Şimdi Ara

TPM 2.0 olmadan Windows 11 de olmayacak: “Pazarlık konusu değil” (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8700k da entegre tpm 2.0 var. bu nesilden eski işlemcilere sahip olan zaten w11 kurmasın, kasar..

• Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

w11 kimse kurmak istemiyor ki.

• Linux Super User kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Bu arada Endeavour OS denemek istiyorum. Arch tabanlı ama Arch kadar da zor değil deniyor. Merak ediyorum bu sebeple.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Adamlar Edge'in içine bile kod koymuş. Windows'un savunulacak bir yanı yok. Belli bir telemetri elbette olabilir ama benim tarayıcı ile baktığım resmi bile sunucularına gönderen bir işletim sistemini niye kullanayım? Çok elzem bir yazılım gereksinimi olmadığı sürece Windows kesinlikle kullanılmaması gereken bir sistem.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Arch tabanlı en sevdiğim sistem. Manjaro da arch tabanlı ama linux topluluğu sevmiyor. Ubuntu da sistemi kurana kadar çok uğraştım ayarlar widgetlar programlar derken benim taşınmam zor ama denemek isterdim. Boş vakit lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

Amerika’lı conilerin bilerek bıraktığı arka kapıları çinli çekik gözlü hackerlar keşfetmiş. Telefonlarda ne var ne yok çalıyorlar. Haber olmadı Türkiye’de. Herkesin tehlikede olduğundan bahsediliyordu. Eee karma diye bir şey var gerçekten. Hep coni mi çalacak..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

Mesela Celeron G4900 Win 11 destekliyor. İ7 7700K ise desteklemiyor. Siz diyorsunuz ki G4900 7700K'dan daha güçlü ve iyi bir işlemci öyle mi? 7700K kasar ama G4900 kasmaz.

7700K canavar gibi işlemci. O kıytırık Celeron'dan 10 tane üst üste koyar geçer.

TPM 2.0 gerekli mi? Orası ayrı bir konu. Uzmanı değilim, gerekli olabilir. Lakin o zaman Win 10 desteğini kesmeyecek. Bu aleni şekilde donanım üreticileri ile danışıklı operasyon olur.

Ryzen 5 7600 sistemim var, kendim için değil genel için diyorum. Yüz milyonlarca bilgisayarı değiştirmesini istiyor MS insanlardan. Win 10 desteği seneye bitiyor. Müthiş bir güvenlik açığı. Win7'den 10'a geçerken böyle bir gereksinim olmadığı için sorun olmadı. Ama burada hem eskiyi elinden alıyor insanların hem de yeniye geçmesi için sistemini değiştirmesini istiyor.

• demişler ki,

"Kardeşim biz Windows 11'i hepinizi dünyanın neresinde olursanız olun izlemek, şifrelerinizi bilmek, finansal/mahrem her şeyinizi raporlamak istiyoruz.

Onun için de TPM şart. Amerikan devleti bize boşuna para vermiyor, bunu yapalım diye veriyor."

Huawei'ye yaptıkları türden şöyle güzel bir ambargo daha gelse de Çinliler ve Ruslar da PC işletim sistemi işine girseler.Biz de özgür bireyler olarak işimize baksak. Taktılar kafayı milleti gözetlemeye. Bıraksak 300 milyon tane Amerikalı 8 milyarlık dünyanın polisliğine soyunacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kseo -- 5 Aralık 2024; 09:09:06 >

EndeavourOS'u yükledim. Neyseki terminalde bir sorun yaşamadım şimdilik. Mint, Zorin, KDE neon gibi dağıtımların aksine kurulu bir mağaza ile gelmediği için başta uygulama kurarken sıkıntı çıkar mı diye düşündüm ama terminalden sorunsuz şekilde yükledim. Yola bir süreliğine bu arkadaşla devam edeceğim.

TPM 2.0 olmadan Windows 11 de olmayacak: “Pazarlık konusu değil”

• tpm 2.0 desteklemeyen bilgisayarlar windows 10 kullanıyor. o zaman win10 kullananlar tehlike içinde buna ne diyeceksin microsoft? Bu nasıl çelişki? Tpm donanımı olmayan win 10 kullananlar için tavsiyen nedir? Diyelim güncelleme, o zaman windows 11'de güncellemeyle tpm'siz şekilde güvenli olsun?

Neyse işin hikaye kısmını geçersek, Linux kullanımının artmasını görmek sevindirici. Durduk yere PC'ye çöp deyip çalışmamazlık etmez yeni donanım istemez, her donanım için külüstür pc'yi bile şahlandıran linux distroları bulunmakta. İyiki varsın linux da böyle şirketlere mecbur bırakmıyorsun bizi.

Proton sayesinde steam oyunları vsde çalışıyor, adobe uygulamalarının alternatifi de var artık linux tarafında iş bilene.

• JourneyToTheWest kullanıcısına yanıt

Bu konuda kesinlikle Microsoft'u destekliyorum. Umarım kısıtlamalar gittikçe artar ve Linux'a geçişlerde katkıları olur. TPM 2.0 olmadan Windows 11 de olmayacak: “Pazarlık konusu değil” Zaten Linux da kendi tarhinin rekor kullanım oranlarına ulaştı.

https://www.donanimhaber.com/linux-vites-yukseltti--181273

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 5 Aralık 2024; 11:40:21 >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

tpm gerekli hocam. tpm sadece windowsu korumuyor, anti hileleri de koruyor. örneğin vanguard ve battleye kernel seviyesinde bir anti hile ama bunlar driver seviyesinde yazılan hile ile aşılabiliyor, tpm kullanıldığı zaman driver seviyesinde hile yapamıyorsun.

• Microsoft windows 11 de tpm 2 özelligini getirirken neden bizim gibi ülkeleri hesaba katmıyor hergün artan dolar kuru yüzünden istenilen üst düzey sistemleri ekonomik olarak kurup topamak neredeyse çok güç bazen imkansız...bunlarıda hesaba kat ey microsoft...??

• Allah razı olsun demek lazım ilk kez. Windows 11'e geçemeyen bir sistem ile önceki sürümlerde kalabilmek adına mükemmel bir politika. Well done MS.

TPM 2.0 olmadan Windows 11 de olmayacak: “Pazarlık konusu değil”

Hayırlı olsun. Arch rolling release olduğundan benim kde nin bir kaç sürüm üstü ile gelmiş direk. O yönleri iyi ama ubuntu stabiletiseni aramazsınız umarım. Kernel de bir verisyon üstü gelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linux Super User -- 5 Aralık 2024; 21:54:29 >
    3978 MiB yazıyor. Ubuntu açılışta yiyor mu o kadar alan? EndeavourOS’ta şu ana kadar rahatsız eden bir durum olmadı. Stabilite sorunu şimdilik yok. Açıkçası beğendim. Oldukça da hafif görünüyor.

brave sekmeleri yüzündendir o:)

• ErkanSYK kullanıcısına yanıt
    mizah şelalesinden bir yudum adeta.

Hocam Google altyapısına hayır diyorum. Sizi Gecko altyapısına davet ediyorum. Firefox’a geçin bir an önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 6 Aralık 2024; 8:44:16 >

Linux Mint. Veya daha da stabil bir şey için Debian. Pardus da Debian tabanlı her şeyi aynı, onu da deneyebilirsiniz daha da kolaydır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.