Şimdi Ara

TP-LINK VC220-G3u MODEM ANA KONU / HIZ SORUNLARI & YAZILIM GÜNCELLEMESİ GELDİ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
594
Cevap
17
Favori
89.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam hat 68 mbps'ye kadar destekliyor ben 50'lik paket kullanıyorum. Başka modem kullandığım zaman sorunsuz servis alabiliyorum. Hatlık sorun yok bunu 2-3 yöntem ile kesinleştirdim.

• Sistemin açık kalma süresi 15 saat Hatalr (pkts) 45 milyon :)) bağlantı hızım an itibariyle down 0,5 mbps bu sorunu bir tek bu modemde yaşıyorum format atınca düzeliyor bir süre sonra yine durum bu maalesef çözüm bulamadım servis saçma sapan test yapıp geri yolluyor
    TP-LINK VC220-G3u MODEM ANA KONU / HIZ SORUNLARI & YAZILIM GÜNCELLEMESİ GELDİ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu hata paketi tamamen yazılım hatası firma bu hatayı düzeltmesi lazim bende aynı oluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bende eski kullandığım asus n16 var vdsl için , ana modem yerine onu kullanan var mı hatta sorun yaşayan kopma yaşayan var mı ? g3u geldi bana ama sanki wifi çok akıcı değil , tv ve pc kablo ile bağlı sıkıntısız görünüyor ama telefonlarda problem gibi babam android ben ios ikimizde de sekmeler var hatta yani superbox var ona bağlanınca problem yok gayet iyi her şey telefonlarda

n16 nın yanına da 5ghz destekli bir tane sinyal gücü yüksek router tarzı bir şey alırım herhalde, c80 gördüm çekim gücü iyi diyorlar ama bakalım artık

edit: sabah baktım pc ye sitelere bağlanamıyordu internet var görünmesine rağmen , modemi açıp kapatınca kendine geldi, sanırım her gün 1 defa kapatıp açmak lazım bunu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boomcu -- 21 Temmuz 2021; 11:1:37 >
  • merhaba,

arkadaşlar aynı modemi 1 ay olmadı alalı bende de aynı sorunlar oldu dsl ışığının sabit yanmasına rağmen internete bağlanmama vs oldu modemin arayüzüne girdiğimde snr margin değerleri - eksilere düştüğünü gördüm tp link müşteri hizmetlerini aradım servis açtırdım yolladım 03.08.2021 tarihinde bugün mesaj geldi 06.08.2021 değişim kararı çıkmış ve kargoya verilmeye hazırlanıyormuş bakalım aynı mı yoksa farklı model mi gelecek göreceğiz

• BilgiDemeti kullanıcısına yanıt

Bende access point modunu aktifleştirmek için bayağı uğraştım. Ancak ne yaptıysam sağlıklı bir çalışma elde edemedim. Lan portlar access point moduna uygun olarak çalışıyor ancak wifi çok garip davranıyor. Telefondan bağlantımda bir problem olmazken, ne zaman pc ile bağlansam internete çıkmama müsade etmiyor cihaz.

Yaptığım işlemleri sırasıyla söyleyeyim deneyipte başaran olursa bendeki cihazda sorun olduğuna karar vereceğim:

1- Öncelikle bu işlemler sırasında ana modemimden gelen ethernet kablosu bağlantısını yapmıyorum. Öncelikle konfigürasyonu tamamlamaya çalışıyorum. Modem e kablolu şekilde LAN2 üzerinden bağlanıp, modem arayüzüne erişiyorum.

2- Cihazı köprü moduna alıyorum. Köprü modundayken sadece LAN1 köprü için kullanılıyor ve Arayüz Gruplarında ve DHCP sekmesinde köprü için yeni bir alan açılıyor. Bu alanları ve LAN1 i kullanmıyorum.

3- Köprü olanı değil Default DHCP seçeneklerinden cihaz ip sini networkümdeki iplerden biri olacak şekilde statik veriyorum, DHCP ip dağıtmayı kapatıyorum.

4- Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra ana modemimden gelen ethernet kablosunu LAN4/WAN portuna bağlıyorum (LAN4/WAN Portu gigabit olduğundan bu portu seçtim). Bu esnada cihazım ip almamışsa modemle bilgisayarım arasındaki kabloyu söküp tekrar bağlıyorum veya ağ bağdaştırıcısını devredışı bırakıp tekrar aktifleştiriyorum.

5- Ve muhteşem sonuç! Lan portları üzerinden bağlantılarda hiçbir sorun yoktur. Ancak iş wifi ile bağlanmaya gelince pc modeme bağlanıyor ancak bir türlü internete çıkamıyor. Halbuki android bir telefondan bağlandığımda internete erişebiliyorum. Farklı pc ler ile de denedim ancak yine de erişim sağlanamıyor.

Son olarak Türk Telekom TP-Link modemler için teknik destek sağlayan müşteri hizmetleri ile görüşmemde cihazın acces point modunun kapalı olduğunu söylediler. Muhtemelen root kullanıcı tarafından bu ayar kapatılmış. Cihaz update i ile aktifleştirilir mi bilemiyorum. Cihazı tercih edilebilir kılan 5GHz bandınında bulunması ama en sıradan modem özelliği olan acces point ile dahi bu nimetten faydalanamamak insanı üzüyor. Keşke operatörler, verdikleri modemlerde sadece otomatik ISS kullanıcı adı ve şifre almayı ayarlayıp, modemin diğer tüm özelliklerini serbest bıraksalar da bizi de uğraştırmasalar. Hem de verdikleri cihazlarda internete erişmenin dışında bir işe yaramış olsaydı.

Sonuç olarak; operatörlerden alınan modemler israftan başka bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engineeren -- 12 Ağustos 2021; 16:36:8 >

• Bugün hipernet 50mbit bağlattım , modem ücreti vs nasıldır pahalıya mı geldi(24x10tl) derken sıfır fiyatının fazla olabildiğini görünce başta sevindim sonra aramalarda maalesef bu konuyu gördüm. Büyük ihtimal modemle ilgili genel sorun gibi duruyor, sorunsuz kullanan var mı bilmiyorum. Yapabileceğim test vs varsa yapayim 14 gün olmadan farklı modem değişimi isteyeyim diyorum

• TP-Link VC220-G3U bende bumodemden almayı duşunuyorum tavsiye edermisiniz

• sonuç olarak yeni güncelleme var mıdır?

ben modem ayarlarından veya internetten bulamadım

• efsaneli18 E kullanıcısına yanıt
    Hocam modemi kullanıyorum fakat arada kafayı yediği oluyor. Fişi çıkartıp takıyorum, kendine geliyor. Onun dışında güzel modem, hava sirkülasyonu çok iyi. Isınma problemi falan olmuyor. Kapsaması ise TD-W9970'e göre daha iyi.

• isviçreli bilim adamı kullanıcısına yanıt
    14 gün içinde TT Bölge bayisine gidin.

24x10=240

Edit : 4 hafta önce imiş, k.b.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 21 Eylül 2021; 23:14:2 >
  • BaLroK B kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu bende yaşıyorum, modem hep açık kaldığında hatalar pkts uçuyor ve hız 0.5Mbps oluyor.

• Hocam yaklaşık 50 gün geçti daha sıkıntı yaşamadım. Geçen hafta internet koptu , aha başlıyoruz diye heyecan yaptım modem internet ışığı kırmızıya döndü sonra ttneti aradım telesekreter bölgenizde çalışma var 3 saat internet kesik kalacak deyince rahatladım. İnternet gelince snr margin 12 den 9 a düştü tek sıkıntı bu oldu bunda da kopma sorunu filan yaşamıyorum.

Bende de tek sorun modem bir anda hız 0.5 oluyor, reset atınca düzeliyor.

• Bugün ilk defa bu olay bana da oldu.

Denildiği gibi hatalar kısmı uçmuştu ve hız 0.5 e düştü. Şimdiye kadar ilk defa oldu bu durum. Modem resetlemedem ve resetledikten sonra değerler böyle. İlk 0.5 hız sonra 75 hız.

Modemin kronik sorunu bu hocam, keşke değiştirmeseydim, adam akıllı modemde yok ki tt'de...

• Nedeni ne acaba.

Geçen hafta altyapı çalışması olunca kontrol etmiştim o zaman da hata değeri artmıştı ve telekomu aradığımda hattınız 3 saat internete kesilecek demişti. Onun harici en son geçen gün hata değeri arttı ve resetleyince düzeldi.

Yani kimine her gün reset gerekiyorken belki kimine ayda yılda bir reset gerekiyordur. Bunun nedeni acaba sadece modem kaynaklı mı yoksa Telekomdan dolayı da tetikleniyor olabilir mi?

Bulunduğum yerde kullanıcı sayısı az, kutulara çok müdahale olmuyor belki bu yüzden bana az reset gerekiyordur ama şehirde yaşayan birine belki bölgesel oynamadan dolayı sık reset gerekiyordur.

Benimki sadece bir tahmin, muhtemelen modem firması nedenini tam biliyordur onlardan öğrenmek gerek.

Her VC220-G3u modemde oluyor o kesin ama bende anlamadım, eve geldim ulan 480p oynatmıyor, bende tam dedim herhalde benim ya hat değerlerimi düşürdüler ya da beni VDSL'den ADSL'e aldılar. Tam o sinirle modem arayüzüne girdim, bir baktım Hata (pkts) uçmuş, hat değerleri cıvıl cıvıl şahane.

Fişi söküp taktım kendine geldi. Böyle de bir sorun. Sen koskoca Telekom'sun, niye vermiyorsun Huawei modem, Asus modem, Tenda modem?

Dandik TPLink, ZyXEL ile uğraştırıyorlar.

• Selamlar. Bu modemde VLAN oluşturulabiliyor mu? Ethernet portlarını iki ayrı VLAN grubuna bölmem gerekiyor da

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.