Şimdi Ara

Tilgin 1311'i modem TP-Link td854w'i access point olarak ayarlama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
23.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Turk Telekom'dan Fiber Internet aldım, ve yanında Tilgin 1311 modem verildi. Modem cat5 tesisatı başka odada olmadığı için modemin olduğu oda dışındaki diğer odalarda düşük sinyal problemimiz var. Elimdeki TP-Link TD854W marka adsl2 wifi modem mevcut. Ve ben bu adsl modemi access point olarak kullanmak istiyorum. Fakat nette yaptığım araştırmalarda td854w modelinin access point ayarları ile ilgili bilgi bulamadım. Bu nokta da yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihtziy -- 30 Eylül 2012; 23:40:21 >

• Arkadaşlar bu konuyla ilgili bilgisi olan yok mu bendede aynı sorun var.tılgının wds desteklemediğini duydum ama doğru bir bilgi mi yanlış mı bilemiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tilgin router'ı TP-Link modem'ime ethernet ile bağladım. Her hangi bi ayar yapmamama rağmen TP-Link TD854W modemim Tilgin'den aldığı interneti wifi ile dağıtmaya basladı. TD854W, N-type wifi routerlardan olduğu için mükemmel sinyal kuvveti alıyorum. Tek sıkıntım TD854W sürekli wifi yayını yapmasına rağmen ağına katılan pc'ye yaklaşık 1 dakika sonra internet verebiliyor. Sanırım bu arada havuzdan ip ataması yapıyor, fakat bazen de DSL bağlantı problemi gibi bir hata veriyor ki bu da sanırım TTNET'in gömdüğü firmware'den dolayı.
  • Ben de TP-Link TD854W modemi access point olarak kullanıyorum.
    Bu ayarlardan benim gibi hiç anlamayan arkadaşlar için herşeyi default ayarlarla anlatmaya çalışayım.

- TP-Link TD854W modeminizi ethernet kablosuyla ana modeminize bağlayın.
    - TP-Link TD854W'e hard reset atın (iğneyle atılan)
    - Res. attığınız için default yayın TD845W_1 olacak, bağlanıp 192.168.1.1'e girin. (Default yayının adını modemin altına bakıp görebilirsiniz)
    - Default Kullanıcı adı: admin, Şifre: ttnet (Modem kontrol paneline girmiş bulunuyoruz. Kullanıcı adı ve şifre sizin modeminizde farklı olabilir)
    - LAN ayarlarından DHCP ayarını "DHCP Relay" yapın. Bu şekilde IP dağıtma işini ana modeme bırakmış oluyoruz.
    - TP-Link TD854W modeminizi kapatıp açın, TD845W_1 ağına bağlanın. Şifre kısmına modemin altındaki default Wi-Fi şifresini girin.

Bu adımlarla ben 10 dk içinde yayın almaya başladım.

Daha sonra kullanıcı adı ve şifre gibi bilgileri değiştirebilirsiniz.

Kolay gelsin.

• Merhabalar. Ben de benzer bir soru soracağım, yeni konu açmayayım.
    Oturduğum sitede ethernet bağlantısı var. ama her odada kablo çıkışı yok. Ve de Telekom'un aynı modemi bende de var (TP-LINK TD854W).
    Ethernet çıkışına bu modemi takıp eve wireless yayını yapmak istiyorum. Modemin telefon hattı kafası olan ADSL girişi yerine direkt bilgisayarlara çıkış için kullanılan ethernet girişine sitenin ağını bağlasam wireless yayın yapar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: quenloth

Merhabalar. Ben de benzer bir soru soracağım, yeni konu açmayayım.
    Oturduğum sitede ethernet bağlantısı var. ama her odada kablo çıkışı yok. Ve de Telekom'un aynı modemi bende de var (TP-LINK TD854W).
    Ethernet çıkışına bu modemi takıp eve wireless yayını yapmak istiyorum. Modemin telefon hattı kafası olan ADSL girişi yerine direkt bilgisayarlara çıkış için kullanılan ethernet girişine sitenin ağını bağlasam wireless yayın yapar mı?

Evet ap olarak yayin yapar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayar gerekli mi hocam? Yine DHCP Relay gibi bir değişikliğe ihtiyaç var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ayar gerekli mi hocam? Yine DHCP Relay gibi bir değişikliğe ihtiyaç var mı?

Relay yapip ana modem ip yi verin sorun olursa hepten kapatin dhpc yi
    Birinci dns de ana modem ip olsun
    Ikinci dns herhangi bir dns
    Firewall de kapali olsun tp link te

• quote:

Orijinalden alıntı: connaught

quote:

Ayar gerekli mi hocam? Yine DHCP Relay gibi bir değişikliğe ihtiyaç var mı?

Relay yapip ana modem ip yi verin sorun olursa hepten kapatin dhpc yi
    Birinci dns de ana modem ip olsun
    Ikinci dns herhangi bir dns
    Firewall de kapali olsun tp link te

Teşekkür ederim. Yapamadım ama saolasın yine de ;)
  • Merhaba Konuyu hortlatacağım ama;
    854W'yi Tilgina Access point olarak bağladığımızda, Farklı bir ssid ve şifre ile mi kablosuz yayın yapıyor? yoksa tilginin ssid ve şifresini kullanabiliyormuyuz?
    Teşekkürler.
  • elimde TP-LİNK TD-W8961N model bir ana modem var. bir de TP-LİNK TD854W model modemi internet gitmeyen yere kablosuz olarak götürmek istiyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mxloving

elimde TP-LİNK TD-W8961N model bir ana modem var. bir de TP-LİNK TD854W model modemi internet gitmeyen yere kablosuz olarak götürmek istiyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Yapamazsın td864 de wds desteği yok
    Ancak kablo çekersen olur

• yücel52 kullanıcısına yanıt
    Bir hort da benden lutfen kizmayin

TD-W8961ND modeme sahibim ana modemim
    2. Olarak TD-854W bende wireless yayin yapicakdim basardim da 2. Modem ile sorunzuz internete baglanabildim fakat 2. Modemin kabloyu ama modeme bagladigim zaman ana modemin gerek kablosuz gerek kablolu interneti gidiyor bu durumu nasil cozecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX_8320 -- 22 Ağustos 2015; 22:31:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FX_8320

Bir hort da benden lutfen kizmayin

TD-W8961ND modeme sahibim ana modemim
    2. Olarak TD-854W bende wireless yayin yapicakdim basardim da 2. Modem ile sorunzuz internete baglanabildim fakat 2. Modemin kabloyu ama modeme bagladigim zaman ana modemin gerek kablosuz gerek kablolu interneti gidiyor bu durumu nasil cozecegim.

Td854 modelinde wds ozelligi yok
    Yani iki secenek var
    Ya elinizdeki iki cihazi kablolu baglayacaksiniz veya repeater yapan bir cihaz alacaksiniz
    Modemler arasi wds tek tarafli calismiyor

• yücel52 kullanıcısına yanıt
    Kablolu olarak baglamistim suan ana modemi degistirdim tam tersi durumdalar bu sefer 2. Modem bir telefona interner verirken 2. Telefona internet vermiyor statik ip atadigim halde.

• kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum ama ayrı konu açtım cevap alamadığım için konuyu hortlattım. bazı yerlerde tp link td 854w nin kablosuz Access point yapılabileceği bahsediliyor ama tam detayı anlatılmamış. burada ise köprülümü özelliği olmadığı için yapılamaz demiş bazı arkadaşlar. bu modeli kablosuz Access point olarak kullanamaz mıyız? bu modelde wds yok mu?
  • Bende hortlatayım bari Benim sorun bendeki uydunetin internetini kablosuzz alıp TD854W ile kablolu dağıtmak nasıl yapabilirim teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: guguk

Bende hortlatayım bari Benim sorun bendeki uydunetin internetini kablosuzz alıp TD854W ile kablolu dağıtmak nasıl yapabilirim teşekkürler

td854 de wds yok yapamazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: yücel52

quote:

Orijinalden alıntı: guguk

Bende hortlatayım bari Benim sorun bendeki uydunetin internetini kablosuzz alıp TD854W ile kablolu dağıtmak nasıl yapabilirim teşekkürler

td854 de wds yok yapamazsınız

https://forum.donanimhaber.com/m_60464977/tm.htm

İyi günler burada yapılmış anladığım kadariyla.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.