< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A146E5AB -- 27 Mayıs 2020; 8:42:40 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A146E5AB -- 27 Mayıs 2020; 8:42:40 > |
iki sene once 493 puanla girdigim liseyi yukaridaki sebeplerden dolayi 12. sinifta birakarak aciga gectim. gerizekali dinazor hocalardan, hirs kupu embesil öğrencilerden bikmistim genel olarak. keske en bastan yapsaydim. uni sinavi say bin kusur geldi. daha iyi de olabilirdi ams saglik olsun.
|
Bu seviyedeki liselerde okul imkanlarının hiçbir şey ifade ettiğini düşünmüyorum. Bu okulların olayı zaten öğrenci kitlesi bence. 4 yılda okulun okul olarak bana neredeyse hiçbir şey kattığını düşünmüyorum ama öğrenci kitlesinin kalitesi inanılmaz iyi eğitim imkanlarının bile ötesine atıyor sizi.
Edit: hicbir sey iddialı olmuş, tabi ki çok önemli şeyler de kattı da o ortamın havasının yanında devede kulak anca. |
aaal'ı ve afl'yi biliyorum. anlattığınız şeyler çok farklı değil. koç lisesini de biliyorum orada farklı mesela. sonuç olarak lgs adayları bunu okuyorsa lise çok da önemli değil. hayatınızda bir geçiş dönemi olacak, en iyi liseye gitmeye çalışın tabi ki. ama önemli olan, sizi siz yapan üniversite. türkiye simülasyonunda gerçekten iyi eğitim alıyorum benimle ilgileniliyor vs diyeceğiniz pek fazla lise yok. istanbulda var sanırım biraz, oraya çok hakim değilim ancak ankara'da yok. belki tek tük özel okullar vardır sadece. daha yüksek puanlı liselerde daha iyi hocalar var tabi ki ama çok da medet ummayın, akademik başarı %80 kişiye bakıyor.aaal'a 490 küsur puanla giren 100 öğrenci zaten belli birikimle geliyor ve 11 12de birbirini gazlayarak çok iyi dereceler alıyor. 12lere tolerans çok fazla falan orası ayrı konu ama demek istediğim şey aaal'dan 100k çıktığını da bilirim 450lik yerden 700. çıktığını da. olay kişide bitiyor. sanırım üni için de aynısı geçerli biraz ama emin değilim tam?
|
Fl de okumak eziyetti gerçekten dört yıl boyunca tam olarak yazdıklarınızı yaşadık bizim bir de pansiyon tayfaya ekstra ayrımcılık da yapılırdı. Alan sayısal olduğu için sözel-yabancı dil derslerin öğretmenleri kendi kendine tribe girip bizim derslerimiz niye önemsemiyor diyip yazılıları sayısal derslerden daha zor hazırlıyorlardı. Öğrencilerin hırsından bahsetmiyorum bile..
|
MEB önce fen liselerini proje okulu yaptı sonra Anadolu ve imam hatip. Şimdi de her gün birkaç okul proje okulu oluyor. Proje okulunun farkı müdürün torpille tepeden inmesi ve çalışacağı öğretmenleri de kendisi atayabilmesi. Yani fen lisesindeki öğretmenleriniz oraya başarılı oldukları için değil idareden torpilli oldukları için geldiler. Sonuç olarak memlekette işleyen birkaç alandan birisi olan fen liselerini de batırdılar
|
Yazdıklarınızın gerçekten çoğu doğru. Kaç yıldır bu okulda dil öğretmenlerinin eziyetini çekmekten, her hafta ayrı bir proje performans yazı hazırlamaktan canımız çıktı. Sayısal yazılılarda canımıza okumalarından bahsetmiyorum bile. Kendi yazdıkları soruyu çözemedikleri oluyor. Herkesin günlerce çalıştığı yazılının ortalaması yerlerde sürünüyor. Sosyal etkinlikler zaten kesinlikle yok. Yapacak para da yok. İdare öğrencilerden dileniyor. Kermes vs. Givi etkinliklerle toplanılmasına da karşı çıkılıyor nedenini çözemedim. Öğrenciler gerçekten hırslarından ölmek üzereler gören de sınavda sadece kaç yıldır beraber okuduğun sıra arkadaşınla rekabet edeceksin sanacak. Adam kaç milyon insanın içinden kıskanıp hırs yapacak bir seni buluyor. Yardımlaşalım beraber çalışalım diyen insan çıkmıyor zaten herkes kendi başının çaresine bakıyor. Sayısal okuldaysanız almanca ingilizce bilgisayar gibi derslere öğrenciler genelde çok önem vermez. Hocalar da ciddiye alınmak için yazılının da ödevin de cıvkını çıkarır aynı haftada yapacağınız 3.speakinge hazırlanırken günahım neydi diye düşünürsünüz.yapmazsanız da sözlünüze basar 50yi. Bütün okullar böyle diyorsanız da değil yani cidden değil. Bu kadar eziyet çekmezdim bir alt okula gitseydim. Tek iyi yönü ortam olabilir. Herkes çalışıyor siz de kendinizi çalışırken buluyorsunuz.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knitta -- 27 Mayıs 2020; 9:52:37 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haleptıplı -- 27 Mayıs 2020; 10:17:56 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB3FB489A -- 27 Mayıs 2020; 10:36:53 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-97D83CB43 -- 27 Mayıs 2020; 11:48:7 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 7 Eylül 2020; 1:1:22 > |