Şimdi Ara

TPM 2.0 olmadan Windows 11 de olmayacak: “Pazarlık konusu değil” (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

Mint kullandım. Telemetri yok ama minimal kurulum seçeneği de yok. Gereksiz gördüğüm şeyler de mevcut. Şimdilik EndeavourOS ile devam ediyorum.

• TPM 2.0 olmayan makine zaten çok eskidir, bir zahmet Win7 veya 10 kursun. Benim 5-6 senelik makinede var.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Kullanmadığın şeyleri silebilirsin. şu minimal kurulum olayı biraz saçmalık. Her uygulamanın servis scripti yok, dolayısıyla sisteme CPU veya RAM olarak yükü de yok sen çalıştırmadığın sürece. İnsanlar abartıyor minimal sistem diye. Beğenmiyorsan silebiliyorsun sonuçta.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Yo saçmalık değil. Bloatware istemiyorum bu kadar basit. Neden kullanmadığım bir hizmet ön yüklü olarak gelsin? Bunlardan bir sürü geldiğini farzet RAM'de olsun olmasın sistemi gereksiz yere şişirmiş oluyorlar. Bir de şişmiş olan sistemi onlardan temizlemekle uğraşmak durumunda kalıyorsun. Üstelik temiz bir sistem kurmuş olmuyorsun. Ayrıca silme işlemi artıklar da bırakabiliyor. O yüzden minimal kurulum kişiselleştirme açısından gerekli bir seçenektir.
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

firefox tabanlı zen browser var şu an çok popüler onu kurdum yavaş yavaş taşınacağız bakalım. ama brave e alıştık. olur o kadar :)

• Bir süredir linuxa alışmaya çalışıyordum ubuntu, fedora ve benzeri bir çok kez kurup bir iki hafta (en fazla 3 ay) kullanıp geri Windows’a dönüyordum 1 aydır arch linux kullanıyorum (daha önce garuda kullanmıştım) aşırı beğendim. Kde ile kullanıyorum paket kurulumu için arayüz isterseniz octopi uygulamasını sonradan yay ile indirebilirsiniz haricinde popüler uygulamaları kurmak aşırı kolay yay -S uygulama/paket adı ve bitti gerekli kütüphaneleri sizin için kuruyor tabi bu sadece yay e veya pacman a özel değil fakat daha kolay olduğunu düşünüyorum ubuntu ve benzeri dağıtımlara göre ve bu dağıtımlardan daha stabil çalışıyor ubuntu, fedora ve benzeri bir çok dağıtımda herhangi bir ayar yapmamış olmama rağmen durduk yere takılmalar animasyon bunları gibi şeylerle karşılaşıyordum belki de çözülebilecek sorunlardı fakat benim gibi yeni bir kullanıcı için kesinlikle olumsuz şeylerdi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.