< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
TpLink Access Point kurdum fakat çözülemeyen bir kopma sorunu var (2. sayfa)
-
-
modemlerden ve servis saglayıcınızla alakası olabilir.
https://www.192168l2.net/ -
Merhaba konu üzerinden biraz zaman geçmiş ama konuyu okudum biraz soru cevap şeklinde olduğu için tam olarak anlaşılmıyor. Benim iki tane modemin birini alt kat için AP olarak kullanmak istiyorum bu ayarları nasıl yapmak gerekli sırayla anlatırsınız sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aynı sorun tp link wa7210n dış ortam ap de var 40-50mt mesafedeki yakınımın internetini ortaklaşa kullanmak için aldım aradan 3 yıl geçti ne yaptıysam olmadı client mod,repeater mod,farklı ssid ve şifre ile evime ayrı yayın yaptım yinede olmadı ara ara internet komple gidiyor wifi simgesinde internet yok güvenli bağlantı yazısı çıkıyor..Ap yi kapa aç yapınca düzeliyor bazen 1-2 defa kapa aç yapınca düzeliyor...Ap ye giriş yapıp pc üzerinden reboot etmek istediğim zaman ilginçtir ki kendi arayüzüne dahi bazen giremiyor ip alamıyor bazen aç kapa yapmakta fayda etmiyor ana kaynak modemide kapa aç yapmam gerekebiliyor tuhaftır ki bu kopmadan ana modemde sapıtıp etkilenebiliyor..İşin dahada ilginç yanı bazen hiç kopma olmuyor..Kafayı yedirtir insana ya komple bozul atayım çöpe yada usul usul çalış... bu sorunu çözebilmek için tp link yetkilileride bir şey yapamadılar tek yaptıkları firmware güncelleyin dediler onuda yaptım fısss. tp linkin bazı modellerinde bu hata kronik ve firmware ile alakası yok çoğu forumlarda tp linkle ilgili bu kopma, ip alamama, dns alamama sorunlarından bahsediliyor.Sorun yüksek ihtimal donanımsal..Artık düzeltebileceğime dair ümidim kalmadı..forumda bu ap ile ilgili yapılabilecek bütün optimize ayarları denedim sonuç boşşş..kapa aç yaparak idare ediyorum sabrımın sonu geldiği zaman kırıp parçalayıp düzgün çalışan sorunsuz bir marka alacağım
-
DHCP kapalı olarak kullan AP'de DHCP açık olunca ip atamaya çalışıp kilitleniyordur... -
Arkadaşlar bu gibi durumda en garanti çözüm ap nin ip sini modemin hemen üstüne alıp (192.168.0.1 modem ise ap 192.168.0.2) ap nin dhcp sini kapatip ağ geçidi olarakta modemin ip verilmesidir. -
denedim olmadı ayarı değiştirdikten sonra belki kapa aç yapmak gerekir diye kapa açta yaptım sonuç nafile.Manuel ip ataması yaptım yine değişen bir şey olmadı hocam bu modelde bu sıkıntı kronik sorun ben bunu anladım..quote:
Orijinalden alıntı: detanaoq
DHCP kapalı olarak kullan AP'de DHCP açık olunca ip atamaya çalışıp kilitleniyordur... -
modem ne sinyal zayıf olduğundan wifi erişimi zayıf oluyordur ondanda internet akışı olmuyor... HG255s için kronik sorunlar var repeaterlar ile veri akışı sorunlu olabiliyor... -
merhaba, lütfen bana da yardım edin aynı problemi netis access point cihazla yaşıyorum, bağlanamıyor, teamwiever ile destek olur musunuz hocam??
saygılar
Sorun nedir tam olarakquote:
Orijinalden alıntı: nurch
merhaba, lütfen bana da yardım edin aynı problemi netis access point cihazla yaşıyorum, bağlanamıyor, teamwiever ile destek olur musunuz hocam??
saygılar
wifi kaynağının sinyal seviyesi ne kadar bi kontrol et... çok düşükse tekrarlayıcı sinyali kaybedebilir... -
Değerli arkadaşlar, modeme 2 adet tenda router ap 1 adet tplink AP ve tenda router lerden birinin lan cıkışına da yine 1 tane tplink AP baglamak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim.
Sudan modem 192.168.1.1
Tenda router 192.168.3.1. Dhpc acık güzel çalışıyor.
Tenda router 192.168.2.1. Dhpc acık devamlı kopma oluyor.
Tplink AP 192.168.1.248 çalışıyor
Kopma yaşanan tenda router e baglı AP (192.168.1.254) de çalışıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: detanaoq
modem ne sinyal zayıf olduğundan wifi erişimi zayıf oluyordur ondanda internet akışı olmuyor... HG255s için kronik sorunlar var repeaterlar ile veri akışı sorunlu olabiliyor...modem airties...Ap sinyali full alıyor bazen hava şartlarından ötürü olsa gerek full kademenin bir altında çekiyor sorun sinyali almasında değil sinyal oldukça güçlü sorun ara ara ip alamama sorunundan kaynaklanıyor hatta bazen kendi ip si üzerinden menü sayfasına dahi giriş yapamıyorum ping yerlerde sürünüyor bu anlarda..tek çare kalıyor oda ap yi kapa aç yapınca düzeliyor sanki ara sıra wifi çıkış gücünü kapatıyormuş veya iyice düşürüyormuş ta karşı tarafa rf sinyali gönderemiyormuş gibi bir durum meydana geliyor..
-
Access pointte kablosuz ağ ayarlarını yapın mümkünse modemden farklı isimde ve şifresi farklı olsun . Bu sayede hangi ağa bağlanacağınızı siz konumunuza göre belirlersiniz daha iyi olur. Uzun uzun size çok farklı çözümler sunabilirim ancak konuyu basitleştirmek adına. Access point teki güvenlik duvarını(firewall) ı kapatın. Access Point in ipsini 192.168.1.240 olarak ayarlayın . en son olarak ta dhcp yi kapatın. Modemden gelen ethernet kablosunu wan portuna değil de lan portuna takın bu şekilde bir deneyin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X