Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
260.326
Cevap
2.664
Favori
13.911.542
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: galapagos3

quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

yasaklı olduğunu bilmeden kozmetik (parfüm) sipariş verdim.Şimdi öğrendim yasakmış ,bakalım gümrükten geçecek mi

hayret türkiyeye gönderimi nasıl olduysa, sonuçları paylaşırsın hocam.

3. parti satıcıdan aldım .Amazon kendi satmıyordu o parfümü.
    Aldıktan ertesi günü 5 dolar indirim fiyata 5 dolar indirim yapmış..Çoktan kargoya vermiş iptal etmedim bende.Varsın 5 dolar fazla olsun,gümrüğü geçsin de sıkıntı yok
    Ürün bu,parfüm bir harika.Ürün gümrükten geçerse tavsiye ederim.

http://www.amazon.com/gp/product/B00A2HOVMO/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

Arkadaşlar ürün Amazonda Amerikada gösterse de, bugün elime ulaştı.
    Diğer kargom ise (3 gündür ''dağıtıma çıktı'', gün içinde elinizde olacak yazsa da) geldi gelecek dive beklerken, bu önce geldi.
    Anlayacağınız Amazona da güvenmeyin pek Gelmişken sıcağı sıcağına yazayım dedim.
    Üstte linkini vermiş olduğum 25 dolarlık ürünü satan firma parfümania olarak değişmiş, ve onların TR'ye gönderimi yok.
    Kozmetik getirmek yasakmış alırken bilmiyordum, şansa bu geçti ne diyelim .
    Eğer riske atacak paranız varsa bi deneyin
    Ürünü satan Amazon olmadığından(3. parti satıcı),herhangi bir indirim de yapamadılar.
    Olsun canları sağolsun, yine de güzel yardımcı olmaya çalıştılar.Bundan sonra Amazon forever

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ays Ays Beybi -- 12 Ocak 2015; 13:10:04 >

• helll_599 kullanıcısına yanıt
    Dostum incelemesini bekleriz.Bıçakları oldukça sağlam gözüküyor.Sakal inceltir ama sıfır traş yapamaz. Saç kesmeye de yarar.
    12 dolara iyi almışssın, hiç sorma bile bence
  • vay şansa bak, satacak mısın parfümü yoksa birine hediye felan mı :)
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Yok dostum hediye olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: omercelik

quote:

İ-parcelle gelen ürün 'out for delivery' yazmasına rağmen gün boyu gelmedi.

Pts sitesinde
    ''09 Oca 2015, Cuma 16:56 Yurtiçi Kargo takip no Ref2´dedir'' yazmakta ama ref2 numarası yok. Ref 1 var, waybill var.
    Şimdi bir mail attım pts'ye bakalım olmazsa i-parcel'e yollarım.

Ref2 hemen gelmiyor. Kargo henüz yurtiçi kargoya verilmemiş. Verilince ref2 çıkıyor.

Dostum verilmiş olması lazım, çünkü kargo şehrimde gözüküyor.
    Üstüne (Out for delivery) dağıtıma çıktı yazınca merak ettim.Yani illa gelicek de takip etmesi güzel oluyor

Edit: Amazon Bursada gösteriyor dağıtıma çıktı diye, yurtiçi kargo İstanbulda gösteriyor enteresan.

kargon eline ulaştı mı dostum benimde durumum seninle aynı merak ettim out for delivery yazdıktan snra kaç gün içinde elinde oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: beretta35

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: omercelik

quote:

İ-parcelle gelen ürün 'out for delivery' yazmasına rağmen gün boyu gelmedi.

Pts sitesinde
    ''09 Oca 2015, Cuma 16:56 Yurtiçi Kargo takip no Ref2´dedir'' yazmakta ama ref2 numarası yok. Ref 1 var, waybill var.
    Şimdi bir mail attım pts'ye bakalım olmazsa i-parcel'e yollarım.

Ref2 hemen gelmiyor. Kargo henüz yurtiçi kargoya verilmemiş. Verilince ref2 çıkıyor.

Dostum verilmiş olması lazım, çünkü kargo şehrimde gözüküyor.
    Üstüne (Out for delivery) dağıtıma çıktı yazınca merak ettim.Yani illa gelicek de takip etmesi güzel oluyor

Edit: Amazon Bursada gösteriyor dağıtıma çıktı diye, yurtiçi kargo İstanbulda gösteriyor enteresan.

kargon eline ulaştı mı dostum benimde durumum seninle aynı merak ettim out for delivery yazdıktan snra kaç gün içinde elinde oluyor

Henüz gelmedi ama yurtiçinden kontrol ettim şehrimde.Muhtemelen yarın gelir.
    Amazonun kendi sitesindeki güncellemeyi çok takma derim.Üstte de belirttiğim gibi Amerikada gözüken ürün bugün elime ulaştı.
    Varsa ref2 numarası yurtiçi kargodan kontrol et. Yoksa cs@pts.net 'e mail at. Amazondaki takip numarasını ekle, ref2 numarasını iste mailde,
    Gün içinde ref2 numarası çıkıyor.

• Arkadaşlar bir ses kayıt cihazı alıcamda pek bilgim yok. Acaba kargo ücretini nasıl iptal ettiriyorsunuz.
    1-
    2-

Birde aynı üründen iki tane ilan var. İkiside 199 $ olmasına rağmen satınal diyince farklı fiyatlar çıkıyor.

Ayrıca görünen dışında; türkiyeye geldiğinde ekstra bir ücret ödermiyim yoksa adrese teslim fiyatımı.

Pillerin olduğu ürünü almak isityorum aslında ama o pahalı çıkıyor. Resimde olduğu gibi. (Yalnız kargo farklı yazıyor, hızlı gönderi gibi birşey.)
    1-

Bu da diğer ilan fiyat 20 dolar kadar ucuz ama piller ve hafıza kartı yok.
    2-

Edit: Bilgilerimi silip resmi güncelledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LETHALDOZE -- 14 Ocak 2015; 19:25:29 >

• Arkadaşlar anlamadığım bir konu var ; Bir ürünü birden fazla satıcı satabiliyor, bir de amazon satabiliyor, benim alacağım ürünü bir önceki mesajımda da belirttiğim üzere amazon satıyordu ama stoklarda bittiği için - ve ne zaman geleceği belli olmadığı için - diğer satıcılara bakmaya başladım. 1-2 gün önce gösterilen üründeki satıcının da stokları tükendi ve amazonun stokları 17 ocakta yenilenecektir yazdı* Şimdi amazonun bir ürünü stoklara getirip getirmemesinde - veya ne zaman getireceğine - diğer satıcılarında mı stokları önemli ? Yani diyelim A satıcısının eline 15 tane ürün var Amazon bu 15 tane ürün bitmeden kendi stoklarını yenilemiyor mu ?

Yoksa böyle bir olay yok mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephisto Pheles

Arkadaşlar anlamadığım bir konu var ; Bir ürünü birden fazla satıcı satabiliyor, bir de amazon satabiliyor, benim alacağım ürünü bir önceki mesajımda da belirttiğim üzere amazon satıyordu ama stoklarda bittiği için - ve ne zaman geleceği belli olmadığı için - diğer satıcılara bakmaya başladım. 1-2 gün önce gösterilen üründeki satıcının da stokları tükendi ve amazonun stokları 17 ocakta yenilenecektir yazdı* Şimdi amazonun bir ürünü stoklara getirip getirmemesinde - veya ne zaman getireceğine - diğer satıcılarında mı stokları önemli ? Yani diyelim A satıcısının eline 15 tane ürün var Amazon bu 15 tane ürün bitmeden kendi stoklarını yenilemiyor mu ?

Yoksa böyle bir olay yok mu

bence amazon diğerlerinin stoklarına bakmıyordur benim alıcağım bir üründe sabah akşam sürekli amazonve diğer satıcılar arasında stok olayı değişiyordu

• o sürekli değişiyor kardeş, Amazon kendi satabilirse ilk tabikide kendi satmayı tercih eder.

@LETHALDOZE

arkadaşım resimleri kaldır, bilgilerin yer alıyor birde bedava kargo olayını konuşmuyoruz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 13 Ocak 2015; 2:08:04 >
  • Bugün elime ulaştı G430.Sorunsuz bi şekilde tahmin edilenden 1 gün önce geldi.
    Darısı saatin başına
  • merhaba arkadaşlar 2 sorum var

Abim konya/akşehirde kalıyor amazon.co.uk dan alışveriş yaptık

City: Aksehir
    State/provice/region: Konya olarak adrese girdik yerleri doğru mu oldu fark eder mi?

Diğer sorum bench press sehpası aldık büyük bir ürün ve ağırlığı 30 kg civarı vardır ama ürünün fiyatı çok pahalı olmadıgından vergiye takılmadı sipariş ekranında fakat ağırlığından ve büyüklüğünden dolayı Türkiye'de gümrüğe takılma gibi bir ihtimal var mı?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kauseg -- 13 Ocak 2015; 10:35:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Hocam bir şey eklemek istiyorum. Ürün 100 dolara yakınsa import fees deposit ekleniyor ancak 2 ay içinde iade ediliyormuş. Amazon customer service bana öyle dedi. Yanlışımı düzeltirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kauseg

merhaba arkadaşlar 2 sorum var

Abim konya/akşehirde kalıyor amazon.co.uk dan alışveriş yaptık

City: Aksehir
    State/provice/region: Konya olarak adrese girdik yerleri doğru mu oldu fark eder mi?

Diğer sorum bench press sehpası aldık büyük bir ürün ve ağırlığı 30 kg civarı vardır ama ürünün fiyatı çok pahalı olmadıgından vergiye takılmadı sipariş ekranında fakat ağırlığından ve büyüklüğünden dolayı Türkiye'de gümrüğe takılma gibi bir ihtimal var mı?

Teşekkürler

Bireysel ithalat hakkı, 75€'ya kadar vergisiz olmak koşuluyla,1500€'u ve 30kg'ı geçmeyen posta veya kargolar içindir. Eğer 30kg'ı geçiyorsa gümrükten de geçmez.

• chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Simdi öğrendim 20 kiloymus hiç bir problem yok bench press inşallah sorunsuz gelecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xAsTx

Hocam bir şey eklemek istiyorum. Ürün 100 dolara yakınsa import fees deposit ekleniyor ancak 2 ay içinde iade ediliyormuş. Amazon customer service bana öyle dedi. Yanlışımı düzeltirseniz sevinirim.

bunu bende en yakın zamanda soracağım kesin cevap alırsam yazarım ilk sayfaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Orijinalden alıntı: xAsTx

bunu bende en yakın zamanda soracağım kesin cevap alırsam yazarım ilk sayfaya.

Customer service ile aramda geçen konuşmanın bir kısmı. (3 farklı kişi ile konuştum yönlendirme oldu bu sonuncusu idi)
    Aldığım ürün 99.95 dolar idi. 50 dolar import fees 15 dolar kargo bedeli aldılar. Ben tam sınırda olduğu için sorun çıkarmaması adına 10 dolar indirim veya free shipping istedim. Onlar da free shipping yaptılar. Ürün fiyatı düşük görünsün diye de 15 dolar gift kullanmıştım ancak yine de import fees aldı. Aşağıdaki konuşmaya göre kargo parası para çekildikten sonra, import fees ise 60 gün içinde yansıyacakmış. Ancak ben şu an için hepsini ödedim.

quote:

03:18 PM PST Jasmeet(Amazon): Yes,It is alright we will try to charge the card then.
    you can add it tomorrow.
    I have issued a refund for the shipping cost ,that will be credited to your original payment method.
    03:19 PM PST Selim Turkoglu: In conclusion, you will refund the shipping price and you will estimated new import fees about my new price in 60 days right?
    03:20 PM PST Jasmeet(Amazon): I have issued the refund for the shipping amount and we will issue a refund for the Import fee in next 60 days.

03:20 PM PST Selim Turkoglu: okay. additionaly, may I have any chance to learn how many dollar i will pay in total. (after all prosedure)
    03:21 PM PST Jasmeet(Amazon): Please let me check that for you.
    03:21 PM PST Selim Turkoglu: okay
    03:22 PM PST Jasmeet(Amazon): It is $136
    03:23 PM PST Selim Turkoglu: with gift card? or without
    I used 15 dollar gift card
    so 136-15
    03:24 PM PST Jasmeet(Amazon): without gift card
    was $136
    03:25 PM PST Selim Turkoglu: hmm. I didnot understand. (with gift card) my headphone's price is 84.95 dollar and i will not pay shipping price. the difference is 36.05 dollar. is this new import fees?
    03:26 PM PST Jasmeet(Amazon): The import fee is $50
    03:27 PM PST Selim Turkoglu: why amazon charge me for import fees? my friend bought a ssd from here and he did not give any import fees. he pay his fees in turkey
    import fees deposit is about my country
    03:28 PM PST Jasmeet(Amazon): Selim ,Import fee is charged for some international orders,but is refunded after 60 days.
    so you do not need to worry.
    You will receive the refund.
    03:28 PM PST Selim Turkoglu: but you said 136 dollar not 86 :)
    03:29 PM PST Jasmeet(Amazon): It was the total import fee is now charged but will be refunded.
    Once the order is delivered it will be refunded in between 60 days.
    03:30 PM PST Selim Turkoglu: ha okay. I just asked for after 60 days and you said 136. and that is the reason why I confused
    but now I understood
    03:30 PM PST Jasmeet(Amazon): Oh..I am sorry I confused you.

• amazon.co.uk da sol taraftaki "ship to Turkey" çıkmıyor, böyle bir seçenek yok mu ?

amazon.de 'den satın alacağımız ürün de aynı amazon.com daki gibi i-parcel ,yurtiçi kargo ile mi teslim ediliyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyll -- 14 Ocak 2015; 14:19:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertw1

bu parfümü almak istiyorum türkiyeye göre fiyatı çok uygun gümrüğe kesin takılır mı şansımı deniyim mi ?

üstteki arkadaşın aldığı geçti işte sana kalmış ama item does not ship to turkey diyor satın alamazsın ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 14 Ocak 2015; 13:04:49 >

• Son siparişim de dün geldi.Kargo beklemeye son.

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.