Şimdi Ara

Tr 2019, 95.'si olup ODTÜ işletme seçen adam (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
4.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nphexy

Birader çok boş atıyosun. Sen hangi sıfatla bu ünileri kıyaslıyosun? Bilkent'in hiçbir dezavantajı yok mu :D 95.adam haklısın bilkent işletme yazıp 100klık elemanlarla aynı sınıfta okumalıydı.
    Boğaziçi'ne gelirsek de adam İstanbul'da okumak istemiyordur belki. Biraz kafanı çalıştır.
    Yani kanka şöyle kiyaslayabiliyorum. Tabii ki hepsinde okumadım ama teknik karşılaştırma ve mezun karşılaştırması yapabiliyorum. Bugün Bilkent adam akıllı kütüphanesi olan tek okul, akademik olarak İİBF eğitimi verebilecek yetkinlikteki hocalara Boğaziçi ile beraber sahip olan nadir okullardan biri. Bilkent yurtdışı bazlı olarak Amerikan tipi eğitim sistemine sahip olduğu için her zaman saygınlık olarak öndedir. Ha bir de parasıyla okuyan 100k'daki adam muhabbeti sıktı ama açıklama yapmak gerekirse burslu ve burssuz dengesini en iyi tutturmuş okuldur. Yıllık 60 bin liraya okuyorsun aq. Bu da para mi? Sadece mercedes'i olan adam burssuz okumuyor yani. Burssuz konusunda çok acimasi davranmayın. Burssuz girip bursululari tokatlayan adam çok. Tiki tipler vardır ama ODTÜ'de sırf ilk 3k'ya girdi diye herkes çok mu kaliteli oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Odtu muhendislik fakultesidir 60 yili askin suredir kaliteli bir iibf egitimi verebilmeyi basarabilen uniden bahsediyorsun bos laf yapma. bu verdigin ornek bu siralamadan odtu tm bolumu yazan tek ornek degil 137. olup felsefe yazan 35.olup iktisat yazan 97. olup siyaset yazan gordu bu gozler bilkent daha mi iyi secenek kesinlikle oyle imkan olarak cok daha iyi ama ogrenci rekabeti acisindan odtu ve bounla yarisabilecek uni yoktur istanbulda bogaza karsi okumak isteyen boun yazar ankarada okumak isteyen odtu yazar

• quote:

Orijinalden alıntı: great student onizuka

Yine tercih uzmanları toplanmış kimin neyi neden seçtiğini tartışıyorlar

Zenginin malı zugurdugun çenesini yoruyor awk. Napalim

• zamandayolculuketmişadam Z kullanıcısına yanıt
    Cevap vermeye aşırı üşendim. Sen öyle düşünmeye devam et canımın içi
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MarioGomez33

Odtu muhendislik fakultesidir 60 yili askin suredir kaliteli bir iibf egitimi verebilmeyi basarabilen uniden bahsediyorsun bos laf yapma. bu verdigin ornek bu siralamadan odtu tm bolumu yazan tek ornek degil 137. olup felsefe yazan 35.olup iktisat yazan 97. olup siyaset yazan gordu bu gozler bilkent daha mi iyi secenek kesinlikle oyle imkan olarak cok daha iyi ama ogrenci rekabeti acisindan odtu ve bounla yarisabilecek uni yoktur istanbulda bogaza karsi okumak isteyen boun yazar ankarada okumak isteyen odtu yazar
    Kanka ODTÜ işletmeyi pek bilmiyorum ama ODTÜ Econ mezunu arkadaşım boun econ'dan çok daha teknik eğitim aldıklarını söylüyordu.

Teknik üniversite olması ne olursa olsun bir etki bırakmış gibi duruyor. Dediğim gibi bu özelliği onu kalitesiz yapmıyor ama bilkent'in yanında bir tık aşağıda kalıyor.

Olumsuz eleştiri yaptım diye AÖF işletmeyle bir tuttuğum anlamına mı geliyor?

• quote:

Cevap vermeye aşırı üşendim. Sen öyle düşünmeye devam et canımın içi
    Yanlış düşüncemi duzeltebilirsin hocam. [sm=akuma.gif

Hiçbir dezavantajı yok kısmını Türkiye için demiştim bu arada. Yoksa dünyaya göre kendisinde iyi olan yüzlerce okul var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 8 Eylül 2020; 17:48:6 >
    Dostum bak cidden kulaktan dolma bilgilerle konusuyorsun.Odtu ekonomi/ir/siyaset fark etmez verilen egitimin misyonu akademisyenlige yetistirmektir bu yuzden teknik degil teorik egitim agirlikli ha mezunlarina bakarsan cok buyuk bir azinlik akademiye yoneliyordur geri kalan ozel sektor,devlet bazli calisiyor teknik universite konusunda itu desen okeylerim daha iibf ekolu olusmamis bir universite odtunun bircok iibf ve geri kalan tm bolumleri 1950’lerden beri varlar demek ki iibf ekolunu olusturabilmis ve yillardan beri kaliteli egitim vermeyi basarabilmisler.bilkent ve bogazici nirvana zaten bilkent ve bogazici isletme/iktisat tutturup odtu isletme/iktisat yazacak birisi 100 de 1 falandir ama bu degildir ki egitimleri arasinda buyuk fark var.bogazici istanbulun en gozde yerinde haliyle derece ogrencilerinin ilk tercihi oluyor bilkentte derece ogrencisine sundugu imkanlar sayesinde kalitesini ayakta tutuyor

• Bu forumdaki herkes tüm üniversite ve tüm bölümlerde eğitim almış galiba, yoksa nasıl bu kadar rahat konuşabiliyorlar anlamıyorum. İnsanların tercihi sizi neden bu kadar ilgilendiriyor? Herkesin tercih yaparken ki istek ve düşünceleri farklı olabilir. Lütfen bu tarz gereksiz okul veya bölüm küçümsemeye girmeyin. Kişi zaten iyi bir sıralama yapmış, bırakın da gerisi kendisine kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-297F58E54 -- 8 Eylül 2020; 16:55:10 >
  • Hocam çok da garip değil yani mühendislik fakültesi demişsiniz ama odtü işletme iktisat mezunu olup çok üst düzeylerde çalışan yönetici olanlar ceo olanlar var
    Hocam bilkent adam akıllık kütüphanesi olan tek okul mu? Türkiyenin en büyük üniversite kütüphanesi başkentte
  • 2018de de türkiye 32.si odtü iktisata gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-297F58E54

Bu forumdaki herkes tüm üniversite ve tüm bölümlerde eğitim almış galiba, yoksa nasıl bu kadar rahat konuşabiliyorlar anlamıyorum. İnsanların tercihi sizi neden bu kadar ilgilendiriyor? Herkesin tercih yaparken ki istek ve düşünceleri farklı olabilir. Lütfen bu tarz gereksiz okul veya bölüm küçümsemeye girmeyin. Kişi zaten iyi bir sıralama yapmış, bırakın da gerisi kendisine kalsın.
    Küçümseme yok hocam. Bu ODTÜ ve itu dokunulmazlığını anlamıyorum ama bu forumda her türlü okul eleştirilir. Bu okullar hakkında bir iki şey yazınca linç yiyorsunuz. Bir şey demedim ki sadece şaşkınlık nedeniyle küçük bir sorgulama yapmış bulundum.

Kardeş anlamadığın şey şu bu ülkede kıyaslayamacağın 5 tane üni vardır. Koç,Sabancı,Bilkent,ODTÜ,BOUN. Nedenine gelecek olursak hepsinin birbirine göre artısı ve eksisi vardır. Mesela vakıflar öğrencilerine daha çok imkan sunar ancak ilk1000deki adam ile 100000. adam aynı yerde okur vs vs böyle uzar gider bu liste anladın mı
    Tamam küçümseme yok diyelim, neden şaşırıyorsunuz? ODTÜ kötü okul mu, iyi veya kötü okulu 18-20 yaş arasındaki genellikle bilinçsiz öğrencilerin seçtiği sıralamalar mı belirliyor? Kişi kendisine uygun bölümü, okulu, hocaları ve imkanları bulduysa onu seçer. Sıralamaların geneli illüzyondan ibaret. Emin olun sıralamalar yayınlanmasa herkesin tercihleri daha farklı olurdu.
  • quote:

Kardeş anlamadığın şey şu bu ülkede kıyaslayamacağın 5 tane üni vardır. Koç,Sabancı,Bilkent,ODTÜ,BOUN. Nedenine gelecek olursak hepsinin birbirine göre artısı ve eksisi vardır. Mesela vakıflar öğrencilerine daha çok imkan sunar ancak ilk1000deki adam ile 100000. adam aynı yerde okur vs vs böyle uzar gider bu liste anladın mı
    Kusura bakmayın ama saçma bir düşünce. Evet, zaten bu okulların artıları eksileri var. Bugün Bilkent hukuk her türlü koç hukuk'un önündedir. Bildiğim kadariyla koç sıralaması daha iyi bile ama zaten sırlama ile alakası yok. Bu dmeek değil koç hukuk mezunları ıssız kalıp diploma yakıyorlar.

Ama ben Bilkent, koc'tan daha iyi demiyorum zaten. Tabii ki birbirine direkt üstünlükleri yoktur.

sen bana birini hatırlattın ama söylemeyeyim şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: riseofstar

sen bana birini hatırlattın ama söylemeyeyim şimdi
    Eski sevgilin mi niye söylemiyorsun?

yok kimliği ifşa olmasın diye o da senin gibi bilkent takığıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-297F58E54

Tamam küçümseme yok diyelim, neden şaşırıyorsunuz? ODTÜ kötü okul mu, iyi veya kötü okulu 18-20 yaş arasındaki genellikle bilinçsiz öğrencilerin seçtiği sıralamalar mı belirliyor? Kişi kendisine uygun bölümü, okulu, hocaları ve imkanları bulduysa onu seçer. Sıralamaların geneli illüzyondan ibaret. Emin olun sıralamalar yayınlanmasa herkesin tercihleri daha farklı olurdu.
    Haklısın hocam, ODTÜ> her sey. Hiçbir fark yok. 18-20 yaş arasındaki derece yapmış tamamen bilinçsiz varlıklar sistemi maf ediyola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 8 Eylül 2020; 18:16:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: riseofstar

yok kimliği ifşa olmasın diye o da senin gibi bilkent takığıydı
    Bilkent işletme ODTÜ işletmeden iyidir dediğim için takigi olduğumu öğrendim. Bunu gidiniz istediğiniz eğitimciye sorunuz. Vereceği cevap bellidir.

Ya oky, tamam. Sıralama belirleniyor her şeyi ama buradaki mevzu o değil.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.