Şimdi Ara

Tr Gerçeği (488-494 arası okullar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
6
Favori
4.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın en berbat lise aralığı. özellikle bir fen lisesindeyseniz okulunuza gelen para 300 lük bir imam hatibe giden paradan az olduğu için bu sıkıntıyı bol bol hissediyorsunuz. bizim okulun sanal dilencilik yapmışlığı bile var.

ayrıca bu okullar lise 3 sonuna kadar yalnızca kendi dogmalarıyla kendi yazılılarına hazırlarlar. Almanca çalışmak için matematikten daha çok uğraştığınız olur.

öğrenciler genellikle bencildir ama çok bilinçlidir. herkesin kafasında bir sınav bilinci lise 3 gibi oturur. ve aileyle konuşmalar başlar okulun %25 i 9. sınıftan beri sürekli özel derse giderken geri kalan %55 lik kısım 11. sınıfta bu okuldan bi b*k olmaz diyerek aşırı dozda özel ders almaya başlar.

üniversite hazırlığı boyunca liseden bıkar 12. sınıftaki tarih yazılılarının almanca yazılılarının fütursuzca hazırlanması insanı çileden çıkarır. ve öğrenciler keşke açığa geçseydim diye düşünmeye başlar.

sene sonunda robot gibi hem özel derse hem şuna hem buna para veren öğrenciler ayrıca okulun 0 katkısıyla derece yaparlar.

ardından en küfür gibi yer gelir BAŞARI TABLOMUZ. :) birader sen bana bir şey başartmadın neyini anlamak istemiyorsun. 450lilik anadolu liseleri bile tyt yi 11 de öğretmeye başlarken sen 11'in yazında bile fütursuzca para isteyerek devlet okulu olduğunu unutup yaz kampı yapmaya çalıştın ki onlarda çok verimsizdi.

sosyopat hocalara sahipsin acayip acayip şeylere takıyor(bu çoğu okul için geçerli değil). kendi bildiklerini mebin üstüne koyup kendi doğrularını anlatıyor. inşallah sınavı da sen hazırlarsın paşam.

fen lisesinde olmanın verdiği gururla çalışan ama önüne götürdüğümüz soruları bu çıkmaz, bu gereksiz, ben buna evde bakayım yarın söyliyeyim sana diyip gelmeyen hocalara sahip olunan okullar.

binevi doğal seçilim. nitelikli öğrencilerin akademik başarıya sahip olunacağı bilindiği için meb destekli özel kurslara dershanelere vs para akışının sağlanması için bu okulların bu derece berbat yapıldığını düşünüyorum.

böyle saçma salak şeylerle uğraşırkende üniversite sınavına okul desteğiyle başlayan 480 altı bir okuldaki çocukla 487 üstünde bir Fen'de matematikten çok almancaya din dersine eğinilmesi sonucu bu çocuklar bastırılıyor.

sözüm o ki bu gruptaki LGS tayfası eğer gidecekseniz yüksek bir liseye AAAL falan gidin Atatürk'e gidin en azından liseden sonra daha geniş bir çevre edinmiş olursunuz. Veyahut 499 la falan alan galatasaraya istanbul erkeğe gidin başka ülke müfredatlarına çalışın. (ben türkçe gireceğim diyorsanız bu okullarada sırf ego için girmenize gerek yok deli olursunuz. arkadaşlarımdan biliyorum.)

yani kısaca 485 ile 495 aralığında bir puanınız varsa bir bu puan aralığının altında bir okula gidip akademik hayatınızı devam ettirmek sizin için daha iyi olur. özel derse verdiğiniz paralarla deli olacaksınız deli. bir de bir okulun yurdundan lab'Ina kadar sorunlu olması falan var. fen lisesinde taş çatlasın 3 kere lab'a gidiyorsunuz. eğer bir malzemeniz bittiyse de bir anadolu lisesinden öğretmeniniz rica ediyor. tam aksi olması gerekirken.

ve para dağılımıyla alakalı bir belge görmüştüm fen liseleri yaklaşık 50 55 bin alırken imam hatiplerin bazıları 120 bine kadar alabiliyor (bu sözüm 495 üstü üçer beşer 3d yazıcısı olan Atatürk vs gibi okullar için geçerli değil. arada kaybolan 85-94 aralığı için geçerli)

akrabalara hava atıcam falan diye deli etmeyin kendinizi

bana tek iyi yanı bir kere döner yerken okul logomu gören sahip senden büyük adam olacak diyip beleş döner vermişti.

(bu dediğim şeyleri doğrulamak için meb'in geçen hafta yaptığı FL özel sohbetini yutubdan dinleyebilirsiniz. çıkan herkes önce bir ebayı falan övdü bakanı övdü. sonra okulunda olmasını istediği eksiklerden vs falan bahsetti. açıp izlerseniz fark edeceksiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A146E5AB -- 27 Mayıs 2020; 8:42:40 >

• Bu seviyedeki liselerde okul imkanlarının hiçbir şey ifade ettiğini düşünmüyorum. Bu okulların olayı zaten öğrenci kitlesi bence. 4 yılda okulun okul olarak bana neredeyse hiçbir şey kattığını düşünmüyorum ama öğrenci kitlesinin kalitesi inanılmaz iyi eğitim imkanlarının bile ötesine atıyor sizi.
    Edit: hicbir sey iddialı olmuş, tabi ki çok önemli şeyler de kattı da o ortamın havasının yanında devede kulak anca.
    aaal'ı ve afl'yi biliyorum. anlattığınız şeyler çok farklı değil. koç lisesini de biliyorum orada farklı mesela. sonuç olarak lgs adayları bunu okuyorsa lise çok da önemli değil. hayatınızda bir geçiş dönemi olacak, en iyi liseye gitmeye çalışın tabi ki. ama önemli olan, sizi siz yapan üniversite. türkiye simülasyonunda gerçekten iyi eğitim alıyorum benimle ilgileniliyor vs diyeceğiniz pek fazla lise yok. istanbulda var sanırım biraz, oraya çok hakim değilim ancak ankara'da yok. belki tek tük özel okullar vardır sadece. daha yüksek puanlı liselerde daha iyi hocalar var tabi ki ama çok da medet ummayın, akademik başarı %80 kişiye bakıyor.aaal'a 490 küsur puanla giren 100 öğrenci zaten belli birikimle geliyor ve 11 12de birbirini gazlayarak çok iyi dereceler alıyor. 12lere tolerans çok fazla falan orası ayrı konu ama demek istediğim şey aaal'dan 100k çıktığını da bilirim 450lik yerden 700. çıktığını da. olay kişide bitiyor. sanırım üni için de aynısı geçerli biraz ama emin değilim tam?
    Fl de okumak eziyetti gerçekten dört yıl boyunca tam olarak yazdıklarınızı yaşadık bizim bir de pansiyon tayfaya ekstra ayrımcılık da yapılırdı. Alan sayısal olduğu için sözel-yabancı dil derslerin öğretmenleri kendi kendine tribe girip bizim derslerimiz niye önemsemiyor diyip yazılıları sayısal derslerden daha zor hazırlıyorlardı. Öğrencilerin hırsından bahsetmiyorum bile..
    MEB önce fen liselerini proje okulu yaptı sonra Anadolu ve imam hatip. Şimdi de her gün birkaç okul proje okulu oluyor. Proje okulunun farkı müdürün torpille tepeden inmesi ve çalışacağı öğretmenleri de kendisi atayabilmesi. Yani fen lisesindeki öğretmenleriniz oraya başarılı oldukları için değil idareden torpilli oldukları için geldiler. Sonuç olarak memlekette işleyen birkaç alandan birisi olan fen liselerini de batırdılar
    Yazdıklarınızın gerçekten çoğu doğru. Kaç yıldır bu okulda dil öğretmenlerinin eziyetini çekmekten, her hafta ayrı bir proje performans yazı hazırlamaktan canımız çıktı. Sayısal yazılılarda canımıza okumalarından bahsetmiyorum bile. Kendi yazdıkları soruyu çözemedikleri oluyor. Herkesin günlerce çalıştığı yazılının ortalaması yerlerde sürünüyor. Sosyal etkinlikler zaten kesinlikle yok. Yapacak para da yok. İdare öğrencilerden dileniyor. Kermes vs. Givi etkinliklerle toplanılmasına da karşı çıkılıyor nedenini çözemedim. Öğrenciler gerçekten hırslarından ölmek üzereler gören de sınavda sadece kaç yıldır beraber okuduğun sıra arkadaşınla rekabet edeceksin sanacak. Adam kaç milyon insanın içinden kıskanıp hırs yapacak bir seni buluyor. Yardımlaşalım beraber çalışalım diyen insan çıkmıyor zaten herkes kendi başının çaresine bakıyor. Sayısal okuldaysanız almanca ingilizce bilgisayar gibi derslere öğrenciler genelde çok önem vermez. Hocalar da ciddiye alınmak için yazılının da ödevin de cıvkını çıkarır aynı haftada yapacağınız 3.speakinge hazırlanırken günahım neydi diye düşünürsünüz.yapmazsanız da sözlünüze basar 50yi. Bütün okullar böyle diyorsanız da değil yani cidden değil. Bu kadar eziyet çekmezdim bir alt okula gitseydim. Tek iyi yönü ortam olabilir. Herkes çalışıyor siz de kendinizi çalışırken buluyorsunuz.
  • aaal'ı ve afl'yi biliyorum. anlattığınız şeyler çok farklı değil. koç lisesini de biliyorum orada farklı mesela. sonuç olarak lgs adayları bunu okuyorsa lise çok da önemli değil. hayatınızda bir geçiş dönemi olacak, en iyi liseye gitmeye çalışın tabi ki. ama önemli olan, sizi siz yapan üniversite. türkiye simülasyonunda gerçekten iyi eğitim alıyorum benimle ilgileniliyor vs diyeceğiniz pek fazla lise yok. istanbulda var sanırım biraz, oraya çok hakim değilim ancak ankara'da yok. belki tek tük özel okullar vardır sadece. daha yüksek puanlı liselerde daha iyi hocalar var tabi ki ama çok da medet ummayın, akademik başarı %80 kişiye bakıyor.aaal'a 490 küsur puanla giren 100 öğrenci zaten belli birikimle geliyor ve 11 12de birbirini gazlayarak çok iyi dereceler alıyor. 12lere tolerans çok fazla falan orası ayrı konu ama demek istediğim şey aaal'dan 100k çıktığını da bilirim 450lik yerden 700. çıktığını da. olay kişide bitiyor. sanırım üni için de aynısı geçerli biraz ama emin değilim tam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knitta -- 27 Mayıs 2020; 9:52:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Lise için yurtta kaldım o kadar(iyi arkadas edindin tamamda neye yaradi),şimdi ki aklım olsa indirimle özel kovalardım +95 obp cepte olurdu.Bu is sizde bitiyor.

• Çok doğru hocam benim de puanım 487 ydi ortaokuldan beri aynı okula devam ediyorum.Almancanın allah belasını versin obp m çok şükür iyi durumda ama almanca beni mahvetti yani çok çok iyi bir obp m olabilirdi.Özel lise ama hiçbir tolerans tanımadılar almancada (diğer derslerde de tanımadılar ama diğerleri bi şekilde halloluyodu ama almanca ölüm gibiydi).Adanadakilere tavsiyem puanları yeterse afl ye gitsinler adamlar devlet okulu ama düşük not vermenin cezasını 4seme sonra üzülüwceklerüni biliyor hepsine yüksek veriyor okul müdürleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haleptıplı -- 27 Mayıs 2020; 10:17:56 >
  • Bizim okul da sozlume 50 girildigini bilirim 50 alacak ne yapmis olabilirim ya niye bu kadar kasiyorsunuz notlari cidden yani yazililarim bile yuksekti 50 den

• Hay a.. hepsi mi doğru olur eline sağlık

• Benim deneyimim sizinkinden tamamıyla farklı olmuş hocam. Matematikte 10 net yapan biriydim ben 11. sınıfın başında, okul sayesinde bir yerlere gelebildim. Kütüphaneyi, ders çalışma sınıflarını aktif olarak kullanmamıza izin verdiler, matematik harici tüm derslerde oradaydık, yok da yazılmıyorduk. Özel derse yahut dershaneye giden de azdı diye biliyorum. 11. sınıfta artmaya başladı, 12'lerin neredeyse tamamı gidiyordu ama konuştuğum birçok kişi okulun çok daha iyi olduğunu söylüyordu ders bakımından.

Almanca bizde kolaydı baya, son iki yıl zaten sınıfla birlikte yapıyorduk sınavları. İngilizce zordu bir tek, writing-listening bölümleri de olduğu için. Ama o hazırlık okumanın getirdiği bir sorumluluk olduğundan eleştirebileceğim bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB3FB489A -- 27 Mayıs 2020; 10:36:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iki sene once 493 puanla girdigim liseyi yukaridaki sebeplerden dolayi 12. sinifta birakarak aciga gectim. gerizekali dinazor hocalardan, hirs kupu embesil öğrencilerden bikmistim genel olarak. keske en bastan yapsaydim. uni sinavi say bin kusur geldi. daha iyi de olabilirdi ams saglik olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fen lisesinde okudum fizik kimya 30 du ea ya geçtim son sene

• Cidden söylediğiniz her şeye katılıyorum. Bir de utanmadıkları gibi son yıl fotoğrafınızı kullanabilir miyiz tarzı izin belgesi imzalatıcaklardı imzalamadım. Derece yapmayacağım belli ancak yapsam bile okulun katkısı bana ordaki çalışkan öğrenci ve nitelikli 2 hoca hariç 0

• Bir de şu parayla özel fen lisesine gidenler Youtube’ta “ E-OKUL NOTLARIM +97 OBP” diye video çekmiyor mu deli oluyorum. 11. Sınıfta beden notum 80-85 napmış olabilirim abi

• Hocam bizim kimyaci 11 de taramali tufek gibi anlatiyordu ne not tutmasi vardi ne bir seyi buralari siz okursunuz diyip geciyordu artik dayanamadik hocam siz cok hizli gidiyorsunuz mufredati bile gectiniz artik dedim kadinin bir bakisi vardi olumcul bakis ben senden mi ogrenicem nerde ne anlatmam gerektigini dedi ve haliyle sustum oturdum hele edebiyatcimiz asla ders anlatmadi hep bize anlattirdi ve biz o konulardan sorumluyduk yemin ederim bi mfci olarak sabaha kadar sunum hazirliyordum kahve icmekten kafein komasina girdim ya kafeine karsi resmen bagisiklik kazandim aglayarak sunuma hazirlaniyordum hic mi bi insan ders anlatmaz fizikcimiz allaha emanet zaten f=ma ondan sonra f 10 sa m 2 ise ivme kactir dinamik bitti arkadaslar soru cozun ders boyle mi anlatilir ya neyseki dershanem sag olsun canim hocam yeminle okula diploma almaya gittim yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-97D83CB43 -- 27 Mayıs 2020; 11:48:7 >
  • Hocam sukret diyecegim ama mesela binle 200 arasinda resmen everest var hakkini yemisler

• fenelony kullanıcısına yanıt
    Aynen ya 485 alan arkadasim %90 bursluydu okulda bin lira gibi bir sey oduyordu yillik hicbir sey bence ortalama 96 falan

• Cok doru yalnız en üst seviyedeki liseler için bile söyleniyo

ilk 500de video ceken bir abimiz var ya biliyosundur kabataş mezunu adam kabataş (yksde tabiki) bana hiçbir şey katmadı diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 7 Eylül 2020; 1:1:22 >
  • arkadaşlar aaal mezunuyum ve çok da bi numarası yok. öğrencileri aşırı inek, asosyal hatta psikopat. hocaları eskiden iyiydi yani ben 9. sınıftayken değişti hepsi ve şimdikiler genel olarak çok kötü. gidecekseniz ted kolejine falan gidin en azından eli yüzü düzgün bi eğitim almıi olursunuz.

• Fl de okumak eziyetti gerçekten dört yıl boyunca tam olarak yazdıklarınızı yaşadık bizim bir de pansiyon tayfaya ekstra ayrımcılık da yapılırdı. Alan sayısal olduğu için sözel-yabancı dil derslerin öğretmenleri kendi kendine tribe girip bizim derslerimiz niye önemsemiyor diyip yazılıları sayısal derslerden daha zor hazırlıyorlardı. Öğrencilerin hırsından bahsetmiyorum bile..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.