiğiniz zaman soldaki menüden Wireless Settings Tıklayın, Alt kısımda gördüğünüz üç kısım var Tıklayıp seçebildiğiniz bunlardan en altta olan Enable WDS Bridging seçeneğini tıklayıp aktif edin sonra menü açılacak altında ordan survey tuşunu göreceksiniz oraya basıp kablosuz olan modemlerin ismini görürsünüz ordan bağlanacağınız modemi seçip alttaki şifre bölümünede modemin şifresini girdiğiniz zaman bağlanmış olacaksınızdır.

Enable Wireless Router Radio
    Enable SSID Broadcast
    Enable WDS Bridging

• quote:

Orijinalden alıntı: mgorcay

Konu eski ama yanlış bilgilendirme olmuş o yüzden cevap yazma gereğ

Kablosuz alıp kablosuz verme özelliği cihazda vardır.

Sırasıyla anlatayım

Arayüze girdiğiniz zaman soldaki menüden Wireless Settings Tıklayın, Alt kısımda gördüğünüz üç kısım var Tıklayıp seçebildiğiniz bunlardan en altta olan Enable WDS Bridging seçeneğini tıklayıp aktif edin sonra menü açılacak altında ordan survey tuşunu göreceksiniz oraya basıp kablosuz olan modemlerin ismini görürsünüz ordan bağlanacağınız modemi seçip alttaki şifre bölümünede modemin şifresini girdiğiniz zaman bağlanmış olacaksınızdır.

Enable Wireless Router Radio
    Enable SSID Broadcast
    Enable WDS Bridging

Ok akşama deniyecem paylaşım için tşkr.

• mgorcay M kullanıcısına yanıt
    Falesef bu da işe yaramadi baglanamadim bir şeyler mi eksik yapiyom acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagy

Falesef bu da işe yaramadi baglanamadim bir şeyler mi eksik yapiyom acaba ?
    Evet beyler, tamı tamına aynı durumdan bende muzdarip haldeyim.
    WDS açık yapıp, survey den buldum, şifreyi de yazdım ama, sanki eksik kalan başka bir şeyler var gibi.
    Bağlanıyor AP ye ama, sınırlı bağlantı olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C_e_R_k_H_a_N_n

WDS açık yapıp, survey den buldum, şifreyi de yazdım ama, sanki eksik kalan başka bir şeyler var gibi.

Ayarlarniz eksik olabilir
    Gerci tamam olsa bile tp link routerler her yayini tekrar edemez
    Ya cihazi degistireceksiniz yada cihaza ddwrt kuracaksiniz
    Yazilimsal bir sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: connaught

quote:

Yazilimsal bir sorun

youtube dan örnek yapılan işlemlere de baktım, farklı sitelerden yazılı anlatımlara da..
    Belki herkeste standart olan, ama benim sistemde olmayan bir ayar var... cunku ornektekilerin hepsini birebir yaptım.

Her yayını tekrar etmeme durumu benimde aklıma geldi.
    Fakat ana modem i kontrol ettim , o da tp link. Markadan kaynaklanan bir uyum olacağını düşünüyorum ama.
    Emin olmadıgım bir mevzu oıldugu icin benimki varsayım tabi.

• quote:

quote:

quote:

Yazilimsal bir sorun

youtube dan örnek yapılan işlemlere de baktım, farklı sitelerden yazılı anlatımlara da..
    Belki herkeste standart olan, ama benim sistemde olmayan bir ayar var... cunku ornektekilerin hepsini birebir yaptım.

Fakat ana modem i kontrol ettim , o da tp link. Markadan kaynaklanan bir uyum olacağını düşünüyorum ama.

Yapacaginiz şu
    Cihaza modem araliginda farkli bir ip verilecek
    Dhpc kapatilip
    Default gateway 192.168.1.1
    Second dns 192.168.1.1
    Primary dns herhangi bir dns
    Surveyden baglanmak istediginiz agi bulup sifreyi gireceksiniz
    Bu arada yayin siddeti ne kadar onada bakin
    Kendi wifi isim ve sifreyi girip deneme yapacaksiniz
    Bunlar olmuyorsa ya universal repeater yapan bir cihaz alacaksiniz
    Yada ddwrt kuracaksiniz
    Riskli olmasina ragmen benim tavsiyem ikinci secenektir
    Hemde cihaz üniversal repeater değil client+ap olarak calisacak
    Boylece repeaterde olan kaybi yasamayacaksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: yücel52

quote:

quote:

quote:

Yazilimsal bir sorun

Yapacaginiz şu
    Cihaza modem araliginda farkli bir ip verilecek
    Dhpc kapatilip
    Default gateway 192.168.1.1
    Second dns 192.168.1.1
    Primary dns herhangi bir dns
    Surveyden baglanmak istediginiz agi bulup sifreyi gireceksiniz
    Bu arada yayin siddeti ne kadar onada bakin
    Kendi wifi isim ve sifreyi girip deneme yapacaksiniz
    Bunlar olmuyorsa ya universal repeater yapan bir cihaz alacaksiniz
    Yada ddwrt kuracaksiniz
    Riskli olmasina ragmen benim tavsiyem ikinci secenektir
    Hemde cihaz üniversal repeater değil client+ap olarak calisacak
    Boylece repeaterde olan kaybi yasamayacaksiniz

Alıntıları Göster
    Detayları aynen anlattıgınız gıbı yaptım, dns lere karısmak harıcınde.

Su an isyerinde oldugum icin, ancak aksam veya hafta sonu tatilde ilk etapta bu yazdıklarınızı tekrar kontrol edicem.

Olmadı dediginiz gibi ddwrt olayını araştırıp gireriz.
    Tahminime göre, ddwrt dediğiniz işlem, ap nin ana yazılımına format atmış gibi yeni program yuklemek olsa gerek.
    Router bnm değilde arkadasımın emanet oldugu icin, emanetin başı buyuk olur derler ama. bakayım duruma.

Olumlu , olumsuz duruma göre tekrar yardımınızı isteyebilirim.
    Sagolun.

• quote:

Detayları aynen anlattıgınız gıbı yaptım, dns lere karısmak harıcınde.

Su an isyerinde oldugum icin, ancak aksam veya hafta sonu tatilde ilk etapta bu yazdıklarınızı tekrar kontrol edicem.

Olmadı dediginiz gibi ddwrt olayını araştırıp gireriz.
    Tahminime göre, ddwrt dediğiniz işlem, ap nin ana yazılımına format atmış gibi yeni program yuklemek olsa gerek.
    Router bnm değilde arkadasımın emanet oldugu icin, emanetin başı buyuk olur derler ama. bakayım duruma.

Olumlu , olumsuz duruma göre tekrar yardımınızı isteyebilirim.
    Sagolun.

Alıntıları Göster
    wr941nd modemden bende de var. dün gün boyu repeater olarak bağlamaya çalıştım lakin her şey tmm ama interneti vermiyor cihaz. bu arada bu modeme flash disk veya usb hdd için bağlamak için usb port ta bağlayabiliyoruz.int anlatan videolar mevcut. bunun ne işe yarıyacağı hayalgücünüze kalmış..

az önce dd-wrt yükledim modeme 2dk lık mevzu rahatlıkla yükleyebilirsiniz. 160 tl ye aldığım tl-wa7210n serisine eş değer ve fazlasıyla özellik aktif oldu :)

dd-wrt nin türkce arayüz desteğide var. genede cok karışık menüler sebebi ise aşırı derecede seçenek var :)

şuan ap client rooter ayarlarını yapmaya çalışıyorum. çözdüğümde isterseniz anlatırım.

nasıl yükleniceğini kısaca anlatıyım

http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database

acılan sayfadaki arama kutusuna wr941n yazıp, orjinal yazılımın firewall sürümüne göre seçiminizi yapın.

açılan menüden sonunda ""Webflash image for first installation"" yazanı indirin ve lan üzerinden modeme yükleyin.

MODEM otomatik restart attıktan sonra 192.168.1.1 üzerinden kendisi arayüze bağlanıyor.

açılan ilk menüden yıldızları direk silin kullanıcı adı ve şifre belirleyin vee yeni arayüze hoşgeldiniz :))

türkçe yapmak için ise modemin yeni arayüzünden sağ üst köşedeki Administration tıklayın, açılan sayfanın sonunda ki language den gerekli dili seçin ve apply settinge basın.

en güzel yanlarından biriside ayarların aktif olması için restart olayı 4 ila 5 sn sürmesi :))

arayüzde yapılan değişiklikleri iki şekilde kayıt edebiliyoruz. ilkinde sadece kaydet diyip tüm ayarlar bittikten sanra ayarları uygula diyebilirsiniz.

ben gibi bu işten pek fazla anlamıyorsanız her değişiklikten sonra ayarları kaydete basın pc ile modemin bağlantısı kopmadığından emin olun, zaman kaybı yaşamamış olursunuz.
    şöyleki tüm ayarları sadece kaydete basarak yapıyordum. işlemlerin bittiğine kanaat ettiğimde :) ayarları uygulaya basıyorum vee modem arayüzüyle bağlantım kopuyor :))) resetlemek zorunda kalıyorum ve herşey en baştan başlıyor yani yeni kullanıcı adı ve şifre bölümünden :)) ama çözücem az kaldı.

kısaca tecrubelerim bunlar faydası olur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terry_more -- 16 Şubat 2015; 9:06:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: terry_more

wr941nd modemden bende de var. dün gün boyu repeater olarak bağlamaya çalıştım lakin her şey tmm ama interneti vermiyor cihaz. bu arada bu modeme flash disk veya usb hdd için bağlamak için usb port ta bağlayabiliyoruz.int anlatan videolar mevcut. bunun ne işe yarıyacağı hayalgücünüze kalmış..

az önce dd-wrt yükledim modeme 2dk lık mevzu rahatlıkla yükleyebilirsiniz. 160 tl ye aldığım tl-wa7210n serisine eş değer ve fazlasıyla özellik aktif oldu :)

dd-wrt nin türkce arayüz desteğide var. genede cok karışık menüler sebebi ise aşırı derecede seçenek var :)

şuan ap client rooter ayarlarını yapmaya çalışıyorum. çözdüğümde isterseniz anlatırım.

nasıl yükleniceğini kısaca anlatıyım

http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database

acılan sayfadaki arama kutusuna wr941n yazıp, orjinal yazılımın firewall sürümüne göre seçiminizi yapın.

açılan menüden sonunda ""Webflash image for first installation"" yazanı indirin ve lan üzerinden modeme yükleyin.

MODEM otomatik restart attıktan sonra 192.168.1.1 üzerinden kendisi arayüze bağlanıyor.

açılan ilk menüden yıldızları direk silin kullanıcı adı ve şifre belirleyin vee yeni arayüze hoşgeldiniz :))

türkçe yapmak için ise modemin yeni arayüzünden sağ üst köşedeki Administration tıklayın, açılan sayfanın sonunda ki language den gerekli dili seçin ve apply settinge basın.

en güzel yanlarından biriside ayarların aktif olması için restart olayı 4 ila 5 sn sürmesi :))

arayüzde yapılan değişiklikleri iki şekilde kayıt edebiliyoruz. ilkinde sadece kaydet diyip tüm ayarlar bittikten sanra ayarları uygula diyebilirsiniz.

ben gibi bu işten pek fazla anlamıyorsanız her değişiklikten sonra ayarları kaydete basın pc ile modemin bağlantısı kopmadığından emin olun, zaman kaybı yaşamamış olursunuz.
    şöyleki tüm ayarları sadece kaydete basarak yapıyordum. işlemlerin bittiğine kanaat ettiğimde :) ayarları uygulaya basıyorum vee modem arayüzüyle bağlantım kopuyor :))) resetlemek zorunda kalıyorum ve herşey en baştan başlıyor yani yeni kullanıcı adı ve şifre bölümünden :)) ama çözücem az kaldı.

kısaca tecrubelerim bunlar faydası olur umarım.

Alıntıları Göster
    Eski bi konu ama bilgilendireyim. Aynı router bende mevcut karşı binamda ailem oturuyo ve orda kablosuz internetim var bu evimde de router fişte takılı ordaki interneti buna çekip bu eve dağıtıyorum. Bilgilerinize arz ederim ;)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.