|
TP link w9970v3 snr margin değiştirme
-
-
dostum snr margin degerlerini neden oynuyorsun hızlanması içinse gereksiz yani kota olayıda kalktı sonuçta artık :D bu yüzden ne gibi ihtiyacın var ? iyi forumlar dilerim -
Bende Asus DSL-AC51 modem var onda snr margini 5db yaptığımda hızım 16 mbps yi görüyor ancak snr margin yükselince 10 mbps lerde. Bence snr marjin düşük olsun hızım yüksek olsun. Bunu tplink modemde yapamadım maalesef. Asus da kararlılık aylarından rahatlıkla yapılıyor. Bunda da herhalde putty ya da telnet ten yapılıyormuş onuda çözemedim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
şimdi normalde telekom sürekli günceller o ayarları degiştirdiginde kutudan geldigi için şuan kota kalktıgı için heryerde yüksek o modem arayüzünde kapalı bildigim kadarıyla o yüzden bazı modemler izin vermiyor buna iyi forumlar dilerim -
Hocam telnet üzerinden denediniz mi? Eğer telnet üzerinden modeminiz yanıt veriyorsa yardımcı olmaya çalışırım. -
Yardımcı olursanız sevinirim
Telnet ile modeminize ulaşın ve aşağıda yazdığım komutu deneyin.
adsl için:
adsl configure --snr 80
vdsl için:
xdslctl configure --snr 80
Sondaki rakam (80) bağlanmak istediğiniz snr değerini %lik olarak ifade ediyor. Buraya siz istediğiniz değeri girebilirsiniz. 100 ün altında snr değeri düşerken, üstündeki değerler snr değerinin arttırır. -
Öncelikle teşekkürler. Deneyip size dönüş yapacağım. Neden gizliyorlar bu gibi ayarları bende anlamış değilim. Mesela bende Asus DSL-AC51 Modem var kararlılık ayarı seçeneği koymuşlar ben devre dışı dan 4 db ye aldım bu şekilde hızım artıyor ancak snr margin düşüyor
Beklemedeyim bendequote:
Orijinalden alıntı: incsoft
Öncelikle teşekkürler. Deneyip size dönüş yapacağım. Neden gizliyorlar bu gibi ayarları bende anlamış değilim. Mesela bende Asus DSL-AC51 Modem var kararlılık ayarı seçeneği koymuşlar ben devre dışı dan 4 db ye aldım bu şekilde hızım artıyor ancak snr margin düşüyor -
benimde şöyle ilginç sorunum var snr değeri yükseldikçe aldığın hız düşer ama internet stabil olur düştükçe de internet de kopmalar olur demi bende ise şöyle snr yükseldikçe hız yükseliyo snr düştükçe ise hız düşüyo yada benmi yanlışım açıklarmısınız -
bide benim modem td w9970 snr için kodunu bulamıyorum vdsl modem snr değerini yükseltmek istiyorum -
<pc ne çalıştır>>cmd yap
<daha sonra telnet 192.168.x.x seninki neyse onu yaz
<sonra modeme bağlandığın kulanıcı adı nı yaz enter
<şifreni yaz şifre yazarken imleç yerinde bişey görünmez yazmaya devam et ve enterla
<bağlanabilirsen "adsl configure --maxDataRate 24576 2048 100000" komutunu yazıp enterla
adsl ışıgın gidecek geldiğinde hızın yükselmiş olur -
Abi ben bağlanabiliyorum ama "adsl configure --maxDataRate 24576 2048 100000" bunu yazınca command no found diyor.Bide adsl olan yeri xdsl olarak değiştiriyorum internet vdsl çünkü.Acil yardım edin kullanamıyorum inteneti. -
Dediğiniz komutlar telnet consolunda yok, firmwaremi değişmek lazım yoksa root kullanıcı girişi mi anlamadım. -
Herkes iyi günler arkadaşlar. İnternetim 50 mbps fakat 40 alıyorum. Çok da sorun olmuyordu ama son günlerde fazlaca kesilmeye başladı. SNR Margin değeri 8.3 civarlarındaydı. Aynı modemde maalesef burada yazılanları denedim ama bir sonuca ulaşamadım. Ayrıca bizim modemler için sanırım "dmt tool" da çalışmıyor. başka forumlara vs de baktım ve bir çözüme kısmen ulaştım. aşağıdaki link bizim modem için sanırım modemde script çalıştırma dosyalarını içeriyor. kısaca modemin işlemcisinde hazırda bulunmayan komutları çalıştırabiliyoruz. deneme fırsatım olmadı birazcık da üşendim ama bir ara kafam atarsa gerçekten kurcalayacağım eğlencesine. düşünen olursa diye linki bırakıyorum.
https://github.com/sta-c0000/tpconf_bin_xml @feramor @Master_Sergeant
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qu4dro -- 15 Kasım 2020; 4:21:48 >
-
Tp-link vr300 modem vdsl bağlantı snr değeri yükseltmek için komut bilen var mı? Modem arayüzünde ayar mevcut değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
buldunuz mu hocam, mevcut komutlar işe yaramadı
-
Bulamadım. Şuan da internet komple gitti.
3 hafta öncede bina önündeki direk devrilmiş. Telekom onarım için 30temmuza gün veriyor şaka gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yokmuş. 3 haftadır yok ve daha 1.5 ay olmayacak. Size sabır dilerim. 30 temmuzda umarım çözülür.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X