Şimdi Ara

Tr Gerçeği (488-494 arası okullar) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
6
Favori
4.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazılan çoğu şey birebir aynı, kendi gittiğim okula özel olduğunu sanıp sürekli hayıflandığım bir konudur. Maalesef fen liseleri gittikçe değer ve önem kaybediyor neredeyse her okul yarı yarıya mezun veriyor. Tercih yapıp giden öğrencilerin de hepsinin istediği hayal ettiği yere gitmediğini düşünürsek 12.sınıfta hayal ettiği yere yerleşen öğrenci sayısının azlığını görebiliriz.Bunun bir çok sebebi var.
    Diğer okullar sizi göz bebeği sanırken egoist, dünyaları kendinin yarattığını sanan bir biyoloji öğretmeni sizden bir halt olmaz diyebilir.
    Yazılısından yüksek aldığınız hocalarınız hiç yoktan düşük sözlüler verebilir.
    Ortada hep bir not korkusu olduğundan yanlışı söylemekte çekinebilirsiniz çünkü zaten her zaman hocaların yalakaları vardır ve göz göre göre onlara destek verip savunabilirler.
    Okulda eşit ağırlık bölümü açılsın diye yalvaran öğrenciler varken olmaz burası sadece sayısal sınıfı açar diyen müdürünüzün sizden edebiyat vb derslere en az kendi bölümünüz kadar çalışmanızı beklediğini görmek çelişki yaratır.
    Yabancı dil konusuna önem verilmesini gerektiğini düşündüğümden bu konudaki yorumlara katılmasam da arkadaşlarınız bu dersler işlenmesin diye binbir türlü takla attıktan sonra sınavda hocaların anlattığının da üstü sorular getirmesi biz ne yaşıyoruz dedirtir.
    9 ve 10da sizi çok iyi hazırlayacağına inandığınız ve dersini zevk alarak dinlediğiniz hocanın tam da size en çok gerektiği zamanda imamhatibe atanmasıyla bir tokat yersiniz.
    laboratuvarda malzeme olsa hoca girmez, hoca girse malzeme olmaz sağolsun burada da anadolu liseleri yardımınıza koşar
    Son olarak 12.sınıfa kadar harika anlaştığınız hiç olmazsa ortamı için kalınır dediğiniz okul ve sınıf arkadaşlarınız sınav hayatın bir gerçeği olmaya başladığı anda hiç tanıyamayacağınız aşırı bencil insanlara dönüşür,ne çözdüğünü görmeyin diye kitabını saklamaya falan başlar ve tek rakibi sizmişsiniz gibi davranabilir.
    Bütün bu olanlar içinde bir iki tane çok iyi hoca vardır ki onlar okulu ve öğrenciyi ayakta tutar.Tabi bu kadar şeye değer mi orasını siz karar verin

• bu yuzden

ya bi devlet lisesine gidip overdose ozel ders ile goturmek mantikli

ya da iyi, ogrenciyi her alanda gelistiren bir ozel okula burslu/indirimli gidip (mumkunse yabanci dili iyi olan, uluslararasi baglantilari olan) son iki senede ozel ders almak.

ben ikincisini yaptim. ha surunuyorum orasi ayri ama en azindan iki yabanci dilim var, ileri duzey projeler yaptim vs.

ins hayatim kaymaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çoğu nitelikli ve bol ünlü mezun etmiş anadolu lisesine bağış yapılıyor . 3d yazıcılara sahip olma nedenleri farklı. Ama doğru, fen ve anadolu liselerine ödenek verilmiyor, üniversiteye hazırlayan öğretmenler rahat davranıyor (üniversiteye hazırlık 0 bol bol performans ödevi ve zor sınav) ve yabancı dil-müzik resim beden gibi alandışı öğretmenler bu hocalardan daha da kastırıyor yani ben bedenden yılda 4 kez performans yaptığımı, resimden kalmamak için sınav haftası yağlı boya yaptığımı hatırlıyorum ingilizce ve almancayı hiç söylemeyelim zaten dersten çok sınav yapıyorlardı.
    Lgs'ye giren arkadaşlar sınav kesinlikle dünyanın sonu değil ama tercihlerinizi iyi yapın.
    Şuan temel liseden dönme bir özel okuldayım. Eskiden devlette 30 kişilik sınıfta 5-10 kişi özel ders alırdı o kişilerin çoğunluğu dershaneye de giderlerdi. Özele geçtim özel ders almayan tek ben vardim. Hocaya hocam niye bizi umursamıyorsunuz diyorum bu sınıftakiler dersi kaynatıyor burada öğrenmiyorlar özel derste öğreniyorlar diyor.Hadi bari bir şey anlamadık gidip soru sorayım diyorum bıkkın bıkkın çözmüyor, ay yine mi sen geldin der gibi. Yani sonuç bu, keşke sene başı açık liseye geçip internetten ücretli eğitim (br kaf, mikail hoca,esş) satın alsaydım . 1 sene ve deli gibi para çöpe gitti. Şimdi uzaktan eğitime benzer bir şeyler yapıyorlar.

Maalesef sadece fen liselerinin içi değil genel olarak çoğu lisenin içi boş.2009'da anadolu liselerinin içi boşaltıldı onları kurtarmak büyük ölçüde mümkün değil.
    Malum şahıslar öğretmenlere önlük tasarlayacağına eğitime noluyor diye bir incelese en azından bu kurumları da belki kurtarabiliriz.

• Ben imam hatip dışındaki bütün liselerin aynı seviyede olduğunu düşünüyorum fen anadolu bence aynı seviyede kaç puan olursa olsun sadece öğrenci tipleri farklı onun dışında verilen eğitim verilen önem hepsi aynı ben 420 aldım teogdan ortalama bi Anadolu lisesinden mezun olacam bu yıl bi akrabam 487 lik fen lisesinden mezun oldu ve 2 yıl mezuna kalıp 3.senesinde tıp kazanmış oldu diyor ki , bizim fakültede gelenlerin arasında ilk seneden meslek lisesi çıkışlı veya 350 lik anadolu lisesi çıkışlılar adamlar ilk senesinden mezuna bırakmadan 10kya girmişler , bence şuan lisenin hiçbir önemi yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu aralıktaki öğrenciler hem şanssızlar hem de çok potansiyelliler ve çoğunluğu güzel başarılar elde ediyor.
    Bir de şöyle bir durum var iel,gsl çok güzel yerler ama buralarda da sihirli değnek yok.Ben mesela liseyi bomboş okudum :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim okulu anlattın sandım bir an

• bunu özelden 2 kişi sordu büyük ihtimal senlede aynı okulda değiliz genel durum bu sadece kimsenin birbirinden haberi yok
  • bu konuyu upluyorum dademı nforumda birileri gene yüksek okul iyi üni falan diye konu açmış
  • Ya keşke bu postun alnı olsa da öpsem. 95-100 not alıp sözlüme 95-95 giren onun bunun evladı hocalar mı dersiniz matematik yazılılarında olimpiyat sorusu sorup ortalamanın 55 in üstüne çıkmadığı yazılılar mı dersiniz yemin ediyorum nefret ettim kocaeli fen lisesinden. Okuyan gören var ise gelmesin 11 den 12 ye geçen varsa okulu bırakıp gitsin. Obp hayatımı karartıyor hepsinin allah belasını versin. Dersime girip bana bir şey katan hoca sayısı bir elin parmağını geçmez. Her sene sonu ilk 1000 e giren 15 öğrencimizi bizim çocuklarımız biz yetiştirdik diye sunmayı severler ama bize hiç bir şey katmadıklarının farkında bile değiller. Hayır obp yi müdüre dillendirince iki soru fazla yaparsınız ayt de canım diyordu. 90 üstü obp li insanların ilk 5000 e girmesi gerektiğini anadolu liselerinde 95 üstü obp si olanların sıralamasını yansıtmadığını söylüyordu. Sana mı kaldı lan sıralamayı yansıtıp yansıtmaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertgms2 -- 8 Temmuz 2020; 20:52:16 >

• devrimsel kullanıcısına yanıt
    Hocam aklı olan özele de gitmesin.

1.5 senem heba oldu gerçekten.

• En kötüsü de şey “bunları zaten biliyorsunuz” diyip geçenleri. Anlatma ve kavratma yetisinden yoksun bu insanların o okulda işi ne. 9.sınıfta problemleri işlememişti gerizekalı. ulan beni teogla köklü sayıdan sınava soktular da geldim lanet ettiğimin yerine problem bilerek gelmedim şunu basmadı kafaları dinozorların

• Ne kadar genç kardeşlerimiz okur bilmem ama bende ufak bir tavsiye vereyim. Ülkede sayılı okul var bana kalırda diğerleri birbirinden çok farksız değil yurtdisi odaklı ozel veya gls iel de okumadıktan sonra fen lisesi veya anadolu lisesi olması inanilmaz önemli değil. Universite her türlü iyi bir calismayla kazaniliyor. Bana kalirsa özellikle istanbuldaki top 1 2 fen lisesi hariç diğerlerinden uzak durun son 5 yılda saçma sapan puanlarla birçok fen lisesi açıldı Kadikoy And Hasal yerine evine yakın 5 senelik fen lisesine giden arkadaşlarım çok mağdururiyetler yasadılar okuldan iyi eğitimin yanında vizyon ve sosyallii de bekleyin universite basarisinda biraz rekabet ortamının faydası olsa da büyük çoğunluk kisinin kendisinde bitiyor. Ailenizin maddi durumu varsa devlet liselerinde sürünmeyin arkadaşlar. Hazırlığı olan devlet liselerini şiddetle öneririm az sayıdadırlar ama sağlam bir temele ve köklu gecmise sahiptirler .

• __Scrubs__ kullanıcısına yanıt
    hocam biz 9 da her problem konularından 1 ders bile işlemeden hocanın tahtaya 6 soru yazıp geçmesi ile bitirdik. 11 de matematik dersi görmedik. Sağ olsunlar 10. sınıfta az buz bir şeyler anlattılar ama gerçekten fen lisesi hocalarının çoğu fen lisesi öğrencisine ders verebilecek seviyede değil.
  • herkesle aynı okulda değilimdir umarım.
  • uppp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3E9B73467 -- 6 Eylül 2020; 22:31:39 >
  • VE DE EN KÖTÜ YANI BÖYLE OKULLARDA OKUMALARINA RAĞMEN KENDİ OKULLARINI ÖVEN ÖĞRENCİLER YEMİN EDİYORUM İNSANI ÇILDIRTIRLAR
  • knitta kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle arkadaslar ben gibi cogu arkadasim mezuna kaldi dinazor hocalarimizdan dolayi

• ahahaha bu konuyu yeni goruyorum ve tespitler asiri dogru abi

neyse ki 2.donem uzaktan oldu

yine de mezuna kaldik :(

bunlari tekrar yasamayacagim için mutluyum ama .d

EDİT:GORMUSUM LAN .D YORUM BİLE YAPMİSİM GRAM HATİRLAMİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 7 Eylül 2020; 1:0:29 >
  • 496 puanla girdiğim Fen Lisesinde
    Başımıza koydukları torpilli müdürün
    ve onun yancisi Beyinsiz mudur yardımcısının
    Birakin kursu Sinava yönelik tek bir konferans dahi düzenlemek akillarina gelmedi
    12.sinifta veli toplantısını biz talep ettik ve 2 saat içerisinde tüm dönemler cagrildi (9-10-11-12 )konferans salonunda sacma sapan bir toplantı yapıldı
    Hocalarim mükemmel insanlardı
    Arkadaslarim da mükemmeldi
    ama DOĞAL SEÇILIM yasandi ve
    okulun YUZDE 40 i mezuna kaldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belakral61 -- 7 Eylül 2020; 1:0:15 >
  • herhangi bir özel liseden %90+ burs alabilmeme rağmen gitmediğime felaketttt pişmanım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.