< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 8 Eylül 2020; 17:13:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 8 Eylül 2020; 17:13:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yine tercih uzmanları toplanmış kimin neyi neden seçtiğini tartışıyorlar
|
Herkes listeden bakıp puanı tutan en yüksek yeri yazmıyor.
|
Odtu muhendislik fakultesidir 60 yili askin suredir kaliteli bir iibf egitimi verebilmeyi basarabilen uniden bahsediyorsun bos laf yapma. bu verdigin ornek bu siralamadan odtu tm bolumu yazan tek ornek degil 137. olup felsefe yazan 35.olup iktisat yazan 97. olup siyaset yazan gordu bu gozler bilkent daha mi iyi secenek kesinlikle oyle imkan olarak cok daha iyi ama ogrenci rekabeti acisindan odtu ve bounla yarisabilecek uni yoktur istanbulda bogaza karsi okumak isteyen boun yazar ankarada okumak isteyen odtu yazar
|
ODTÜ İİBF bölümleri Boğaziçi'nden, Bilkent'ten daha köklüdür. Teknik üniversitede iibf okunur mu savı ODTÜ için mantıksız. Boğaziçi'nin burada şehir avantajı var İstanbul iş dünyasının kalbi, Bilkent ise vakıf üniversitesi olması sebebiyle daha geniş imkanlar sunabilir. Kendisi ODTÜ'nün içine daha çok sindiğini, sınav sürecinin başından beri hedefinin ODTÜ İşletme olduğunu, bu yüzden tercih ettiğini söylemişti. Sonuçta en az dört senemizi geçireceğiz üniversitede. Herkes sıralamaya göre tercih yapmıyor.
|
Öncelikle ben ODTÜ'yü övmedim, en iyi okul yerine koymadım.
Derece yapan herkesi 150 iq sanıyorsun galiba, kimlerin ne şekilde tercih yaptığına şahit oldum. O iyi sıralamalardaki herkes aynı bilinçte olmuyor. Üniversiteye gidince anlarsın kimlerin bilinçli tercih yapıp yapmadığını. Senin gibi kulaktan dolma bilgilere inanan takıntılı insan genelde yanlış bölüm veya okul tercihi yapıyorlar. Neyse, zaten cevap veriş biçiminden gereksiz birisi olduğunu anlamalıydım. Umarım buradaki arkadaşlar senin gibi insanları dinlemez de direkt okuyan veya mezun olmuş kişilere ulaşırlar. |
Dostum bak cidden kulaktan dolma bilgilerle konusuyorsun.Odtu ekonomi/ir/siyaset fark etmez verilen egitimin misyonu akademisyenlige yetistirmektir bu yuzden teknik degil teorik egitim agirlikli ha mezunlarina bakarsan cok buyuk bir azinlik akademiye yoneliyordur geri kalan ozel sektor,devlet bazli calisiyor teknik universite konusunda itu desen okeylerim daha iibf ekolu olusmamis bir universite odtunun bircok iibf ve geri kalan tm bolumleri 1950’lerden beri varlar demek ki iibf ekolunu olusturabilmis ve yillardan beri kaliteli egitim vermeyi basarabilmisler.bilkent ve bogazici nirvana zaten bilkent ve bogazici isletme/iktisat tutturup odtu isletme/iktisat yazacak birisi 100 de 1 falandir ama bu degildir ki egitimleri arasinda buyuk fark var.bogazici istanbulun en gozde yerinde haliyle derece ogrencilerinin ilk tercihi oluyor bilkentte derece ogrencisine sundugu imkanlar sayesinde kalitesini ayakta tutuyor
|
Gene boş insanlar işletme iktisat saydiriyor. 15 sene önce de vardı bu aptal tipci tayfa hala var.
Türkiye 90. Si olan çocuk işletme seçince işsiz kalmaz merak etmeyin. Siz en fazla tıp okurken 40 yaşında en fazl 15 bin alırken o çocuk 40 yaşında muhtemelen CEO CFO vs. Olup 30-40 bin maaş olur. Siz de fıseyin emmi gibi tıp seçtiğinizle kalırsınız. |
Keyif adamıdır. Ayrıca mezun olunca hepinizin ceosu ya d a müdürü olma ihtimali yüksektir.
|
Bu forumdaki herkes tüm üniversite ve tüm bölümlerde eğitim almış galiba, yoksa nasıl bu kadar rahat konuşabiliyorlar anlamıyorum. İnsanların tercihi sizi neden bu kadar ilgilendiriyor? Herkesin tercih yaparken ki istek ve düşünceleri farklı olabilir. Lütfen bu tarz gereksiz okul veya bölüm küçümsemeye girmeyin. Kişi zaten iyi bir sıralama yapmış, bırakın da gerisi kendisine kalsın.
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 8 Eylül 2020; 17:15:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 8 Eylül 2020; 17:18:10 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steepstone -- 8 Eylül 2020; 17:38:51 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |